Şaud 10: İmgeleme ve Yeni Güvenli Enerji

Yeni Enerji Dizisi – 01 Mayıs 2004

Crimson Circle’de (Kırmızı Çemberde) sunulmuştur

Ve öyledir sevgili Shaumbra, aile içinde, çemberimizde, bu güzel enerjide yeniden biraraya geliyoruz. Ve bazılarınız az önce meydana gelen şeyin ne olduğunu bilmek istiyorsa, birkaç dakikaya kadar onu da açıklayacağız. (kanallıktan önceki müzik sırasında kopan internet bağlantısından söz ediyor)

Burada bulunmak Ben, Tobias için çok sevindirici ve onurlandırıcıdır. Shaumbra’nın enerjileri çok daha yükselmeye, çok daha hafiflemeye, çok daha dinamik olmaya başladı. Biz bizim tarafta bile sevgili Cauldre kanalıyla sizi nefesimizle içimize çekiyoruz (bazı gülüşmeler), onun duyularını ve kendi duyularımızı kullanıyor, burada ve sizin içinizde nelerin olup bittiğini gerçekten hissetmeye çalışıyoruz.

Oo gerçekten – nasıl desek – konuştuğumuz ilk dönemlere göre bu grup değişti. Çok yönden değişti: büyüklük açısından, enerjinin miktarı açısından, enerjiyle nasıl çalışıp başa çıktığınız açısından. Bu o kadar çok değişiyor ki – nasıl desek – buradaki bu teknolojinizin, İnternetin, oradan geçen enerji miktarıyla etkin biçimde başa çıkma zamanı gelmiştir. Biz farklı bir sisteme geçmek zorundayız, ve bunu da gerçekleştireceğiz. Böylece sevgili dostlar, zaman zaman bu devreleri aşırı yüklemeyi beceriyorsunuz. (bazı gülüşmeler ve Tobias da kendi kendine güler) Böylece bunu dinleyenleriniz….kaygılanmayın….buradaki hiç bir enerjiyi kaçırmadınız. Enerjinin tümü buradadır.

Bu kayıtlar yapılırken ve Internetteki sitenize eklenirken, az önce çalan şarkıyı, “Over the Rainbow – Gökkuşağında” adlı insan şarkınızı da içermesi önemliydi. Şarkı sırasında hoparlörlerden gelen sözcüklerden çok daha fazlası meydana geldi. Biz bugün bununla ilgili konuşacağız.

Bu arada Shaumbra, derin bir nefes alın ve buradaki melekler toplantımızda kendinizi çok güvende hissedin. Kendi hayal gücünüzü açabilecek kadar kendinizi güvende hissedin. Onunla ilgili çok daha fazlası, hatta sizin şimdi bile bildiğinizden çok daha fazlası söz konusudur. Böylece, buradaki enerjiler hareket halindedir.

Biz Shaumbra’nın Eski Enerji ıstırabının, Eski Enerji derslerinin, her türlü dersleri öğrenme zorunluluğunun ötesine geçtiğini biliyoruz. Artık ders almak zorunluluğu yoktur….bu şimdi kendinizi ve yaşamı ve yaratıyı deneyimlemekle ilgilidir. Bu, onun keyfine varmakla ilgilidir.

Shaumbra, kendinize ilginç bir soru sorun. Onu kendinize Şimdi’de sorun, ve ama gelecek günlerde de – Kalmayı neden seçtiniz? Size bir fırsat verildi, çoğu kez, ve birçoğunuza. Size, buraya geri gelme fırsatı verildi. Size, zaman zaman zor olan, çoğu kez acı dolu olan bu Dünya’yı terk etme fırsatı verildi. Ama kalmayı seçen sizsiniz. Birkaç ay önce bizimle birlikte bir kez daha yaşamı kucaklamayı seçen sizsiniz….evet, gerçekten, burada bir başka hizmet dönemi için sıraya giren….sizin deyiminizle yeniden gönüllü olan….Ruh ve insanlık adına bir başka hizmet dönemine giren sizsiniz.

