Şaud 5: Kendine Bak

Bedenleme Dizisi – 11 Aralık 2004

Crimson Circle’e (Kırmızı Çembere) sunulmuştur

Ve öyledir, sevgili Enerjiyi Hareket Ettirenler ve sevgili Şambra, takviminizin bu kutlama döneminde sizinle yeniden biraraya geliyoruz. Ah, bu enerjide hepinizle birlikte oturup da enerjiyi tutanlar olarak gerçekleştirdiğiniz eski çalışmayı artık bırakmanızdan söz etmemiz sanki bir dakika önceymiş gibi geliyor. Sanki bir an bakışımızı başka yana çevirdik ve şimdi yine geri gelip sizinle birlikte oluyoruz. Ama anladığımıza göre sizin için zaman biraz daha uzundu.

Şambra, bugün size farklı bir biçimde geliyoruz. Biz Cauldre’de bedenlenmiş olarak geliyoruz, artık dışarda bir yerlerde değiliz. Bir an için gözlerinizi kapatın. Derin bir nefes alın. Ve sonra gözlerinizi yeniden açın ve öteye, diğer katmanlara bakın, ve bizi farklı bir noktadan göreceksiniz, gerçekten gözlerinizle göreceksiniz. Fazla bir çaba göstermeyin. Cauldre’nın içinden çıkıp aktığımızı göreceksiniz. Linda’nın içinden çıkıp aktığımızı göreceksiniz.

Herbirinizin içinden çıkıp aktığımızı göreceksiniz. Bakmadığınız bir anda biz içinize girdik (bazı gülüşmeler). Gerçekten, siz bunu yapmamıza izin verdiniz. Ama Ben Tobias, ve bugünün tüm konukları sizin içinizden konuşuyoruz.

Siz bu mesajı dışardan duyduğunuzu sanıyorsunuz. Bu, duyusal algılama düzeylerinizden biridir. Evet, bunu duyuyorsunuz. Ama aslında bunu içinizden duyuyorsunuz. Biz burada sizin içinizdeyiz, çünkü siz de şu anda buradasınız. Bu şaşırtıcı bir şeydir. Size hem dışardan, hem de içerden konuşabiliyoruz. Siz kulaklarınızla duyabiliyorsunuz. Ama aynı zamanda yaratıcılığınızla ve duyarlılığınızla hem duyabiliyor, hem de hissedebiliyorsunuz.

Bu yüzden, bugün o güzel tapınağınıza girmemize izin verdiğiniz için teşekkür ederiz. Bunun mümkün olmasının nedeni, tuttuğunuz ve taşıdığınız ve dengelenmesine yardımcı olduğunuz bazı Eski Enerjiler’i salıvermeniz ve böylelikle yer açılmasındandır. Eskilerin bazısını çıkarıp attınız. Bu, içinizde yer açılmasını sağlar.

Gerçekten, bu değişimlerden geçmek her zaman kolay değildir, biliyorsunuz. Kolay olabilir. Ama bazen değişimin tam etkisini hissedebilmek adına değişimleri biraz daha meydan okuyucu kılıyorsunuz. Ama siz (enerjiyi) tutan noktasından, hareket ettiren noktasına geçtiniz. Biz bugün bununla ilgili daha konuşacağız. Sadece içinizde olmanın bu eşsiz anını paylaşmak istemiştik.

Bakın….bedenlemek o kadar bütün, o kadar zengin olabilir ki. Herhangi bir şeyi bedenlediğinizde, onu varlığınızın içine aldığınızda, onu daha çok anlayabilirsiniz. Bazen bazı şeyleri anlamak zordur, bu ister diğer insanlar olsun, ister spiritüel kavramlar olsun, ister biz olalım. Kendi dışınızda olduğunda zordur. Siz neredeyse doğal bir dualite ve ayrılık türü oluşturursunuz. Ve ona farklı bir duyular kalıbıyla bakar ve algılarsınız.

Şeyler sizin içinizde bedenlendiğinde – şu anda Ben Tobias’ın olduğu gibi – onu anlamaya çalışma ihtiyacını, mantıklı hale getirme ihtiyacını salabildiğinizi….ve sadece onu duyumsayabildiğinizi görürsünüz. O sadece vardır. O sadece vardır. Enerjinin bilişi, yapısı belki daha sonra size gelecektir. Ama şu anda, şu an size konuşan herhangi birimizin enerjisini neden biçimlendirmek zorundasınız? Onun size nasıl geldiğini neden anlamak zorundasınız? O sadece vardır. Onu anlamaya çalışmadan anın keyfini çıkartabilirsiniz.

Böylece Şambra, içinde bulunduğumuz bu kutsal enerji alanını paylaşmak üzere…bu aile enerjisini paylaşmak üzere….bu melekler enerjisini paylaşmak üzere derin bir bedenleme nefesini birlikte alalım. Bugün hep birlikte ne güzel, ne güzel bir toplantı yapıyoruz!

Şambra, şu anda Eski nirengi noktalarınıza çok geri dönüyorsunuz. Değişimlerinizin ve gelişimlerinizin düzeyini saptamaya çalışıyorsunuz. Eski nirengi noktalarınızı temel alarak anlamaya çalışıyorsunuz. Nerede olduğunuzu anlamanıza yardımcı olsun diye Eski Enerji’ye geri gidiyorsunuz. Ve bu gerçekten de çok anlaşılır bir şeydir, çünkü bu bildiğiniz şeydir ve size mantıklı gelen şeydir. Ama biz bu Eski nirengi noktalarının, yaptığınız karşılaştırmaların artık işe yaramadığını sizinle paylaşmak için burada bulunuyoruz.

Örneğin Şambra, birçoğunuz, ne kadar yol aldığınızı anlamak ve karşılaştırmak için kendinize aynada baktığınız bir nirengi noktası kullanıyorsunuz. Ve sık sık, şimdilerde hızla yaşlandığınızı görüyorsunuz. Çok hızlı bir yaşlanma işleminden geçtiğinizi hissediyorsunuz. Ve sizin nirengi noktanız, gençliğin iyi, yaşlanmanın kötü olduğunu hissetmenizdir. Peki ama, ya öyle değilse? Ya nirengi noktası değişmişse?

Bazılarınız panikliyor, çünkü yaşamınızda, zihninizde, bedeninizde bir şeyler oluyor. Ve iyi ve kötü, doğru ve yanlış’ın Eski nirengi noktalarına geri gidiyorsunuz. Ama ya nirengi noktaları değişiyorsa? Ya onlar şimdi bu Yeni Enerji’de farklıysa? Son zamanlarda duyduğunuz kaygıların içine girmeye başlamadan sizi cesaretlendiriyoruz – nirengi noktasının kendisine bir göz atın. O geçerli mi? “Kesinlikle Tobias, aynaya baktığımda daha genç görünmek geçerli” dediğinizde o geçerli mi?

Peki ama, ya içinizde birşeyler oluyorsa? Ya bir parçanız – tümünüz değil, ama bir parçanız – ölüyor ve hızla yaşlanıyorsa, ve aynada gördüğünüz de bu katmansa? Siz bunu belki kırışıklıklar olarak algılıyorsunuz….ya da cildinizde artık o parlaklık yok…ya da bedeniniz tükenmiş ve yorgun hissediyor. Ama ya bu sadece bir veçhenizse, değişen, yaşlanan ve yavaş yavaş yok olan küçük bir parçanızsa? Ya, artık Yeni Enerji fiziksel bedeninde olamayacak Eski Enerji insanının bir veçhesiyse….görüyor musunuz?

Herşeye farklı bakmanızı daha önce de rica ettik – herşeye farklı bakın – çünkü farklıdır. Şimdi bakılacak o kadar çok katman var ki. Aynaya baktığınız zaman, kendinizin tek bir katmanını görüyorsunuz. Şaşırtan bir şey görmek istiyor musunuz? Aynaya bakarken bir an gözlerinizi kapatın. Derin bir nefes alın ve yeniden gözlerinizi açın, ama doğrudan görüntüye değil de, dolaylı görüntülere bakın. Yeni şeyler görmeye başlayacaksınız. Aynada belki de bir bebek yüzü görmeye başlayacaksınız.

Aynada gördüğünüz gerçekten de kendi yansımanızdır. Başkalarının gördüğünün de bir yansımasıdır, çünkü siz enerjinizi ve aslında inanç sisteminizi de onlara yansıtabilirsiniz. Evet, bir gün size “Vay, ne kadar yorgun görünüyorsun. Yaşlanıyormuş gibi duruyorsun” diyebilirler. Ve bir sonraki gün kolaylıkla size “Vay, çok genç bir görünüşün var” diyebilirler. Siz gerçekten bir günden ötekine değişiyorsunuz.

Nirengi noktalarınıza bir bakın, kendinizi nasıl ölçüyorsunuz, kendi gelişiminize nasıl bakıyorsunuz. Bazen zihinsel berraklığınıza bakıyorsunuz. Ve bu, insanlığınızın ve zihninizin ve kendinizin bir nirengi noktasıdır. Ama Şambra, bildiğiniz biçimiyle berraklık ya gitmek zorundaysa? O salıvermek zorundadır ki yepYeni bir zeka türü gelebilsin.

Biliyorsunuz, beyniniz ölüyor. O gerçekten ölüyor. Bazılarınız bunu farketmek istemeyecek kadar iyi biliyor (kahkahalar). Ama orada gerçekte olan şudur, bilgiyi zihinsel işlemden geçirmenin Eski tarzı, şimdi Tanrısal Zekâ’nın gelebilmesinin önünü açıyor. Ve bu ikisi karşılaştırılamaz bile. Tanrısal Zekâ daha büyük, daha güçlü bir zihin değildir. Karşılaştırmak HİÇ mümkün değildir. O tümüyle farklı bir anlama biçimi, – sizin deyiminizle – tümüyle farklı işleyen bir sistemdir.

Bir veçheniz çok kadim, çok Eski, çok dualitik bir hale geliyor. Ama yine de nirengi noktanız bazen “düşündüğüm Eski biçimlere tutunmaya çalışmalıyım. Berraklığın o Eski biçimini, bilgiyi çekip çıkartmanın o Eski biçimini tutmaya çalışmalıyım” diyor. Ve o zaman siz panikliyor ve “Neler oluyor?” diye düşünüyorsunuz. Buna farklı bakın. Nirengi noktasını değiştirin.

Zihniniz kelimenin tam anlamıyla çekiliyor, böylece Tanrısal Zekâ….o sadece omuzlarınızın üstündeki beyin bölgesinde değildir….o diğer alemlerin, düzlemlerin tümünde yerleşiktir. Ve o kendini bu realiteye getiriyor. Şimdilerde sizin için çalışmaya başladı. Bazılarınız bunu bir an için görmeye başladı. Ve bazılarınız olağanüstü haller yaşamaya başladı, yepyeni anlayışları, zamanın çok ötesinde olan bazı anlayışları. Ama o sizin için çalışmaya geliyor.

Şimdi, biz bugünün enerjilerini, bugünün konuklarını getirmek istiyoruz. Ve, İkinci Çember’de olan, bize katılan çok, çok konuğumuz var. Gerçekten de Yeshua’nın enerjileri mevcut, çünkü yılın bu zamanı onun zamanıdır. Partilerin (kutlamaların) bir çoğuna katılmayı seviyor. Bu Mesih zamanının, Noel’in enerjisinde olmayı seviyor. İnsanların yaşamlarındaki zorlu çalışmalardan bazısını, gerginliklerin bazısını salıverdiği ve kendilerini paylaştığı, ve verdiği, hatta aldığı bu zamanda onlarla olmayı seviyor.

Quan Yin enerjileri bugün burada, gerçekleştirdiğiniz şeylere, özellikle de Enerjiyi Hareket Ettirenler olarak bu yepYeni dönemde gerçekleştirdiklerinize çok şefkat duyuyor. Oama’nın enerjileri burada, size Yeni berraklıkta yardımcı oluyor, birçok yönden cesur olmanıza yardım ediyor, tüm bu geçiş işleminin dibine kadar inmenize yardım ediyor. Oama aynı zamanda burada, Dünya’da meydana gelmeye başlayan Yeni fiziğin bazısına da yardımcı oluyor. Evet, gerçekten de, bunlardan bazısını onun “What Do You Really Know? – Gerçekten Ne Biliyorsun?” adlı filminde görebilirsiniz. Bilinecek daha ne var ki?

Ve, St.Germain enerjileri bugün bizimle…..o gerçek büyücüler olmanıza yardım ediyor…. dönüştürmenin nasıl çalıştığını anlamanıza yardım ediyor…Eski zihin kalıplarından ve Eski inanç sistemlerinden çıkmanın önemli olduğunu anlamanıza yardım ediyor. O nirengi noktasının değiştirilmesi. Fiziksel ölüm denen şeyi nasıl dönüştüreceğini anlamak için yaşamı sırasında gerçekten yapmak zorunda olduğu şey buydu. Nirengi noktalarını değiştirmek zorundaydı. Kendisi için koyduğu ölçüm sistemini değiştirmek zorundaydı.

O, realite ve realite değişimleriyle ilgili birçok testi ve deneyi yönetti. Ve ilk yıllarında bunu gerçekleştirmede zorlandı, çünkü Eski ölçüm sistemlerini kullanmıştı. Her iyi bilim adamının bileceği gibi, bazen değer birimlerini, kriterleri değiştirmek gerekir. Sonucu değiştirmeden önce parametreleri değiştirmek zorundasınızdır, yoksa bir tuzağa düşmeye, işlemi tekrar tekrar yineleyip durmaya, gizli bir kapının ya da sihirli bir yanıtın olduğunu düşünmeye başlarsınız. Vardır da. Ve o, ölçüm sistemidir. O, o Eski nirengi noktalarıdır. Onları değiştirin.

Kuthumi enerjileri bugün oyuncul bir biçimde burada, ve aranızda dolaşıyor ve gülüyor, ve son zamanlarda gülmemiş olanlarınıza, içinden geçtiğiniz şeyin keyfini çıkartmasına, işlem zor olsa bile onun keyfini sürmesine yardımcı olmaya çalışıyor. Zor olanın keyfine varın. Her yanıyla deneyimin keyfine varın.

Böylece tam takım bugün burada toplandı, burada, hepinizle birlikte bu kutsal enerjide tümüyle mevcutlar, hatta kişisel olarak burada olmasanız bile, dinliyor olsanız bile. Bu büyük meleklerin her biri ve tüm enerjileri sizinle birlikte.

Şimdi dinlemekte olanlardan, duymakta ya da hatta bu sözcükleri okumakta olanlardan kendinize ait bir konuğu buraya davet etmenizi rica ediyoruz, göçmüş birini….bizim tarafa belki de yakınlarda gelmiş birini….hatta belki bir evcil hayvanınızı…belki bir ebeveyni…bir çocuğu….bir dostu…birlikte çalıştığınız birini….bir eşi. Onları buraya davet etmenizi istiyoruz. Ve gerçekten de, onlara her zaman kapımızın açık olduğunu biliyorsunuz.

Ama bazen onları davet etmek için enerjiyi hazırlamanız, onların kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlar. Sanki onların perdeden geçip sizi ziyaret etmelerini, burada olmalarını gerçekten istediğinizi hissederler. Bazıları için – hatta bizim için bile – perdeden geçip gelmek, başka bir deyişle, enerjimizi insan alemine getirmek çok zordur. Ama ziyaret etsin ve paylaşsın, sizinle olsun diye birini davet ettiğinizde, oo, işler çok kolaylaşır.

Böylece her birinizden, birini bu alana davet etmenizi, o derin nefesi almanızı rica ediyoruz. O derin nefesi alın ve bu deneyimi gerçekten paylaşmak istediğiniz varlığı bugün alanımıza davet edin. Onları zorlamak ya da onlara yalvarmak zorunda değilsiniz….sadece davet edin. Her zaman çevrede olan melekler, koşucular, nerede olurlarsa olsunlar bu davetin onlara ulaşmasını sağlayacaktır. Davetin perdeden geçip onlara ulaşmasını, böylece onların hepimizle birlikte bu güvenli ve kutsal enerjide bulunmalarını sağlayacaklardır.

Şambra, bugünün asıl konuğumuzun, geçen ay ya da aylarda sizinle çalışan bir konuğun, belki de bu adıyla tanıyamadığınız ama zaman zaman enerjisine sövdüğünüz bir konuğun enerjilerini de getiriyoruz. Böylece sizden derin bir nefes almanızı ve Ruhunuz sesi – Metatron enerjilerini davet etmenizi rica ediyoruz. Ben sizden, onu ilk kez buraya getirdiğimizden beri Metatron enerjilerinin nasıl değiştiğini….Metatron enerjisinin şimdi nasıl farklı geldiğini….belki daha yumuşak….belki biraz daha yakına….belki içinizde çok daha bedenlenmiş halde geldiğini….bedeninizin tüm bu enerjileri gerçekten nasıl alabildiğini ve kabul edebildiğini sadece hissetmenizi istiyorum. Şimdi, Metatron gerçekten sizdir, gerçekten bir kollektiftir, ve birçok yönden de aynı zamanda bireysel bir enerjidir.

