Şaud 11: Siz Hazırsınız!

Berraklık Dizisi – 03 Haziran 2006

Tobias’ın ve Metatron’un katılımıyla
Kanallık, Geoffrey Hoppe

Kırmızı Çembere sunulmuştur

www.crimsoncircle.com – www.kirmizicember.org

Ve öyledir sevgili Şambra, bu güvenli ve kutsal yerde yeniden toplanıyor, Dünyanın her yanındaki tüm Şambra’nın enerjilerini şu anda birleştiriyoruz. Sizi desekleyen ve seven ve bu enerji hareketinde size katılmak için burada bulunan Kırmızı Meclisten hepimizin ve Başmelekler düzeninin enerjilerini birleştiriyoruz. Ve Ben Tobias için, yasal bar iskemleme geri dönmek büyük bir onur! (gülüşmeler, Tobias da güler)

Ve herhalde fark ettiğiniz gibi biz sizinle birlikte çalışıyoruz, bu şaud ve kanallık yolunu paylaşıyoruz… bazen Saint-Germain, bazen – yakında dönecek olan Kuthumi, bazen Oama’nın enerjileri ve Kuan Yin’in enerjileri gelir… ama her zaman, her zaman Şambra’nın enerjileri vardır.

Geçen gün Cauldre sevdiklerine, son zamanlarda ağlamaklı hissettiğini, muazzam bir enerjinin geldiğini hissettiğini söyledi. Üzüntü değil de ağlama hissi. Ve bu his onun kafasını karıştırdı, nereden geldiğini merak etti, belki dışarı çıkıp birkaç gözyaşının gözlerinden gelmesine izin vermesi gerektiğini düşündü.

Biz hem size, hem de ona şunu söylemek istiyoruz, o ağlama hissi, o derin ve etkileyici duygu, aslında bizlerden geliyordu. Saint-Germain’den ve Kuthumi’den ve Kuan Yin’den geliyordu, Kuntar’dan geliyordu, zamanın son altı yılında sizinle çalışmakta olan tüm varlıklardan geliyordu. Gerçekleştirdiğiniz çalışmaya duyduğumuz şükran ve muazzam hislerdi bunlar, çünkü bu noktaya ulaştığınızı biliyoruz, çünkü bazı en zorlu karşı çıkmalara, yol üstündeki en zorlu meydan okumalardan bazısına katlandığınızı biliyoruz. Çoğu kez kendinizden kuşku duyduğunuzu, sık sık burada ne yaptığınızı sorguladığınızı biliyoruz. Ama Şambra, zaman ve mekandan geçip şimdi burada, Dünyada olmak için, kişisel bir işlemden geçmek için ve diğer insanlar için, buraya randevuyla geldiniz.

Biz her gün, perdenin bu tarafında duyduğumuz, tam anlamıyla milyonlarca çağrı alıyoruz – siz onlara dua diyorsunuz. Acı çeken insanlardan, çaresiz insanlardan, kaybolmuş ve kapana kısılmış ve bir çıkış yolu bulamayan insanlardan, bedenlerinde ıstırap çeken, parasal ve duygusal ıstıraplar çeken insanlardan – ve onlar kaybolmuş haldeler. Tanrı’yı bilmek isteyen insanlardan – büyük “T” ile yazılan özgün tanrıyı – kitaplardaki Tanrı’yı değil, uzak ve yargılayıcı bir Tanrı’yı değil, ama günlük yaşamlarında var olan bir Tanrı’yı. Ve bu insanlar o kadar yalnız ki. Öylesine yalnız ki.

Belki de her bir gün bize gelen tüm bu duaların büyük çoğunluğu, şu anda Dünyada yalnızlık çeken insanlardan geliyor. Onlar sadece başka bir insanın yoldaşlığından yoksun oldukları için değil, Tanrı’nın yoldaşlığından ve kendi yoldaşlıklarından yoksun oldukları için yalnızlar. Ve biz bu çağrıları sürekli alıyoruz, tekrar tekrar alıyoruz.

Örtücü katmanlar ve inanç sistemleri yüzünden bizim için gelip de onlarla konuşmak zordur. Onlar, meleklere ya da fiziksel olmayan varlıklara konuşabileceklerini düşünmüyorlar. Kime ya da neye güvenebileceklerinden emin değiller, onun için, onlara kutsamalarımızı göndermekten ve sevgimizi göndermekten başka yapabileceğimiz pek bir şey yok. Ama bu kutsamalar ve sevgi çoğu kez onlarda yanıt bulmuyor, orada oldukları bile fark edilmiyor.

O nedenle Şambra, insanların, öğretmenlerin, SİZİN, hizmetinize, çalışmanıza, sevginize ve tutkunuza – adına her ne demek isterseniz – başlamanızın zamanı gelmiştir. Bunun başlama zamanı gelmiştir. Biz şimdi yedi yıllık bir zamanı birlikte geçirdik, her birinizle ve hepinizle bir işlemden geçtik, diğer insanların da içinden geçeceği bir işlemden… onlarınki belki sizinki kadar derin, sizin geçtiğiniz kadar zor olmayacak. Ama biz bundan birlikte geçtik, işlemlerimizden geçtik, ve şimdi bir sürü, bir sürü insan izleyecektir.

Bu, bu dizinin, Berraklık Dizisinin son Şaudu. Bir Şaud 12 olmayacak. Biz bu diziyi bugün toparlayacağız, ve sonra, gelecek ay, yıllık Şambra konferansı için toplandığımızda (2006 Yaz-Ortası Yeni Enerji Konferansı’ndan söz ediyor), biz özel bir ek, çok özel bir dizi kanallık ve Şaudlar yapacağız. Bunlar sonuçta Berraklık Dizisinin bir parçası olacak ama tamamlayıcı olarak ya da diziye ek olarak. Biz bunun tüm Şambra için ulaşılır olmasını istiyoruz, o yüzden hem teknik açıdan, hem de diğer açılardan – bu Şaudların her birinin, her gün – tüm Şambra için, canlı olarak online ve bunları indirmek ve sonra okumak isteyenler için olabildiğince hızlı bir biçimde ulaşılır olmasını isteyeceğiz.

Kuthumi, Saint-Germain ve ben Tobias, sizi çok uzun zamandır beklediğimiz bir şeyden geçireceğiz. Bu, bu Berraklık Dizisinin cilası ama aynı zamanda, birlikte gerçekleştirdiğimiz tüm Şaudların da cilası olacak. Bu, bir anlamda, yeni bir başlangıç olacak. Şambra için bir geçiş töreni olacak. O nedenle, bunu sizinle birlikte gerçekleştirmeyi dört gözle bekliyoruz. Şimdiden bizim tarafta planlar yapıyoruz. Sadece bu olay için çok özel olarak geri gelecek Kuthumi’nin ziyaretini planlıyoruz.

Böylece Şambra, Berraklık Dizisinin 11.Şaudu. Biz özel bir konuğu, 2002’nin Nisan ayında çok dinamik bir giriş yapan bu çok özel konuğu getiriyoruz. Bu bir DÖRT’TÜR ve bir başka DÖRT daha… (Tobias, David McMaster’in yaptığı giriş konuşmasıyla dalga geçerken dinleyiciler de güler) ve bu varlığın, bugünkü gibi gelip de ziyaret etmesinin üstünden DÖRT yıl ve İKİ ay geçti. (yoğun kahkahalar) Böylece, Ruh’daki Sesiniz, Metatron enerjisini içeriye kabul etmenizi rica ediyoruz.

Biz bugünkü enerjiyi içeriye getirmeye başladığımızda, birçoğunuz – nasıl desek – kollarınızdaki tüylerin, belki de boynunuzdaki tüylerin diken diken olduğunu hissettiniz. Dört yıl iki ay önce Metatron size bir soru sormuştu, “Hazır mısınız? Hazır mısınız?”

Ve Metatron bugün geliyor, ve Metatron hepinize ve her birinize konuşuyor çünkü o aynı zamanda sizin sesiniz. Metatron bir varlıktır – kolektif bir enerjidir. Metatron aynı zamanda sizdir. O sizin Özgün Benliğinizdir, Tanrıbenliğinizdir. Ve Metatron bugün bu Şaud’da, Berraklık Dizimizi sonlandırdığımız bu Şaud’da bizimle çalışmak için geliyor. Metatron bir soru sormak yerine bir bildiride bulunuyor ve diyor ki, “Siz hazırSINIZ. Siz hazırsınız.”

Ve eğer değilseniz…. (kahkahalar). Eğer hazır değilseniz Şambra… ve biz Cauldre’nın şimdi buraya koyabileceği her türlü filtreyi pas geçeceğiz… (yoğun kahkahalar). Eğer hazır değilseniz, belki de kendiniz için farklı bir grup bulmanızın zamanıdır. Belki de yanıt için başka bir yere bakmak zamanıdır. Belki de bir yerlere gidip, sizinle birlikte işlemleri sürdürecek, sorunlarınıza ilişkin sizinle çalışmayı, size yardım etmeyi sürdürecek başka insanlarla ve başka meleklerle çalışmak zamanıdır, çünkü bundan böyle, Kırmızı Çember ve Şambra enerjiyi artık bunlara odaklamayacaktır.

Siz hazırSINIZ. Tüm araçlara sahipsiniz. Tüm kelimelere ve enerjinin tümüne sahipsiniz. Biz buradan sonra, gerçek öğretmenlerin alemlerine ilerleyeceğiz. SEKİZ yılının SEKİZİNCİ ayı olan (kahkahalar) Ağustos’ta başlayacağımız bir sonraki dizimiz, “Öğretmenlik Dizisi” olarak adlandırılacak ve biz hepinizle ve her birinizle çalışacağız… (izleyiciler neşelenip alkışlarlar) ve şimdi, bu YEDİ yıllık süreçte (Tobias’ın rakkamları vurgulamayı sürdürmesi gülüşmelere neden olur) öğrendiklerinizi ve kendinizle yaptıklarınızı alıp da, buraya gerçekleştirmek üzere geldiğiniz öğretme işini nasıl yapacağınız (hakkında çalışacağız).

Burada olmak için zaman ve mekanlardan geçip geldiniz. Bunların hiç biri aslında olduğunu düşündüğünüz şey değildir. Şu son yıllarda içinden geçtikleriniz hazırlıktı. Ve bunlar gerçekten sizinle ilgili değildi. Sizinle ilgili değildi.

Ben bunu çok direkt ve çok açık ortaya koymak için Metatron enerjisiyle çalışacağım. Siz bu yaşamda burada olmak zorunda değildiniz. Öyle olduğunu sanıyorsunuz. Karmanız olduğunu düşünüyorsunuz. Başkalarına karşı sorumluluklarınız olduğunu düşünüyorsunuz. Öğrenmeniz gereken şeyler olduğunu düşünüyorsunuz. Oysa yoktu. Bu bir yanılsamaydı. Gerçek bir yanılsamaydı. Çok, çok gerçek ve acı bir yanılsamaydı, ama yine de bir yanılsamaydı. Tıpkı benim gibi… (bazı gülüşmeler). Ben geri gelmek zorunda değildim – ve siz de öyle.

Bir an için o Kulübede nasıl oturduğumuzu ve bunun hakkında konuştuğumuzu ve sizin şöyle dediğinizi anımsayın, “Ben Dünyaya geri dönmek zorunda değilim. Orada olmam gerekmiyor. Ben herşeyden geçtim. Ben aydınlanmama ulaştım. Ben Dünya üzerindeki yükselişimden bir başka zamanda, bir başka yerde zaten geçtim, ama ben, Dünya üzerinde şimdiye kadarki en dinamik, ama aynı zamanda en zorlu zamanda geri dönmeyi seçeceğim. Ben geri dönüp bir rol üstlenmeyi seçeceğim. Sanki zorluklara sahipmişim gibi davranacağım. Sanki karmam varmış gibi davranacağım. Sanki parayla mücadele ediyormuşum gibi davranacağım. Sanki ilişkilerle ilgili sorunlarım varmış gibi davranacağım. Ben bütün bunları Dünya sınıfında öğrenebilmek için, Dünya üzerinde bir Yeni Enerjiye geçiş zamanında bunlardan geçmenin nasıl bir şey olduğunu en derin düzeylerde öğrenmek için yapacağım. Diğer insanlara karşı bir empati ve şefkat geliştirmek için oraya gideceğim. Ben oraya yeni ve farklı bir öğretmen olarak gideceğim – teorilerin öğretmeni olarak değil, bazı aldatıcı prensiplerin öğretmeni olarak değil – ama Hayat’ın öğretmeni olarak gideceğim.” İşte bu yüzden buradasınız.

Bir an için, sizin ve benim, Saint-Germain’in, Kuthumi’nin, Şambra’nın, Kulübede oturup da sizin bu yaşamınızla ilgili, gerçekten geri gelmek zorunda olmadığınız bu yaşamınızla ilgili nasıl konuştuğumuzu anımsayın. Ve benden, gerçekte neden burada olduğunuzu size anımsatmamı istediğinizi hatırlıyor musunuz? Ve şunu dediğinizi anımsayın, “Eh Tobias, sana inanmasam bile, bu yaşamda Dünya’da olmama gerek duymadığıma inanmasam bile, başka birine konuştuğunu düşünmüş olsam bile, lütfen bana tekrar tekrar hatırlat. Lütfen bana, gerçekte kim olduğumu hatırlat.”

Çünkü her ikimiz de biliyoruz ki, bu Dünya denen şeyde tıkanıp kalmak kolaydır. Kuşkuların gelmesi kolaydır. Kurban oyununu oynamak kolaydır. Senin için, büyük bir melek için, Dünya’nın bu enerjilerinde ve örtücü-katmanlarında kaybolmak kolaydır. Ama bu sözleri duyuyorsan ya da okuyorsan (bil ki) burada olmak zorunda değildin. Sen, sonuç olarak Ruha, başka yaşamlardan tanıdığın sevgililere bir hizmette bulunmak için kendinden verdin. Sen kendini sevgiyle Kırmızı Meclise verdin. Onun bir parçasısın, buraya gelmek ve bu şeylerden, evet, çok gerçek olan bu şeylerden geçiyormuş gibi davranmak için kendinden verdin. Bazılarınızda bunu ispat etmek için yara izleri var, fiziksel ve duygusal yara izleri. Ama hatırlamanızı istiyorum, burada olmak zorunda değildiniz.

Yaptığımız ilk, ilk derslerden birinde, dünyanın her yanındaki Şambra’ya dedim ki, “Siz zaten yükseldiniz.” Sanki çağlar öncesiymiş gibi geliyor. Bu, en baştaki dizilerin ilk derslerinden birindeydi. Siz zaten yükseldiniz. Bu bir hatırlatmaydı, daha o zaman bile. Çoğunuz bunu unuttunuz. Çoğunuz, yanınızda oturan kişiye konuştuğumu düşündünüz. Çoğunuz, bunun bir tür… belki ezoterik bir kavram olduğunu düşündünüz. Bazılarınız da bu sözleri size yıllar önce söylediğimi tam anlamıyla unutmayı seçtiniz.