Ama bu zamana örülmüş başka bir unsur daha söz konusudur, sadece hizmet değil, çok uzun zamandır yaptığınız gibi sadece kendinizden vermek değil. Ama siz şimdi kendinize bir armağan verdiniz. Daha fazla hizmette bulunabileceğinizi söyleyerek kendinizi onurlandırdınız. Siz Ruh için yeniden sıraya girebilirsiniz. Ama şimdi zevkine varmak için kendinize izin de verebilirsiniz. Yaşamın size sunduğu tüm bolluğa izin verebilirsiniz. Kendinize Shaumbra, yaşamın birkaç zevkinin tadını çıkartmak için izin verebilirsiniz….bunlar günah değildir. (bazı gülüşmeler) Bu şeylere bu günah enerjisi yüklenmiştir. Size bunların kötü olduğu söylenmiştir.

Shaumbra, arada bir dizginleri elden bırakın. Zevklerin tadını çıkartmak için kendinize izin verin. Onlar sizi ele geçirmeyecektir. Bir şeytan haline gelmeyecektir. Tekrarlıyoruz, sık sık söylediğimiz gibi – “Siz şu anda bundan çok daha iyisini biliyorsunuz.” Yaşamın keyfine varmanın nimetlerini ve onurunu kendinize vermek zamanıdır ve yaşamın size sunacağı herşeyin…. onun size sunacağı herşeyin.

Sevgili Shaumbra, ayda bir kez böyle toplandığımızda bir saat kadar bir zamanı birlikte geçiriyoruz – bazen oldukça daha uzun bir zamanı! – ama genelde bir saat kadar sizinle oluyoruz. Birlikte olduğumuz bu zaman içinde burada çok şeyler oluyor. İster fiziksel bedeninizle burada olun, ister dinliyor olun, bu güvenli enerjiye geliyorsunuz. Ama derin bir nefes alıp gevşeyebileceğiniz bu güvenli enerjide biraraya geliyorsunuz. Size spiritüel bir mesaj vermemiz için….enerjisel gereksinimlerinize eğilmemiz için….destek vermek amacıyla ….sizi sevdiğimizi söylemek amacıyla….gerçekleştirdiklerinizin muazzam bir etkiye sahip olduğunu söylemek amacıyla bizim taraftaki tüm varlıkların çok yakınınıza gelmesine izin verebiliyorsunuz.

Böylece bu bir saat boyunca sizinle enerjisel olarak çalışmamıza izin veriyorsunuz. Bu aşağı yukarı bir saatlik bir zamanı alıyor. Siz bazı kanallıkların çok daha uzun olması gerektiğini sanıyorsunuz, ama bu sadece bir saatlik bir zaman alır. Bu tür bir enerjiyi vermek sadece bir saat sürer.

Evet, biz bazen Şaud’larımızın sonunda konuyu biraz dağıtıyoruz, çünkü – nasıl desek – uygun miktarda enerjinin size verilmesini bekliyoruz…ve sonra da uygun miktarda enerjinin….kendinizden salıverdiğiniz Eski Enerjilerin, ya da artık gereksinim duymadığınız ve negatif enerji dediğiniz enerjilerin sizden bize getirilmesi için bekliyoruz. Sizin Şimdi realitenize yığılmaması ve yolunuza engel olmaması için onları toplamak, bizim biraz zamanımızı alıyor. Yani evet, melekler süpürgeyle gelip sizin çevrenizi süpürüyor (bazı gülüşmeler), tıpkı saçınızı kestirmeye gittiğinizdeki gibi – artık gereksinim duymadığınız bir şeyi kaybediyorsunuz. O süpürülüp yok ediliyor. Ve bu bir saatlik zamanda bizim yaptığımız da budur.