Metatron enerjileri çok güçlü, çok berraktır, insanlar için yaklaşması bile bazen zordur, çünkü onların kendi sistemlerini, biyolojik ve elektromanyetik sistemlerini etkiler. Ama sevgili Şambra, siz topraklandığınızda, tümüyle mevcut olduğunuzda, bu enerjiler, tuttuğunuz enerjilerden bazısını, gitmek istemeyip de sizinle kalmak isteyen enerjileri salmanıza yardımcı olmak için gelirler. Bakın, tuttuğunuz bazı enerjileri salmakta zorlandığınız kadar – aile enerjileri, ya da geçmiş yaşam enerjileri, ya da Gaia enerjileri – bunların bazısı da sizi terk etmek istemez. Bazıları size o kadar yapışmış ki.

Bazıları sizden beslenmeye o kadar alışmış ki….evet, tıpkı bir çocuk gibi, annesinden beslenen bir bebek gibi sizden beslenmeye alışmış. O sizden beslenmeyi sürdürüyor. O, sizin bir öyküyü yinelemenizi sağlamayı sürdürüyor….anlıyor musunuz. Sizin o öyküyü bırakmanızı istemiyor, çünkü o Eski veçhe, bırakırsanız kendisinin de artık var olmayacağını düşünüyor. Oysa olmaz. Var olmaması söz konusu değildir. Olmuş olan ya da yaratılmış olan herşey hep var olur. Ama belki geçmiş yaşamlardan gelen ya da hatta bu yaşamdan olan ve alıkonulsun isteyen veçheler var. Alıkonulmak rahatlatıcı olabilir. Alıkonulmak sevecen olabilir.

Ve evet, alıkoyduğunuz bazı veçhelerin gitme zamanı olduğunu bilen Metatron, bunları bırakabilmeniz için şu anda bazılarınıza çok, çok parlak enerjiler yönlendiriyor. Bazılarınız bunları bırakmanız gerektiğini biliyorsunuz, ama yine de, tutunduğunuz, alıkoyduğunuz bu enerjileri korumaya devam ediyorsunuz…onlara asılmaya….hatta onları barındırmaya devam ediyorsunuz. Sevgili Şambra, bu enerjiler kötü değildir….onlar kötü değildir. Sadece, onlara yüklenen yapıyı bırakmak zamanıdır ki, yeni ve en yüksek potansiyellerini bulabilsinler.

Siz bu geçmişin enerjilerini reddetmiyorsunuz. Onlardan kurtulmaya çalışmıyorsunuz. Siz sadece yapıyı salıveriyorsunuz. Siz tıpkı çamurla çalışan ve ona biçim veren, ve onu bir öyküye, bir yaşama ve bir realiteye dönüştüren heykeltraş gibisiniz. Ve o, sizin ona verdiğiniz o yapıda, o kalıpta kalır.

Ama herşeyin Eski yapısından özgürleştiği bir zaman ve nokta gelir. Gelmek zorundadır. Enerji er ya da geç akmaya devam etmelidir. Ölüm denen şey bu yüzden Dünya’da vardır, böylece herşey yapısından özgürleşip gelişebilecektir. Öykülerde de, kendinizin parçalarıyla da ve kendi veçhelerinizle de durum aynıdır. Er ya da geç yapının, kalıbın gitmesi gerekir. Yaptığımız budur – yapıyı, kalıpları salmak.

Ve Metatron bugün buna yardımcı olmak için geliyor. Metatron’un enerjisi çok, çok berraktır, öyle ki – nasıl desek – enerjisinin çevrenizde mevcut olduğu şu son dört ya da beş haftadır, bu enerjiyle başa çıkmak size zor geldi. Hatta bazı – nasıl desek – elektromanyetik ve elektrikli aletler için bile çok zor oldu. Bazılarınız elektrikli aletlerinizin, bilgisayarlarınızın belki, çöktüğünü gördünüz, çevrenizde ışıklar gördünüz. Bazılarınız da bazı şeyleri kırdınız, ve elinizden düşürdünüz, ve çok sakar olduğunuzu düşündünüz.

Bu sadece, son Şaud’umuzdan beri bu Metatron enerjilerinin sizinle birlikte olmasından kaynaklanıyor. Ve bu enerjiler güçlüdür. Hatta bazen fiziksel varlığınızı bile algılamaz oluyorsunuz. Daha önce hiç çarpmadığınız duvarlara girdiniz. Bir şeyler kırıyorsunuz ve nasıl kırıldığını hiç anlamıyorsunuz. Olmakta olan sadece bir enerji değişimidir.

Geçtiğimiz günlerde bu Şaud için burada enerjilerimizi birleştirmeye başladığımızda, bu enerjiler sistemlere, belki de sinyalinizi tüm dünyaya yayan sistemlere fazla geldi. Bu elektrikli aletlerin bazısı bu enerjilerle başa çıkmada zorlandı.

Böylece Şambra, derin bir nefes almanızı ve Metatron enerjilerinin getirilmesine, varlığınızda bu enerjilerin bedenlenmesine yardımcı olmanızı rica ediyoruz. Enerjiyi tutan olmaktan Enerjiyi Hareket Ettiren olmaya dönüştüğünüz bu değişimde, Metatron sizinle çalışmaya ve sizinle yürümeye devam edecektir. Metatron size bugün konuştuğumuz şeylerden geçmenize, enerjileri nasıl hareket ettireceğinizde, işlemde, kendi bütünlüğünüzü nasıl koruyacağınızda yardımcı olacaktır. Bazılarınız enerjiyi hareket ettirmenin – nasıl desek – bir tür sürtüşmeye, ya da dualitik bir tepkiye neden olması gerektiğini sanıyor. Metatron size, enerjiyi nasıl çabasızca hareket ettireceğinizi gösterecek. Enerjiyi hareket ettirmek yükselip uçmak gibidir. Oo, siz uçmanın nasıl bir şey olduğunu, ne kadar sevinçli bir şey olduğunu rüyalarınızdan biliyorsunuz. Enerjiyi hareket ettirmek de böyle bir şeydir. Bu çok özgürleştirici olabilir.

Burada bir an için durun ve hayal edin. Evet, imgeleme denen o harika şeyi kullanın. Bir an durun ve okul bahçesinde teneffüse çıkmış, oynayan bir grup çocuğu hayal edin. Ve siz çocuklar nasıldır bilirsiniz. Kendi küçük gruplarını kuracaklardır. Salıncaklarda oynayan küçük bir çocuk grubu olacaktır….birbirini iten…ve gülen…sırayla sallanan….ne kadar yükseğe çıktığına bakan….bir yandan başka biri onları iterken, onların hareket etmesine yardımcı olurken, bir yandan da ileri geri sallanmanın deneyimini tümüyle hisseden.

Ve başka bir çocuk grubu da oyun alanında olacaktır…oğlanlar belki….kavga edeceklerdir….tartışacaklardır…yumruklarını sıkacaklardır….güreşe başlayacaklardır, ve bazı oğlanlar….hatta belki de birkaç kız….çevrede durup onlara tezahürat yapacaktır….vur vur diye bağıracaktır…kazanana tezahürat yapacaktır…kaybedene tezahürat yapacaktır.

Sonra, başka bir öğrenci grubu….belki genç kızlardan oluşan bir grup….bir kenarda öğretmenleri hakkında konuşacaktır….sınıf arkadaşlarından….modanın son yeniliklerinden söz edeceklerdir. Bir kenarda da belki farklı malzemeler toplayan….garip parçalar….ahşap parçalar….metal parçalar….ip parçaları toplayan başka bir öğrenci grubu vardır. Onlar bir şey yapmaya, bir şey inşa etmeye çalışıyordur. Ve bu işin onlara meydan okumasına bayılıyorlardır. Farklı parçaları birleştirerek yeni bir şey ortaya çıkartmaya çalışmak deneyimine bayılıyorlardır. Ve, zihinleri ve elleri işliyordur.

Ve bir kenarda da başka bir grup vardır, hayal kuran bir grup. Onlar diğerlerinden uzakta çimende oturuyordur….hayal kuruyor….olabilecekler hakkında konuşuyordur….yaşam süreçlerinde neler yapacaklarından konuşuyorlardır….hatta ille de insan doğasıyla ilgili olmak zorunda olmayan şeylerden söz ediyorlardır. Onlar hayal kuranlardır. Onlar, bu gencecik yaşlarında bile filozof olanlardır. Onlar kavramlardan söz ediyordur. Olanaklardan ve potansiyellerden söz ediyorlardır.

Şambra, bildiğiniz gibi, siz hayal kuranlarsınız. Siz insanlık adına hayal kuranlarsınız. Siz kavramcılarsınız. Siz öteye geçenlersiniz. Yeni bir realitenin ve yeni bir potansiyelin vizyonunu gören sizlersiniz.

Siz oyun alanında oynanan oyunları zaten oynamıştınız. Kavga denen şeyi yapmıştınız. Sallanmak, inşa etmek, havadan sudan konuşmak, dedikodu yapmak denen şeyleri yapmıştınız. Bunları deneyimlediniz. Onların nasıl şeyler olduğunu hissettiniz. Siz tüm yaşamlarınız boyunca bu farklı şeyleri deneyimlediniz. Ve şimdi, hayal kuranlarsınız. Siz, potansiyel-oluşturansınız. Yeni geleceğin yaratılmasına yardımcı olan sizlersiniz. Değişimin nasıl bir şey olacağını merak eden sizlersiniz.

Ve siz bunu küçük grubunuzda gerçekleştirdiğinizde – ya da hatta kendi kendinize – tüm gruba bir şeyler olur. “Ben değişim için hazırım; bir değişimin hayalini kuruyorum” dediğinizde, oyun alanında oynayan her biri için, tüm gruplar için yeni bir enerji tetiklenmiş olur….anlıyor musunuz. Hayal kurmasaydınız, değişimler olmayacaktı. Kurduğunuz gibi hayal kurmasaydınız, değişimi ve yeni potansiyelleri ve olasılıkları düşünmeseydiniz, herşey bir statüko halinde kalırdı.

Ama hayal kuran birinin, ya da bir grup hayalperestin öne çıkıp da – peki bundan sonra ne olacak….ya şöyle olursa….ne yapabiliriz….nasıl uçabiliriz diye merak etmesi – sadece onların enerjisini – ya da bu durumda sizin enerjinizi değiştirmekle kalmaz – tüm grubun enerjisini değiştirir. Oyun alanındaki genç öğrenciler – hayal kuranlar, şeylerin ötesinde ne olduğunu merak eden gençler – herkesin enerjisini etkiler…anlıyor musunuz. Hayal kurmaya başladıkları an ve değişimi düşündükleri, bundan sonra ne olacağını düşündükleri an, tüm grubun dinamikleri değişir. Ve bu, oyun alanındaki herşeyi değiştirir….anlıyor musunuz. Ve birden bire, yeni şeyler gelmeye başlar.

Belki, yeni bir öğrenci ansızın denklemin bir parçası olacak ve grubun tüm enerjisel dengesini değiştirecektir. Belki, gözcülük etmekle görevli bir öğretmen oyun alanına girecek, ama yeni bir bilgeliği de beraberinde getirecektir. Belki, oyun alanının hemen yanındaki sokakta öyle bir olay olacaktır ki, her öğrencinin dikkati oraya çekilecektir. Belki bir fırtına kopup gelecektir ve çocuklara ve oyun alanına yağmurunu boşaltacaktır.

Burada altını çizmeye çalıştığımız şey Şambra, değişimlerin olması için sahneyi hazırlayanların hayal kuranlar, öncüler olduğudur. Sonra da onu deneyimlemeye başlayan ilk kişiler yine onlar oluyor. Ama o, herkes için herşeyi değiştirir. Bu değişimin potansiyelini oluşturur. Sizin gerçekleştirdiğiniz de budur.

Ve, Ben Tobias’ın – ve Metatron’un – bugün vurgulamak istediği şey, bir kez daha neden burada bulunduğunuzu anlamanıza yardımcı olmaktır. Sizler, insan bilinci için hayal kuranlarsınız. Siz, başını alıp giden ve yeni realiteleri düşünen grupsunuz. Artık statükoculuk olamayacaktır, en azından sizin için. Değişim zamanıdır. Yeni bir şeyin zamanı gelmiştir.

Sorunun bir bölümü de şuydu – insan bilincinin geri kalanı, insanlığın geri kalanı, olmakta olan değişimler için hazır olacak mı? Ya da, bu Eski Dünya alanını terk edip, yeni hayallerinizi gerçekten deneyimleyebilmek için Yeni Dünya’ya gitmek zorunda mı kalacaksınız? Meydan okuyan şeylerin bir bölümü de, birçok insan hayalperest değilken, Dünya’da hayal kuran biri olmaktı. Bu zordur….ve bu yalnızlıktır…ve hayal kırıklığı yaşamak, sinirlenmektir. Ve o insanların hayalleri nerede diye merak edersiniz. Ama onların hayalleri de sizin içinizdedir…anlıyor musunuz. İnsanlığın geri kalanı sizin içinizde ve sizin vasıtanızla hayal kuruyor. Biz birazdan bundan ve Enerjiyi Hareket Ettiren olmanın öneminden söz edeceğiz.

Onların çoğu kendi hayaline nasıl sahip olacağını bilmiyor ve kendi hayallerine sahip olmaya hazır değil. Onlar, Dünya’da olmanın nasıl bir şey olduğunu deneyimliyor. Onlar bir öykü deneyimliyor. O realitenin içinde yaşıyor. Onların içinde hayallere yer yoktur, bu yüzden de sizin içinizde ve sizin vasıtanızla hayal kuruyorlar.

Şambra, siz bunu sadece kendiniz için değil, herkes adına yapıyorsunuz. Değişimi oluşturan sizlersiniz. “Kuantum sıçrayışı” denen o şeyin yaratılmasına yardımcı olan sizsiniz. Onun hayalini siz kurdunuz. Onun hayalini siz kurdunuz Şambra. Siz onun hayalini çok yaşamlar önce kurdunuz. Atlantis günlerinden beri onun hayalini tekrar tekrar kurdunuz. Bu Dünya’ya doğduğunuz andan beri kurdunuz onun hayalini. Bu yaşamda o ilk nefesi aldığınız andan beri bu yaşamınız hayaller ve yeni potansiyeller ve kuantum sıçrayışıyla ilgiliydi. Siz onun hayalini o zamandan beri kurup durdunuz.

Şambra, bazen böyle bir hayalperestken bile çok normal olmaya, geri kalan insanlara uymaya çalıştınız (bazı kahkahalar). Bu işe yaramaz. Sizin bunu bildiğinizi biliyoruz. İşe yaramaz. Onlara uymak ve normal olmak için yaşamınızın kaç yılını harcadınız? Hayal kuran bunu yapamaz. Normallik için sabrınız yoktur (kahkahalar). Siz bunu yaşadınız ve yaptınız, ve ilerlemek zamanı olduğunu biliyorsunuz.

Kendinizi oyun alanındaki diğer öğrencilerden oluşan o gruplara girmeye zorladığınız zaman, boğuluyor gibi olursunuz. Bu acıtır. Bu zordur. Oo, gerçekten de, onlar sizinle alay ederler. “Şuradaki hayalperestlere de bakın. Kendi küçük, hayal ürünü oyun alanlarına bir bakın” derler. Ama kimin oyun alanı hayal ürünüdür Şambra? Hayal kuran kimdir? Onlar belki de size lakâplar taktı. Belki de sizin garip ya da farklı olduğunuzu söylediler. Ama Şambra, hayal kuranlar sizsiniz. Onlar için enerjinin değişmesine yardımcı olan sizsiniz.

Bu kolay iş değildir. Kolay iş değildir. Oo, bunun çok daha kolay yollarından söz edeceğiz. Ama siz herzaman bunun, öncü olmanın ve hayalperest olmanın, değişime vasıta olmanın, Tüm Var Olan adına bu kuantum sıçrayışını yaratmaya yardımcı olmanın zor olacağını bildiniz. Bu kolay iş değil, ama siz yine de kendinizden verdiniz. Israr ettiniz, sebat ettiniz. Buna bağlı kaldınız. Ve işte buradayız. Bu kolay iş değil Şambra.

Yeni Çağ’ınızda bile sizinle alay edildi. Yeni Çağ’ınızda bile insanlar UFO’lar ve geçmiş yaşamlar ve sözüm ona diğer gizemler hakkında konuşmayı neden sevmediğinizi anlamadılar. Gizem yoktur. Sizin vasıtanızla ve tanrısallığınız vasıtasıyla ifade bulan yaşam vardır. Olan biten budur. Her bir yeni okuma….her bir yeni – nasıl desek – dram kitabı çıktığında….her bir yeni komplo teorisi çıktığında, koşa koşa gidip bunları neden almak istemediğinizi anlamayan Yeni Çağ insanları var. Oo, biliyoruz, bunlar bazen çekici gelir.