Siz zaten yükseldiniz. Şimdi sadece geri geldiniz… bu empati ve şefkati geliştirmek amacıyla ve bir öğretmen olarak ortaya çıkmak için kendi araç gerecinizi geliştirmek amacıyla geri geldiniz. Burada olmak zorunda değildiniz. Sizce neden bazen ağlamak istiyoruz? Sizce neden hislerimiz bu kadar yoğun?

Onun için, neden burada olduğunuzla ilgili düşüncelerinizin eski kavramlarını ortaya dökmek için bu harika gündür. Kendinize yüklediğiniz o eski dersleri ortaya dökmek zamanıdır. Olduğunuzu düşündüğünüz kişi değilsiniz. Siz Kırmızı Meclisin bir parçasısınız. Şu anda, bir insan öğretmen olarak, her gün yardım gereksinen milyonlarca ve milyonlarca insanın çağrısına yanıt vermeye yardımcı olmak için Dünya’da bulunuyorsunuz.

Biz Kırmızı Çemberde vites değiştireceğiz, özellikle de bugünden sonra, ve onu yeni bir düzeye götüreceğiz. Asıl çalışma ve temel, belki de fark etmediğiniz ya da doğal kabul ettiğiniz şeylerle sizin tarafınızdan ve bu tarafta bulunan bizler tarafından gerçekleştirildi.

Şu yeni Kırmızı Çember Enerji Şirketi (Crimson Circle Energy Company) – parayla ilgili değildir. Bu, Şambrayı – Öğretmenleri – biraraya getirmenin bir yoludur. Kırmızı Çember Enerji Şirketi gerçekte Şambra Üniversitesidir. O, Öğretmenlerin şirketidir. Şambra için birbirini desteklemenin ve yüreklendirmenin bir yoludur, çünkü şimdi eğitiminizi vermeye başlayacak olsanız bile….Evet, bunun altını çizeceğim: siz şimdi öğretme işinizi yapacakSINIZ. Size bunu söylememi istediniz benden.

Siz, daha fazla işlemden geçirmeler için, daha fazla – nasıl desek – şeylerle başa çıkmakla ilgili kelimeler için burada değilsiniz. Onlara artık sahipsiniz. Bundan sonrası farklı olacak. Siz öğretecekSİNİZ. Buraya, bunu yapmak için geldiniz. Bu nedenle Dünya’ya geri gelmek zorunda değilken, en büyük meleklerle oturduğunuzda ve karşılaştığınızda – ki siz de onlardan birisiniz – Başmelekler Düzeninde ve Kırmızı Mecliste, başka alemlerdeki ruhsal ailenizin temsilcisi olan sizler buraya gelmek zorunda değilken, yine de geldiniz ve en zorlu meydan okumayı üstlendiniz. Bu özveridir, fedakârlıktır. Bu sevgidir. Bu çılgınlıktır! (kahkahalar, Tobias da güler). Bakın ben geri gelmedim! (daha çok kahkaha) Ben arkadaşım vasıtasıyla konuşuyorum.

Böylece Şambra, bugün Metatron enerjisini getiriyoruz. Son bir yıldır Berraklık/Açıklık hakkında konuştuk. İnsanların nasıl beslendiğinden konuştuk, enerjilerini nereden aldıklarından, başka insanlardan nasıl enerji çektiklerini, dramlarla nasıl beslendiklerinden konuştuk. İnsanlar bağımlılıklardan besleniyorlar – uyuşturuculardan tutun da, sekse kadar türlü şeylerden. Tüm bu diğer yerlerden enerji çekiyorlar.

Ah evet, şu anda Dünya’da bir enerji krizi VAR. Var, ama bu arabanızın yakıtıyla ya da evinizi ısıtmakla ilgili değil. Bu, Eski Enerjiyi çalmakla ve saptırmakla ve çarpıtmakla ilgilidir. Ve öyle kişiler var ki, ellerinden geldiğince yağmalamaya bakıyorlar. Belki paradan besleniyorlar. Belki başkalarının ıstıraplarından besleniyorlar. Çok, çok insan, dediğim gibi, kurban rolünü oynamaktan besleniyor. Kurban olmak. Kurban olmak, enerjinin en kötü kullanıldığı yoldur – çünkü başkalarının onlar için üzülmesini sağlarlar. Onlar kurbandır! Sizce nasıl besleniyorlar? Devam ederek, bunu aralıksız sürdürerek.

Eğer kurban olma kalıplarını fark edecek olursanız… ki biz buna gelecek dizimizde, Öğretmenlik Dizisi’nde değineceğiz. Biz insanların nasıl kalıpları doğrultusunda (yaşadıklarından) söz edeceğiz. Eğer bir kurbanlık kalıbını fark edecek olursanız, o kişiler yalnızca bir kez kurban olmuş değildirler. Onlar hergün kurbandır ve eğer eski kurbanlık öyküsü oyununu bitirmezlerse, yeterince enerji sağlamazlarsa, yeniden bir kurban haline gelirler – suç (cinayet/cürüm) kurbanı, sözde bir kazanın kurbanı, şirketin işten çıkardığı bir kurban gibi. O kurban olma enerjisinde kalmanın bir yolunu hep bulurlar.

Biz bunu Öğretmenlik Dizisi’nde ele alacağız, size, onların oradan çıkmasına yardımcı olmanız için araçları vereceğiz, çünkü siz Şambra, öğretmenler olarak, gerçekten ilerlemek isteyenlerle çalışacaksınız. Siz gidip de, uyumaya devam etmek isteyenleri uyandırmaya çalışmayacaksınız. Ne kadar sefil olduklarını düşünürlerse düşünsünler, oynadıkları oyunları sevenleri değiştirmeye çalışmayacaksınız. Bu, değiştirmekle ilgili değildir. Bu, her bir gün ve her gün milyonlarca insan varlığın dualarını yanıtlamakla ilgilidir.

Biz artı 100.000’lik küçük bir grubuz, hergün milyonlarca ve milyonlarca taleple başa çıkacak küçük bir grup. Ama bunlar gerçek ve samimi olan kişilerdir. Onlar gerçekten yaşamlarındaki değişikliği, sizin başka yaşamlarınızda ya da belki yaşamlar arasında deneyimlediğiniz o değişikliği istiyorlar. Sizi o eski insanca döngülerin sıkışmışlığından çıkarıp da bir aydınlanma ve yükselme yerine getiren o değişikliği istiyorlar. Bakın, siz bunu zaten gerçekleştirdiniz. Siz zaten bundan geçtiniz. Siz öğretmen olmaya hazırlıklısınız, hazırsınız.

Bu son dizide, Berraklık Dizisi’nde, bağlantıları kesmekten çok söz ettik: tarzları, kalıpları, ve ağları, başkalarıyla bağlantıda olma biçimlerini bırakmak. Herşeyin tek olduğunu söyleyen bir deyiş var. Herşey birbiriyle bağlantılı. Bunda bir gerçeklik vardır, çünkü ağaç gökyüzüyle bağlantı içindedir. Gökyüzü, suyla bağlantıdadır ve su, her insanla bağlantıdadır ve her insan, her bir diğer insanla bağlantıdadır. Bu bir noktaya kadar gerçektir ama sonuçta aydınlanmış olan, basit olan, bağlantıları bırakıverir. Onlar mutlak olduklarını, egemen ve bağımsız olduklarını fark ederler ve – nasıl desek – Ruhun Şefkatine sahip olmak ve o şefkatin içinde olmak için o bağlantılara gereksinim duymazlar.

Herşeyle bağlantı içinde olmanız gerektiğine dair, şu muazzam birliğin bir parçası olmanız gerektiğine dair eski bir inanç var, ve bu bir noktaya kadar geçerlidir de. Ama sonunda Üstatlar, aydınlanmış olanlar, bunların tümünü bırakıverirler. Bırakırlar. Egemen/bağımsız/mutlak olduklarını fark ederler. Onlar da Tanrıdır. Kendilerini sürdürmek için dışsal bir şeye gereksinimleri yoktur. Bütün ve tamdırlar. Bu sözleri not edin – bütün ve tam.

Şimdi, bazılarınız hâlâ buna inanmıyor. Hâlâ, belki bütün olmaya yakın olduğunuzu, biraz tam olduğunuzu düşünüyor ve şu son parçaları tamamlamaya çalışıp duruyorsunuz. Bugün bu bitmiştir. Artık son parçalar yok. Onlara sahipsiniz. Şimdi onları kullanmaya başlayacaksınız. Şimdi ilerlemeye başlayacaksınız.

Biz, diğer insanlarla bağlantıları kesmekten, insanlıkla bağlantıları kesmekten, temelde Alana kadar (herşeyle) bağlantınızı kesmekten söz ettik. “Alan”, bizim Yuva’nın dışında kalan özgün Kaynak enerjisi için, Ateş Duvarı’nın dışı – ya da bu tarafı – için kullandığımız bir terimdi. Alan, herhangi bir belirli yere konuşlanmış değildir. Alan, insana ait kavramlarca ya da ölçüm aletleriyle ölçülemez, ama o, tüm enerjiler için geçerli bir kaynaktı. Herşey ve herkes sonunda enerjisini Alan’la birleştirecekti.

Ve biz konuştuk…. bu son dizide “Alanla bile bağlantıyı kesersiniz” diyecek kadar cesur ve yürekliydik – cesur ve yürekliYDİNİZ. Siz onu bile bıraktınız. Biraz korkutucuydu. Şimdi, dışarı çıkıp da sokaktaki tipik insanla konuşmaya çalışıp, onlara bağlantıları kestiğinizi söylecek olsanız; onlara artık başka şeylerle beslenmediğinizi söyleyecek olsanız; onlara zaten yükseldiğinizi söyleyecek olsanız – kesinlikle sizin deli olduğunuzu düşüneceklerdir! Ama Şambra, gerçekleştirdiğiniz çalışmanın bu noktasına geliyorsunuz ve bunun ne anlama geldiğini anlıyorsunuz. Herşeyin içinizde varolduğunu anlıyorsunuz. O zaten oradadır.

Diğer insanların nasıl düşündüğünü ve iş gördüğünü ve hissettiğini gerçekten anlamak için o “derslerden” geçmeniz gerekti. Aşağıya inmeniz ya da onlarla aynı oyun alanına inmeniz gerekti. Onların içinden geçtikleri şeyleri anlayabilmek için aynı örtücü-katmanları ve aynı meydan okumaları ve inanç sistemlerini deneyimlemeniz gerekti. Onların geçtiği deneyimlerden geçmeden insan bilincinin ön saflarına gitmek çok zordur.

Metatron ve ben bugün ısrarla bunun üzerinde duracağız…. yineliyoruz, bunu nasıl içselleştireceğiniz size kalmıştır, sizin seçiminizdir… Siz bu yaşamda burada olmak zorunda değildiniz. Bir karmanız yoktu. Sizi buraya geri getiren kontrol edilemez bir çekim yoktu. Siz buna gönüllü oldunuz.

Şimdiye kadar yedi diziden geçtiniz, bir dolu kişisel durumdan geçtiniz – bunu şu an sonlandıralım. İlerleyelim. Öteye geçelim. Yapılandırdığınız şey budur. Size sözünü etmemizi istediğiniz şey budur. Bazılarınıza biraz zor gelebilir. Bir ayağınızı içeriye, diğer ayağınızı da dışarıya koymaya çalışacaksınız. “Evet, ben bir öğretmenim, ama ben hâlâ şu sorunlara ve şu problemlere sahip olan bir insanım” diyeceksiniz. Bu işe yaramayacktır. İşe yaramayacaktır.

Biz hepinizle Şambra Yaz-Ortası Konferansına kadar çalışacağız. Biz sizinle hatırlamanıza yardımcı olmak için çalışacağız, “Burada olmak zorunda değilsiniz” kavramını tümüyle, tümüyle hazmetmekten sizi alıkoyan, şu anda sahip olduğunuz tüm o katı/yoğun engellerden geçmenize yardımcı olmak için çalışacağız. Siz aydınlanmanıza ve yükselişinize bir süre önce ulaştınız. Siz şu anda Dünya üzerindeki bu ek hizmete sadece gönüllü oldunuz.

Yeni Enerji temsilcilerinin ve öğretmenlerinin öne çıkma zamanıdır. Bunu gerçekleştirebilmek için bağlantıyı kesmeniz gereken son bir parça var, sizin için çok değerli olan bir şey, kendinizi çok, çok bağlı hissettiğiniz bir şey, sağ ya da sol eliniz kadar size yakın gelen bir şey: geçmiş yaşamlarınız. Şambra, onları salıverin. Geçmiş yaşamlar, yeni çağın vızıltı sözcüklerinden biridir. Geçmiş yaşamlar, olduğunu düşündüğünüz şeyler değildir. Çocuklarınız olmadığınız gibi, geçmiş yaşamlarınız da değilsiniz. Ana-babanız olmadığınız gibi, geçmiş yaşamlarınız da değilsiniz. Evet, aranızda ortak bir enerji vardır, ama siz geçmiş yaşamlarınız değilsiniz. Birlikte gerçekleştirdiğimiz bu çalışmada aşmamız gereken en büyük ve son engellerden biri, geçmiş yaşamlara tutunmaktır.

Enkarnasyon yoktur. Yoktur. Sizin ya da toplumun algıladığı biçimde yoktur. Biraz burada, biraz şurada değişerek, gelişerek, tekrar tekrar geri geldiğinizi düşünüyorsunuz. Bu doğru değildir. Köpeğiniz olmadığınız gibi, eviniz olmadığınız gibi, geçmiş yaşamlarınız da değilsiniz. Evet, ortak yanlar vardır, ama…. burada bunu anlatması zor, ama – sizin ruhsal düzey açısından diyeceğiniz – bir duruş açısından ilerleyen/gelişen yaşamlara sahip değilsiniz. Değilsiniz. Ruh Varlığınız farklı deneyimler edinmiştir – ama onlar siz değildir. Siz 2000 yıl öncesinin ya da 10.000 yıl öncesinin ya da hatta Atlantis’teki geçmiş bir yaşamın doğrusal, lineer olarak gelişmiş bir hali değilsiniz. Ortak bir enerjisel bağ vardır, ama siz geçmiş yaşamınız değilsiniz.