Ama sizin de yaptığınız çok şey var. Siz buraya bir enerji yatağı seriyorsunuz, hemen buraya, bu Şimdi anına. Hepiniz….başkaları kullansın diye, bu materyelleri bundan bir yıl ya da on yıl sonra dinleyeceklere, meydan okuyan ve zor ve karanlık bir günlerinde bunu okuyacak kişilere bir enerji yatağı seriyorsunuz. İnternet arama motorları birden bir Crimson Circle sitesine açılıyor ve onlar belirli bir mesajı ya da Şaud’u görüyorlar. Böylece sevgili dostlar, siz şu anda onlar adına bir enerji yatağı seriyorsunuz, bir onur ve şefkat yatağı. Siz onlara bu enerjiyi, onunla bağlantı kurabilsinler diye, ve yaşamla ilgili şimdiye kadar gördüklerinden çok daha fazlasının söz konusu olduğunu anlasınlar diye seriyorsunuz.

İnsanların inandırıldığı gibi, yaşamın sınırları yoktur. Onlara söylendiği gibi, Tanrı ile onlar arasında bir ayrılık yoktur. Yaşamın yalnızlık içinde ve doyumsuz olması öngörülmemiştir. Yaşamın sadece bir meydan okuma ya da sınav dizisi olması öngörülmemiştir. Siz bu yatağı, onların da Tanrı olduğunu bilmeleri için seriyorsunuz. Siz, onların kendi spiritüel uçurumlarını geçmesini sağlamak amacıyla bir yatak seriyorsunuz.

Olmakta olan budur. Siz bunun nasıl bir şey olduğunu biliyorsunuz. Rehberleriniz, tıpkı onlara da rehberlik eden varlıklar gibi, tüm yolculuk boyunca, tüm zaman boyunca, şeylerin dengesini tutmak amacıyla sizinle birlikteydi. Ama uçurumun kenarına geldiğinizde rehberlerin çekilmesi gerekti. Ve karşıya bakıp da karanlıktan başka hiçbir şey göremediğinizde, size öbür tarafın olduğu söylendi. Ama göremiyordunuz….karanlıktan başka hiçbir şey yoktu….hiç bir şey…sadece büyük bir uçurum. Siz bunu yaşadınız, hepiniz. Nasıl bir şey olduğunu biliyorsunuz.

Sizin arkanızdan gelen çok, çok, çok insan var. Onların da rehberleri bir noktada gitmek zorunda kalacaktır. O karanlık, yaşamlarına girecektir…o yalnızlık…o keder….ve Eski Enerji’den Yeni’ye uzanan o spiritüel uçurumu geçmenin korkusu….dualite ve ayrılığın Eski inancından, uyuma…ve ifadeye…ve yaratıya…ve hayal gücüne dayalı Yeni inanca geçmek.

Böylece siz şu anda onlar için bu yatağı seriyorsunuz. Siz onların kullanabileceği bir enerji yaratıyorsunuz, uçurumun öbür yanından, onların göremediği yanından onlara seslenen ve “Bu gerçekleştirilebilinir. Bunu kendin için kendin gerçekleştirmelisin. Ama yapılabilinir” diyen bir enerjiyi yaratıyorsunuz. Bu taraftaki o sesi duyun, artık Yeni Enerji’de olan, size sevgi ve destek veren, tüm korkularınızın, tüm kaygılarınızın, tüm kuşkularınızın üstesinden gelinebileceğini söyleyen sesi duyun.

Şu anda, konuştuğumuz bu saatte, siz onlar için bu enerji yatağını seriyorsunuz. Bakın…sadece burada oturup da size hizmet etmemize izin verirken, çevrenizdeki enerjileri temizlememize izin verirken bile başkalarına hizmette bulunuyorsunuz. Bunun iş görme biçimi – hizmet zinciri, aslında gerçekte daha çok bir hizmet çemberi olan uzun hizmet kuyruğu – ilginç değil mi Shaumbra?

Böylece, sizinle birlikte şu bir saati kullanalım. Bırakın sizi kucaklayalım ve sevelim. Sizinle bugün birkaç kahkaha patlatalım, çünkü siz de şu anda aynını başkaları için yapıyorsunuz. Birlikte olduğumuz bu zaman ne kadar kutsal ve kutsanmış.

Biz burada gerçekten fazla şey söylemek zorunda değiliz. Sizin gerçekten enerjileri hissetmeye başladığınızı biliyoruz. Bu enerjilerin aslında her zaman sizin için orada olduğunu gerçekten kabul etmeye başlıyorsunuz. Siz gerçekten hissetmeye başlıyorsunuz.