Ama Şambra, biz size en baştan söyledik – bu herkes için değildir. Bu her insan için değildir. Bu her metafizikçi için değildir. En baştan beri size şunu söyledik, kendi içinize o denli derin ve o denli berrak bir biçimde bakın ki, yeniden kendinize aşık olmayı öğrenebilin; bir insan için bunu gerçekleştirmek kolay iş değildir. Sizi saf bir yola, belki de daha zor bir yola sokacağımızı söylemiştik.

Evet, bu şaşırtmacalara düşmek kolaydır. Bunu biliyorsunuz. Dramlara kapılmak kolaydır. Bazen de eğlencelidir. Dramlara girip çıktığınızı ama onlara kapılmadığınızı göreceksiniz. Dramlardan çıkmayı başardığınız sürece dramlar harikadır. Sadece dramlara çekildiğinizde, dramların enerjisini tuttuğunuzu gördüğünüzde oradan çıkmak zorlaşır. Ama Şambra, siz bu eşsiz….çok özel görevi….bu zamanda Dünya’ya gelme görevini….hayal kuran olmayı….ve bir kez daha enerjinin hareket ettirilmesine yardımcı olmayı kabul ettiniz.

Şimdi, bir dakika kadar Enerjiyi Hareket Ettiren olmanın öneminden söz edelim. Siz çok uzun bir süre enerjiyi tutanlar oldunuz. Şimdi Enerjiyi Hareket Ettiren olmanın öneminden konuşalım, özellikle de Dünya’nızdaki bu büyük ve muhteşem değişim zamanında.

Enerji aslında nötr bir halde bulunur. Enerji en saf halinde, özünde – Ruh’un enerjisi bile – sizin nötr olarak düşünebileceğiniz bir haldedir. Bazılarının bu konuda bize meydan okuyacağını biliyoruz. Tanrı ya da Ruh’un enerjisi ışık formunda ya da “iyilik” formunda değildir. O sadece olandır. “Olmak” nötrdür, en azından bugünkü anlayışınıza göre. “Olmak” nötrdür.

Enerji gelişmek, tekâmül etmek ister….deneyimlemek ister….kendini bilmek ister. Bu yüzden de, onu aktive etmeye gönüllü olan, onunla oynamaya gönüllü olan bir kaynak bulmak ihtiyacındadır.

Enerji, Dünya’daki her insana, her yaşam formuna girer, hatta yaşamsal-olmayan formlara bile girer. Enerji nötr olmasına karşın, kendini ifade etme arzusu içindedir ve bunu yapmayı sever.

Eğer buna şimdilerde geçerli olan bilim ve fiziğin nirengi noktalarından bakacak olursanız, bazı çelişkiler görürsünüz. Ama eğer bunun ötesine bakarsanız, enerjinin nötr olabileceğini görürsünüz. Ve o, ifadeci olmanın ve deneyimlenmenin ve bütünlenmenin ve bedenlenmenin o harika arzusuna sahip olabilir. Enerji gelmek ihtiyacındadır, deneyimlenmek üzere içeriye alınmak ihtiyacındadır.

Ama alıkonulduğu zaman atıl hale gelir. Eskir. Salınmak ister. Ve salınmak için en zayıf noktayı bulur. En zayıf noktalar da genelde mutsuzluk…. keder…. karanlık…. depresyon…. hayal kırıklığı….kaygı gibi şeylerdir. Bunlar en zayıf noktalardır, ya da – burada kullandığımız terimlere dikkat etmemiz gerekiyor – ama evet, bunlar insan doğasının en zayıf noktalarıdır. Böylece alıkonulmuş olan Eski Enerjiler, salınmak üzere bu yollara baş vuracaklardır, öyle ya da böyle. Siz onunla ya savaşırsınız, ya da hareketlenmesine, ilerlemesine yardımcı olursunuz…anlıyor musunuz.

Enerjilerin hareketini sürdürmek, onların akmasına yardımcı olmayı sürdürmek önemlidir. Enerjilerin şu anda – sizin deyiminizle – insan realitesine ve insan bilincine yollarını bulması önemlidir. Diğer alemlerden….diğer boyutlardan gelen enerjiler…. saf, nötr halde bulunan enerjiler….ve sadece hayallerin ürünü olan… potansiyellerin yaratıları olan diğer enerjiler….bunların tümü şu anda gelmek istiyorlar.

Ama onlar bir kaynağa sahip olmak zorundalar. Onlar bir akış kaynağına sahip olmak zorundalar. Bu yüzden Enerjiyi Hareket Ettirenlere ihtiyaç vardır – enerjiyi tutanlara değil de – Enerjiyi Hareket Ettirenlere. Bu yüzden biz Şambra’ya bu zamandan söz ettik….Enerjiyi Hareket Ettiren olma zamanı geldi dedik. Bu, nötr enerjilerin gelmesine…. o enerjilerin tanrısallığınızla….ve bu realitede….ve bu boyutta bulunan insanlığınızla kutsanmasına….ve sonra da sizden geçip yayılmasına izin vermekle ilgilidir. Özellikle de bu Yeni Enerjilerin – sözünü ettiğimiz bu Yeni, Yeni Enerjilerin – gelmesini ve sizin vasıtanızla demirlenmesini….ve yine sizin vasıtanızla bu realitede yolunu bulmasını sağlamak….bu enerjiler ancak ondan sonra başka insanlara….bu boyutta sıkışıp kalmış….ona ihtiyaç duyan….bu akışa ihtiyaç duyan başka bilinçlere yolunu bulabilir.

Biz insanların buna ihtiyaç duyduğunu söylüyoruz. Onlar herşeyden çok bunu istiyorlar. Enerjilerini sıkışıp kalmaktan kurtarmanın bir yolunu arıyorlar. Onlar bu enerjilerin öykülerinde sıkışıp kaldılar. O kadar uzun bir zamandır o enerji yapılarında kaldılar ki, enerjiyi salmanın bir yolunu bulmak istiyorlar. Yeni Enerjilerin akışıyla ne olacak? Şimdi sizden geçip gidecek enerji akışı bu işleme yardımcı olacaktır.

Şu anda Dünya’da enerji işçilerinin – ya da Enerjiyi Hareket Ettirenlerin – olması, meydana gelen enerji akışını sürdürmek açısından önemlidir, özellikle de birkaç yıla kadar olacak kuantum sıçrayışına yaklaştığımız bu sıralarda. Şu anda Dünya’ya, şimdiye kadar olduğundan çok daha fazla nötr ve saf enerji gelmektedir. Çok hızlı gelmektedir….çok hızlı gelmektedir. Bu enerji, burada olan biten tarafından çekilmektedir. O buraya çekilmektedir, çünkü insanlar onu çağırmaktadır. O, değişim hayalleriniz yüzünden buraya çekilmektedir.

Bu enerji sadece fiziksel evreninizden değil, başka alemlerden de gelmektedir. Siz fiziksel evreninize gelen enerjilerin bazı delillerini, yıldızlarla ve gezegenlerle ve kometlerle ve bu tür şeylerle olan ilginç ve farklı olaylarda görüyorsunuz.

Ama başka alemlerden gelen enerjiler de var. Bu enerjiler Dünya boyutuna ve insan bilincine yollarını bulduklarında, hızla hareket ettirilmelidirler; yoksa, ya geri yansıtılırlar – ilginç bir biçimde ifade edersek, geri yansıtılırlar – ya da, Dünya üzerinde inecek bir yer bulamazlar ve enerjileri, sonraki bir zamana kadar hareketsiz, cansız bir hale gelir. Ancak, eğer sizin gibi Enerjiyi Hareket Ettirenler varsa, bu enerji uygun kanalı bulur ve uygun insan topraklanmasını bulur ve sizden geçer.

Siz insanlık ve Gaia için inanılmaz bir hizmette bulunuyorsunuz. Sizler, Enerjiyi Hareket Ettirenlersiniz. Bu çok önemli bir iştir. Bunun size yararı Şambra – merak ediyorsunuz, değil mi (bazı gülüşmeler) – bunun size yararı, enerjilenmenize gerçekten yardımcı olmasıdır. O gerçekten, sizin şimdiki insan bilinci yapılarının ötesine genişlemenize yardımcı olur.

Size olan yararı size….o size yepyeni bir özgürlük duygusu, yepyeni bir anlayış duygusu sağlayacaktır. Siz kendinize güvenli bir alanda olmaya izin verdikçe…..kendinize burada ve mevcut olmaya izin verdikçe…bu enerji, fiziksel bedeninizin çok, çok hızlı yenilenmesini sağlamak potansiyeline sahiptir. Sizin vasıtanızla gelen bu enerji, başka boyutlara, başka realitelere olan birçok bağlantıyı ve yolu da beraberinde getirir. Bir anlamda diyebilirsiniz ki, bu enerji bilincinizi ve şeyleri anlama biçiminizi, insan zihni için mümkün olmayan (düzeylere) hızla açacaktır. Bu Dünyasal alemden olmayan şeylerle ilgili derin bir farkındalığa çok hızlı sahip olacaksınız.

Diğer bir yararı da, bilecek olan ilk kişiler olmanızdır. Şu anda Dünya’daki enerji çalışmasının nasıl meydana geldiğinin derin bir anlayışına, insanların nerede olduğunun anlayışına sahip olacaksınız. Siz – nasıl demeli – şimdiye kadar hiç sahip olmadığınız bir ‘üstten bakışa’ sahip olacaksınız. Ve sizden akan, sizden hareket eden bu enerjinin her bir zerresi, size de hizmet edebilir. Siz sadece onun girmesine ve çıkmasına izin vermiş olmuyorsunuz. O size dokunuyor da. Sizinle dans ediyor. Siz onu kutsadıkça, o da sizi kutsar. Enerji, size hizmet etmek için oradadır. O size hizmet için oradadır.

Şimdi, Metatron bugün enerjiyi hareket ettirmenin bazı prensiplerinden söz etmemizi istedi. Ve biz bu prensipleri basit tutacağız. Biz onları anlaşılır kılacağız.

Öncelikle, listedeki herşeyden, herşeyden, herşeyden daha önemli olan, KENDİNİZE BAKMANIZdır. Siz kendinize bakmak zorundasınız. En önemlisi – biz burada diğer noktalara neredeyse değinmek bile istemiyoruz, çünkü bu hâkim noktadır. Herşeyin üstündedir. KENDİNE BAK.

Kendinizi çok ihmal ettiniz. Enerjiyi tutanlar olarak birçok açıdan başka herkese bakmanın önemli olduğunu hissettiniz. Aslında, kendine bakmanın uygun olmadığı inancını kabul ettiniz. Bunun bencillik olduğunu söylediniz, öyleyse bırakın bencillik olsun ve bırakın bencillik muhteşem olsun. Her zaman başkalarına vermelisiniz ve başkaları için birşeyler yapmalısınız gibi hissediyorsunuz. Asla başkalarından daha fazlasına sahip olmamalısınız, çünkü bunda bir yanlışlık olur hissine sahipsiniz. Bir dengesizliğe sahip olursunuz. Başkasını yoksun bırakmış olursunuz. Onlar yüzünden kendinizi reddetmek zorunda olduğunuzu düşündüğünüzde, sadece onları kendi öykülerinden yoksun bırakmış olursunuz. Herkese yetecek bir enerji bolluğu vardır.

Kendinize bakın. Bolluk içinde olmak için kendinize izin verin Şambra. Yaşamınızdaki inanılmaz bolluğun, inanılmaz bolluğun örneğini oluşturun. Bazen bunu nasıl gerçekleştireceğinizi bilmemenizi…..parayı nasıl kazanacağınızı bilmemenizi….nasıl para kazanılacağını bilmek istemeyişinize bağlıyorsunuz. Bu, birçoğunuz için ilk Hıristiyanlık günlerine kadar geri giden, tutunduğunuz Eski bir şeydir. Çılgın bir bolluk içinde olmak zamanıdır.

Ve eğer bolluk içinde değilseniz, sadece öykünüze bir göz atın ve kendinizi bundan neden engellediğinize bakın. Artık, uygun aileye sahip değilsiniz….uygun eğitimi almadınız….yaşamda uygun fırsatlara sahip olmadınız gibi şeyler olmasın. KENDİ ölçülerinize ve KENDİ parametrelerinize….KENDİ nirengi noktalarınıza bir bakın. Kendinize bakmak, kendinizle ilgilenmek zamanıdır.

Bu enerji geldikçe ve sizden geçip gitmek istedikçe, bir yük treni gibidir. Çabuk gelecektir….ve hızlı gelecektir….ve içinizdeki her Eski sistemi yıkıp geçecektir. Ve, bu bir nimettir. Bunu geçenlerde, içeriye doğru hareketlendiğinde hissettiniz. Şimdi, bizim tarafta bunların tümünü dengelemeye ve ayarlamaya çalışan çok, çok varlık var. Ama o hızlı hareket ediyor.

Bakın….Enerjiyi Hareket Ettirenler çok bencil olmak zorundadır. Onlar bedenlerine bakmak zorundadır. Başka bir deyişle, biraz bedensel egzersizin….masajın nimetleri için kendinize izin verin. Değişiklik olsun diye kendinize güzel yiyecekler yeme iznini verin (bazı gülüşmeler)….Şambra bazen fazla sağlıklı besleniyor (kahkahalar). Bedeniniz çok miktarlarda yiyecek ihtiyacı duyacaktır. Ve bazı günler sizden çok miktarda hamur işleri isteyecektir. Ah, hamur işleri! Görüyor musunuz….sizden (hemen) negatif bir enerji çıkıyor. “Oo, ben hamur işi yiyemem.” Bazı günler ona ihtiyaç duyacaksınız. Bazı günler büyük miktarlarda sıcak suya gereksinim duyacaksınız….sıcak su, çok miktarlarda.

Bedeninizi dinleyin. Ben, Tobias’ı dinlemeyin. “Sıcak su içmem gerekiyor” diye yazmaya başlamayın (yoğun kahkahalar). Bedeninizi dinleyin. O size söyleyecektir. Çukulata! Evet!

Bedeninizin yiyecek istemediği zamanlar olabilir. Yiyecek midenizi bulandırabilir, çünkü o kadar çok enerji gelmektedir ki – nasıl desek – bedeninizdeki yiyeceği işlemden geçirmek için gerçekten zaman yoktur. Biz bundan daha önce söz ettik Şambra. Daha önce sözünü ettik. Bedeninizi dinleyin. Yiyecekle ilgili olarak zihninizi dinlemekten vazgeçin.

Sıkı bir perhiz yapmaya çalışmak, nasıl bir perhiz olursa olsun, sizi çok zorlayacaktır. Eğer sıkışıp kalmışsanız ve Eski bir perhize tutunuyorsanız, çok miktarlarda Yeni Enerjiyi içinize almak ve onu hareket ettirmek çok zor olacaktır. Bedeninizi dinleyin. Gereksinim duyduğu şeyi size tam olarak ve sevecen bir biçimde söyleyecektir. Yani, kendinize bakın. Kendinize bakın.

Eğer tutunduğunuz o ilişkilerden birinin içindeyseniz – ipucu, birçoğunuza ipucu (kahkahalar) – enerjinizi çeken ve sizi geçmişte tutan bir ilişki içindeyseniz, bırakın gitsin. Bırakın gitsin. Onlar kendi başlarının çaresine bakabilirler. İster inanın, ister inanmayın ama gerçekten bakabilirler. Bırakın ki, kendinize bakabilin. Kendinize baktığınız zaman, bu aynı zamanda dinamikleri de oluşturur, hayalperestlik dinamiklerini, sizin için uygun OLAN ilişki türünü getirecek dinamikleri.

Her yönüyle kendinize bakın. Kendinizi yorgun hissettiğinizde ve insanlardan uzaklaşmak ihtiyacı duyduğunuzda, uzaklaşmak için zaman ayırın. – Nasıl desek – Dünya’yı kurtarmak için burada olmak zorunda değilsiniz. Size bundan söz ettik…. hiçkimse dünyayı kurtarmayacaktır….onun kurtarılmaya gereksinimi yoktur. Yalnızca insanlar değişim istediklerinde değişim gelecektir….anlıyor musunuz.

Melekler, her an dünyayı kurtarmak için burada değildirler. Çoğu zaman eğlendikleri için buradadırlar (kahkahalar). Ama dünyayı sever ve onurlandırırlar. Onu kurtarmaya çalışmazlar.