Siz yeni anlayışınızda bu noktaya geliyorsunuz ve geçmiş yaşamların olmadığını fark edeceksiniz. Gelecek yaşamlar yoktur. Bu yaşamda kim iseniz, osunuz. Bu yaşam, şu anda deneyimlediğiniz bu zaman, çok eşsiz ve çok özeldir. Geçmişin toplamı değildir. Geçmişten öğrendiğiniz ögeler vardır, ama sizi artık geçmiş yönlendirmiyor.

Re-enkarnasyonla ilgili genel olarak bilinen kavram oldukça aldatıcıdır ve zihni epey başka yönlere çeker. Siz BU yaşamsınız – ve geçenlerde söylediğimiz gibi, bu yaşam özeldir. Bu çok, çok özel bir yaşamdır. Bu, ruh enerjinizin kendini indirip insan formuna soktuğu ve sonra da geri kalanının inip insan hayatınıza girdiği çok özel bir zamandır. Teorik olarak yaşadığınız diğer hayatların hiç biri böyle değildi. Ruhla insan arasında bu ilişki yoktur. Ruh aslında bir geçmiş yaşamda bir enerji yaratmış ve sonra onu bırakmış ve salıvermiş, ona kendi başına gidip de bir şeyler yapma özgürlüğünü ve yeteneğini vermiştir. Ama bağlantı genelde çok gevşekti ve sizin gerçek ya da ruhsal diyeceğiniz türden değildi.

Bu yaşam, bedenlendiğiniz bu zaman, ÇOK özeldir. Ruh ile insan arasındaki ilişki hep vardı. Bağlantılar çok güçlüdür. Bir anlamda o aynı anda her yerdedir, hepsi aynı şeydir. Tanrısal olanın, ruh benliğinin şu anda burada olmadığı sadece bir yanılsamadır.

Gelecek ay ya da aylarda, bu re-enkarnasyon kavramının tümünü bırakmanızı isteyeceğiz. Şimdi biz, bir kez yaşadığınızı, öldüğünüzü ve sonra da yargılandığınızı söyleyen diğer toplumsal ya da dinsel felsefeden ya da inanç sisteminden söz etmiyoruz. Bu, kesinlikle – kesinlikle – bununla da ilgili değildir. Ruhunuz şu anda içinden geçtiğiniz bu fiziksel deneyime bedenlenmiştir ve bu deneyime bir daha asla sahip olmayacaktır. Buna benzer bir hayatı bir daha asla olmayacaktır. Bu çok, çok özeldir ve biz bunun ayrıntılarına bir sonraki toplantımızda gireceğiz.

Sizden, re-enkarnasyon kavramını bırakmanızı isteyeceğiz. Sadece enkarne oldunuz. Tekrar ve tekrar ve tekrar değil. Bu bir döngü dizisi değil. Bu bir tuzak ya da atlı-karınca değil. Yüz yıl öncesinin, bin yıl öncesinin geçmişi, gerçekten siz değildir – gerçekten siz değildir. Bir anlamda, aslında fark etmez bile. Önemli değildir. Tüm o re-enkarnasyon kavramı, genelde bilindiği haliyle, şu anda burada iskemlede oturan insan için ve yapacak işi olan öğretmen için çok önemsizdir. Hiç fark etmez. Siz geçmiş yaşamlarınız değilsiniz – Tanrı’ya şükür! (Tobias kendi kendine güler) siz şu anda SİZSİNİZ.

Dünya çağrıda bulunuyor, tam anlamıyla öğretmenler için çağrıda bulunuyor. İnsanlık şu anda herşeye karşı çok güvensiz olduğu bir noktada bulunuyor, ve öğretmenler olarak sizin başa çıkmanız gereken en büyük enerjilerden biri bu olacaktır. İnsanlar hükümetlere güvenmiyor. Kiliselere güvenmiyor. Başta size de güvenmeyeceklerdir, hele kendilerine hiç güvenmiyorlar. İşte bu, öğretmenler, en büyük engeliniz olacaktır, yani o güveni ve dostça ilişkiyi geliştirmek. En büyük engel bu. Onlar aldatılmıştı. Hâlâ aldatılıyorlar. İnsanlar hâlâ onların enerjilerini çalıyor ve onlar da hâlâ diğerlerinden çalıyorlar.

Böylece siz, onların yalnızlığına, dualarına yanıt olarak sahneye girdiğinizde, yine de size güvenmeyeceklerdir. Oraya nasıl ulaştığınızı anlamayacaklardır, kim olduğunuzu anlamayacaklardır. Kendinize bu yaşamı – Dünya’da bedenlendiğiniz bu zamanı – vermenizin, onca derslerden geçmenizin, yaşantınızdaki onca meydan okumalardan ve zorluklardan geçmenizin çok özel olan…. en direkt nedeni budur. Onun için, başka insanların önünde durduğunuz zaman, onlar o enerjiyi hissedebilirler. O dostça ilişkiyi ya da karşılıklı anlayışı hissedebilirler. Gözyaşlarıyla dolu onlarca gece geçirdiğinizi, ilişkiler hakkında birçok sorununuz olduğunu, kendinize karşı çok kuşku duyduğunuzu bileceklerdir. Onlar bunu hissedeceklerdir ve siz de oldukça kısa bir sürede onlarla karşılıklı bir anlayış ya da dostça bir ilişki geliştirebileceksiniz. Bu sonuçta onlarla bir güven ve bağ kurulmasını sağlayacaktır. Bu da, gerçekleştireceğiniz öğretmenlik işinde size iyi hizmet edecektir.

Dünya şu anda Yeni Enerji için Yeni Enerji’nin öğretmenlerini ve temsilcilerini gereksiniyor. Bu “Yeni Enerji” terimini çok, çok az insan anlıyor. Birinin onu öğretmesi gerekiyor, birinin onun temsilcisi olması gerekiyor. Geçenlerde biri bize soru sorarken şöyle dedi, “Yeni Enerji diye bir şey yok, o sadece enerjidir.” Bu çok yanlıştır – çok, çok yanlıştır. Yakın zamana dek “sadece enerji” vardı ve o yalnızca biçimini ve formunu ve adını değiştirirdi. Ama zamanın bu son birkaç yılında, Yeni Enerji unsuru ortaya çıkmıştır.

Yeni Enerji, biçimini ve formunu ve enerjisel oranlarını değiştiren sadece eski enerji ya da önceki enerji değildir, anlamına gelir. Çok uzun bir süre önce söylediğimiz gibi, Yuva’yı sizinle birlikte terk eden belirli ve çok tanımlanmış ama büyük miktarlarda bir enerji vardı, ve siz onunla o zamandan beri oynuyordunuz. Kum havuzunda sınırlı sayıda kum tanecikleri vardı. Evet, tümü sadece kumdu. Ama sonra bir şey oldu. Birdenbire, sanki hiçsizlikten yeni kum yaratıldı. Bu, Yeni Enerjiyle ilgili bir benzetmedir. Yeni Enerji yaratıldı, Eski Enerjiden değil, Yuva’dan alınmadı, ama Yaradanlar tarafından – sizin tarafınızdan – ilk kez yaratıldı.

O nedenle, Yeni Enerji, Eski Enerjiden farklıdır. Aynı eski program değildir. Aynı rezonansa sahip değildir, titreşimi yoktur, aynı biçimde çalışmaz. Yeni Enerjinin sadece Eski Enerji adının değişmiş hali olduğuna inananlar şaşıracaklardır. Yeni Enerji aynı şekilde çalışmaz. Bu kişiler onun hâlâ aynı eski enerji olduğu kalıbına sahip olduklarından, yaptıkları işlerde Yeni Enerjiye çok zor ulaşabildiklerini göreceklerdir. Yeni Enerji, Eski Enerji değildir.

Biz belki de ona enerji bile dememeliyiz. Belki daha iyi bir ad vardır, çünkü o farklıdır. Farklı iş görür, farklı çalışır, tümüyle farklı bir araç setidir ve o buradadır. Onun nasıl kullanılacağını Dünya anlamak ihtiyacındadır. Dünya, temsilcileri ve öğretmenleri gereksiniyor, ve o da sizsiniz.

Bazılarınız özel olarak Yeni Enerjinin anlaşılması üzerinde çalışacaksınız: nasıl farklı çalıştığı; tüm özellikleri ve akışları nasıl değiştirdiği; sonuçları nasıl değiştirdiği; kalıpların/modellerin nasıl tümüyle farklı olduğu, çünkü bir anlamda, Yeni Enerjide hiç bir kalıbın/modelin olmadığını söyleyebilirsiniz. Ondaki herşey titreşimsel ya da Eski Enerjiye göre farklıdır. Onun için, dünyanın – insanlığın – öğretecek kişilere gereksinimi vardır.

Dışa açılıp da öğretecek olanlar ve Yeni Enerjinin temsilcileri olanlar, beklenmeyeni bekleyin. Her zaman sürprizlerin olacağını anlayın. Yeni Enerjinin çalışma biçimini ölçmeye kalktığınızda, o ölçümün hemen ertesi gün bile geçerli ya da doğru olmayacağını anlayın. Siz Eski Enerjinin o çok belirli kalıplarına ve bir gün belli bir biçimde ölçüldüğünde, ertesi gün de aynı ölçülere sahip olacağına o kadar alışmışsınız ki. Yeni Enerji bu şekilde çalışmaz, Tanrı’ya şükür. Yeni Enerji tümüyle farklıdır. Böylece bazılarınız onunla ilgili kitaplar yazacaktır.

Dünya şu anda – her zamankinden de fazla – Dünya’nın, Gaia’nın temsilcilerine ve öğretmenlerine ihtiyaç duyuyor. Ama Dünya’nın biraz farklı ve yeni bir anlayışına. Gaia bir Ruhtur, bir kolektiftir. Gaia, Dünya üzerindeki fiziksel işlemi/süreci desteklemek için vardır. Kendi haklarına sahip olan Gaia, güçlüdür ve kendini sürdürebilir. Gördüğünüz gibi, kendini bir fırtınayla ya da volkanla ya da depremle temizleyebilir. O birçok farklı yoldan enerjileri değiştirebilir. Gaia’nın amacı, insanları bedenlerinden kopartmak değildir. Gaia’nın amacı, Eski Dünya çalışmalarını desteklemek ve aynı zamanda da Yeni Dünyada bir varlık olmaktır.

Gaia’nın şimdilerde gerçekleştirdiği gibi, Dünya üzerinde destekleyebileceği insan sayısının doyum noktasına bu eski yöntemler yüzünden, Eski Enerjide iş görmek yüzünden ulaşıldığını söyleyebilirsiniz. Özellikle de insanların şu anda rasgele, hatta belki de aptalca, onları koruyan ve besleyen şeylere zarar vermeleri; atmosfere zarar vermeleri; Dünya üzerindeki ısı düzeylerine zarar vermeleri; ekolojik dengeye zarar vermeleri.

Bazılarınız şimdi kaygılanıyor, “Gaia bunların hepsiyle nasıl başa çıkacak?” Eh, Gaia bununla çok güzel başa çıkacak – soru daha çok, insanların bununla nasıl başa çıkacağıdır! Gaia, tüm kendini yenileme yetilerine sahiptir, ama bu binlerce ya da milyonlarca insanın yaşamına mal olacaksa, bunu yapmak istemiyor. Onun için Gaia şu anda, yeni bir bilinç düzeyine gelinmesi için, hatta şu anda varolan ekolojik bilinçten farklı olan yeni bir ekolojik bilinç için insanlığa çağrıda bulunuyor. Yeni bir “Yeşil” anlayışı için… hatta buna Yeşil bile demeyelim – Altın diyelim… Gaia’nın kendini yenileme yetilerinin yeni bir anlayışına. İnsanlık, Dünyanın yeni ekoloji öğretmenlerine ve temsilcilerine gereksinim duyuyor.

Şimdi, şu anda harika işler çıkaran, kendilerini adamış olan, Dünyanın ekolojik sisteminin korunmasına kendini adamış olan birçok grup var, ama onlar bile olan biteni anlamaktan acizler. Onlar Yeni Enerjiyi anlamıyorlar. Onlar, en az karşı çıktıkları gücün kendisi kadar dramlara yakalanmış haldeler. Daha yüksek bir enerji düzeyinden, daha yüksek bir dengeleme perspektifinden çalışmak yerine, iyilik-yapma enerjilerini üstlenmiş haldeler. Şu anda çok, çok az sayıda Dünya dengeleyicileri var.

İnsanlığın, zamanın gelecek yıllarında ilerleyebilmesi için birilerinin öne çıkması gerekiyor. Birilerinin öğretmesi gerekiyor. Birilerinin birkaç risk alması, televizyona çıkması, Dünya ekolojisinin yeni perspektifinden bazı makaleler yazması gerekiyor. Yoksa Dünya üzerinde olacak olan şudur, yiyecek üretme yetisi kurumaya başlayacaktır. Hava koşulları değişecek ve Dünya için yiyecek üreten yerleri etkileyecektir. Ve üstüne üstlük, Dünya şimdiki yakıt kaynağından olmaya başlayacaktır. Siz bu şeyleri birleştiriyorsunuz Şambra, çok karmaşık bir Dünyanız var. Çok karmaşık. İnsanlar yiyecek bulamadığında ve ulaşım için, insanlığın Dünya üstünde iş görmesi için gerekli enerjilere sahip olmadıklarında, kargaşanın hakim olduğu bir ortam meydana çıkar.

Onun için, yeni ekolojinin öğretmenleri ve temsilcileri olacak olanlarınız gerçekten savaşları engelleyecekler. Hükümetleri birbirleriyle çatışmaktan alıkoyacaksınız. Siz Dünya üzerinde insandan insana yapılan bir kitle felaketi türünün engellenmesine yardımcı olacaksınız. Dünya – Gaia – kesinlikle hayatta kalacaktır, peki ya insanlık? Onlar önünüzdeki yıllarda gelecek olanları kaldırabilecekler mi?

İnsanlığın, iş dünyasında öğretmenlere ve temsilcilere gereksinimi var. İş dünyasında. İş dünyası, enerjinin akma biçimidir. Enerjinin iş görme biçimidir. Dünyadaki bu son dönemde, iş dünyası – nasıl diyorsunuz – enerji akışı, enerji kontrolü, enerji hareketi açısından hükümetleri geçmiş durumda. Bu yargılayıcı bir söylem değildir, ama iş dünyası şu anda hükümetlerden daha güçlü bir durumda.

İş dünyası enerjiyi akıtıyor. Taptıkları tüm şey bu. Evet, bazen yozlaşıyorlar ve açgözlü oluyorlar çünkü enerjinin gerçekte nasıl çalıştığını anlamıyorlar. Birçoğu yalnızca sonuca odaklı. Bu, açgözlülüğün ve korkunun bir parçasıdır. Peki, sonuç yerine yüreğe odaklanan… enerji hareketinin dengesine; çalışanlar yoluyla şirketle bağlantılı bir insan bilinci dengesine; hatta müşterilerde bile bir enerji bilincinin dengesine odaklanan şirketler/kuruluşlar olsa. Herşeyin sonuca yönelik değil de, yüreğe yönelik olduğu.