Oo evet, dünyada yaşamak hâlâ zaman zaman meydan okuyor ve zor. Ama kolaylaşıyor, çok daha kolay hale geliyor. Bugün bundan daha söz edeceğiz.

Ama şimdi konuklarımızın ya da konuğumuzun…pek emin değiliz….enerjisini nefesinizle içinize çekmenizi rica edelim. Bu enerjiyi soluyun…o hepinize biraz tanıdık gelmelidir. Siz bu enerjiyle çalıştınız. Nefes alın. Yine düşünmeye kalkmayın. Bu bir tahmin oyunu değildir.

Bu arada, psişik olmak çok Eski Enerji’dir. Bu, spiritüel tahmin yürütmektir. Tüm yaptığınız şey, – nasıl desek – psişik olduğunuza dair birkaç açıklama yapacak kadar şans yüzdesine sahip olduğunuzu ummaktır. Biz, psişik olmanın ötesine geçiyoruz. O oyunu oynamaya ihtiyacımız yoktur. Biz şimdi, imgeleme yoluyla aynı anda, lineer değil, aynı anda tümünü birlikte araştırabileceğimiz çok potansiyelli bir alana gidiyoruz.

Şimdi, sevgili dostlar, bugünün enerjisini hissedin. Bugünün enerjilerini imgeleyin. Ona bir ad vermeye kalkmayın. Bu sadece gelen tüm bu enerjileri hissetmekle ilgilidir. Bu enerjilerin çevrenizde nasıl döndüğünü hissedin….evet, alnınızı nasıl okşadığını….son zamanlarda birçok yönden nasıl yük taşıdığını bildiğimiz sırtınızı ve omuzlarınızı nasıl okşadığını hissedin. Sevgili konuklarımızın – nasıl desek – tüm çevrenizdeki bazı enerjilerin nasıl yeniden yapılanmasına, sizin de izninizle nasıl yardımcı olduklarını hissedin.

Bunların neye benzediğine dair ayrıntılara girmek zorunda değilsiniz. Bakın bu, onların işidir. Anlıyor musunuz? Onlar size – nasıl desek – çevrenizdeki tüm enerjileri yeniden-dokumada, yeniden yapılandırmada ve bu enerjileri getirmede yardımcı olacaktır. Onların işlevi budur. Onlar size bu hizmette bulunmak istiyorlar. Lütfen bunu gerçekleştirmelerine izin verin. Onların bunu birlikte paylaştığımız Şimdi anında gerçekleştirmesine izin verin.

Bugün gelen….Sananda Ailesi de dediğimiz…. Sananda Düzeni’nin enerjilerini içinize çekin…..bu – nasıl desek – son zamanlarda Şaud’larınızın bir parçası olan çok ilginç bir enerjidir.

Şimdi, burada Sananda’yla ilgili bazı karışıklıklar söz konusu. O, Başmelekler Düzeni’ndendir. O, Başmelekler Düzeni’nin bir sütunudur. Ve o, Mesih enerjisini temsil eder. O, filizlenmekte olan ve çiçek açan Mesih enerjisinin enerjisini temsil eder. Sananda, Mesihlenmiş enerjidir. O, Şimdi anınızda kendi içinizdeki Mesih enerjisini doğurmanıza yardımcı olan enerji….Düzen’dir. Böylece o gerçekten de epey bir süredir size çok yakın olmuş, sizin ve kim olduğunuzun büyük bir bölümünü oluşturmuştur.

Sananda Ailesi’nde çok, çok varlık, çok melek vardır. Belki de en iyi tanıdığınız varlık, Sananda Ailesi’nden gelen Yeshua ya da İsa’dır. Sananda Düzeni’yle işbirliği içinde Dünya üzerinde birkaç bin yıl önce çalışanların bilinciyle, Yeshua olarak bildiğiniz bu varlık Dünya’ya basit bir nedenden ötürü geldi – birçok insana, Mesih enerjilerinin şimdiki insan realitenizde tezahür ettirilebileceğini göstermek için, örnek olmak için geldi.