Onlar bekler….gelmek için sadece bekler. Hayal kuran bir grup “değişim için hazırız” dediğinde hemen eyleme geçerler. Çalışmalarına başlarlar. Enerjileri getirip götürme işine başlarlar. Melekler zaman uygun olduğunda gelirler, insanlar değişim istediğinde, hayal kuran bir grup yeni bir şey deneyimlemek, bir sonraki düzeye geçmek istediğinde gelirler.

Kendinize bakın Şambra, herşeyden çok. Biz bunun altını çizmek istiyoruz. Biz bunu – nasıl diyorsunuz – kalın harflerle yazmak istiyoruz. Bunu çok güçlü kılmak istiyoruz. KENDİNE BAK ve bununla ilgili bencil hissetme. Bencil hissetme.

Eğer bir insan için herhangi bir şeyi yapamıyorsanız, ya da bir randevu veremiyorsanız, ya da benzer bir şey, söyleyin bunu onlara, “yapamıyorum” deyin. Sizinle oynayan, sizi arayıp “bunu yapabilir misin? Şunu yapabilir misin?” diyen insanlar var. Ve siz de yapıyorsunuz, ve kendinizden nefret ediyorsunuz. Şambra, onlara “Hayır, bunu yapamam. Kendime bakmakla meşgulüm” deyin.

Eğer yüksek-miktarlarda Enerjiyi Hareket Ettiren biri olacaksınız, kendinize bakmanız çok önemlidir. Bunda bencillik söz konusu değildir. Herkesin potansiyeli için neler yaptığınıza bir bakın. Siz Dünya için, insanlar için, büyük miktarda enerjiyi kendinizden geçiriyorsunuz, büyük miktarda. Siz bir şey yapıyorsunuz. Herşeyi yapmak zorunda değilsiniz.

Enerjiyi Hareket Ettirenler’in prensipler listesinde ikinci sırada, enerjinin içeriye ve dışarıya akmasına izin vermek var. Ona tutunmak zorunda değilsiniz. Ona tutunmak zorunda olduğunuzu, onu zorlamak ya da ittirmek, ya da onunla herhangi bir şey yapmak zorunda olduğunuzu düşünmek eğilimi göstereceksiniz. Bırakın içeri aksın. Bırakın dışarı aksın.

Bunu yapması için sadece izin vermek, onun sizinle o dansı yapmasına izin verir. Bu bir anda olur – nasıl desek, bunu tanımlamak zor – ama anın küçük bir parçasında olur, kutsanmış, kutsal bir anda sizinle dans eder. Onu manipüle etmek zorunda değilsiniz. Onu yeniden biçimlendirmek ya da ona bir biçim vermek zorunda değilsiniz. O sizinle o inanılmaz, inanılmaz nükleer dansı yapar. Sizin içinizde patlar.

Bazılarınız ona imzasını atmak zorunda olduğunu sanır. Eh, bunu şimdiden yaptınız. Bazılarınız, içinizde ve sizin vasıtanızla hareket eden o Yeni Enerji’yi tanımlamak zorunda olduğunu düşünür, tanımlamak ve bir şekilde değiştirmek. Bunu yapmayın. Eğer yaparsanız acıtacaktır. Yapmanız gereken tek şey onu kutsamak, ona insanlığınızın topraklamasını vermektir. Bırakın içeri aksın. Bırakın dışarı aksın.

Bir beklentiniz, gündeminiz olmasın….gündem olmasın Şambra. O sizden geçip aktıkça, onu yaşamında isteyen herkes ve herşey için bir değişim potansiyeli ve güçlü bir enerji potansiyeli, ve bir yeni bilgelik potansiyeli haline gelir. Sonuçlarla ilgili beklentiye girmeyin. Bu yine Eski nirengi noktası konusudur.

Bazılarınız şimdiden enerjileri akıtıyor, hareket ettiriyordu. Ama hayal kırıklığına uğradınız, çünkü sonuçlarla ilgili beklentiniz var. İşte bu, sizlere çok zor gelecektir. Beklentiler genelde Eski nirengi noktalarını, Eski Enerjileri temel alır. Belirli miktarda Yeni Enerji hareket ederse, dışarda belirli bir tepki oluşmalı diye düşünüyorsunuz. Bu Eski Enerji-giriş/çıkış denklemidir. Ama o denklem Yeni’yle birlikte değişmektedir. Artık Eski’si gibi değildir.

Bir uca belli bir malzeme karışımını koymanız, o malzeme karışımının öbür uçtan çıkacağı anlamına gelmez. Herşey değişiyor. Enerjinin bölüm sayısı değişiyor; ve bu yüzden de sonuç kendini değiştirmelidir. Beklentileriniz onu kısıtlar, ve bu da sizi çok sinirlendirecektir. Beklentileriniz olmasın.

İzleyin, enerjiyi akıttığınızda neler oluyor izleyin. Neler oluyor izleyin. Sonuçların ne olabileceğine dair yepyeni bir fikir geliştirmeye başlayacaksınız. Enerjileri kendinizden akıtıp hareket ettirdikçe, onlara kendi yaşamlarını verin. Kendi ifadelerini ifade etmelerine izin verin.

İnsanlar sık sık bir enerjiyi içlerine alıp – nasıl desek – onu bir yapıda ya da bir öyküde o kadar çok tutarlar ki, o kendi yaşamına sahip olamaz. Her enerji sizin gibidir – kendine ait bir yaşamı, kendine ait bir ifadesi olmak üzere tasarlanmıştır. Siz farklısınız, çünkü siz Yaratıcı-varlıklarsınız, ama yine de, sizden akan her enerji, her düşünce, deneyim, yaşam, bunlardan herhangi biri, kendini ifade etme yeteneğine gereksinim duyar.

Yani, enerjileri sizden geçirip akıtırken, onu kısıtlamayın. Sınırlamayın. Ona kendi yaşamını verin. Onu kendinizden geçirdiğinizde yaptığınız budur ve onu kutsuyorsunuzdur. Siz onu yaşam realitesine, yaşam ifadesine kutsuyorsunuz. Bırakın akıp geçsin.

Yine Şambra’da, sizde, bu enerjiyle birşeyler yapma eğilimi var, başka boyutlardan gelen bir enerjiyi buraya getirmek ve onu dünya barışı gibi şeylere yönlendirmek gibi, birini şifalandırmak gibi şeylere yönlendirmek, birinin kendini daha iyi hissetmesi gibi şeylere yönlendirmek. Bu onurlandırılan bir şeydir. Ve bunu neden yaptığınızı anlıyoruz Şambra. Ama başka bir açıdan bakın. Nirengi noktasını değiştirin. Beklentiyi değiştirin.

Peki, böylesine saf bir enerjinin gelmesine izin verseniz ve onu varlık halinizle, Tanrı-benliğinizle kutsasanız ve sonra hiç bir beklenti, bir gündem olmadan başka birine akmasına izin verseniz, ne olur? O insanlar şifayı seçerse, o enerjinin neler yapabileceğini bir hayal edin. İnsanlar barışı seçerse, onun neler yapabileceğini bir hayal edin. İnsanlar yaratıcı olmayı seçerse, onun neler yapabileceğini bir hayal edin. O enerji sınırlı olmazsa, üzerinde hiçbir beklenti, hiçbir gündem olmazsa neler yapabileceğini bir hayal edin.

Şambra, enerjiyi hareket ettirmek, bunu yapmak için kendinize izin vermek kadar basit bir şeydir. Düzenli biçimde nefes almak kadar basit bir şeydir. Bu, enerjilerin sizden geçmesini sağlayacaktır.

Bulunmuş olduğunuz yerler ve kim olduğunuz yüzünden, arada sırada bir enerjiyi tutmayı, ya da onu depolamayı, ya da onu biçimlendirmeyi istemek gibi bir eğiliminiz olacak. Bu, onu kabul ettiğiniz sürece, onu bilerek ve bilinçli bir biçimde seçtiğinizi anladığınız sürece, pekâladır. Bazen o enerjinin bir bölümünü alıp onunla oynamak isteyeceksiniz, tıpkı oyun alanında oynayan çocuklar gibi. Ama, yaptığınızın bu olduğunu anlayın ve kabul edin, ve er ya da geç onun sizden akıp çıkmak isteyeceğini de anlayın. Siz bunu nefesinizle gerçekleştirirsiniz…..nefesinizle… nefes, enerjinin hareketini sürdürür.

Bazen size gelen ve sizin vasıtanızla çalışan o enerji miktarı…. kendi yaşam deneyiminizde, kendiniz için birazının tadına bakmak isteyeceksiniz. Ve bu pekâladır. Bu pekâladır. Ondan istediğiniz kadarının tadına bakabilirsiniz. Ama yaptığınızın bu olduğunu anlayın. Bilinçli bir seçim yapıyorsunuz. Ve onu bırakıp gitmesine izin vereceğiniz bir zaman da gelecektir.

Bu arada, bunlardan hiç birini kendiniz için depolamak zorunda değilsiniz. Bunu yapmak zorunda değilsiniz. O her zaman oradadır. Her zaman erişilir haldedir…. depolamaya gerek yoktur. O her zaman içinizdedir ve sizden akmaktadır.

Şambra, tekrarlıyoruz, bu önemli bir çalışmadır, şu anda ihtiyaç duyulan bir çalışmadır, herkese göre değildir. Gelecek aylarda, kendi yaşam deneyimlerinizle bununla ilgili daha çok şey öğreneceksiniz. Ve evet, yol üstünde bazı meydan okumaların olacağını, bazı parçalarınızın ona direneceğini, hatta belki de bazı parçalarınızın ondan korkacağını söyleyeceğiz size. Bunu sadece kabul edin. Ona bakın ve onu hissedin. İçinizde öyle parçalar olacak ki – nasıl desek – Eski’ye tutunarak Yeni’yi gerçekleştirmek isteyecek….bunu kabul ettiğiniz sürece yaptığınız bu olacaktır. Ama er ya da geç o enerji akıp gitmek durumunda kalacaktır.

Bazen, tüm ölçme ve değer biçme yöntemlerinizi ve nirengi noktalarınızı değiştirdiğinizde, içinizde bir meydan okuma ve çelişki oluşur. Siz buna alışık değilsiniz. Bu, işlemin bir parçasıdır. Ama acıtmak ve ıstırap vermek zorunda değildir. Bu, zerafetle ve kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Bundan geçen ilk kişiler olduğunuz için, evet, size daha meydan okuyucu gelecektir.

Evet, birbirinize daha sık güvenmek durumundasınız. Toplanın ve konuşun. Nasıl gittiğini tartışın. Ve Enerjiyi Hareket Ettirenler için olan bu rehber’de Metatron’un son noktasının – KENDİNİZE BAKIN – olduğu hakkında konuşun. Bu ilk noktadır ve son noktadır. Geri kalan herşey neredeyse önemsizdir. Evet, bırakın aksın. Bırakın içinize ve sizden aksın. Beklenti, gündem oluşturmayın. Ama kendinize bakın.

Enerjinin çok zorlayıcı olabildiğini göreceksiniz. Metatron’u ilk kez getirişimizi…. sistemlerinize ne kadar sert gibi gelmiş olabileceğini anımsıyor musunuz? Eğer kendinize bakmıyorsanız, yaşamınızda kendiniz için bolluğa ve mutluluğa ve sevince izin vermiyorsanız, enerji çok zorlayıcı olabilir. Kendinize bakın. Bu o kadar önemli ki.

Biz bunun, Şaud’un başlığının “Kendine Bak” olmasını istiyoruz. Bu çok önemlidir. Biz bunu tekrar tekrar size vurgulayacağız.

Bazılarınız şöyle diyor, “Ama bakıyorum. Kendime bakmaya çalışıyorum. Bakmaya çalışıyorum.” Ve biz, kendinize bakmakla ilgili nirengi noktalarınıza bir göz atmanızı rica ediyoruz. Ölçü olarak ne kullanıyorsunuz? Sizi durduran nedir? Sizi engelleyen hangi Eski Enerjilere hâlâ tutunuyorsunuz?

Sizi bunların herhangi birinden alıkoyan hiçbir şey yok Şambra, bizim taraftan yok, Ruh tarafından yok, hiç birşey tarafından yok. Sizden başka. Ve bunu duymak istemediğinizi biliyoruz. Ama bir bakın. Bir şey var. Eğer yaşamınızda bolluk ve sevgi ve sevinç deneyimlemiyorsanız, ne olduğuna bakın. Akış ve hareket orada olabilir. Ama onu engelleyen bir şey var. Bir göz atın. Kendinize bakın.

Bir de sizden rica ediyoruz, Enerjiyi Hareket Ettirenler olarak her zaman bir bakın. O sizmisiniz, yoksa dışardaki bir şey mi? O sizin realiteniz mi, yoksa bir başkasının mı? Geçtiğimiz birkaç haftada içinden geçtiğiniz deneyimlerin büyük bir çoğunluğu….hissettiğiniz hislerin büyük bir çoğunluğu aslında size ait değildi….anlıyor musunuz, Enerjiyi Hareket Ettirenler.

Siz enerjiyi hareket ettirdikçe ve kendinizi açtıkça, herşeye karşı çok daha duyarlı olmaya başlıyorsunuz. Kendinizi açtığınız an, o dış enerjileri çeker….gerçekten çeker. Başka insanların dışsal enerjilerini çeker, onlar farkında olmasa bile, çünkü onların bazı bölümleri salınmak ister, dönüştürülmek ister.

Ve onlar – sizin deyiminizle – psişik alemlerde ve boyutlar-arası koridorlarda size doğru yollarını bulurlar. Onlar realitenize gelerek sizi haftalardır bombardımana tuttu. Ve siz (bu hislerin, deneyimlerin) size ait olduğunu sanıyorsunuz. Bazı korku, huzursuzluk ya da depresif hislerin size ait olduğunu düşünüyorsunuz. Bazıları öyledir. Ama birçoğu dışardan geliyor. Bazı – nasıl desek – kapana kısılmışlık ve hapsedilmişlik hislerinin sizden geldiğini düşünüyorsunuz, ama bunların çoğu dışardan gelmedir.

Çok ayırt etmek zorunda kalacaksınız. Realitenizin içinden gelen nedir? Dışardan gelen nedir? Bu enerjiler yollarını size çok hızlı bulacaktır. Hareket ettirdiğiniz sadece Yeni Enerjiler değildir. Başka insanlar için de enerjileri hareket ettireceksiniz….tutmayacaksınız, dikkatinizi çekeriz, onların enerjilerini tutmayacaksınız, onların enerjilerini hareket ettireceksiniz.

Şimdi, bazen, örneğin, ofisinizde birlikte çalıştığınız bir kişiyi ele alalım. Birbirinizle fazla konuşmasanız bile, arada sırada birbirinize sert sözler sarf etseniz bile, onlar, sizin onlar için enerji tutmanıza alışıktırlar. Bu örnekte siz onların enerjisini tutuyorsunuzdur. Onların enerjisi, size gelmenin yeni yollarını bulacaktır. Bunu deneyimlemiş olabilirsiniz. Son haftalarda, birdenbire sizinle konuşmak isterler. Aynı zamanda da biraz yakınınıza gelmeye çalışırlar.

Ve siz neler oluyor diye merak edersiniz. Onlar size çekilir. Dinamikleri size çekilir. Onların bir parçası, işlemci sizin ve enerjiyi hareket ettiren sizin, onları işlemden geçirmesini ister. Enerjilerinin bir bölümü, sizin onları sadece tutmanızı, enerjilerini kendi içinize almanızı, hatta (geçmişte) tuttuğunuzdan daha fazlasını tutmanızı ister. Bunu yapmak için iyi bir zaman değildir. Bu, enerjileri hareket ettirmek zamanıdır, tutmak değil.

Hayvanların enerjisinin, hatta ağaçların, ve bitkilerin, ve Yerküre enerjilerinin şimdi size geldiğini göreceksiniz, hareket ettirilmek üzere geldiğini. Onlar kapana kısılmıştır. Onlar hapsedilmiştir. Eğer geceleri rüyanızda bir hapishaneden çıkmaya çalıştığınızı, gömüldüğünüz yerden çıkmaya çalıştığınızı, yerin altında – nasıl desek – bağırdığınızı ama sesinizin bile çıkmadığını görüyorsanız, başkalarının enerjilerini alıyorsunuz demektir, başka insanların, salınmak isteyen başka öykülerin enerjilerini. Onların şimdi size gelmesinin nedeni, izin verdiğiniz içindir.

ENERJİLERİ HAREKET ETTİRİN…….TUTMAYIN ONLARI….bunlar çok farklı şeylerdir, çok farklı! O enerjileri hareket ettirmek için kendinize izin verin. Bunu nasıl gerçekleştirirsiniz? Tekrarlıyoruz, kendinize izin verin ve sadece soluyun. Bu öyle çok önemli bir şey olmak zorunda değildir. Bunun için yıllarca eğitim almanız gerekmiyor. Bu sadece, tutmaktansa, hareket ettirmeyi kabul etmektir.