Şu anda dünyada, iş dünyasının öğretmenlerine ve temsilcilerine ihtiyaç var, çünkü iş dünyası gelecek birkaç yıl içinde değişecektir. Ah evet, geçen yirmi yılda inanılmaz değişti. Artık global şirketleriniz var. Çok etkili/verimli dağıtım sistemleriniz var. Enerjiyi ve parayı internet kanalıyla hareket ettirmenin yollarına sahipsiniz. Bu değişecektir, ama şu anda ilk örnekleri (prototipleri) mevcut değildir. Yeni Enerji işleri için kuvözler yoktur.

Dünya şu anda o öğretmenleri ve temsilcileri gereksinmektedir ve biz bundan söz etmek için geliyoruz Şambraya. Yeni iş modelini kim yaratacak? Kuruluşların, başka kuruluşlardan çalmak zorunda olmadığını kim gösterecek? Herhangi bir işteki en yanlış mantık ya da düşünce, en büyük örtücü-katman ve inanç sistemi, rekabet inancıdır. Rekabet, sadece savaş için kullanılan çağdaş bir kelimedir. Şirketler savaşıyor. Şirketler, çalışanlarını, rekabetin üstesinden nasıl gelineceği, ya da rekabeti nasıl yenecekleri yönünde eğitiyorlar. Savaşmaya gerek yoktur. Başka şirketleri yıkmaya gerek yoktur. Bu çok Eski Enerjidir.

Belki de… belki – bu Yeni Enerji iş kalıbı için – başlanacak ilk yer, Kırmızı Çemberin ta kendisidir, nasıl yapılabileceğinin gösterilmesidir. Ve çok etkili ya da verimli bir biçimde…. önceleri iş adamı olmaktan kaynaklanan kendi gözlemlerime göre, kontrol etmeye çalışırken, para kazanmaya çalışırken, bir kazanç elde etmeye çalışırken, iş alanında muazzam miktarlarda etkisiz/verimsiz bir enerji harcanıyor. Şu anki doğaları gereği kuruluşlar çok verimsiz, çünkü enerji akışını sağlamak yerine, korumacı ve savunmacı olmak adına büyük ölçüde enerji harcanıyor. Ve biz aslında Yeni Enerji işlerini – yürek işlerini tartışmaktan mutlu olurduk.

Şu anda dünya, sanatın öğretmenlerine ve temsilcilerine ihtiyaç duyuyor. Sanatın. İnsanlık öylesine akılcı oldu ki, sanat kayboldu, ama sanat bilimin partneridir, tıpkı erkeğin, kadının partneri olduğu gibi. Biri olmadan diğerine sahip olamazsınız, onlar birbirlerini dengelerler. O nedenle, bilim olduğu sürece, toplum içinde ve okullarda akıl olduğu sürece, sanatın da olması gerekir. O bir yaratıcılık akışıdır, bir enerji akışıdır, ve sanat herşeyden çok, Yeni Enerjiyi getirmenin en güzel ve etkili yollarından biridir.

Ressam ve müzisyen ve dansçı olanlarınız, bir dolu insanın dediği gibi zamanınızı boşa harcamıyorsunuz. Siz enerjiyi hareket ettiriyorsunuz. Siz enerjiyi paylaşıyorsunuz, ve şimdi sanatın öğretmenlerine ve temsilcilerine, yeniden denge kurmaları için, Yeni Enerjinin getirilmesine yardımcı olmaları için bir çağrı yükseliyor.

Şu son yıllarda sanat kayboldu. Okulların müfredatından çıkartıldı çünkü zihnin bu rekabeti yüzünden, not sisteminiz yüzünden ona zaman kalmıyordu. Sanatı nasıl notlandırabilirsiniz? O sadece vardır. O, belirleyebileceğiniz bir değere sahip değildir. Evet, bazılarınız onu değerlendirebilirsiniz, ama ölçemezsiniz. Sanatı ve müziği ve dansı ve yazmayı ve yaratıcı ifadeyi topluma geri getirmek zamanıdır – ama yeni bir biçimde. Resimler bile farklı görünecektir. Müzik, kulağa farklı gelecektir.

Dünya şu anda sanatın öğretmenlerine ve temsilcilerine gereksinim duyuyor. Biz bunun Şambra ile ve Kırmızı Çemberle başladığını görmek isterdik. Bu, şu an Dünya üzerindeki genel denge açısından önemlidir. Birçoğunuz, bunu da öğreteceksiniz.

Şu anda Dünya üzerindeki çok ciddi bir ihtiyaç da – eğer insanlık ilerleyecekse – eğitimin öğretmenlerine ve temsilcilerine ciddi bir ihtiyaç var. Okul sistemleri kapana kısılmış haldeler. Kendi döngülerinde kilitlenip kalmış haldeler. Gelişmiyorlar. Doğrusunu isterseniz, enerjisel olarak çöküyorlar. Üretmeye çalıştıkları şeyi, yani eğitimli, bilgili, aydınlanmış öğrencileri üretmiyorlar.

Eğitim sistemlerinize şu anda bir virüs, bir enerji virüsü bulaşmış durumda. Bu tüm okullarınızda yaygın, özellikle devlet okullarında, ama özel okullara da sıçramış durumda. Ve bu enerji virüsü şu anda öğrencileri daha çok yozlaştırıyor ve bozuyor ve zihinlerini başka yönlere çekiyor. Şiddet yaratıyor. Bağımlılık ve bağlılık yaratıyor. Çok az eğitim veriliyor. Ve bu ciddi bir durum Şambra.

Dünya şu anda yeni eğitimin öğretmenlerine ve temsilcilerine ihtiyaç duyuyor. Enerji dengesizliklerine izin vermeyen, enerjinin – ya da herhangi bir insanın kötüye kullanılmasını hoş görmeyecek yeni bir sistem. Puanlamaya ya da not vermeye dayanmayan ya da devletin modası geçmiş eğitim sistemine boyun eğmeye çalışmayan bir okul sistemi, kalıpları kırıp gerçekten en iyisini ortaya çıkartacak bir grup.

Sizin “Kristal” dediğinizden gelmeye hazır milyonlarca varlık var, ama onlar zaman ve kaynaklar doğru olana dek gelmeyecekler. Onlar, daha önce hiç Dünyada enkarne olmamış varlıklardır. Onlar bekliyorlar. Bekliyorlar. Onlar, yeni okullar hazır olana dek gelmeyeceklerdir, çünkü enerjilerini, virüs bulaşmış eğitim sistemlerinden birine koymayacaklardır.

Yani Şambra, dünyanın size ihtiyacı var. Siz bunu içinizde hissettiniz. Siz çağrıyı önceden duydunuz ve biz şimdi bununla ilgili birşeyler yapacağız.

İnsanlık, dünya çağrıda bulunuyor… teknolojinin öğretmenlerine ve temsilcilerine çağrıda bulunuyor. Teknoloji, şimdilerde insanlık için sahip olduğunuz en büyük araçlardan biridir. Teknoloji bir araçtır. Bir tanrı değildir, anlıyor musunuz. Akılcı olanlar… sadece zihinlerinde olan o insanlar… akılcı olanlar teknolojiyi bir tanrıya, bir silaha dönüştürdüler, ve oldukça yakın bir gelecekte onu savaşa dönüştürecekler. Teknoloji, Dünya üzerindeki insan deneyimini güçlendirebilecek bir araçtır; hayatı daha verimli ve kolay hale getirebilir; anında iletişim kanalları açabilir; insanları birbirine anında bağlayabilir, böylece hükümetler ya da kuruluşlar aldatamaz ya da kandıramaz hale gelir. Teknolojinin, bir özgünlük aracı olma yetisi vardır, çünkü teknolojiyle, insanların şeyleri saklaması ya da gizlemesi çok zorlaşır.

Teknoloji şu anda muazzam bir şekilde çiçek açtı ama aynı zamanda kötüye kullanılmaya da açık. Şambra konumlarından öne çıkıp teknolojinin öğretmenleri ve temsilcileri olacak kişilere gereksinim var. O’lar ve 1’ler hakkında konuşmayacak, teknolojinin akılcı ya da zihinsel yanından konuşmayacak, ama teknolojiden bir araç olarak, teknolojiden ruhsal bir prensip olarak, teknolojiden hayatın güçlendiricisi olarak söz edecek. Ve bu belli Şambra öne çıktığında, temeli teknolojiye dayanan öyle bir enerjiyi kendilerine çekecekler ki, teknoloji dünyasında bazı çok ilginç ve büyük yeni buluşlar yaratılacaktır. Yani bu enerjilerin öğretmenlerine ve temsilcilerine şu anda Dünya üzerinde ihtiyaç vardır.

Dünyanın, şifa sanatlarında öğretmenlere ve temsilcilere ihtiyacı var. Şifa sanatlarında. Tıp ve sizin çağdaş tıbbınız, harika bir iş görüyor – bir noktaya kadar. Hatta, alternatif şifa yöntemleri dediğiniz şey de harika bir iş görüyor – bir noktaya kadar. Peki ama, neden daha çok insan şifa bulmuyor? Neden bu kadar çok insan hasta? Neden kanser ve AIDS için bir tedavi bulunamadı? Geleneksel ya da alternatif olsun, tıp neden yetersiz kalıyor? Çünkü bazı temel konuları anlamıyorlar; çünkü herşeyi fazlasıyla yoluna koymuşlar; çünkü dava edilmekten çok korkuyorlar; çünkü tıp mesleğinin kendi içinde bir dolu virüs var…. ve biz bir grip ya da soğukalgınlığı virüsünden söz etmiyoruz, biz bir enerji virüsünden söz ediyoruz…. bu da sistemin içinde mevcut.

Ve biz yeni şifa sanatlarının öğretmenlerine ve temsilcilerine çağrıda bulunuyoruz, ve bu başlarda kitlelere uygulanmayabilir. AIDS için bir tedavi geliştirmek isteyecek çok insan olacağını biliyoruz. Biz bunu tek, tek, tek yapacağız. Şu anda AIDS’i ya da kanseri tedavi edebilecek bir hap yok – bu bilince gelemiyor. Ama biz ruhun içindeki ve bedenin içindeki köksel enerji nedenlerinin bazısına gidebiliriz. Dengesizliklere bir göz atabiliriz, hatta DNA’dan da daha derin düzeylerde neler olup bittiğine bir göz atabiliriz, ve biz iyileştirmeye başlayabiliriz – tek tek, bir bir. Bu böyle olacaktır.

Ama başladığımız zaman…. siz, Şambra, şifa sanatlarının temsilcileri ve öğretmenleri tek tek iyileştirmeye başladığınızda, bilinci değiştiren, gelecekteki olasılıkları değiştiren ve sonuçta potansiyel olarak kanser ya da AIDS tedavilerinin geliştirilmesine götürecek olan çok derin ve yoğun bir çalışma olacaktır bu. Ama bu çalışmanın teke tek başlaması gerekir. Bir yerden başlaması gerekir.

İnsan bedeni hastalanmamalıdır. İnsan bedeni öyle bir noktaya gelmelidir ki, öylece ölüvermelidir ve tercihan, içindeki ruhun seçimi doğrultusunda. Ama insan bedeni şu anda çok kırılgan bir haldedir. Bu kadar hasta ya da yorgun olmamalıdır, ama o Eski Enerjiyle çalışmaktadır ve birçok eski dengesizliklere sahiptir. Böylece, Kırmızı Çember ve Şambra kanalıyla biz yeni şifa sanatlarının öğretmenlerine ve temsilcilerine çağrıda bulunuyoruz. Evet, bu birçok şeyi altüst edecektir. İlaç sanayinde ve alternatif sanayide olan bir dolu insan sinirlenecek ya da tedirgin olacaktır, çünkü biz onların gerçek olarak kabul ettiği şeylerin kapıların zorluyor olacağız.

Şambra, biz bir çağrıda daha bulunuyoruz, insanlığın tanrısallık temsilcilerine ve öğretmenlerine ihtiyacı var. Kiliseler eskidi, parçalanıyorlar. Onlar uzun, çok uzun bir zaman önce sahip oldukları enerjiye ve sevgiye artık sahip değiller. Bildiğiniz gibi, enerjiler saptırıldı, çarpıtıldı ve kötüye kullanıldı, ve eğer bir karma varsa, kiliseler onu taşıyorlar. Eğer ödenmesi gereken bir kefaret varsa ve – nasıl desek – bir ıstırap varsa, bu onlara aittir.

Kiliseler şu anda muazzam bir evrimden geçiyorlar. Umutsuzca, insan çekmenin yeni yollarını arıyorlar. Ama onlar sadece rakkamlara bakıyorlar. Sadece bağış yapacak kişilere bakıyorlar. Sadece – nasıl desek – kendi adlarını ve şöhretlerini sağlamlaştırmaya bakıyorlar. Her bir Pazar günü kilisedeki banklarda sadece birkaç kişinin oturması bir rahip için utanç vericidir, onun için de yeni üyeler edinmek istiyorlar, ama hani yürek nerede?

Gerçek öğretim nerede ve gerçek sevgi? Kiliseler neden Tanrı hakkındaki soruları yanıtlayamıyorlar? İsa ve Buda, Musa ve İbrahim ve Muhammed ve daha birçoklarıyla ilgili tüm o öyküler ve masallar neden uyduruldu? Kilise ve din yüzünden bunca korku ve savaş neden var?

Dua edenler, öbür tarafta bulunan bizlere çağrıda bulunanlar, Tanrı hakkında yanıt istiyorlar. Onlar gerçek, özgün yanıtlar istiyorlar, öyle havadan sudan yanıtlar değil. Onlar bilmek istiyorlar, ve şu anda Dünya üzerinde onlara gerçek, özgün yanıtları verebilecek çok az sayıda kuruluş var. Biz “özgün” dediğimizde, yanıtın beklentisiz, gündemsiz olmasını, üyelik gibi şeylerin olmamasını, onları bazı inanç sistemlerine ikna etmeye çalışmamayı kastediyoruz.