Yeshua çok daha büyük ve geniş bir amaca hizmet etti. Hepiniz Yeshua enerjisinin bir parçası oldunuz. Birçoğunuz, ortaya çıkan ve anında bastırdığınız kuşkulara, belki de İsa olduğunuz kuşkusuna kapıldınız. Ama sonra şöyle düşündünüz, “Aman, böyle şeyler düşünmemeliyim. Bu günah. Ben İsa, ya da Meryem, ya da Meri Magdalene, ya da bunlardan biri olduğumu düşünemem. Bu, ortaya çıkan gururum. Bu, devreye giren egom.”

Shaumbra, siz bu varlıkların ve kimliklerin yaratılmasına yardımcı oldunuz. Siz onun bir parçasıSINIZ. Siz onun bir parçasısınız. Böylece Yeshua insan biçiminde geldiği zaman, siz o enerjinin desteklenmesine yardımcı oldunuz. Siz, dünyanın her yanındaki ve perdenin bizim yanındaki varlıklarla onun yaratılmasına yardımcı oldunuz.

O birkaç bin yıl önceki zamanda çoğunuz buradaydınız. Siz Yeshua ile yürüdünüz, onunla konuştunuz. Ama o aynı zamanda sizdi. Daha önce de söylediğimiz gibi, Sananda Düzeni’ndeki Yeshua, ortalıkta dolanan bir varlık değildir. Sizin gibi bir ruha sahip değildir. O, sizin bilincinizin bir tezahürüydü.

Sananda Ailesi’nde, Mesih tohumunun doğmasının büyük bir parçasını oluşturan Meryem Ana enerjileri de mevcuttur. Dünya’da Meryem ve oğlu İsa’yla ilgili bir öykü vardır. Bu, olanın sadece bir bölümüdür. Bu, Sananda Ailesi’nde var olan Meryem’in doğurgan enerjileri için bir mecazdır.

Magdalene’li Meri dediğiniz Myriam enerjileri de Sananda Ailesi’nin, hayal gücünün bir parçasıdır….çünkü bakın….şimdi doğurulan Mesih tohumundan sonra, onun imgeleme yoluyla ifade bulması gerekiyor. Myriam’ın Dünya’da hizmet gördüğü rol budur, öğretmen, “imgeleyen” olmak. Şu anda sizinle birlikte hizmet gördüğü rol budur.

Sananda Ailesi’nde dengeli ve sağlam bir baba figürünü sergileyen, Yeshua’nın babası, Yusuf enerjileri vardır….görüyor musunuz…o güçlü ama sessizdir, kontrol etmeden yol gösterir. Onun enerjileri şimdi Sananda’nın bir parçası olarak, baba figürüyle ilgili Eski bir kavramın yerini almak üzere geliyor. Sahip olduğunuz bazı Eski kavramların yerine, eril baba figürüyle ilgili Yeni bir anlayışa gelmenize yardımcı olmak için Yusuf enerjileri şu anda bizimle birlikte ve çok mevcuttur.

Gerçekten de, Sananda Ailesi’nde İbrahim enerjileri, ve Musa enerjileri, çok, çok, çok varlığın enerjileri mevcuttu. Sananda’nın bazı bireysel varlıkları daha önce gruplara gelmişlerdi. Musa kesinlikle konuk olmuştu…Yeshua, bu Tobias gösterisinde birkaç kez konuk oldu (bazı gülüşmeler)….ve gerçekten Meryem, Myriam.

Ama şimdi bu zamanda, bu uygun zamanda, Sananda enerjisinin tamamını getiriyoruz. Biz bundan bir hafta kadar önce, Norveç dediğiniz “bilinmeyenin ülkesi”nde bu enerjiyi tanıttık ve getirdik. Böylece o ön tanıtımdı. Ve tüm bu grubun şimdi gelmesinin nedeni, Mesih tohumunun gerçekten doğurulmasının zamanı geldiğindendir. Siz bunu bazı zorluklar ve meydan okumalarla, kim olduğunuzu sandığınız kendi kimliğinizin kaybolmasıyla, bazı fiziksel ağrı ve acılarla, ama yine de bazı büyük, yeni anlayışlarla bağdaştırıyorsunuz.