Hareket ettirdiğiniz zaman, başka insanların ya da hayvanların ya da bitkilerin enerjilerini hareket ettirdiğiniz zaman, (bu işlem) özünde o enerjiye tanrısallığın ve kutsallığın bir kutsamasını yükler. Sonra da, onlara geri döner. Onlara geri döner ve konuşur – o enerjinin sahibi ve yaratıcısı – onlara geri gider ve der ki, “Peki, benimle şimdi ne yapacaksın? Ben, senin değişmene yardımcı olma potansiyeline sahibim.” Yani, bunu onlar için siz gerçekleştirmiyorsunuz. Siz onu (o enerjiyi) sadece kutsuyorsunuz.

Yaşamınızda şu an neler olup bitiyor bir bakın. Gerçekten SİZİN olan konu, sorun nedir? İçinizden yükselen bir geçmiş yaşam konusu mudur? Yoksa dışsal bir konu mudur? Gördüğünüzde şaşacaksınız – Cauldre bizim bir sayı vermemizi istiyor – öyleyse diyeceğiz ki, şimdi hissettiğiniz herşeyin yüzde 93.5’i (kahkahalar) dışsal enerjilerdir. Onları kendinizin gibi algılamak çok kolaydır. Yakınlarda hissettiğiniz gibi, yüklerinizin çok olduğunu ve tüm bu şeylerle dolu olduğunuzu hissetmek çok kolaydır. “Tüm bu konular, sorunlar şimdi neden ansızın içimden çıkıyor” diye soruyosunuz. Çıkmıyorlar. Onlar size dışardan geliyor. Onları içinize soluyun….kutsayın….ve salın gitsinler.

Biz, dünyanın her yanındaki Şambra’dan, birbiriyle enerjiyi hareket ettirme toplantıları yapmalarını isteyeceğiz. Sadece solumak, sadece birbirinizle soluma yapmak, ve sonra da kendinize bakmak, kutlamak (bazı gülüşmeler), iyi bir zaman geçirmek. Bu, işlemin önemli bir parçası olmalıdır.

Anımsayın, siz dünyayı kurtarmaya çalışMIYORSUNUZ. Ve eğer bunu yapmaya kalkarsanız, gelip ellerinize vurmak zorunda kalacağız (yoğun kahkahalar). Dünyanın kurtarılmaya ihtiyacı yoktur. Dünyanın bir kısmı değişmek istiyor. Biz bu yüzden buradayız, ve siz de bu yüzden buradasınız. Dünyanın geri kalanı oyun alanında muazzam iyi bir zaman geçiriyor, öykülerini anlatıyor, oyunlarını oynuyor, savaşlarını veriyor. Onlar buna bayılıyor. Bunu yaptıkları için onları onurlandırın.

Yineliyoruz Şambra, bir eğilime sahipsiniz….dünyayı kurtarmaya çalışıyorsunuz. Dünyanın kurtarılmaya ihtiyacı yok. Ama, hazır olan ve değişim ve dönüşüm isteyen enerjiler var. Onlar Eski yapıdan yorgun düştüler. Salınmak istiyorlar. Ve onlar sizden akmaya başlayacaktır. Dış alemlerden….melek alemlerinden….Yeni Dünya alemlerinden…ve Dünya alemlerinden akan ve hareket eden enerjiler gelecektir….tümü birlikte akacaktır….tümü sizin realite noktanızda buluşacaktır….(o nokta) sizsiniz….sizden akacaklar.

Bu işle başa çıkabilir misiniz?

Şambra yanıtlar: Evet.

Biz bu soruyu sizin adınıza yanıtlayacağız (kahkahalar), ama yine de teşekkür ederiz. Evet, başa çıkabilirsiniz (yoğun kahkahalar). Bu zarif bir çalışmadır. Bu güzel bir çalışmadır, ve bu aslında gerçekleştirmek üzere buraya geldiğiniz çalışmadır. Tüm diğer şeyler ısınma hareketleriydi (yoğun kahkahalar), ve şimdi gerçek işinizi görmeye başlıyorsunuz.

Ama onu, sistemlerinizi zorlamadan gerçekleştirebilmek için, nirengi noktalarını değiştirmek zorunda olduğunuzu hatırlayın. Kendinizi nasıl ölçtüğünüzü ve başka şeyleri nasıl ölçtüğünüzü değiştirmelisiniz. Evet, bu zaman zaman rahatsız edicidir, çünkü nirengi noktaları sizin odakta kalmanıza ya da yaptığınızı anlamanıza yardımcı olur. Ama şu anda herşey değişmektedir Şambra, herşey – bunu farkettiniz – herşey. Nirengi noktasını değiştirin.

Yineliyoruz, vurguluyoruz – kendinize bakın…..kendinize bakın. İhtiyacınız olan şeyi kendinize verin. Kendinize bolluk için izin verin. Tüm o içsel veçhelerle tartışmayı ve savaşmayı bırakın, ve şu ara sizden gelip geçen şeylerin çoğunun sizinle ilgisi olmadığını anlayın.

Bu Şaud’da bir şeye daha değinmek istiyoruz. Bazılarınızı derinden üzen bir konuya değinmek istiyoruz…iki şeye. Biz pek de uygun olmayan – nasıl desek – terimler kullanmak zorundayız, ama başka insan sözcükleri yok. Siz bu şeylere “depresyon” ve “anksiyete (derin kaygı, korku)” diyorsunuz. Siz bunlarla mücadele edip durdunuz Şambra. Zor zamanlar geçirdiniz. Bizim için de izlemek zor. Öylesine bunaltan, öylesine zor bir şey ki. Ama maalesef işlemin de doğal bir parçası. Ama bu denli zor olması gerekmiyor.

Buna neden olan unsurların bir bileşkesi (kombinasyonu) söz konusudur, çünkü sizin bir parçanız ölmektedir, içinizde tüm bu ölüm işleminin depresyonu var. Eski siz değişmektedir. Yeni siz feryat edip tutunmak istemektedir. Ve bu, Eski sizle Yeni siz arasında, hedeflerin ya da arzuların bir tür çelişkisi gibi görünecektir. Bu, enerjinin ters dönmesi gibi algılanacak şeye neden olur ki, bu da depresyon dediğiniz şeye neden olur. Depresyon çok gerçektir. Çok derindir. Çok bunaltıcıdır, bildiğiniz gibi.

Bu depresyonda, bu karanlıkta, yalnız değilsiniz. Siz, bir denge tutmaya yardımcı olan, çok zor olan bu işlemden geçmenize yardımcı olan, perdenin bizim yanından gelen uzman bir ekip tarafından kuşatılıyorsunuz. Biz, bunun farkında olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. İçinden geçtiğiniz şeyleri farkındayız. Siz onun öbür yüzünden çıkacaksınız. Ve hâlâ burada, bu Dünya’dayken çıkacaksınız. Depresyon dediğiniz bu şeyin üstesinden gelmek için ya da onu değiştirmek için Dünya’yı terk etmeniz gerekmiyor.

Bu zor bir sorundur Şambra. Ve siz mücadele ederek oradan çıkamazsınız. Birçoğunuz dövüşerek oradan çıkmaya çalıştı. Birçoğunuz depresyonunuzu tatsız laflarla, klişe sözcüklerle, kendini-iyi-hissetirmeyi sağlayan küçük mısralarla beslemeye çalıştınız. Ve bu da işe yaramaz. Bu, içinden geçtiğiniz derin ve yoğun değişimlere kabul vermek durumudur. Bir anlamda, depresyon dediğiniz o şeyin uçurumuna yuvarlanmak için kendinize izin verin deriz. Ondan çıkmaya çalışırken herşeyi karman çorman ediyorsunuz.

Bu, onun içinde tümüyle bedenlenilmek için kendinize izin vermenizle ilgilidir. Ve, duymak istediğinizin bu olmadığını biliyoruz. Depresyonu ve o derin korkuları tümüyle bedenlemekle, Yeni bir enerji türü ve Yeni bir hareket türü gelecektir. İçinin derinliklerine girmek istemediğiniz bu şeyi derinlemesine bedenlemekle, geçmişinizin, geçmiş yaşamlarınızın enerjileri, şimdiye kadar yarattığınız her bir realite-altı enerjileri gelecektir. Onlar koşup gelecektir. Onlar sizinle çalışmak için, sizi bu depresyondan geçirmek için koşup geleceklerdir.

Birçoğunuz için şu aralar korkular, kaygılar derindir, çünkü siz olması yakın değişimi hissedebiliyorsunuz. Birşeyin vermek üzere olduğunu hissedebiliyorsunuz. Ama soru şu – o bir şey kendi içinizde mi, yoksa sizin dışınızda mı? Bir korku, bir kaygı hissediyorsunuz, çünkü şimdiye kadar olduğundan çok daha duyarlısınız. Evet, siz duyarlılığınızı açıyorsunuz ve her şeyi hissediyorsunuz. Kendi içinizdeki korku ve kaygıları hissediyorsunuz, VE tüm çevrenizdeki dünyada olanları da. Bu insanı bunaltabilir. Bu korku ve kaygılar ve tüm bu enerjiler bunaltıcı olabilir.

Enerjiyi Hareket Ettiren olmanın bir başka noktası da, her zaman izleyen olmaktır, hatta kendi depresyonunu ve kendi korku ve kaygılarını izleyen olmaktır. Onun izleyicisi olun. Siz onunla mücadele ederek, dövüşerek, onu saf dışı bırakmaya çalışarak, içine giriyorsunuz. Bazen, depresyonla çalışmayı bırakırsanız, ona karşı güç kullanmayı bırakırsanız, sizi teslim alacağını düşünüyorsunuz. O bir enerji hareketini sağlayacaktır, ama sizi teslim almayacaktır. Bir işleme yardımcı olacaktır, ama sizi yok etmeyecektir.

Şambra, burada şunu da söylemek durumundayız, hepiniz için, ister korkuları ve depresyonu deneyimliyor olun, ister duyarlılıkları. Kendinizi kapatmayı istemek eğilimine sahipsiniz. Biz sizden enerjileri hareket ettirmeyi sürdürmenizi, izleyici olmak için kendinize izin vermenizi, ve duyarlı olmanızı, tümünü aynı anda yapmanızı rica ediyoruz. Duyarlılıklar açılıyor, çünkü siz bunu talep ettiniz. Herşey değişiyor, çünkü siz bunu talep ettiniz.

Bu işlemin, bu prosedürün devam etmesine izin verin, ama nerede olduğunuzu ölçtüğünüz nirengi noktasını değiştirin. Bu bazen büyük, kafa karıştıran bir enerji girdabı gibi görünür. Ve bunun nedeni, herşeyin içinizde hızla hareket etmesindendir. Ama anımsayın, bir düzeyde onu siz yarattınız. Siz kendinize her yanıtı, her aracı, her bir enerjiyi verdiniz. Siz kendinize deneyimi ve tüm anlayışı verdiniz.

Ve son bir nokta….şu ara dramlara kapılmak çok kolaydır. Bu güzel bir sapmadır. Sizi, bir anlamda, Eski Enerji’deki sıcak ve rahat bir ortama geri getirir (bazı gülüşmeler). Dramlar tüm çevrenizde oynanmaktadır ve ona kapılmak çok kolaydır. Ve yineliyoruz, eğer dramı oynamak istiyorsanız, yaptığınızın bu olduğunu en azından kabul edin. Bu şekilde ondan daha kolay çıkarsınız.

O komploların tümüne kapılmak çok kolaydır. Komplolar yoktur Şambra, sizin için yoktur….tabii siz onları seçmedikçe. Bu arada komplo, sadece ideallerin ve amaçların ve düşüncelerin birleşmesi anlamına gelir, bazı kişilerin işbirliği için birleşmesi, ne amaçla olursa olsun fikirlerini birleştirmek için işbirliği yapmaları anlamına gelir. Bazıları dünyanın karanlık güçler tarafından teslim alındığı düşüncesinde birleşir…ve sonra öyle de olur….onlar için.

Şambra, bu şeylere kapılmak çok kolaydır, çünkü sizin dikkatinizi saptırırlar, çünkü onlar bir enerji üretirler, Eski bir Enerji, dualitik bir enerji, ama bu, size geçici bir haz veren enerjiyi üretir. Ama daha sonra neler olduğunu biliyorsunuz. Siz dibe vurursunuz. Bu da depresyon ve korkuyla ilgili tüm sorunun bastırılmasını sağlar. Yani, bir drama, bir komploya, o dram enerjilerinden herhangi birine geri gitmeye çalışırsanız, evet, kısa bir süre için kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaklardır, ama sonra depresyonu ve korkuyu vurgulayacaklardır. O oyun alanında oynamak istiyorsanız, güzel. Biz sadece – nasıl desek – sizi biraz uyarmak istiyoruz.

Sizin için şu aralar kurban-durumuna düşmek çok kolaydır, çok kolay, çünkü siz diğer insanların kurban-olma-durumlarını hissediyorsunuz. Siz kendinizin daha önceki kurban-olma hislerini hissediyorsunuz. Buna kapılmak ve “Tobias, ben bir Yaratıcı değilim. Bunların tümü bana sadece oluyor” demek çok kolaydır. Öyleyse, öyle olun. Ama, Yaratıcılığa geri dönmeye hazır olana dek, bir süreliğine kurban olmayı seçtiğinizi kabul edin.

Peki, Cauldre bize bugün fazla lafladığımızı söylüyor. Metatron geldiği zaman böyle oluyor (kahkahalar).

Böylece, bu sevinç veren Şambra grubundan derin bir nefes almasını rica ediyoruz. Onun sizden geçmesine izin verin. Hiçbir şeye tutunmayın. Geçerken, tanrısallığınızla kutsanmasını sağlayın. Ve bu güvenli ve mükemmel alanda bir dakika birlikte oturmamıza izin verin….hiçbir şeyi düzene sokmaya çalışmadan…. hatta kendimizi bile düzene sokmaya çalışmadan….hiçbir şeyi şifalandırmaya çalışmadan….sadece bu değerli alanda olmamıza izin verin.

Güvenli alan, biyolojinizin kendini doğal olarak yenileyebildiği yerdir. O ne yapacağını bilir. O zaten ne yapacağını bilir. Güvenli enerjide oturduğunuz zaman, o da çalışmasını gerçekleştirebilir. Zihinsel dengeniz nasıl dengeleyeceğini ve kendini nasıl koruyacağını bilir….zihniniz….hatta duygularınız, bu güvenli alanda birlikte….çalışmasını gerçekleştirebilir.

Bakın….biz bir şey yapmak zorunda değiliz. Siz bir şey yapmak zorunda değilsiniz. Bu, sizin yarattığınız doğal bir işlemdir. Enerjiyi hareket ettirmek doğal bir işlemdir. Bir şey yapmak zorunda değilsiniz. Biz bu güvenli ve kutsal alanda sadece oturabilir ve sadece enerjileri hareket ettirebiliriz. Enerji hareketiyle ilgili dramlara ihtiyacımız yoktur. Onunla ilgili herhangi bir haşinliğe ihtiyacımız yoktur. Biz onun hareket etmesine sadece izin veririz.

Şambra, bunu herhangi bir zamanda gerçekleştirebilirsiniz…..güvenli enerjide olun….bırakın bedeniniz yenilensin….bırakın zihniniz yeni bir denge düzeyi bulsun…..bırakın tanrısallığınız Yeni oyun alanına girsin.

Ve öyledir!