Şambra, biz Tanrı hakkındaki soruların yanıtlanmasına yardımcı olacak – büyük “T” hakkında, özgün Tanrı – siz hakkında konuşacak tanrısallığın öğretmenlerine ve temsilcilerine çağrıda bulunuyoruz. Bu, Şambra öğretmenleri için söz konusu olan bu farklı alanların içinde en zor olanı, en meydan okuyucu olanı olacak, çünkü en fazla dirençle bu alan karşılacaktır. Bu, insanların içindeki en büyük öfkeyi ve korkuyu ortaya çıkartacaktır. Ama yineliyoruz, tek tek, hazır olanlarla, talep edenlerle bu çok basit kavram hakkında konuşacağız: Sen de Tanrısın. Bunu ne zaman fark edeceksin? İnsanlığı, ruhsallığı, kendi Tanrı benliğini, tümünü hemen şimdi bu Dünya üzerinde, ne zaman birleştirip bütünleyeceksin?

Dünya, enerjinin öğretmenlerine ve temsilcilerine bakınıyor. Sizler yedi yıllık deneyimlerden geçtiniz. Yükselişinize ulaşmanın, tanrısallığınıza ulaşmanın nasıl bir şey olduğunu görecek deneyimlerden geçtiniz.

Hepimizin, saklambaç oyununu oynamayı bırakmamızın zamanı geldi. Sanki tanrısal ve Tanrı değilmişiz gibi davranmayı bırakalım. Tanrı’nın ne olduğuna ilişkin o eski kavramı bırakmanın zamanı geldi. Benim için, kulübede nasıl oturup da bunu tartıştığımızı size hatırlatmak zamanıdır. Bu sanki deja vu gibi, öyle değil mi? Sanki yeniden bir deja vu gibi.

Bundan sonra Şambra…. ben burada Metatron’un sözlerini tekrarlıyorum…. eğer işlemden geçirmeyi sürdürmek istiyorsanız, eğer – nasıl desek – her türlü şifalanmaya ihtiyacınız olduğuna inanmayı sürdürmek istiyorsanız, bu eski yolları sürdürmek istiyorsanız, o zaman bu sizin için doğru kuruluş değildir. Beslenmenizi – yani gereksinimlerinizi demek istiyorum – sağlayacak (kahkahalar) başka kuruluşlar var.

Biz bundan böyle ilerleyeceğiz. Bu grupla kalacak olursanız, bir öğretmen olacaksınız. Biz şimdi – nasıl desek – öğretmenliğin eski tanımının kapanına kısılmak istemiyoruz, çünkü onun Yeni Enerjide çok farklı yan anlamları vardır. Ama çalışmanız değişecektir, işiniz, herşey değişecektir. Bu konuda kaygılanmamanız için tüm kaynaklar ve araçlar size gelecektir. Araçlarınızı ya da – nasıl desek – enerji kaynaklarınızı önceden oluşturmaya çalışmayın. Onlar anda – anda – ortaya çıkacaktır ve hepsi sizin olacaktır ve kimse onları sizden alamayacaktır.

Ama birçoğunuz şöyle diyor, “Altın dolu kâsenin orada olacağı garantisini aldıktan sonra eyleme geçerim.” Altın dolu kâse, siz çalışmayı yapmak üzere dışa açıldığınızda orada olacaktır. Tüm kaynaklar – bunu siz oluşturuyorsunuz. Biz, onların buraya getirilmesine yardımcı oluyoruz. Bu çalışmada artık kurban rolünü oynayamazsınız. Meteliksizmiş gibi davranamazsınız. Batmış gibi davranamazsınız. Bu çalışmada bunlara yer yoktur. Cauldre – nasıl desek – bu denli açık konuştuğumuz için biraz korku içinde, ama hepinizin, hepimizin yapmayı planladığı şeyi gerçekleştirebilmemiz, dünyanın her yanındaki insanlardan gelen bu SOS çağrılarının yanıtlanmasına yardımcı olabilmemiz için, ilerlemek zorundayız.

Biz – nasıl desek – birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışma biçimini değiştereceğiz. Hatta bu Şaudların formatlarını ve enerjisini de değiştireceğiz. Ama zamanıdır. Siz buna hazırsınız. Hazırsınız.

Şambra, Metatron diyor ki, siz özgünsünüz ve hazırsınız ve zaman şimdidir.

Ve öyledir.

Kırmızı Meclis’in varlıklarından Tobias, Golden, Colorado’da yaşamakta olan Geoffrey Hoppe tarafından sunulmaktadır. Tobit’in mukaddes kitabında bulunan Tobias’ın öyküsü, Crimson Circle sitesinde bulunmaktadır.
www.crimsoncircle.com. Tobias materyelleri, bedelsiz olarak dünyanın her tarafında bulunan ışık işçileri ve Shaumbra’ya, Ağustos 1999 tarihinden beri sunulmaktadır. Bu tarih Tobias’ın, insanlığın yıkım potansiyelini aşıp, Yeni Enerjiye girdiğini söylediği tarihtir.
Crimson Circle, Yeni Enerjiye geçiş yapacak ilk insan (kılığındaki) meleklerden oluşan global bir ağdır. Bu kişiler, yükseliş halinin sevinç ve zorluklarını deneyimlerken, diğer insanların da yolculuğuna, paylaşım, ilgi ve yol göstererek yardımcı olmaktadır. Crimson Circle’in sitesine her ay 40.000’in üzerinde ziyaretçi, son materyelleri okumak ve kendi deneyimlerini tartışmak amacıyla girmektedir.
Crimson Circle her ay Denver, Colorado’da, Tobias’ın, Geoffrey Hoppe kanalıyla son bilgileri sunduğu yerde biraraya gelmektedir. Tobias, kendisinin ve Crimson Council’ın (Kırmızı Meclisin) diğer semavi varlıklarının, aslında insanoğlunun kanallığını yapmakta olduğunu bildirmektedir. Tobias’a göre, onlar bizim enerjilerimizi okumakta ve biz içimizde deneyimlerken, dışardan da bakabilmemiz için, kendi bilgilerimizi bize geri tercüme etmektedirler. Crimson Circle toplantıları herkese açıktır, ama LCV takdir edilir. Katılımı gerektiren hiç bir şey ve ödenmesi gereken bir aidat yoktur. Crimson Circle, dünya çapındaki Shaumbra’nın açık sevgisi ve bağışları yoluyla bolluğu kabul etmektedir.
Crimson Circle’ın en yüksek amacı, insan melekler ve öğretmenler olarak, içsel spiritüel uyanış yolunu yürümekte olan kişilere hizmet etmektir. Bu hıristiyanlıkla ilgili bir misyon değildir. Tersine, içsel ışık, merhamet ve ilgi bulabilmeleri amacıyla, insanları senin kapına getirecektir. Kılıçlar Köprüsü’ndeki yolculuğuna başlayan bu kendine has ve değerli insan sana geldiğinde, o anda ne yapman ve öğretmen gerektiğini bileceksin.
Eğer bunu okumaktaysan ve gerçek olduğunu ve bir bağın olduğunu hissediyorsan, sen gerçekten Shaumbra’sın. Sen insan (kılığında) bir öğretmen ve bir rehbersin. İçindeki tanrısallık tohumunun bu anda ve gelecek tüm zamanlar için çiçek açmasına izin ver. Hiç bir zaman yalnız değilsin, çünkü tüm dünyada bir ailen ve çevrendeki semavi boyutlarda melekler vardır.
Bu metni lütfen ticari amaç olmaksızın ve bedelsiz olarak dağıtın.
Lütfen bu bilgiyi, dipnotlar dahil bütünüyle kullanın. Tüm diğer kullanımlar, Geoffrey Hoppe, Golden Colorado’dan alınacak yazılı onayı gerektirir. Telif hakkı 2001, Geoffrey Hoppe, P.O.Box 7328, Golden, CO 80403.e-posta: tobias@crimsoncircle.com. Tüm haklar mahfuzdur.

Sorular ve Yanıtlar

Berraklık Dizisi – 03 Haziran 2006
Şaud 11 – Siz Hazırsınız!
Tobias’ın katılımıyla, Kanallık: Geoffrey Hoppe

Kırmızı Çembere sunulmuştur
www.crimsoncircle.com – www.kirmizicember.org

Ve öyledir sevgili Şambra, bu toplantının, bir 11 Şaud’unun enerjisini sürdürüyoruz. Metatron enerjilerini, dünyanın her yanındaki Şambra enerjilerini ve ben, Tobias’ın enerjilerini sürdürüyoruz.

Buradaki son Şaud’umuzda da herhalde hissettiğiniz gibi, artık koltuğunda (oturan) metafizikçilerin zamanı değildir (bazı gülüşmeler). Artık sadece materyali inceleme, sadece aylık enerji miktarının size gelmesini beklemek zamanı değildir. Öğretmenler olmak zamanıdır. Bu zamanda Dünyaya geri gelmeyi seçmenizin nedeni BUDUR. Bu yeni tarzdaki yaşamla, geçmiş yaşamlarınızı izleyen ya da onların bir devamı olmayan bu yaşamla geri gelmeyi bu nedenle seçtiniz. Bu hayat tümüyle farklı ve tümüyle yenidir, geçmişin üzerine inşa edilmemiştir, şu anda yapılanmaktadır.

Bu gelecek yıllarda Şambra ile birlikte ilerlerken, öğretiminizi gerçekleştirmek için dışa açıldığınızda… yineliyoruz, bu çok farklı biçimlerde gelecektir… ama tüm enerjiler, tüm kaynaklar, sizin için Şimdi’de mevcut olacaktır. Planlamak zor olacaktır. Sonuçları önceden belirlemek zor olacaktır. Hatta, gerçekleştireceğiniz öğretim için gereksineceklerinizi bile önceden belirlemek zor olacaktır. Ama onun her bir Şimdi anında – gereksindiğiniz anda, kesinlikle orada olduğunu keşfedeceksiniz. Ne fazla, ne eksik. Bu, bir yeni enerji verimliliğidir. Bir yeni enerji akış türüdür. O orada olacakTIR.

Onun hep orada olduğunu keşfedeceksiniz ve sonra, hep yapageldiğiniz o eski endişelenme halini bırakacak ve onun hep orada olduğu anlayışına geleceksiniz. Belli bir kaynağa her gereksinim duyduğunuzda, herhangi bir enerji türüne her gereksinim duyduğunuzda, onun hemen orada olduğunu keşfedeceksiniz. Bu, şu Merlin enerjisinin gelişmiş ve bir sonraki düzeye getirilmiş halidir. Ve bizim onu size armağan olarak vermediğimizi, onu sizin tezahür ettirdiğinizi anlayacaksınız.

Bazılarınız bu adımı atmaya biraz korkuyor. Diyorsunuz ki, “Daha fazla bilgiye ihtiyacım var,” ve daha fazla bilgi almayacaksınız…. (kahkahalar, Tobias da güler) çünkü o zaman, onunla ilgili düşünmeye başlarsınız ve onun hakkında düşünmeye başladığınız anda, enerjinin ve gerçekleştirdiğiniz çalışmanın doğasını bozar, yozlaştırırsınız.

Siz şu anda burada, Dünya üzerindeki hizmetinizin yeni ve inanılmaz bir bölümünü, yeni bir aşamayı deneyimlemek üzeresiniz. Ve dediğimiz gibi, biliyoruz… ve biz şimdiden Cauldre ve Linda ve Kırmızı Çember personeline diyeceğiz ki…. ayrılacak, gidecek çok kişi olabilir. Bu yeni role ve bu yeni hizmet türüne soyunacak çok kişilerin olduğunu da hissediyoruz. Ve Şambra, bunun yaşantınızda meydana getireceği derin değişimi sözcüklerle anlatmak zordur, o nedenle bir örnek kullanacağız, şu anda daha ortaya çıkmakta olan bir örnek, ama konuşabileceğiniz, gözlerinin içine bakabileceğiniz ve deneyimleri hakkında soru sorabileceğiniz bir canlı insan – iki canlı insan. Bunun yapılabileceğini göreceksiniz.

Sözünü ettiğimiz iki kişi, Garret ve Andra, sizin Norma dediğinizdir. Üzerinden çok zaman geçmedi. Onlar öyle bir noktaya gelmişlerdi ki, kafalarının çok karıştığını, yönlerini kaybettiklerini ve hayal kırıklığı yaşadıklarını hissettiler. Bu Yeni Enerji türündeki çalışmayı çok gerçekleştirmek istiyorlardı ama aralarında ve bunu gerçekleştirmek konusunda yine de birçok engele sahiptiler. Onlar bir…. ve umarız, sizin hakkınızda bu kadar açık konuşmamızın bir sakıncası yoktur…. onlar yaşamlarında öyle bir noktaya geldiler ki, sadece iki seçeneğin olduğunu hissetiler: ilerleyecekler ve o büyük sıçrayışı gerçekleştirecekler, ya da tümüyle çıkıp gidecek, deyim yerindeyse gezegeni terk edeceklerdi. Onların gezegeni terk etmediği açık!

Nötr kalamazlardı. Yaşamlarında, onları nötrlükten çıkartacak bir olay olması gerekti. Çoğunuz bu olayın ne olduğunu biliyorsunuz, ama bu olayın onların üzerinde öylesine derin bir etkisi oldu ki, neden burada olduklarının ruh düzeyine – burada olmalarının önemine – inmek durumunda kaldılar ve bir karar aldılar. Bu kararla ve kendi imanlarının o büyük sıçrayışını gerçekleştirerek, “Evet, biz öğretmen olmayı seçiyoruz. Öğretmen olmanın bedeli ne olursa olsun – biz bunu yapacağız” dediler. Ve yaptılar. Bunu planlamadılar. Kağıt parçalarına eylem planlarını çizmediler. Sadece derinden kabul ettiler.

Çok kısa sürede herşey değişti. Onlar şimdi, bir tutku halini alan çalışmayı gerçekleştiriyorlar. Çoğunuzun yapmak istediği gibi şimdi dünyanın her yanına gidiyorlar. Şimdi bolluk içindeler – ve yaşamlarındaki bolluk sürecek. Biz parasal bolluktan söz ediyoruz; biz sağlık ve enerji bolluğundan söz ediyoruz. Birbirleriyle olan ilişkileri bile değişti ve yeni bir düzeye oturdu. Onlar, neler olabileceğinin insan örnekleridir.

Belki siz oraya varmak için bu kadar uçlara gitmek zorunda değilsiniz, ama bir anlamda Garrett, “Bak, olan şudur” diyerek hizmette bulunmak için kendinden verdi. Herşey olabilir. O, o deneyimi değiştirir miydi? Biz bu soruyu onun yanıtlamasına izin vereceğiz. O deneyimi değiştirir miydin?

GARRETT: Minicik bir parçasını bile değiştirmezdim.