Böylece bu şimdi – doğum şimdi tamamlanmaya başladığına göre – şimdi ifade zamanıdır. Realitenizde mesihlenmiş bu enerjinin beslenme zamanı şimdidir. Şimdi, hayal gücünün ve birleşmenin, kaynaşmanın zamanıdır. Mesihlenmiş enerji – sizin Tanrısal Benlik diyeceğiniz enerji – şimdi sizinle oynamak için gelmek istiyor. O gerçekten gelmek istiyor.

Son zamanlarda şu hislere, hatta seslere ve bilişlere sahip oldunuz. Onlar bizden gelmiyor. Biz bunu size tekrar tekrar söylüyoruz. Size farklı bir biçimde konuşuyoruz. Onlar size dışardaki bir enerjiden ya da varlıktan gelmiyor. Şu anda size olan herşey içinizden geliyor…. Mesihlenmiş tanrısal enerji size geliyor…realitenize…soluduğunuzda Şimdi anınıza….yaşamı kucakladığınızda…kendinizi açtığınızda. Son zamanlarda size gelen hisler – biraraya gelmek isteyen parçaların hissi – tümü onun bir parçasıdır. Sizin bir parçanız ve yaşantınızın bir parçası olmak isteyen Mesihlenmiş enerjidir.

O aynı zamanda, kaybolmuş, parçalanmış olan ve yeniden birleşmek isteyen benliğinizin veçheleridir. Neden Shaumbra? Neden geçmiş yaşamlarınız bile – üstelik siz şimdi onları salmışken – o veçheleriniz neden geri gelmek ister ki? Hem gerçekten, hem de mecazi olarak gömdüğünüz, bastırdığınız ve sakladığınız bazı parçalar….başka boyutlarda olan parçaların bazıları şimdi neden geri gelmek ister ki?

Çünkü siz izin veriyor ve güvenli bir enerji yaratıyorsunuz. Dengesiz ve bölünmüş enerjiler, güvenli olduğunda geri gelir. Siz Şimdi anında, yeniden güvenli olan bir alan yaratıyorsunuz. Bu yüzden enerjilerin size geldiğini hissettiniz. Ama bunun için kendinize güvenin. Kendinize güvenin. Bazılarınız, sizinle dışardan ilişki kurulduğunu düşünüyor. Ama aslında onun içerden geldiğini kabul edin.

Şu anda – nasıl desek – çok karmaşık bir enerji dinamiği, bir enerji ağı var, ve birisi bunu algılayıp da çizebilseydi, inanılmaz bir resim ortaya çıkardı. Ama çevrenizden – bizim taraftan birçok varlığın tuttuğu ve desteklediği, ama sizden yayılan – inanılmaz bir enerji ağı var, ve o şu anda dışsal bir müdahaleye engel oluyor, çünkü sizin seçiminiz bu doğrultuda oldu, çünkü bu doğurma işlemi sırasında, güvenli alana ihtiyacınız var. Başka enerjilerin karışmasına ihtiyacınız yok.

Eğer bazı şeyler hissediyor ve duyuyorsanız, ve size farklı gelen, belki de dışınızdan gelen ya da yabancı gelen bilişlere geliyorsanız, derin bir nefes alın. İkinci bir tahmin yürütün. Onlar sizdir, geri gelmek isteyen parçalarınızdır, kendi realitelerinde yaşarlarken bile sizin Genişlemiş Şimdi enerjinizde olmak isteyen geçmiş yaşamlardır. Ve herşeyden çok, şu anda gelmek isteyen, çok uzun zamandır kozada olan Benliğinizin Tanrısal ve Mesihlenmiş enerjisidir. Olmakta olan budur.