Kırmızı Meclis’in varlıklarından Tobias, Golden, Colorado’da yaşamakta olan Geoffrey Hoppe tarafından sunulmaktadır. Tobit’in mukaddes kitabında bulunan Tobias’ın öyküsü, Crimson Circle sitesinde bulunmaktadır. www.crimsoncircle.com. Tobias materyelleri, bedelsiz olarak dünyanın her tarafında bulunan ışık işçileri ve Shaumbra’ya, Ağustos 1999 tarihinden beri sunulmaktadır. Bu tarih Tobias’ın, insanlığın yıkım potansiyelini aşıp, Yeni Enerjiye girdiğini söylediği tarihtir. Crimson Circle, Yeni Enerjiye geçiş yapacak ilk insan (kılığındaki) meleklerden oluşan global bir ağdır. Bu kişiler, yükseliş halinin sevinç ve zorluklarını deneyimlerken, diğer insanların da yolculuğuna, paylaşım, ilgi ve yol göstererek yardımcı olmaktadır. Crimson Circle’in sitesine her ay 40.000’in üzerinde ziyaretçi, son materyelleri okumak ve kendi deneyimlerini tartışmak amacıyla girmektedir. Crimson Circle her ay Denver, Colorado’da, Tobias’ın, Geoffrey Hoppe kanalıyla son bilgileri sunduğu yerde biraraya gelmektedir. Tobias, kendisinin ve Crimson Council’ın (Kırmızı Meclisin) diğer semavi varlıklarının, aslında insanoğlunun kanallığını yapmakta olduğunu bildirmektedir. Tobias’a göre, onlar bizim enerjilerimizi okumakta ve biz içimizde deneyimlerken, dışardan da bakabilmemiz için, kendi bilgilerimizi bize geri tercüme etmektedirler. Crimson Circle toplantıları herkese açıktır, ama LCV takdir edilir. Katılımı gerektiren hiç bir şey ve ödenmesi gereken bir aidat yoktur. Crimson Circle, dünya çapındaki Shaumbra’nın açık sevgisi ve bağışları yoluyla bolluğu kabul etmektedir. Crimson Circle’ın en yüksek amacı, insan melekler ve öğretmenler olarak, içsel spiritüel uyanış yolunu yürümekte olan kişilere hizmet etmektir. Bu hıristiyanlıkla ilgili bir misyon değildir. Tersine, içsel ışık, merhamet ve ilgi bulabilmeleri amacıyla, insanları senin kapına getirecektir. Kılıçlar Köprüsü’ndeki yolculuğuna başlayan bu kendine has ve değerli insan sana geldiğinde, o anda ne yapman ve öğretmen gerektiğini bileceksin. Eğer bunu okumaktaysan ve gerçek olduğunu ve bir bağın olduğunu hissediyorsan, sen gerçekten Shaumbra’sın. Sen insan (kılığında) bir öğretmen ve bir rehbersin. İçindeki tanrısallık tohumunun bu anda ve gelecek tüm zamanlar için çiçek açmasına izin ver. Hiç bir zaman yalnız değilsin, çünkü tüm dünyada bir ailen ve çevrendeki semavi boyutlarda melekler vardır. Bu metni lütfen ticari amaç olmaksızın ve bedelsiz olarak dağıtın. Lütfen bu bilgiyi, dipnotlar dahil bütünüyle kullanın. Tüm diğer kullanımlar, Geoffrey Hoppe, Golden Colorado’dan alınacak yazılı onayı gerektirir. Telif hakkı 2001, Geoffrey Hoppe, P.O.Box 7328, Golden, CO 80403.e-posta: tobias@crimsoncircle.com. Tüm haklar mahfuzdur.

Sorular ve Yanıtlar

Bedenleme Dizisi – 11 Aralık 2004
Şaud 5: Kendine Bak

Crimson Circle’e (Kırmızı Çembere) sunulmuştur

Ve öyledir Şambra, bu toplantıya geri dönüyoruz. Müziğinizi duymaktan ve şarkı söylediğinizi duymaktan mutlu oldum. Enerjiyi hareket ettireceğiniz bu yepyeni süreçte sizin de farkedeceğiniz gibi, yaptığınız, gerçekleştirdiğiniz herhangi bir şeye yaratıcı enerjilerinizi ve yaşam-ifadesi enerjilerinizi uyguladığınız zaman, o şeyin etkisi çok daha fazla olacaktır. Başka alemlerin enerjilerini kendinize çekip, kendinizden geçirdikçe, bu, kendi yaratıcılığınızı, kendi yaratıcı/tanrısal merkeziniziuyandıracaktır. Ve bu, kendinizi hiç hayal bile edemediğiniz biçimlerde ifade etmenize yardımcı olacaktır.

Şarkı söylemek gibi bir şey bile sesinize öylesine bir derinlik ve enerji kazandıracaktır ki, bu sadece şarkı söylemek olmayacaktır, tıpkı konuştuğumuz zamanlarda Cauldre ile gerçekleştirdiğimiz gibi, enerjilerin akmasını ve yansıtılmasını sağlayacaktır. Bu sözcüklerle, ya da hatta sadece sesle ilgili değildir. Bu, enerjileri birçok farklı düzlemlerde, sizinle ve sizin vasıtanızla kurduğumuz iletişim oluşurken oluşan düzlemlerde hareket ettirmekle ilgilidir. Böylece, enerjiyi hareket ettirme işinin mutluluk verici yararlarından birinin de, kendi yaratıcılığınızı yeni bir biçimde ifade edebilmek, kendi enerjilerinizi hareket ettirmek olduğunu göreceksiniz.

Şimdi, Cauldre bugün bizden iki şey istedi. İlki, onunla bağlantı kurduğumuzda, kanallık moduna girdiğinde, ağzının iki karış açık olmasına izin vermememizdi (kahkahalar). O bu konuda oldukça sıkılgan. Ve bize, ağzı açık kaldığında kendini salak gibi hissettiğini söyledi (yoğun kahkahalar). Bugün onunla eğleniyoruz. Ve bir de, hemen sorulara geçebilelim diye konuşmamızı kısa kesmemizi istedi, çünkü bugün çok soru var. Öyleyse başlayalım.

1.ŞAMBRA’NIN SORUSU (İnternetten, Linda okur): Tobias, sinirlerim paramparça. Zihnim sis içinde. Kalbim buz kesti, arkadaşlarıma karşı bile. Yani, ben iyi bir Şambra elçisi değilim. Sanki ölüler diyarında boş bir buzdolabıymışım gibi hissediyorum. Yaşantımda sevinç oluşturmaya nihayet niyet ettiğimi sanıyordum. Bunu neden yapamıyorum?

TOBIAS: Gerçekten de….biz bundan Şaud’da çok söz ettik, depresyon dediğiniz bu şeyden. Ama bu, – nasıl desek – çoğu insanın yaşadığından farklıdır. Depresyon denilen bu şey için bazılarınız geleneksel zihin sağlığı uzmanlarından yardım istediniz. Ve farkettiğiniz gibi onlar size pek yardımcı olamıyor, çünkü anlıyormuş gibi davranıyorlar ama anlamıyorlar.

Ama bu klasik bir depresyon türü değil ya da – senin durumunda – soğuk ya da uzaklaşmış olman, klasik bir hissediş biçimi değil. Bu sadece içinden geçtiğin işlemin, Eski Benlik’ten Yeni’ye geçme işleminin bir parçası. Ve yineliyoruz, daha önce de söylediğimiz gibi, perdenin bizim yanından olup da seninle çok yakından çalışan çok varlık var. Bu, oldukça meydan okuyan ve zor olan bu zamanı bedenlemek için kendine izin vermenle ilgilidir.

Yeni bir tutkuyu ortaya çıkartmak için Eski yöntemlere bakmaya çalışmaktan vazgeç. Ve burada olan da aslında budur. Geleneksel insan aklıyla anlaşılması mümkün olmayan yepYeni bir tutku türü ortaya çıkmaya başlıyor. Ama sen hâlâ, yineliyoruz, Eski tutkuları ya da Eski hisleri geri getirebilmek için Eski yerlere bakınıyorsun. Sen, yeniden-alevlenmesi imkansız bir şeyi yeniden-alevlendirmeye çalışıyorsun.

Bundan geçmeni sağlayacak şey, nefes almaktır. Ve Cauldre bizi burada durdurup, bazen fazla basit görünebildiğini söylüyor. Ve Şambra’nın daha kesin yanıtlar istediğini söylüyor. Ama solumanın, Şimdi anında olmanın, ve bunu hissetmek için kendinize izin vermenin, kendinize verebileceğiniz en iyi yöntemler ya da yardımlar olduğunu söylemek durumundayız. Bunu geçirecek – nasıl desek – küçük mutlu bir dünya, ve küçük mutlu bir hap kesinlikle yoktur.

Bunun, çok belirli bir değişim işleminin parçası olduğunu anlamak zorundasın. Sisteminin, duygularının tümüyle bir bakım ve onarımdan geçmesinin, tümüyle üzerinde çalışılmasının gizemli bir yanı olmamalı. Sen bunun öbür ucundan hayrete düşürecek Yeni tutkular ve Yeni içgörülerle çıkacaksın. Bu, bu değişim işleminin olmasına izin vermekle ilgilidir. Senin bu soruna, birçok Şambra adına teşekkür ederim.

2.ŞAMBRA’NIN SORUSU (mikrofona gelen bir kadın): Merhaba sevgili Tobias. Özel bir adam yeniden yaşantıma girdi. Ve ben böylesine muhteşem bir potansiyel yarattığım için kendimle gurur duyuyordum. Ve bunun muhteşem bir potansiyel olmadığını farketmek, beni harap edecek kadar acıttı. Ve ben daha iyisini yaratmak istiyorum. Ve nasıl gerçekleştireceğimi gerçekten bilmiyorum. Daha iyisini yaratmak zorundayım. Ve birçoğumuz bunu istiyor. Bana yardım edebilir misin?

TOBIAS: Gerçekten de….senin yaratın, önce kendin için olmalı….önce kendin için. Ve hâlâ bir dolu Şambra yaratmaya ve sonra da diğer kişileri bu yaratıya sokmaya çalışıyor. Onların, kendileri için farklı bir beklenti ya da gündeme sahip olabilecekleri gerçeğini onurlandırmak ve saymak zorundasınız. Onların, kendileri için farklı bir yaratma yolu olabilir.

Ve başka bir Yaratıcı adına yaratmaya çalışmak bazen uygun değildir – çoğu zaman uygun değildir….anlıyor musun. Şimdi, bu durumda sen Eski bir ilişkiyi geri getirmeyi yarattın, kendine bunun için izin verdin. Sen, bir anlamda, o enerjiyi yeniden buyur ettin, ama o enerji kendisinin bulunduğu yerin seninkinden farklı olduğunu farkettiğinde, işler yürümedi. Ve sen şimdi kendi Yaratıcı yeteneklerinden kuşkulanır oldun.

İlk önce kendin için yarat. Bazen kendin için yaratmak, bir ilişkinin olmaması anlamına gelir….anlıyor musun….çünkü bir ilişki içindeyken kendinle olamazsın. Bir ilişkide, başka birinin enerjisini kendine çekersin. Ve – nasıl desek – şu anda Şambra enerjisine uygun olan çok az insan var. İlişkiyi önce kendin için yarat. Bu çok önemlidir. Ve kalbinin, yaşantının bu kutlu ve kutsal yanını bir başkasıyla paylaşmak istediğini biliyoruz. Ama o ilişkiyi önce kendi içinde yaratman önemlidir. Başkalarıyla kurulan ilişkiyle ilgili tüm anlayışın, tüm fikirlerin sonradan değişecektir.

Ama bu, aslında kısa bir süre için uygun olan Eski bir ilişkiydi. Ama uzun vadede yürümeyecekti. Yani neredeyse, bu ilişkiyi, kendi içinde dal budak sarmadan bitirmek için yarattığını söyleyebilirsin.

2.ŞAMBRA: Teşekkür ederim.

TOBIAS: Teşekkür ederim.

3.ŞAMBRA’NIN SORUSU (İnternetten, Linda okur): Şimdilerde mevcut pozisyonuma bir çekilim hissetmiyorsam, gerçekten spiritüel yolumda olduğumu nasıl bilebilirim? Ve bu ara başka bir şeye karşı da bir çekilim hissetmiyorum. Ve şimdilerde artık enerjileri tutmadığım da göz önüne alındığında, bu durumun benim için uygunluğu nedir? Açıklık getiren herhangi bir yanıt beni mutlu edecek.

TOBIAS: Gerçekten….geçenlerde Şambra’ya söylediğimiz gibi, Eski olan herşeyden koptuğunu ve tutkusuz hale geldiğini hissettiğin bir nokta olacak, ve Yeni olan daha yaşamına girmemiş olacak. Birçoğunuz gerçekten – nasıl desek – “alan” dediğimiz o şeye, tüm enerjilerin kaynağına yeniden-bağlanmak için kendinize izin veriyorsunuz. Bu yeniden-bağlanma işleminde bir deneyim hissedeceksiniz – şu tutkunun yok oluşunu, çoşkunun ya da heyecanın yok oluşunu – çünkü siz aslında tüm sisteminizi tümüyle yeniden oluşturuyorsunuz.

Siz yaşamanın ve eylemde bulunmanın yepYeni bir yöntemine geçiyorsunuz. Bu yüzden de daha önce sözünü ettiğimiz depresyon ve korku gibi şeyleri deneyimleyeceksiniz. Ve bu, “alana” yeniden bağlanmanın doğal bir sonucudur. Ve siz bir tutku kaybı hissedeceksiniz…işinize olan tutkunun….ailenize olan tutkunun… ve hatta belki de kendinize duyduğunuz tutkunun yok olduğunu hissedeceksiniz.

Ama bunu sen kendine vermedin mi….tüm bu değişim işleminin olmasını aslında sen istemedin mi? “Alan”a yeniden-bağlanacağın ve hatta kendi tanrısallığına yeniden-bağlanacağın bu zamanı sen istemedin mi? Bu işlemle savaşacağına onu bedenle. İçinden geçtiğin işleme, ne için orada bulunduğunu sor. Bu bir dersle ilgili değildir, ama bir enerji dinamiğiyle, değişen bir enerji dinamiği ile ilgilidir.

Şambra ile yakından çalıştığımız için, bunun, işlemin oldukça kısa sürecek bir parçası olduğunu söyleyebiliriz. Bu süreçten soluma işlemi yaparak geç. Onu bedenle. Ondan kaçmaya çalışma. Neden orada olduğunu anla. Teşekkür ederiz.

4.ŞAMBRA’NIN SORUSU (mikrofona gelen bir adam): Ben burada kendime bakacağım. Hayır dualarım üzerine olsun sevgili Tobias. Biraz sinirliyim, ve bu sadece, gerçekte kim olduğumu olmak için kendime izin vermenin zorluğundan kaynaklanıyor. Senin aylık ziyaretlerinden büyük sevinç ve şükran duyduğumu bilmeni istiyorum. Takılıp kalmadan soruma geçeyim (bazı gülüşmeler). Bildiğin gibi, ikibin yıl önce Yeshua ile birlikte yürüdüğüm anlayışına sahibim. Ve şimdi, önceki bir yaşamda seninle de Tobias, birlikte olduğum, ya da seninle takıldığım anlayışına sahibim. Ve, ben nasıl bir bireydim….ilişkimiz nasıldı? Birlikte şarap içtik mi (yoğun kahkahalar)? Deli miydim (yoğun kahkahalar)? Sen, senken…ben…ben (kimdim)? Ve bana bir ad takmış mıydın – çünkü ben hatırlayamıyorum – (bunu paylaşman) harika olurdu (kahkahalar).

TOBIAS: Gerçekten de….biz birlikte takıldık. Ve Dünya’da birlikte olduğumuz zamanlar değil de, daha çok arada olan, yaşamlar arasında buraya geri döndüğün, başkalarıyla ve…..gerçi bizim bu tarafta pek bu adla anılmam ama Ben Tobias ile çalıştığın zamanlar daha önemlidir.

Ama buraya geri geldiğin zamanlardaki çalışma çok yoğundur. Dünya’da öğrendiğin şeylerle ve Dünya’nın nasıl değiştiği ve büyüdüğüyle ilgili konuşmalar çok olur. Ve biz çok dikkatle dinleriz. Ve – nasıl desek – sen – nasıl desek, bunu açıklamak biraz zaman alır – şimdilerde realitelere doğmakta olan, fiziksel olmayan, insan olmayan enerji formlarıyla çok çalışıyorsun. Bu varlık türleri şu anda herhangi bir realitede mevcut değildir. Ve onlar realitelere doğmaktadır. Sen bununla çok çalışıyorsun. Ve benim sende en çok etkilendiğim şey de budur.

Gerçek insan yaşamlarına gelince, Tobias olduğum yaşamımda seninle karşılaşmadık. Ama ondan sonraki, hapse atıldığım yaşamımda, sen kısa bir süre için bana oldukça yakın hücrelerin birine hapsedilmiştin (kahkahalar). Ve ilginçtir, senin yüzünü hiç görmedim, ama biz epey laflamıştık. Şarap içmekten söz ettik (yoğun kahkahalar), ama bunu hiç yapamadık. Yaşam felsefelerinin çoğundan söz ettik.

Ve biz uzun uzun Musevi dininden söz ettik. Yahudiler hakkında çok konuştuk. Ve senin o zamanlar – nasıl desek –çok ilginç bakış açıların vardı. Sen Yahudi dininin – nasıl desek – çok sıkışıp kaldığını, çok eskidiğini hissediyordun. Ve bu, benim o zamanki düşüncelerime ve görüşlerime ters düşüyordu. Ve biz bununla ilgili çok ateşli ve yoğun tartışmalar yaptık.

Ve – nasıl desek – o hapis zamanlarında sana taktığım ad, Saul’du. Ve bunun arkasında yatan özel bir şaka vardı ki, kutsal yazılarda Saul ile ilgili bölümleri okursan anlarsın. Ve bunu da söyledikten sonra, seni görmek güzel (kahkahalar).

4.ŞAMBRA: Seni de görmek güzel. Teşekkür ederim.