Minicik bir parçasını bile değiştirmezdi. Çünkü o deneyim yeni kapılar açtı, her ikisi için yeni ve özgün bir doğanın kapılarını açtı ve onları, burada, Dünya’da yapmak üzere geldikleri şeye getirdi. İkisi de burada olmak zorunda değildi. Aslına bakarsanız, çalışmalarını gerçekleştirmeye başlayabilmek için, insanların sahip olduğu bilincin arayı kapatmasını uzun yıllar beklemekten çok sıkıldılar (Tobias güler). Onlar hâlâ onun akışına ayak uydurmayı öğreniyorlar, yaptıkları şeyde enerji açısından nasıl çok verimli olabileceklerini öğreniyorlar, ve enerjisel verimlilik demek, onların daha da fazlasını gerçekleştirebilmeleri, daha çok keyif almaları, daha çoğuna sahip olmaları, daha çok tatmin olmaları demektir.

Bu, hepiniz için bir örnektir. Ama hemen yarın gidip de işinizden istifa etmeniz gerektiği anlamına gelmez. Kesin ya da zorlayıcı hamlelerde bulunmanız gerektiği anlamına gelmez. Haa, o hamleler olacaktır! (gülüşmeler, Tobias da güler) Bu Yeni Enerji öğretmeni olmaya hazır olduğunuzu, bugün sözünü ettiğimiz alanlarda çalışmaya hazır olduğunuzu, kendi mutlak/egemen/bağımsız benliğiniz olmaya ve Dünya üzerinde Kırmızı Çemberin temel enerjisiyle çalışarak bir destek mekanizması olmaya ve Kırmızı Meclis’tekilerle çalışmaya hazır olduğunuzu bir kez kabul ettiniz mi – herşey olmaya başlar. Herşey gelmeye başlar, gerçekten.

Bazısı, zaman zaman, insan doğanızı tedirgin edecektir. Ameliyat olmak zorunda kalmanız, Garrett’de olduğu gibi kanser korkusu yaşamanız, insan doğanızı kesinlikle altüst edecektir. Ve yineliyoruz, biz böyle ağır bir örneği yaşamak zorunda olduğunuzu söylemiyoruz, ama yaşamınızdaki değişikliklere hazırlıklı olmalısınız. O eski insan temellerinizin üstüne inşa etmeye çalışmayacaksınız. Sadece daha büyük, daha akıllı, daha iyi görünen, daha zengin bir insan olmaya çalışmayacaksınız. Ve eğer bunu yapacak olursanız, bu enerjinin geri teptiğini göreceksiniz.

Ama dışarıya açılıp tutkunuzu gerçekleştirdiğinizde, bugün sözünü ettiğimiz alanlarda öğretmeye başladığınızda, bu diğer şeyler doğal bir biçimde geleceklerdir. Yeni bütünleştirilmiş enerjiniz, öğretme tutkunuzla birlikte, otomatik olarak sizin için daha fazla enerjiyi… daha fazla parayı, daha iyi görüntüyü (kahkahalar), herneyse onu… çalışmanızı destekleyecek kaynakları çekecektir.

Çoğunuzun fazla kilolar hakkında endişelendiğini biliyoruz. Gerçek tutkunuzu yaşamaya başladığınızda, Eski Enerjiyi taşımak zorunda kalmayacağınızı göreceksiniz. Onu depolamak zorunda kalmayacaksınız. Bu çok verimsiz bir biriktirme enerjisiydi. Bugün için gereksindiğiniz yiyeceğin enerjisel olarak alındığını, ihtiyacınız olmayanın uygun biçimde atıldığını göreceksiniz. Biyolojiniz kendini dengeleyecektir. Çoğunuz, kilonuz hakkında endişelenmeye, kilonuzla savaşmaya muazzam miktarlarda enerji harcıyorsunuz, ve bu bir sonraki düzeye geçtiğinizde bu otomatik olarak çalışacaktır. Bazılarınızın bu söylediğimizi kabul etmediğini biliyoruz, ama bunun çok gerçek olduğunu göreceksiniz. Hayat değişiyor. Hayat değişiyor.

Şimdi, şu anda oturup, “Peki ama çocuklarım ne olacak, kocam ne olacak, işim ne olacak” diye, tüm bu diğer şeylerle ilgili kaygılanabilirsiniz. Şambra, bunu bırakmak zorundasınız. Onunla bağlantılarınızı kesmek zorundasınız. Biz size herhangi bir garanti ya da söz vermiyoruz, bizim işimiz bu değil, ama yeniden Andra ve Garrett ile konuşmanızı ve, “Peki neler oluyor?” demenizi istiyoruz. Onlar bu işlemden geçtikten sonra evlerine ne olduğuna bir bakın. Ellerinden alındı. Kirada oldukları evlerinin yerini, daha büyük ve güzel, sahibi oldukları bir ev aldı. Görüyor musunuz, meydana gelen bir enerji evrimi var, ama bunu planlayamazsınız. Bir garanti bekleyemezsiniz. Sınırlı bir sonuç talep edemezsiniz. Bu, çok açık kalmakla ilgilidir.

Böylece, bugün soru sormak için karşımıza çıkacak kadar cesareti olanları yanıtlamaya çalışacağız.

1.ŞAMBRA’NIN SORUSU (İnternetten, Linda okur): Tobias bana, büyük araçlarımızın benzinli ve/veya büyük dizel motorlarını çalıştıracak ve şu anda bildiklerimizden çok daha iyi olan, verimli bir hidrojen jeneratörünü nasıl inşa edeceğimin bazı özel ayrıntılarını açıklar mısın. Verimli bir hidrojen sistemini inşa etmek için araştırmaları hangi teknik alanlarda sürdürmemiz gerekir, ve benzinden hidrojene dönüştürme işlemi, elimizdeki araçlarla basit bir biçimde gerçekleştirilebilir mi?

TOBIAS: Gerçekten. Biz bunu yanıtlamak için şunu diyeceğiz; su zaten muazzam miktarlarda enerji içerir. Ama enerji üretmenin daha verimli yolları olduğunu da söyleyeceğiz. Hidrojenin, çok kısa süreli bir değere/öneme sahip olduğunu görüyoruz.

Kırmızı Çemberle – sizlerle – oluşturacağımız alanlardan biri de, enerji araştırmaları ve geliştirmeleri olacak, yani yeni enerji kaynakları. Biz seçilmiş bir grupla, özellikle yerçekiminin içerdiği enerji hakkında, yararlanılmaya başlandığında çok verimli bir kullanımı olacak bu enerji hakkında konuşacağız; sizin dalga formları diyeceğiniz ya da havada süzülen ve kullanıma açık olan frekansların içerdiği enerjiler hakkında konuşacağız.

Hidrojenden enerji üretmek için gereksinilen enerji miktarı oldukça verimsizdir. Dünyanın gereksindiği enerjinin sadece küçük bir yüzdesini kısa bir süre için temin edecektir. O nedenle biz bunu atlayıp, enerji araştırmalarının başka alanlarıyla çalışacağız. Teşekkür ederiz.

2.ŞAMBRA’NIN SORUSU (mikrofona gelen bir kadın): Geleceğimizin öğretmenlerine ve temsilcilerine – sanayinin, eğitimin, sanatın öğretmenlerine ve temsilcilerine – yaptığın çağrı için teşekkürler; ve ben oturmuş seni dinlerken, bütün bu yolların nerede birleşeceğini merak ettim. Biz Şambra Üniversitesi’nden söz ettik…. “Bu yer nerede? Burası bir yer mi? Bu sanal bir yer mi? Yoksa sadece her birimizin içinde mi?” gibi sorularım herhalde Eski Enerji düşünce tarzımla ilgili, ve bu noktaya vardığımda, “Bu büyük bir yalnızlık – ben başka insanlarla konuşmayı seviyorum” diye düşünüyorum.

Ama şunu merak ediyorum, sözleşebileceğimiz bir yer var mı… sen, kaynaklar ya da kütüphaneler ya da buna benzer şeyler yok dedin… ama hani insanların enerji kaynakları ya da yeni eğitimsel enerjilerle ilgili paylaşımlarda bulunabilecekleri bir yer – sokaklarda bizim gibi hisseden ya da inananlarla karşılaşmayı umut etmek yerine, Kırmızı Çember vasıtasıyla birbirimizle buluşabileceğimiz bir yer.

TOBIAS: Gerçekten, bu – nasıl desek – Şambra okumalarımızı ve Şambra olarak birlikte çalışmamızı temel alarak oluşacaktır. Türlü yollardan oluşacaktır, bunun tek bir yanıtı yok. Birkaç kısa hafta içinde, ilk Şambra Hizmet Merkezi’nin ilk duyurusunu göreceksin. Bu olacak…. ve Cauldre şimdi bizimle tartışıyor…. biz ondan uygun olur olmaz bu duyuruyu yapmasını isteyeceğiz. Ondan sonra, ilk Şambra Merkezi ve Şambra Üniversitesi için bu fiziksel yerin kendini başka ülkelere, başka yerlere, hatta buraya, Kuzey Amerika’ya kopyaladığını göreceksin; ilk enerji doğduktan sonra ya da ilk yer tezahür ettikten sonra hızla çoğalmaya başladığını göreceksin.

Ama sanal Şambra Üniversitesinin, internetin de değerini anla, ki onun üzerinde de çalışılıyor, ve Cauldre bize sanal üniversiteyle ilgili duyurunun Temmuz’da yapılacağını söylüyor. Ve internetiniz kanalıyla dünyanın her yanındaki Şambra ile bağlantı ve iletişim kurmak, sınıflar yapmak ve sadece biraraya gelmek çok mümkündür.

Aslında Şambra belki de belli bir adı ya da yapısı olmayan toplantılar yapmayı gereksinecek ya da isteyecek. Başka bir deyişle, belli bir türde bir okul olması gerekmiyor, toplantı için çerçevesi konmuş bir format olması gerekmiyor. Oldukça esnek bir formatla sadece biraraya gelmek ve o toplantı sonucunda enerjilerin nasıl geliştiğini izlemek Şambra için muazzam bir ihtiyaç olacak. Özellikle de aktif olarak öğretmekte olan öğretmenlerden oluşan 50 ila 100 kişilik Şambra toplantıları, sonra da neler olup bittiğini izleyin.

Yani sen mükemmel bir soru sordun ve bunlar çok yakında tezahür edecek ve duyurulacak.

2.ŞAMBRA: Teşekkür ederim.

3.ŞAMBRA’NIN SORUSU (İnternetten, Linda okur): Peki, ben, birbirini gerçekten anlamanın mümkün olup olmadığını bilmek istiyorum. İletişimde bulunduğunuz zaman melekler birbirlerini tamamen anlayabiliyorlar mı ve biz insanları anlıyor musunuz?

TOBIAS: Hayır, hayır. (kahkahalar)

2.ŞAMBRA: …. ya da aramızda sizin ve bizim anlamadığımız bir şey hep var mı?

TOBIAS: Bir melek ya da insan belli bir engeli – bir enerji engelini – koruduğu sürece, onu delip geçmek ya da onları tümüyle görebilmek ya da anlayabilmek olanaksızdır. İnsanların büyük bir çoğunluğu engellere ya da kalkanlara sahiptir. Tanrı ya da meleklerin herşeyi görebildiğine ve herşeyi bildiğine ilişkin eski bir düşünce var, ama bir insan kendini kolaylıkla gizleyebilir, o kadar ki, en yüksek düzeyden bir melek bile o insanın derinine inemez.

Bu, her Varlığın kendine verdiği bir armağandır, bir tür özelini koruma yoludur. Bu da iletişimleri çok zor hale getirir, çünkü melekler bile…. ve siz meleklerin, fiziksel olmayan varlıklardan başka bir şey olmadığını anlamak durumundasınız. Sadece melek ünvanına sahip olmak onları özel ya da doğru ya da özellikle idrak sahibi kılmaz. Melekler bile oyun oynar ya da kendilerini saklarlar. O nedenle, iletişim çok zordur.

Her iki alemde de, hem insan, hem de melek aleminde, korumanızı indirirseniz, savunmanızı indirirseniz, bunun sizi tacize açacağına – insanların enerjinizi çalacağına – ilişkin bir kaygı söz konusu. Gerçi bu doğru değildir, ama yine de birçok varlık bu yoldan iş görür. Onun için, iletişim çok, çok zordur.

O savunmayı bir kez bıraktınız mı, hiç bir şeyin sizi incitemeyeceğini anlayacaksınız. Yaşantınıza giren şeytanımsı bir güç olmayacaktır. Tüm özünüzün merkez noktası olduğunuzu anlayacaksınız. Hiç kimse bunu sizden alamaz, özellikle de şefkatle iş görüyorsanız. Siz başka şeyleri değiştirmeye çalışmadığınızda, başka şeyler de sizi değiştirmeye çalışmayacaktır. Dilerseniz buna görünmez olmak da diyebilirsiniz. Tümüyle şefkat içinde olduğunuzda…. sizin “karanlık güç” ya da “negatif güç” dediğiniz sizi görmeyecektir bile, çünkü – nasıl desek – bir gölge vermiyor olacaksınız. Böylece…. teşekkür ederiz.

4.ŞAMBRA’NIN SORUSU (mikrofona gelen bir kadın): Selam Tobias. ESS kursunu tamamladıktan sonra kocamı terk etmem gerektiğini anladım ve bir….

TOBIAS: Bu kozu Saint-Germain ile paylaşman gerekir, ben…. (kahkahalar) Devam et.

4.ŞAMBRA: ….böylece ben de bunu gerçekleştirmek seçimini yaptım. Ama benim sorum şu, bunun bana ne yararı olacak ve özgün olmakla ve bugün sözünü ettiğin şeylerle bağlantısı nedir? Umarım bunu anlamama yardımcı olursun, çünkü ben bir dolu itirazla karşılacağım ve bunu gerçekleştirmek için içsel olarak çok güçlü olmam gerekecek.

TOBIAS: O güce sahipsin, ve itiraz da hiç senin düşündüğün gibi olmayacak. Uzun zamandır farkında olduğun dengesiz bir enerji bağı var. Enerji dengesinin geri gelebilmesi için uzaklaşmak ihtiyacında olduğunu söylediğinde, özgün olmuş oluyorsun. Böyle bir durumda, sen – nasıl desek – ….. ilişkilerle ilgili önerilerde bulunduğumuzda Cauldre da biraz tedirgin oluyor…. ama sen yüreğini izliyorsun, şimdiki yolun bir yere götürmeyeceğini biliyorsun. Onun için de geri çekiliyorsun, enerjilerin kendi dengelerine geri gelmelerine izin veriyorsun. Belki başka bir noktada, bu sevgili varlıkla yeniden biraraya geldiğini ya da belki sadece ilerlemek zamanı olduğunu göreceksin.