5.ŞAMBRA’NIN SORUSU (İnternetten, Linda okur): Merhaba, benim Tobias’ın rehberliğine acilen ihtiyacım var. Birkaç gün önce bir Şambra beni telefonla aradı ve bu bölgede olup da kanallık eden birkaç Şambra’nın aldığı mesajları iletti. Bu, bu ay, yani Aralık ayında East Bay bölgesini etkileyecek büyük bir depremle ilgili bir uyarıydı. Bu o kadar yıkıcı olacakmış ki, evlerimizi mutlaka depreme karşı sigortalamalıymışız – bu arada, sigorta burada inanılmaz pahalıdır – kişi başına iki haftalık yiyecek ve su depolamalıymışız….vs…vs. Beni arayan Şambra, aldığı bilgi sonucunda, evini hemen satışa çıkartmaya karar vermiş. Bu arada da kiralayacağı bir oda bakınıyormuş, ve ülkenin başka bir yerine gitmeyi de planlıyormuş. Korkuya kapılıp paniklemek çok kolay. Tobias’ın daha iyi bir fikri, bunu doğrulamasının, belki de bu depremin olabilirliğinin tarihini vermesinin bir yolu var mı? Ve tangoyu hangi fay hattı yapacak? Ve, teşekkür ederim.

TOBIAS: Aman Allah’ım! (kahkahalar) Şimdi, bunların tümünün arkasında yatan enerjiye bir bakalım, çünkü şu anda burada görülen – ve burada çok, çok katman söz konusudur – senin sözünü ettiğin türde bir deprem potansiyelidir. Ve ona – bu potansiyele, bu belirli katmana – enerjileri okuyan ve hisseden kişiler girebiliyor. Ve onlar kesinlikle haklıdır – böyle bir potansiyel vardır, ama bu sadece bir katmandır.

Şimdi, burada tüm Şambra için önemli bir ders var. Bu tek bir katmandır, ve bir bakıma, diğer katmanlardan öne çıktığı için ilgiyi ve dramı üzerine çekiyor. Ama o tek bir katmandır. Başka katmanlar da var.

Başka bir katmandan, bu kadar ilginç olmayan, ve bu denli eğlenceli, ve bu denli dinamik olmayan bir katmandan söz edelim. Bu katman, insanların taşınmasına ve satıp savmasına ve tüm bu şeyleri yapmasına neden olmuyor. Bu katman, 11 Aralık tarihinde birlikte oturan, dünya çapında biraraya gelen, ve biraz nefes çalışması yapan, ve Tüm Var Olan adına, ve tüm Dünya, ve tüm insan bilinci adına biraz enerjiyi hareket ettiren bir grup Şambra’dır. Ve hareket ettirilen enerjiler sayesinde East Bay bölgesinde bu büyük depremin ve bu büyük yıkımın olması gerekmeyebilir….belki de Şambra, küçük bir enerji hareketi için Cauldre ve Linda’yla birlikte bir ay sonra Kaliforniya’nın merkezine gidiyor olmamızın (gülüşmeler) bir nedeni de budur.

Evet, depremler olacak, ve toprak homurdanacak. Ama bu olmak zorunda değildir. Ve bu, varolan tek potansiyel değildir. Bu büyük – nasıl desek – büyük yıkıma odaklanmak, kısmen, Atlantis zamanlarıyla bağlantılı olmasından kaynaklanıyor. O zamanların enerjisini hissetmektir söz konusu olan. Sadece bir katman okunmaktadır. Ama böyle olmak zorunda değildir.

Herhangi biriniz başka alemlere gittiğinde, bilincinizi açtığınızda, – ister kanallık ediyor olun, ister enerjileri okuyor olun – tüm katmanları ve düzeyleri kontrol edin ki bundan hem kendiniz yararlanın, hem de dinleyiciler yararlansın, sonra da bunların neyi temsil ettiğine ve potansiyellerin ne olduğuna bir bakın. Evet, şu Kaliforniya bölgesinde, en çok da burada adı geçen yerin güneyinde depremler olacaktır. Depremler olacaktır. Ama bunların insan yaşamını alması gerekmiyor. Felaketler olması gerekmiyor.

Ve herşeyden çok Şambra, sizin dramlara kapılmanız gerekmiyor. Herhangi bir zamanda, her an, kendiniz için güvenli alanı, güvenli enerjiyi yaratabilir ve orada olabilirsiniz. Siz herhangi bir zamanda ve her zaman güvenli enerjidesiniz. Onun için, bu soruyu gündeme getirdiğin için teşekkür ediyoruz, çünkü Şambra’ya çok yararı oluyor. Ve sizi uyarıyoruz – bu, herhangi birini ne haklı, ne de haksız kılar. Biz sadece şunu söylüyoruz – burada, işin içinde olan tüm katmanlara ve düzeylere bakın. Ve hayır, biz belirli bir tarih vermeyeceğiz.

LİNDA: Gezilerimiz sırasında Geoff’in ve benim dramlarla sanki flört etmemizi sağladığın için teşekkürler. Bu (hareketini) çok takdir ediyorum. (kahkahalar)

TOBIAS: Ve, geçenlerde Japonya’ya gittiğinizde, seminerinizin sonunda adanın kuzeyinde büyük, büyük bir deprem olduğunu gördünüz. Ve insan kaybı çok, çok azdı. O deprem, daha büyük şehirlerin (altındaki toprağı) yarmak, ayırmak potansiyeline sahipti. Büyük sayıda kayıplara, ölümlere, yaralılara neden olma potansiyeline sahipti. Ama orada toplanmış olan, bazı enerjilerin hareket etmesine yardımcı olan bir grup Şambra vardı, ve onlar sonucu belli bir biçimde etkilediler.

LİNDA: Teşekkürler Tobias. O deprem 7.1 ya da .2 ya da .3 Richter ölçeğindeydi, ciddi bir depremdi. Çok teşekkür ederiz. Bu iyiydi (kahkahalar).

6.ŞAMBRA’NIN SORUSU (mikrofona gelen bir kadın): Sevgili Tobias ve yukardaki ya da çevremizdeki, aslında içimizdeki tüm dostlar. Bunu yazdım çünkü hepinizi hissediyorum ve ben, enerji bedenimdeyken ona sahip çıkamıyordum ve bu konuda çok yol katettim. Şimdi bedenimde mevcut olabiliyorum, ve bunu yaparken sizinle birlikte de mevcut oluyorum. Ve bu birinci şeydi….bunun için teşekkür ediyorum. Ve sizin de bunu yaptığınızı hissediyorum….belki şimdi öbür uca gidiyorum ama, senelerdir süregelen depresyonum şimdi çözülmeye başladı. Ve ben daha çok mevcut olmaya başladım. Ama soru şu: halka açık okul sistemlerimiz – ki bunlar Eski Enerji’deler, özellikle de benim çalıştığım halka açık Montessori okulu – biz inanılmaz bir finansal yaşam savaşı dramının içindeyiz. Personel sürekli komplolar peşinde. Ve o dramın bir parçası haline gelmek o kadar kolay ki. Onun için, Enerjiyi Hareket Ettiren biri olarak, solumaktan ve nirengi noktalarının kaydığını farketmekten başka, çocuklarımız için eğitimin geleceğini nasıl bir duruşla tutabilirim.

TOBIAS: Gerçekten….Enerjiyi Hareket Ettiren biri olarak, enerjini şu anda içinde bulunduğun okuldan çekmenin zamanıdır. O okul – nasıl desek – sonuçta sana uygun olmayacak bir dinamiği temel alıyor. Ve çevrende bir dizi şey meydana geliyor, bunlar senin başka Şambra’larla birlikte çalışıp kendine ait Yeni bir okul yaratmanda seni cesaretlendirecektir. Montessori’nin enerjisi – nasıl desek – hem harika, hem de uygundur, ama Yeni bir uygunluk söz konusudur. Bu yüzden, küçükler için adım atmak zamanıdır Şambra.

6.ŞAMBRA: Bu Arjantin’de mi olacak yoksa Amerika’da mı?

TOBIAS: Ve her yerde.

6.ŞAMBRA: Teşekkürler.

7.ŞAMBRA’NIN SORUSU (İnternetten, Linda okur): Tobias, ben gitgide daha fazla fiziksel ağrı deneyimliyorum. Ve ne yaparsam yapayım, onu salamıyorum. Düzenli olarak masaj oldum, masaj tedavileri aldım. Soluma yapıyorum, çok saf su içiyorum, ek vitaminler vs alıyorum, salıvermeler yapıyorum, yaratıcı işlerde çalışıyordum, vs., vs. Yine de ağrılar sürüyor. Depresyonu, derin korkuları deneyimliyorum. Çok empatik oldum, ve….sanırım anladın.

TOBIAS: Gerçekten….sen çok duyarlı ve empatik bir insansın. Ve burada olan şudur, sen enerji tutma işini gerçekten seviyorsun. Ve bu da fiziksel bedenini etkiliyor. Fiziksel bedenin aslında bunun ötesine geçmek istediğini bağırıyor sana. Enerjileri tutmaktan vazgeçmeni istiyor.

Senden, bizim gördüğümüz şeyleri yazıp bir liste haline getirmeni rica ediyoruz – burada kendi aramızda şakalaşıyoruz – ama senin enerjisini tuttuğun en az bir düzine önemli şey görüyoruz. Ve bunlar şu anda yaşamında olup da çevrende bulunan şeyler. Bunlar, daha geçmiş yaşam şeylerini bile içermeyen insanlar ve durumlar. Sen düzinelerce enerji tutuyorsun. Bunları bir kağıda yaz. Ve sonra, eğer uygunsa, bunları salmak için kendine izin ver. Kağıdı yırt. Onu ateşe at. Bırak gitsin. Ama sen enerji tutuyorsun, ve bu şu anda bedenini yıpratıyor. Teşekkür ederiz.

7.ŞAMBRA: Teşekkür ederim.

8.ŞAMBRA’NI SORUSU (mikrofona gelen bir kadın): Selam Tobias. Kızgın olduğumda sana kötü şeyler söylediğim tüm zamanlar için üzgün olduğumu söylemek istiyorum, (kahkahalar) çünkü bunu çok kez yaptım.

TOBIAS: Benim de sana birkaç kötü şey söylediğimi itiraf etmeliyim (yoğun kahkahalar).

8.ŞAMBRA: Buna üzüldüm işte. Ve keşke bir lokanta açmadan önce dramlarla ilgili uyarıları almış olsaydım, çünkü dramdan çıkmanın bir yolu yok. Ama acaba diyordum, ortağımla olan durumun neden böyle olduğu hakkında beni biraz aydınlatabilir misin ve…..yeni şeyleri hayal etmekten söz ettiğinde, belki de başlatmak istediğim şu öbür işi düşünüp duruyorum. Ve bu iş alternatif yakıtlara ihtiyaç duyuyor ama, senin sözünü ettiğin alternatif yakıtlara değil. Ve bununla ilgili bana biraz öneride bulunabilir misin diye merak ediyordum.

TOBIAS: Gerçekten….sen sorunu sormadan, biz tümüyle açık bir paylaşımın uygunluğu için ortağından izin istedik, çünkü çoğu kez, öbür kişi katılmaya gönüllü değilse soruları yanıtlayamayız. Ama o (çvr: erkek o “he”) gönüllü. Ve bu ilginç bir dinamik.

Siz ikiniz, bildiğin gibi, birbirinize çok aşık olduğunuz, çok yakın, birçok açıdan yakın bir beraberlik kurduğunuz durumları paylaştığınız çok, çok, çok yaşam birlikte oldunuz. Ve bu yaşamda bunu sürdürmeyeceğinize dair ikiniz de kendi kendinize söz verdiniz. Bu (ilişki türünün) ikinizi de, ikinizin de enerjisini geri tuttuğunu hissettiniz. Böylece aranızda bir anlaşma yaptınız, bu yaşamda ne olursa olsun – nasıl desek – birbirinizden nefret edecektiniz (bazı gülüşmeler).

8.ŞAMBRA: Çok geç. Yani demek istiyorum ki…..biz oraya geldik bile. (yoğun kahkahalar)

TOBIAS: Gerçekten….gerçekten….harika bir şey (yoğun kahkahalar).

8.ŞAMBRA: Yaa evet, gel de bir gün benim yerime sen yürü bu yolu.

TOBIAS: Sen kendi yaratını yaşıyorsun ve onun yaratısını, çünkü yeniden birarada olmanın fazla kolay olacağını biliyordun. Ama bu yaşamda bireysel olarak gerçekleştirmeniz gereken çok iş vardı. Yani – nasıl desek -…..

8.ŞAMBRA: Peki kim kimi yönetiyor?

TOBIAS:….bu insan halindeyken, öyle olmayacağını söylemenize karşın, birbirinizi yine de buldunuz. Ve bu insan halinde, öyle olmayacağını söylemene karşın, kendini romantik bir durumun içinde buldun. Ve sonra o romantik durum – nasıl desek – yok olduğunda, kendi kendini aldatıp onunla bir iş kurmaya ve ortak olmaya çalıştın. Ve bunun yürümeyeceğini biliyordun (kahkahalar).

8.ŞAMBRA: Evet, dramlar.

TOBIAS: Böylece, hayır, hiç de dram değil. Bu, derin ve gerçek bir içsel sevgiyle ilgili. Ve bu, birbirine duyulan en büyük aşkla edilen bir yeminle ilgili; birbirinizi en az bir yaşam boyunca bırakacaktınız. Böylece tüm bu dinamikleri, yeniden biraraya gelmeye çalışacak olursanız, işe karışsınlar diye kesiştirdin.

Şimdi, karar vermek durumundasın – buna sırtını dönecek misin? Ve istediğin şey hâlâ bu mu? Ettiğin yemin hâlâ önemli mi? Yeni bir biçimde, ille de Eski Enerji aşk macerasını içermeyen bir biçimde birlikte olabilir misin? Oluşturduğun bir sonraki potansiyel düzeye ve temelde şunu söyleyen düzeye geçebilir misin, “Pekâla, eğer kendimizi yeniden biraraya gelmiş bulursak, bu birlikteliği yeni bir biçimde yeniden-yaratabiliriz. Burada olmama yemini etmiş, birarada olmamak için herşeyi yapmaya çalışan iki insanın yepyeni bir biçimde nasıl birlikte olabileceğini yeniden-yaratacağız.” Ve biz ille de romantik bir ilişkiden söz etmiyoruz. Nasıl desek – elindeki bu işin, tüm kişisel ve ikiniz arasındaki sorunları da içeren bu işin gelişmesini sağlayabilir misin? Bu büyük bir adımdır. Ve o, neden söz ettiğimizi bilecektir. Sen onunla içinde bulunduğunuz bu delilik hakkında konuşabilirsin de.

8.ŞAMBRA: O zaten biliyor.

TOBIAS: Biliyoruz. Bu yüzden temel olarak bununla ilgili açık olmamızı istedi. Ama, Eski Enerji ilişki tuzaklarından bazısının ötesine geçip, ille de bir aşk macerasını, ya da fiziksel seksi, ya da bunlardan herhangi birini içermeyen Yeni bir ilişkiye geçebilir misin? Ve bu iş vasıtasıyla ikiniz arasındakinin ifade bulmasını sağlayabilir misin?

8.ŞAMBRA: Belki bir aracıyla. Aracıyla olur mu dersin….

TOBIAS: Hayır, aracı olmaz. Burada bir aracı uygun olmazdı. Sen enerjileri değiştirmeye gönüllüsün, ve ikiniz adına öne çıkman, bunun gerçekleşmesi potansiyelini getirir. Ya da belki….belki, bu ortaklığın feshedilmesi ve senin kendi yoluna, onun da kendi yoluna gitmesi ikiniz için de en iyisidir. Ve – nasıl desek – bu belki senin için yeni kapıları da açar. Ama her ikinizin de oluşturduğu en yüksek potansiyel olarak…..tüm bunların ötesine geçmeyi, ve yeni ve sağlıklı bir ilişki geliştirmeyi görüyoruz. Evet, çok derinde yatan ve çok yoğun olan hukuksal ve finansal ve duygusal konular var. Ve ben….burada söz konusu olan şeyi herkesin içinde söyleme iznimiz yok. Biz seninle sonradan bununla ilgili konuşacağız, bu, tüm bu işleme yardımcı olabilecek bir şey.

8.ŞAMBRA: Peki, teşekkürler.

TOBIAS: Bunun Yaratıcısı’nın sen olduğunu anla. İkiniz arasındaki bu öykü, muazzam bir öykü.

8.ŞAMBRA: Bu bana çılgınlığı yaratan olmak gibi geliyor…..düşünsene….vaay!

TOBIAS: Yok gerçekten, daha en baştan, bu yaşamda yeniden birlikte olmama yeminini etmek delilikti. Bu çılgınlıktı.

8.ŞAMBRA: Peki bu nasıl oldu? Peki, herneyse, çok teşekkür ederim Tobias.

TOBIAS: Gerçekten.

LİNDA: Bu celsenin sonu olarak önerdiğin yere yaklaştık, ama bir soru daha alalım mı?