Aslında sen bizden onay istiyorsun ve biz de bu onayı veriyoruz, çünkü enerjiler kesinlikle dengede değildi. Sevgi yine de olabilir ve sen herhalde bunun uzun vadede her ikiniz için daha iyi olduğunu göreceksin. Bunlar zaten içinde hissettiğin şeylerdi, şimdi sadece eyleme geçiyorsun. Böylece biz, bunu yapma gücüne sahip olduğunu ve şeytanların da gerçek olmaktan çok zihninde var olduğunu anlamanı istiyoruz.

4.ŞAMBRA: Teşekkür ederim.

TOBIAS: Biz teşekkür ederiz.

5.ŞAMBRA’NIN SORUSU (Internetten, Linda okur): Ben birkaç kez burada kalmaya karar verdim ama hâlâ derinlerde, sanki kendimi tümüyle burada kalmaya ikna edemiyorcasına, gitmek istediğimi görüyorum. Şimdi, ben çok hastaymışım gibi hissediyorum ve burada sağlıklı olarak kalmayı seçiyorum, ama gitmek istemeye de kayıyorum. Gerçekten hissettiğim kadar hasta mıyım ve tümüyle kalmaya ya da gitmeye nasıl karar verebilirim?

TOBIAS: Gerçekten, doğru zaman gelmeden önce burada, Dünya’da kalmak çok, birçok Şambra’ya zor geldi. Biz yedi yıldır insanlığın ve enerjinin ve tanrısallığın doğası hakkında konuştuk. Bu uzun, çok uzun bir zaman aldı, ama yine de bizim bakış açımıza göre bu süre oldukça çabuk geçti.

Sen buraya – hepiniz buraya – öğretmen olarak geldiniz. Sen buraya sevgini ve tutkunu ve hizmet çalışmanı gerçekleştirmek için geldin. Uzun bir süredir durma halindeydin, belki de bu yüzden Dünya’da kalmana gerek olmadığını hissettin. Şimdi hazır olduğuna göre, biz hazır olduğumuza göre ve insanlık hazır olduğuna göre, farklı bir tutku düzeyini göreceksin. Artık kalmanın ya da gitmenin bile söz konusu olmadığını göreceksin. Hatta yaşama tutunmak bile çılgın bir arzu olmaktan çıkacak. O sadece vardır. Sen tutkundasın, yapmak istediğin şeyi yapıyorsun. Biz onun için, herşey – tüm kaynaklar ve araçlar – hayatına akmaya başlar diyoruz, ve her türlü sıkılma hissi, her türlü tatminsizlik uçar gider. Yineliyoruz, senden Andra ve Garrett ile bu enerjiye ilişkin kendi deneyimleri ve bir kez tutkunu bulduğunda enerjinin nasıl değiştiği hakkında konuşmanı rica edeceğiz. Teşekkür ederiz.

6.ŞAMBRA’NIN SORUSU (mikrofona gelen bir kadın): Tobias, ben bedenimi tümüyle yeniden-dengelemek konusunda bir seçim yaptım, ve bu seçimi yaptığımdan beri görünen o ki, beynimin sıcak basması dediği şey öylesine arttı ki, sanki kendi küresel ısınmamı yaşıyorum! Yani sorum şu; biz bunun görünenden fazlası olduğunu biliyoruz. Şimdi bunun ne kadarı eski tıbbın menapoz dediği, ve ne kadarı bedenim, değişen enerji ve bedenimdeki bu sıcaklığı bitkilerle ve vitaminlerle bastırmayı sürdüreyim mi, yoksa sadece kucaklayayım mı? Ya da bana başka önerilerde bulun, ne olursa.

TOBIAS: Gerçekten. Bedeninin kendini yeniden-dengelemesi yönünde bir seçim yaptığın zaman – bunu herhangi biriniz yaptığınızda – bazı değişikliklerin olmasını da bekleyin! (kahkahalar) Bazılarınız neden ishal olduğunuzu merak ediyorsunuz. Bunun yanıtı oldukça basit. Ya da neden sıcak bastığını ya da bedeninizde neden büyük değişiklikler olduğunu – çünkü bir seçim yaptın. Değişim için bir seçimde bulundun, ve şimdi şeyler de kendini yeniden uyumlamak zorundadır. Bedeniniz öyle ya da böyle ya dışarıya atacak, ya da dönüştürecek.

Sıcaklık genelde dönüştürmeyle ilgilidir. Sen eski enerjilerin birçoğunu dönüştürüyorsun. Sen geçmiş yaşamında özellikle çok – nasıl desek – aşk ilişkileri yaşadığın için, onlara hâlâ fiziksel bedeninde tutunuyorsun. Geçmiş yaşamların yok. Sen şu anda sensin. Onun için, sadece bu kavramı bırak ki, bedenin onlarla başa çıkmak için bu kadar zorlanmasın. Senin, bastırma dediğin girişimler…. kelimenin kendisi bile tüylerimizi ürpertmeye yetiyor! Hiç bir şeyi bastırmamalısın. Bedeninin doğal ve yeni dögüleriyle çalışmalı – akmalısın.

Saint-Germain geçenlerde tüm Şambra’ya takviyeleri (hapları vs) bırakmaktan söz etti. Birçoğunuz bedeninizi bu takviyelerle tıka basa dolduruyorsunuz. Çıkan herşeyi, ne olursa, alıyorsunuz. Bedeninize bir şans tanırsanız ve bunu gerçekleştirme yetkisi verirseniz, o kendini dengeleyebilir. Bu senin bedenin ve onu yetkilendirme hakkına sahipsin. Onu kurcalamaya, üstünde oynamaya, ona her türlü takviyeleri zorlamaya başladığın an, ona, kendiyle başa çıkabilecek kadar bilge olmadığını söylemiş oluyorsun. Kendi doğal dengeleme çalışmasını yapmamasını söylemiş oluyorsun. Ve o da elbette itaat ediyor. İtaat ediyor. Sen ona – nasıl desek – özellikle de bir Yeni Enerji bedeni için oldukça uygunsuz olan şu diğer şeyleri tıktıkça, o da elbette gülüyor.

Biz senden bu takviyelerden uzaklaşmanı isteyeceğiz. Bedenine, kendini şifalandırma izni ver ve sonra da olan biteni izle. Bir süre sıcak basmalar olabilir. Tahriş olmuş bir boğaz olabilir. Cauldre’nın burada değinmemizi istemediği başka boşaltmalar/akıntılar olabilir! (kahkahalar) Ama – kıçına önem ver! (yoğun kahkahalar, Tobias da güler)…. bedenin bir işlemden geçiyor. O, senin seçim dediğin şeye yanıt veriyor. Öyleyse sen de onunla ak. Onun içinden geçtiği bu güzel işlemi çalma, ondan alma. Bu süreci menapoz ya da meta-poz ya da başka bir biçimde etiketlemek istemen hiç fark etmez. Bu sadece kendini yeniden-uyumlamasıyla ilgilidir. Ve tekrarlıyoruz, Andra ve Garrett ile gidip konuşmanda, özellikle de fiziksel, biyolojik uyumlamalar hakkında konuşmanda ısrar ediyoruz.

6.ŞAMBRA: Teşekkür ederim.

LİNDA: Kafanın kıçla meşgul olmasının özel bir nedeni var mı? (kahkahalar)

7.ŞAMBRA’NIN SORUSU (İnternetten, Linda okur): Ben Tokyo’dan Patrice, ve bu soruyu sorarsanız mutlu olacağım. 10 yıl kadar önce Japonlarda “Atopi” denen ciddi bir sağlık sorununun yayıldığını fark ettim. Bu hem yetişkinleri, hem de çocukları etkiliyor ve ağır bir yük haline gelebilir. Bu sorundan etkilenen herkesin, global olarak da, arınması için bilinçteki küçük bir değişimin yeterli olacağını hissediyorum. Neden bilmiyorum ama bu konu üzerinde çalışmak için bir çağrı aldığımı hissediyorum. Bunun nedeni hakkında bir fikrin var mı, ve ülkenin bu konuda şifalanmasına ve bunun salıverilmesine nasıl katkıda bulunabileceğime ilişkin bir önerin var mı? Teşekkür ederim.

TOBIAS: Gerçekten. Bu doğrudan beyindeki engellere – enerji blokajlarına – yüklenebilir ve kalp enerjisi dediğiniz şeydeki dengesizliğe yorulabilir. Bunları yeniden birleştirebilirsen, kalbi açıp da düzgün akışı temin edebilirsen, bu belirtinin yok olduğunu göreceksin. Ama zihinden çıkmak, bu kalp bölgesini açmak ve doğal akışı yeniden sağlamak, meydan okuyacaktır, çünkü özellikle de senin toplumunda buna karşı büyük, büyük bir direnç olacaktır. Teşekkür ederiz.

8.ŞAMBRA’NIN SORUSU (mikrofona gelen bir kadın): Evet Tobias. Seni burada görmek güzel, öyle gülümseyerek orada oturman ve hepimizi sevmen. Evet Tobias, neden burada olduğumu biliyorsun…evet, peki….

LİNDA: Soruyu sor ki izleyiciler de bilsin!

8.ŞAMBRA: Evet, soracağım Linda (gülüşmeler), ama önce yolu biraz uzatmam gerekecek çünkü bu öykünün bir geçmişi var – öyküyü biraz anlatmam gerekecek. Geçen yıl Tayland’a taşınmaya hazırdım ve kocamla otururken oraya yerleşmeye karar verdim. Ve Avusturya’ya geri döndüğümde evimi satışa çıkarttım ama Aralığa kadar satılmadı, ve ben her yıl Aralık ayında gider birkaç aylığına kocamı ziyaret ederim. Ve o, Tayland’da yaşayan bir Amerikalı ve ben Avusturya’da yaşan bir Taylandlıyım! (kahkahalar) Evet, biraz garip bir durum ama ben bu konuda bir şey yapmadım. Öylece oluverdi – sanki planlanmış gibi. Ve biz boşanmadık, sadece ayrı yaşıyoruz.

Peki, oradaki Berraklık seminerinden sonra seninle Aralık’ta biraz konuştuktan sonra, bazı içgörülerim oldu ama artık nereye taşınmam gerektiğini bilmiyordum. Ve sonra Tayland’a gittim. Herkes heyecanlanmıştı, ailem tabi ve kocam, ve herkes benim Tayland’a geri taşınmamı istiyordu, ama bu kez, yapmamı istedikleri şeylere bulaşmamaya karar verdim. Theresa olmaya karar verdim, ama Theresa, Theresa olmak için üç ya da dört ay öncesinden bu geziyi planlamıştı, çünkü başkalarını memnun etmekten yoruldum ve sonra…

Neyse, birden Norma’nın Kuan Yin ile birlikte gerçekleştirdiği depresyon seminerine gidiverdim, ve sonra da Saint-Germain’in Zürih’teki Rüya Yürüyüşü seminerine. Ve sonra eve döndüm ve bir şey oldu. Evet, evle ilgili – evi yeniden satışa çıkarttım…. “Nereye gidiyorsun?” “Eh Kuan Yin ve Metatron beni buraya gönderdi ve onlar benimle.” Dedim ki, “sizler bana eşlik zorundasınız” ve hem bir yer bakınmak için, hem de hissetmek ve hissetmek ve hissetmek için New York’un kuzeyine gittim. Orada 10 gün kaldım ve herkes beni iyi karşıladı. Bir zamanlar orada yaşamıştım ve evet, çok olumluydu.

Ve şimdi, oraya yerleşip yerleşmeyeceğimi bilmiyorum ve sadece olmasına izin veriyorum. Ama eve dönüyorum, onun için de sana sormak istiyorum: Tayland. Peki, orası benim hedef tohumum mu? Çünkü Avusturya’da yaşarken, bir gün evime döneceğim ve orada öleceğim dedim. Yani orası şimdi benim hedef tohumum mu? Ve ikinci soru: Ben Amerika’ya, çok sevdiğim o ülkeye, insanlarını da, taşınacak mıyım, ama ben Tayland’da doğdum. Onun için, benimle biraz içgörülerini paylaşır mısın. Çok teşekkür ederim.

TOBIAS: Gerçekten. Ve mikrofonu bırakmadan önce sana çok basit bir şey soracağız. Ve sen burada konuşurken ve Şambra da senin enerjini hissederken, sadece kendin için değil, ama tüm Şambra için bir konuyu gündeme getirdin. Birçok Şambra şimdiden – nasıl desek – yanıtı biliyor. Bu, bir seçim yapma korkusuyla ilgili, “Yapmak istediğim bu” deme korkusu. Sen, Theresa adına düşünmemek ya da hissetmemek ya da eylemde bulunmamak üzere eğitildin. Kendi seçimlerini yapmamak üzere eğitildin. Bu, Saint-Germain’in çok empati duyduğu, çok talepkâr olduğu bir şeydir, yani seçim yapma zamanının geldiği ve sonra da sonuçların nasıl ortaya çıktığını izlemek. Sen, senin yerine benim bir seçim yapmamı bekliyorsun – üzgünüm, bunu yapamam.

8.ŞAMBRA: Hayır, değilsin.

TOBIAS: Sen, Saint-Germain’i, Kuan Yin’i, ve diğerlerini bekliyordun. Bunu gizliyordun…

8.ŞAMBRA: Onaya ihtiyacım vardı.

TOBIAS: …. bunu bir onay kisvesi altında gizliyorsun – ama hepimiz durmuş, senin kahrolası bir seçim yapmanı bekliyoruz! (yoğun kahkahalar)

8.ŞAMBRA: (şarkı söyleyerek) (çvr.: Batı Yakasının Hikayesi filmindeki “I like to be in Amerika şarkısı) Amerika’da olmayı seviyorum! Peki tamam, Amerika!

TOBIAS: Bir kez bir seçim yaptın mı, tüm enerjiler seni desteklemek üzere gelir. Evi satamıyordun… evi satmakta zorlanıyordun çünkü bir seçim yapmamıştın. Hayatındaki diğer şeylerle ilgili zorluklar yaşıyordun, çünkü bir seçim yapmıyordun. Yani sen, Theresa ve Şambra, seçim yapmamak üzere programlanmıştın. Hatta yeni çağ tarafından da programlandın – nasıl desek – Ruh’un herşeyi halletmesi konusunda. Ruh sensin, peki o zaman neyi seçeceksin? Ve biz sana şu anda soracağız, çünkü sen çok cesur ve gözüpek davrandın, nerede yaşamak istiyorsun? Ve belirleyici ol.

8.ŞAMBRA: (duraklar) Amerika.

TOBIAS: Orası büyük bir ülke! (izleyiciler alkışlar) Şimdi, burada biraz daha belirleyici olalım, yoksa kendini otoyollarda ve yanyollarda dolanırken bulacaksın… (kahkahalar)

8.ŞAMBRA: Ben bir öğretmenim…

TOBIAS: Bu bir lokasyon değil. (gülüşmeler)

8.ŞAMBRA: Hayır…. New York’un kuzeyi.