TOBIAS: Birkaç tane daha.

LİNDA: Oo, vay vay!

9.ŞAMBRA’NIN SORUSU (mikrofona gelen bir adam): Selamlar Tobias, sana sadece, son dört yıldır Kırmızı Meclis ve Çemberle çalıştığımdan bu yana değişimlerin ne kadar büyük olduğunu söylemek istiyorum. Ve bugün, son yirmi/yirmibeş yılda yazdığım birkaç şarkıyı çalıp, Kırmızı Meclis sırasındaki ve ondan önceki yolculuğun birazını paylaşacağım. Ve benim tek bir sorum var. Yirmi yıl kadar önce üzerimde çok derin etkiler bırakan bir öğretmenim oldu. Ve onun yolu sonunda hasta olarakTayland’a düştü, ve ben izini kaybettim. Kendini çok inzivaya çekti. Adı Lewis (Louis?) Gitner. Ve ben onun perdenin bu yanında mı, yoksa sizin yanında mı olduğunu merak ediyorum.

TOBIAS: O şu anda bizimle, aslında şu anda seninle. Ve – nasıl desek – o, bu inziva dönemine girmek zorundaydı – (biz bir yandan da) onunla konuşuyoruz. Ve kendi yaşamında değiştirmek istediği çok şey vardı. Ama – nasıl desek – bize diyor ki, yeni müziğinde birlikte çalışmaya karar verirsen, enerjileri sana çok yakınmış.

9.ŞAMBRA: Teşekkür ederim.

TOBIAS: Gerçekten de…..ve ölümü zor ya da travmatik olmamış. Öteye kolay geçmiş.

10.ŞAMBRA’NIN SORUSU (mikrofona gelen bir kadın): Tobias, ben yaşantımda çılgın bir bolluğa tümüyle hazırım, ancak, sıra bolluğa gelince sanki Eski Enerji’de sıkışıp kalıyorum. Bolluğu engelleyen, yaşantıma bolluk akışını şu anda engelleyen nedir?

TOBIAS: Senin durumunda, birkaç şey birden söz konusu. Sınırlı bir inanç – nasıl desek – bolluğun kısıtlı olduğuna dair sınırlı bir inanç sistemi var. Bir de – nasıl desek – burada biraz senin özeline gireceğiz. Ama bu, gerçekten burada kalmak isteyip istememenle, gerçekten yaşamın tadını çıkartmak isteyip istememenle ilgili dalgalanmalarınla, gidip gelmelerinle ilgili. Buraya geri gelmeye yapıştığın anlar var. Gerçekten yaşamak istediğinden emin değilsen, bolluğun yaşamına girmesi zordur.

Bolluk denen şu şey, biliyoruz, çok zor. San Diego denen yerde uzun uzadıya bundan söz ettik. Ve o konuşmaları dinlemek iyi olurdu. Ama o çok, çok basit bir enerjidir. İnsanlar onun çevresine engeller yaratıyor.

Seninki biraz derinlerde yatan, SENİN için sınırlı OLDUĞUna….onun gelmesini sağlayacak kaynaklara ve bilgiye sahip olmadığına dair bir inanç sistemi. Böylece senin için diyeceğiz ki – sadece, bunun gitmesi için kendine kesinlikle izin ver. Bunu gerçekleştirdiğin zaman, yaşamında bazı değişimlerin olma olasılığının….özellikle de iş durumunda değişimlerin….seni, bunun gerçekleşmesini sağlayacak farklı bir iş çevresine sokma olasılığının olduğunu anla. Sen şu anda kendini, seni gerçekten kısıtlayan ya da sınırlayan bir iş çevresinde tutuyorsun, ve orada olman gerektiğine inanıyorsun. Böylece bu değişimin işinle ilgili olma olasılığı var ve hatta belki de başka eylemlerle. Sadece, bu değişimler olduğunda bize sövmemeni rica ediyoruz. Bu değişimler, kapsayıcı işlemin bir parçasıdır.

Ve senin sorduğun bu soruyu bir fırsat olarak kullanıp, Şambra’yı, kaynaklarını birleştirmeye çağırıyoruz. Nasıl desek – bir Eski Enerji durumunda çalışıp da bolluk akışını gerçekleştirmek, zaman zaman çok zordur, çünkü birçok Eski Enerji inanç sistemine karşı – ya da onlarla birlikte – çalışıyorsunuzdur. Şambra, Şambra’yla birlikte çalışırken, ve sizler Yeni potansiyelleri ve fırsatları araştırırken, sandığınızdan çok daha fazla yeteneklere sahip olduğunuzu, bir başkası için çalışmak zorunda olmadığınızı öncelikle göreceksiniz. Bu önemli bir anahtardır – yani, kendi muhteşem potansiyelinizi yine kendiniz yaratabileceğiniz. Başkaları için çalıştığınız sürece, hakkınız olan bolluk miktarına gerçekten kavuşmanız zordur.
Teşekkür ederiz.

10.ŞAMBRA: Bu iş benim için ortaya çıkacak mı….bu, kendi başıma yapabileceğim ve başkaları için çalışmayacağım bir şey mi….çünkü arzum budur?

TOBIAS: Bu sana, bunu gerçekleştirmek için belki de gerekli araçlara sahip olmadığın konusunda meydan okuyacaktır. Ama sözünü ettiğimiz bu değişim, evet, kendi başına iş yapmanı içeriyor. Ve başlarda sana bir dolu düzeyde meydan okuyacak, bunu becerip beceremeyeceğini merak edeceksin. Ve bu, enerjileri hareket ettirmek için ve birden gelen enerjinin, aynı zamanda senin için çalışmaya başlamasına izin vermen için mükemmel bir zamandır.

10.ŞAMBRA: Teşekkür ederim.

TOBIAS: Ben teşekkür ederim….ama bu, bir süre için kendini rahat hissettiğin alandan çıkmana neden olacaktır (bazı gülüşmeler).

11.ŞAMBRA’NIN SORUSU (mikrofona gelen bir kadın): Merhaba Tobias, burada olduğun için teşekkürler. Benim iki sorum var. İlki – Sanırım biraz onaya ihtiyacım var. Finansal açıdan çok özel bir durumda bulunduğumu hissediyorum. Ve, benim için bununla ilgili, ve bu noktada benim için neyin önemli olduğu hakkında biraz konuşmanı rica ediyorum. Ve diğer soru da, an’da kalmakla ilgili. Bunu bu denli zor kılan, onu hissetmeyi zor kılan nedir? Solumak…zor….ve onun içinde ne kadar kalmak istersem….kendimi o kadar dışına itiyorum.

TOBIAS: Gerçekten….”an”ın ne olduğuna bir bakalım. Onu nasıl tanımladığımıza ve nasıl bir nirengi noktası haline getirdiğimize bakalım. Biz Kırmızı Meclis’te “an”dan ve “genişlemiş an”dan söz ederiz. Genişlemiş an, tam burada ve şu anda tümüyle mevcut olmana izin verir, bu odada olduğunu bilirsin, bu bedende olduğunu bilirsin. Ama o aynı zamanda başka alemlere genişlemene ve çevrendeki bir dolu başka şeyin de farkında olmana ve hissetmene izin verir.

Yani, senin de yaptığın gibi genişlemeye başlamak, biraz şaşırtıcıdır ya da düzeninin bozulmasıdır. Sen onu gayretle ve harika bir biçimde gerçekleştirdin. Ama bu sonra, sıradan, düzenli anlardan çıktığını sanmana yol açıyor. Bunların tümü birlikte olabilir. Hem bedeninde ve hem kendi alanında ve hem de genişlemiş alanda olabilirsin. Ve bu, herşeyi, herşeyi kuşatan duyusal bir algıya sahip olabileceğin anlamına gelir.

Yani, sen burada kendine karşı biraz katı davranıyorsun. Ve biz nedenlerin dinamiğini anlayabiliyoruz, ama kendini şu diğer alanlara genişletmenin senin için daha önemli olduğunu söyleyeceğiz. Ve sen odağını burada tutmak için çok gayret ediyorsun. Bunu iyi başardın. Şimdi kendini şu diğer alemlere aç.

Bildiğin gibi yaşamında muazzam değişimler oluyor, olması için kendine izin verdiğin değişimler. Ve sanki herşey ayağa kalkmış gibi. Sanki herşeyin Eski Enerji kaynakları kurumuş gibi görünüyor ve bu da seni, bundan sonra ne yapacağın ve bunu nerede gerçekleştireceğin konusunda çok güvensiz kılıyor. Bunların tümü çok uygun bir süreçtir. Sen bunların hepsi için kendine tüm yanıtları verdin.

Biz burada biraz – nasıl desek – seninle nasıl konuştuğumuza dikkat etmek durumundayız. Herhangi bir öngörüde ya da kehanette bulunmaya çalışmıyoruz. Senden bir şey rica ediyoruz – biz burada kendi aramızda tartışıyoruz – senin bu noktada bir şey yapmanı rica ediyoruz. Kendine biraz güvenmen gerekecek, çünkü belirli şeyler var ki, sözünü etmemize izin verilmiyor, yani bu, içinde bulunduğun değişimlerden geçmek için kendine izin vermenle ilgili. Kendine daha çok güven. Çözümü kendine şimdiden sunduğunu anla. Ve şu anda söyleyebileceğimizin hepsi bu. Seninle biraz sonra konuşacağız.

11.ŞAMBRA: Teşekkür ederim.

TOBIAS: Bir soru daha.

LİNDA: Cauldre de bunu kabul ediyor mu?

TOBIAS: Ediyor.

LİNDA: Peki.

12.ŞAMBRA’NIN SORUSU (mikrofona gelen bir kadın): Selam Tobias. Benim sorum, bu yaşamda çok zor bir yolu seçmiş gibi görünen onyedi yaşındaki kızımla ilgili. Uzun yıllardır beyninde büyüyen bir tümör vardı. Bu tümör şimdi gitti, alındı. Ama onu yaşamının birçok farklı alanlarında etkiledi….fiziksel olarak….kişilik açısından….böyle şeylerde. Ve onun bunu neden seçtiği, ve gerçekte kim olduğu hakkında beni aydınlatabilir misin diye merak ediyordum, ve o Şambra mı?

TOBIAS: Gerçekten de….öğrenmenin ve genişlemenin ve büyümenin bir yolu olarak yaşam süreçlerinde içinden geçecekleri çok zor deneyimleri seçen, geniş çapta farklı şeylerle başa çıkmanın deneyimlerini kendilerine hazırlayan çok insan var. Bunlar bazen karmaya dayanır. Ve bazen de sadece deneyime dayalıdır, tümör gibi bir şeyin, ya da özürlü olmak gibi bir şeyin deneyimlenmesini temel alır. Bu deneyim sevinçle – özellikle de onun (kızının) durumunda – sevinçle ve seve seve kabul edilmiş ve (bu realiteye) getirilmiştir.

Böylece senin de bunu anlaman ve onurlandırman, tümüyle onurlandırman söz konusudur. Ve bazen insan yanınız zorlansa da – ve bu varlığı çok seven anne yanın zorlansa da – şefkati devreye sokmak ve şefkat olmak için kendine izin ver. Tümüyle şefkat içinde olan Kuan Yin enerjilerini bedenlemek için kendine izin ver, ve tüm öyküyü farklı bir biçimde göreceksin. Bunun bir lanet değil de, nasıl bir nimet, bir lütuf olduğunu göreceksin. Bunun çirkin bir şey değil de, nasıl güzel bir şey olduğunu göreceksin. Ve insanların gerçekten nasıl Yaratıcılar olduğunu göreceksin. Bazen bu tür şeylerin senin kontrolün dışında meydana geldiğini düşünüyorsun, ama bunların tümünün aslında Yaratıcısı sensin.

Kızın, yükseliş işleminden geçmek için kendine izin vermek açısından, Dünya’dayken tanrısal olanla birleşmek için kendine izin vermek açısından Şambra’dır….yani bu açıdan evet, Şambra’dır. Şambra’nın, bizim dağıttığımız bir ünvan olmadığını söyleyerek sizi uyarmak isteriz. Bir karta sahip olmanız gerekmiyor. Ve kesinlikle herhangi bir ödeme yapmanız gerekmiyor. Ama Şambra, şimdi Dünya üzerindeyken tüm bu bütünleşme işleminden geçen bir grup insandır. Ve o gerçekten bu insanlardan biridir. Böylece, bunu da söyledikten sonra, soruna teşekkür ederiz.

12.ŞAMBRA: Teşekkür ederim.

TOBIAS: Ve böylece, bu günün enerjilerini toparlıyoruz. Ziyafetin kokusunu alıyoruz (bazı gülüşmeler) (çvr: bu toplantıların sonunda birlikte yenilen yemekten söz ediyor) Biz acıktık, ve sizin de acıktığınızı biliyoruz. Böylece sevgili Şambra, birlikte bir derin nefes daha alalım. Enerjilerin hareket etmesine ve bizden akmasına izin verelim. Ve bu özel günlerin (çvr: noel günleri), sevgi günlerinin, paylaşım ve ilgi gösterme günlerinin gelmesini bekliyoruz. Birkaç kısa hafta sonra, Şambra’yla gerçekleştireceğimiz başka çalışmalar için sizi yeniden burada görmeyi umuyoruz.

Ve öyledir!

Kırmızı Meclis’in varlıklarından Tobias, Golden, Colorado’da yaşamakta olan Geoffrey Hoppe tarafından sunulmaktadır. Tobit’in mukaddes kitabında bulunan Tobias’ın öyküsü, Crimson Circle sitesinde bulunmaktadır.
www.crimsoncircle.com. Tobias materyelleri, bedelsiz olarak dünyanın her tarafında bulunan ışık işçileri ve Shaumbra’ya, Ağustos 1999 tarihinden beri sunulmaktadır. Bu tarih Tobias’ın, insanlığın yıkım potansiyelini aşıp, Yeni Enerjiye girdiğini söylediği tarihtir.
Crimson Circle, Yeni Enerjiye geçiş yapacak ilk insan (kılığındaki) meleklerden oluşan global bir ağdır. Bu kişiler, yükseliş halinin sevinç ve zorluklarını deneyimlerken, diğer insanların da yolculuğuna, paylaşım, ilgi ve yol göstererek yardımcı olmaktadır. Crimson Circle’in sitesine her ay 40.000’in üzerinde ziyaretçi, son materyelleri okumak ve kendi deneyimlerini tartışmak amacıyla girmektedir.
Crimson Circle her ay Denver, Colorado’da, Tobias’ın, Geoffrey Hoppe kanalıyla son bilgileri sunduğu yerde biraraya gelmektedir. Tobias, kendisinin ve Crimson Council’ın (Kırmızı Meclisin) diğer semavi varlıklarının, aslında insanoğlunun kanallığını yapmakta olduğunu bildirmektedir. Tobias’a göre, onlar bizim enerjilerimizi okumakta ve biz içimizde deneyimlerken, dışardan da bakabilmemiz için, kendi bilgilerimizi bize geri tercüme etmektedirler. Crimson Circle toplantıları herkese açıktır, ama LCV takdir edilir. Katılımı gerektiren hiç bir şey ve ödenmesi gereken bir aidat yoktur. Crimson Circle, dünya çapındaki Shaumbra’nın açık sevgisi ve bağışları yoluyla bolluğu kabul etmektedir.
Crimson Circle’ın en yüksek amacı, insan melekler ve öğretmenler olarak, içsel spiritüel uyanış yolunu yürümekte olan kişilere hizmet etmektir. Bu hıristiyanlıkla ilgili bir misyon değildir. Tersine, içsel ışık, merhamet ve ilgi bulabilmeleri amacıyla, insanları senin kapına getirecektir. Kılıçlar Köprüsü’ndeki yolculuğuna başlayan bu kendine has ve değerli insan sana geldiğinde, o anda ne yapman ve öğretmen gerektiğini bileceksin.
Eğer bunu okumaktaysan ve gerçek olduğunu ve bir bağın olduğunu hissediyorsan, sen gerçekten Shaumbra’sın. Sen insan (kılığında) bir öğretmen ve bir rehbersin. İçindeki tanrısallık tohumunun bu anda ve gelecek tüm zamanlar için çiçek açmasına izin ver. Hiç bir zaman yalnız değilsin, çünkü tüm dünyada bir ailen ve çevrendeki semavi boyutlarda melekler vardır.
Bu metni lütfen ticari amaç olmaksızın ve bedelsiz olarak dağıtın.
Lütfen bu bilgiyi, dipnotlar dahil bütünüyle kullanın. Tüm diğer kullanımlar, Geoffrey Hoppe, Golden Colorado’dan alınacak yazılı onayı gerektirir. Telif hakkı 2001, Geoffrey Hoppe, P.O.Box 7328, Golden, CO 80403.e-posta: tobias@crimsoncircle.com. Tüm haklar mahfuzdur.