TOBIAS: Ve öyledir. Şimdi…şimdi bakın burada neler oluyor Şambra ve Theresa. Sen bir seçim yaptın – New York’un kuzeyi – ve enerjiler anında akmaya başlıyor. Bundan bir yıl sonra değil, hemen şu anda. Sen sadece bir seçim yaptığın için herşey değişti. Bu, sana en zor gelen şeylerden biriydi. Seçim yaptığına inanıyorsun ama aslında yapmıyorsun. Sen ve çoğu insan, seçim yapmıyor. Seçimlerden korkuyorsun. Ne istemediğine karar veriyorsun ama ne yapmak istediğini hiç seçmiyorsun.

Bu çok basit bir prensiptir – seç. Kötü bir seçim yapamazsın. Ve sen buradaki işleminden geçerken, “İyi bir seçim nedir, kötü bir seçim nedir” diye düşünüyordun. Kötü bir seçim yapamazsın. Şambra’nın bir enerjisi var – senin bir enerjin var – ve o kendini dengeleyecektir. Böylece bir seçim yaparsın ve en azından enerjiyi hareket ettirmiş olursun. Akan bir şey olur.

Şimdi, seçim senin ve sen şimdi ona kendi yaşamını, kendi yaratısını verirsin. Nasıl çalışmaya başladığını izle. New York’un kuzeyine bir süre için çekiliyor olabilirsin. Sonra enerjiler akmaya devam eder ve sen de onunla aktığın sürece yeni fırsatlar doğacaktır ve bir yıl kadar sonra, “Gerçekten Şikago’da olmam gerekiyor” diyebilirsin ya da Colorado ya da neresi olursa. Ama burada önemli olan şey, bir seçim yapacak cesarete sahip olmak ve istekli olmaktır. Seçim, Yeni Enerji yakıtı gibidir. Şeyleri harekete geçiren, yeniden akmasını sağlayan yakıttır. Sen şimdi bir seçim yaptın, olanı biteni görmek için izle, ve onay için de kimselere gitme. Bununla ilgili eğer’ler, ve’ler ya da ama’lar olmasın. Bir seçim yaptın – onunla birlikte hareket etmeye başla.

8.ŞAMBRA: Ben daha sadece 63 yaşındayım Tobias. Teşekkür ederim.

TOBIAS: Daha gidecek uzun bir zamanın var. Uzun bir zaman.

8.ŞAMBRA: Buna hazırım. (izleyiciler alkışlar) Çok teşekkür ederim.

LİNDA: Son soru.

TOBIAS: Birkaç tane daha.

LİNDA: Haa… bununla ilgili Cauldre ile konuşman gerek.

9.ŞAMBRA’NIN SORUSU (mikrofona gelen bir kadın): Merhaba Tobias. Ben sana, “Yeşil Piramit” ile olan bağlantımı sormak istiyorum. Bu bana birkaç yıl önce rüyamda geldi, ve onu bir şekilde hayatımda kullanmam gerektiğini biliyorum, ve özellikle de onu enerji çalışmalarımda nasıl kullanabileceğim hakkında ve Eski Enerji’ye ait bir şey olup olmadığı hakkında görüşünü almak istiyorum ya da onu şimdi kullanabilir miyim.

TOBIAS: Gerçekten. Geçmiş yaşamlarının gerçekleştirdiği bazı şeyler yüzünden akıp gelen bir bağlantı var. Çünkü bazen senin piramit enerjisi dediğin…. ve şu anda bağlantı kurduğun piramit enerjisi…. fiziksel olmayan bir alemdedir, ve sen oraya gittiğini görüyorsun. Ve bu yine, artık sen olmayan geçmiş yaşam enerjilerinden kaynaklanıyor. Ama sen bu piramit aracına gittiğini görüyorsun.

Biz şimdi senden bunu bırakmanı isteyeceğiz. O, sonuç üretme yeteneği açısından, özellikle de şu an senin için, Eski Enerjiden geliyor ve Eski Enerjide kalıyor. Senin, çalışmak için piramit gibi araçlara ihtiyacın yok. En basit araçlara ihtiyacın var, az önce Theresa’ya açıkladığımız gibi: bir seçim yapmak ve bir yaradan olmak. Bu şeyler bazen birçok Şambra için bir engel oluşturuyor. Onlara kilitlenip kalıyorsunuz, ve biz bunların negatif olduğunu söylemiyoruz, ama çok sınırlılar. Biz şimdi yeni topraklara gidiyoruz ve senden, ve hepinizden, bu eski koltuk değneklerini bırakmanızı isteyeceğiz, çünkü sonucu çok kısıtlıyorlar. Onları bırakmanızı istememizin en büyük nedeni bu. Sonucu sınırlıyorlar. Teşekkür ederiz.

9.ŞAMBRA: Tamam, teşekkür ederim.

LİNDA: Son soru.

10.ŞAMBRA’NIN SORUSU (mikrofona gelen bir kadın): Selam Tobias. Çabucak şunu soracağım, işimle ilgili neler oluyor?

TOBIAS: Gerçekten. Senin işin… – ve biz şimdi bir dolu Şambra’ya da konuşuyoruz – çoğu iş Eski Enerji’ye ait. Onlar senin için bir tür tutunma kalıbıydı. Onlar, bu Yeni Enerji varolmaya başlarken ve biz öğretmen olmaya hazırlanmakla ilgili konuşmalarımızı yaparken, sadece varolmanın bir yoluydu.

Onun için, bir iş sahibi olan her biriniz için en iyi şey, onları bırakıvermektir! Ve bunu söylerken demek istediğimiz: enerjisel bağlantıyı kesmektir. Hatta onu bıraktığınızı, helyumla dolu bir balon gibi süzülüp gittiğini imgeleyebilirsiniz. Bu, işinizden istifa etmeniz gerektiği anlamına gelmez. İşten çıkartılacağınız anlamına gelmez. Onun yerine farklı bir – nasıl desek – tutku türü gelebilsin diye ona olan bağlılığınızı bırakmanız anlamına gelir. Ve o eski işi ve maaş almanın eski yolunu bıraktığın zaman, yaşantına girecek – nasıl desek – yeni… biz “çalışma” demek istemiyoruz, ama yeni fırsatlara şaşacaksın.

Bir işe hâlâ bağlı olan çok insan – ve Şambra – var. Biz bunu birçoklarına daha önce de söyledik: biz bu gerçek öğretme (işine) girdiğimizde, başka bir şirket için çalışmanın çok zorlaşacağını göreceksiniz. Sizin kendi işinizi yapmanız çok önem kazanacak. Yani bırak işi gitsin. Bu harika bir şeydir.

10.ŞAMBRA: Tamamdır.

LİNDA: Bir soru daha.

TOBIAS: Bir soru daha.

11.ŞAMBRA’NIN SORUSU (mikrofona gelen bir kadın): Merhaba, bir sorum var. Yeni tıp hakkında konuşabilir misin, ve şu anda kafam çok karışık çünkü doktorum, rahimdeki bazı tümörler yüzünden ameliyat olmam gerektiğini söylüyor, ve alternatif tıptaki insanlar da, bu ameliyatı olmamam gerektiğini söylüyor. Peki şimdi sen benim için ne önerirsin? Biz, senin sözünü ettiğin tıbbı bilmiyoruz. Ne yapabilirim?

TOBIAS: Gerçekten, biz enerji tıbbıyla ilgili konuşacağız ve bu alternatif tıbbı, hatta geleneksel tıbbı da kapsayacak, ama biz bunu farklı bir düzeye taşıyacağız.

Alternatif ya da geleneksel tıbbın yanlış bir tarafı yok ve biz şimdi geleneksel tıbbı örnek olarak kullanacağız ya da ameliyatı: temelde, eğer ameliyat olmayı seçersen, yaşamak istediğine dair bir seçim yapmış olursun ve bunu da ameliyat vasıtasıyla yaparsın. Ama sen, yapılan ameliyatın etkisini ve iyileşme hızını da etkileyebilirsin. Kendini öylece doktorların ya da profesyonel tıpçıların – nasıl desek – eline bırakmak zorunda değilsin. Aktif olarak ameliyatın tüm enerjisel işlemine katılabilirsin.

Bu tümörlerden kurtulmanın en uygun yolu şu anda herhalde bu. Sonunda daha da etkili teknolojiler ortaya çıkacak. Ama ameliyat olmayı seçersen, o (işleme) katıl. Bedeninin tüm bu şeylerden arınmasını istediğine ilişkin bir seçim yap. Yaşamak istediğine ve burada, Dünya’da kalmak istediğine ilişkin bir seçim yap. Bundan böyle bedeninin hep bir dengeyi tutması, sevgi dolu bir dengeyi tutması seçimini yap, öyle bir denge ki, kanser virüsünün fiziksel bedenine çekilmesi bile artık söz konusu olmasın.

Geleneksel ya da alternatif tıbbın yanlış bir yanı yok. Ama şu anda senin için, ve tüm Şambra için önemli olan şey, seçimini yapman ve bu fiziksel bedende yaşamayı sürdürme arzunu bütünleştirmektir. Bu, ameliyat olmayı seçersen, ameliyatın sonuçları üzerinde derin bir etkiye sahip olacaktır. Teşekkür ederiz.

11.ŞAMBRA: Teşekkür ederim.

(izleyiciler alkışlar)

TOBIAS: Ve böylece Şambra, Berraklık Dizisini sona erdiriyoruz. Bir sonraki dizimiz, “Öğretmenlik Dizisi”nde yeni topraklara adım atacağız. Öğretmenlik araçlarından ve öğretmenlik deneyimlerinden söz edeceğiz. İnsanlarla çalışmanın nasıl bir şey olduğundan ve karşılaşacağınız bazı meydan okumalardan söz edeceğiz.

Ama bu, sizinle ilgili olmayacak! Biz artık yaşamınızda yapmanız gereken şeylerle ilgili uzun tartışmalara girmeyeceğiz. Size hatırlatacağız, çünkü yoldan çıkmak kolay olabilir. Öğretmenlik Dizisi’nin soru ve yanıt seanslarında, daha etkin bir öğretmen nasıl olunur, karşılaştığınız belli durumlarla nasıl başa çıkılır gibi öğretmeye odaklı sorularla gelmenizi rica edeceğiz.

Şambra, bu sorunlara ya da zorluklara sahip olduğunuz (düşüncesi) bir yanılsamadır ve geçmiş yaşamınızdan geldiğiniz (düşüncesi) de bir yanılsamadır. Bir karmanızın olduğu ve bunlar üzerinde çalışmanız gerektiği bir yanılsamadır. Siz bu yaşamda geri gelmeyi seçtiniz. Siz zaten yükselmiştiniz. Siz bunu zaten gerçekleştirmiştiniz. Siz yukarda oturmuş, büyük üstatlarla birlikte şarap ve puro içiyordunuz. Burada hizmette bulunmak için kendinizden verdiniz.

Pekâla…. gelecek ayki yıllık toplantıda Şambra ile – nasıl desek – çok özel bir şey yapmayı dört gözle bekliyoruz. Eğer şahsen orada olamayacaksanız, bağlantı kurmaya çalışın.

Ve öyledir.

Kırmızı Meclis’in varlıklarından Tobias, Golden, Colorado’da yaşamakta olan Geoffrey Hoppe tarafından sunulmaktadır. Tobit’in mukaddes kitabında bulunan Tobias’ın öyküsü, Crimson Circle sitesinde bulunmaktadır.
www.crimsoncircle.com. Tobias materyelleri, bedelsiz olarak dünyanın her tarafında bulunan ışık işçileri ve Shaumbra’ya, Ağustos 1999 tarihinden beri sunulmaktadır. Bu tarih Tobias’ın, insanlığın yıkım potansiyelini aşıp, Yeni Enerjiye girdiğini söylediği tarihtir.
Crimson Circle, Yeni Enerjiye geçiş yapacak ilk insan (kılığındaki) meleklerden oluşan global bir ağdır. Bu kişiler, yükseliş halinin sevinç ve zorluklarını deneyimlerken, diğer insanların da yolculuğuna, paylaşım, ilgi ve yol göstererek yardımcı olmaktadır. Crimson Circle’in sitesine her ay 40.000’in üzerinde ziyaretçi, son materyelleri okumak ve kendi deneyimlerini tartışmak amacıyla girmektedir.
Crimson Circle her ay Denver, Colorado’da, Tobias’ın, Geoffrey Hoppe kanalıyla son bilgileri sunduğu yerde biraraya gelmektedir. Tobias, kendisinin ve Crimson Council’ın (Kırmızı Meclisin) diğer semavi varlıklarının, aslında insanoğlunun kanallığını yapmakta olduğunu bildirmektedir. Tobias’a göre, onlar bizim enerjilerimizi okumakta ve biz içimizde deneyimlerken, dışardan da bakabilmemiz için, kendi bilgilerimizi bize geri tercüme etmektedirler. Crimson Circle toplantıları herkese açıktır, ama LCV takdir edilir. Katılımı gerektiren hiç bir şey ve ödenmesi gereken bir aidat yoktur. Crimson Circle, dünya çapındaki Shaumbra’nın açık sevgisi ve bağışları yoluyla bolluğu kabul etmektedir.
Crimson Circle’ın en yüksek amacı, insan melekler ve öğretmenler olarak, içsel spiritüel uyanış yolunu yürümekte olan kişilere hizmet etmektir. Bu hıristiyanlıkla ilgili bir misyon değildir. Tersine, içsel ışık, merhamet ve ilgi bulabilmeleri amacıyla, insanları senin kapına getirecektir. Kılıçlar Köprüsü’ndeki yolculuğuna başlayan bu kendine has ve değerli insan sana geldiğinde, o anda ne yapman ve öğretmen gerektiğini bileceksin.
Eğer bunu okumaktaysan ve gerçek olduğunu ve bir bağın olduğunu hissediyorsan, sen gerçekten Shaumbra’sın. Sen insan (kılığında) bir öğretmen ve bir rehbersin. İçindeki tanrısallık tohumunun bu anda ve gelecek tüm zamanlar için çiçek açmasına izin ver. Hiç bir zaman yalnız değilsin, çünkü tüm dünyada bir ailen ve çevrendeki semavi boyutlarda melekler vardır.
Bu metni lütfen ticari amaç olmaksızın ve bedelsiz olarak dağıtın.
Lütfen bu bilgiyi, dipnotlar dahil bütünüyle kullanın. Tüm diğer kullanımlar, Geoffrey Hoppe, Golden Colorado’dan alınacak yazılı onayı gerektirir. Telif hakkı 2001, Geoffrey Hoppe, P.O.Box 7328, Golden, CO 80403.e-posta: tobias@crimsoncircle.com. Tüm haklar mahfuzdur.