Az önce çalan müzik sırasında onlar, bazı çok güzel, çok karmaşık ve ilginç, harika enerjiler – bizim tarafımızdan ve sizin kabulünüzle – buna örüldü. Onun için biz, burada kayıtlarınızı yaparken bu enerjilerin de dahil edilmesinin önemli olduğunu söylüyoruz, başkaları da bu enerjileri hissedebilsin ve duyumsayabilsin diye. Bunlar, size gelişi destekleyen, realitenizdeki tanrısal varlığı destekleyen, ve herşeyden çok, güvenli enerjiyi destekleyen enerjilerdir. Çaldığınız şarkıya bayılıyoruz. Ve – nasıl desek – bunu olduran – nasıl desek – tesadüfün ötesinde, bir dizi enerji oluşumlarıydı.

Biz – Cauldre’nın izniyle – anlamanıza yardımcı olmak amacıyla burada bir öykü paylaşacağız. Bakın o, son zamanlarda eşi Linda’yla birlikte çok meşguldü….seyahatler yaptı….her bir yörede gerçekleştirilen çok önemli çalışmalar için….dönüştürme çalışması…açma çalışması…ve imgeleme çalışması için bizi dünyanın farklı yerlerine götürdü….oralarda çok çalışma gerçekleştirildi. Yani, o oldukça meşguldü. Ve dün farketti ki, bugün için bir müzik hazırlanmamıştı. Ve hangi müziğin çalınacağını bilmediği ve sınırlı insan zihni kalıbıyla düşündüğü için…ki o bile bunu zaman zaman yapıyor….biraz panikledi. Bazı – nasıl desek – eski müziklere, geçmişi olan bazı müziklere el atmayı düşündü. Bu, onu tatmin etmedi, ama bugün için bir müziğin olması ona önemli geliyordu.

Biraz dikkati dağıtıldı – tarafımızdan – (bazı gülüşmeler), bir yandan şu müzik işi ve ne çalınacağı zihnini meşgul ederken, bir yandan da o ara ihtiyacı olan bir kağıt parçasını, bir dosyayı arıyordu ki, birden başka kağıtların arasına saklanmış, iki aydan fazladır orada duran bir paket ortaya çıktı. Ve o açılmamıştı, Cauldre’nın dikkatinden kaçmıştı. Kısa bir an için pakete baktı ve “Bunu açmak için şimdi zamanım yok. Sonra yaparım” diye düşündü.

Ama paketi o anda, şimdi açması için bir biliş, bir ipucu ve sonra da bir dürtü geldi. Ve bu da onu biraz huzursuz etti (kahkahalar), çünkü yapmak istediği bu değildi….oldukça yoğundu. Ama paketi açtı. Ve şu işe bakın ki bir müzik CD’si çıktı içinden….bugün dinlediğiniz müzik….özellikle de “Over the Rainbow” dediğiniz şarkı….özellikle de Eva Cassidy olarak tanınan şarkıcının, bizim tarafa geçmeden önce çok belirli kalıpları müziğin enerjisine dokuyarak kaydettiği….Cauldre’nin o paketi açıp çalmasını…ve sonra da kendine gülüp gelip bizimle konuşmasını özellikle bekleyen müzik çıktı.

Bu şarkıyla ilgili, farkedilenden çok daha fazlası söz konusudur. Tüm o filmle ilgili, şu anda anlaşılması önemli olan çok daha fazlası söz konusudur. Evet, gerçekten de CD’nin yanısıra bir de mektup çıktı içinden. Ve biz bunu göndereni de takdir ediyor ve onurlandırıyoruz, çünkü zamanlama kusursuzdu ve sen bunu gönderirken yüreğini izledin. Gerçi paketin açılması iki aylık bir gecikmeyle oldu. Ama zamanın beklemesi gerekiyordu.

Bir dakika kadar “Wizard of Oz – Oz Büyücüsü” filmi ve müziği “Over the Rainbow” hakkında konuşalım. Film büyük sükse yaptı. Aslında bu film bir anlamda ışıkla karanlığın savaşı olan, dünyanın nereye gittiğinin görüleceği, ışık enerjilerinin mi yoksa karanlık enerjilerinin mi hüküm süreceğinin görüleceği savaş olan 2.Dünya Savaşı olayından hemen önce, 1930’ların sonunda popüler oldu.

Dünya’nın bir anlayışa geldiğini ve şimdi, iki tarafın da ne kazandığı, ne de kaybettiği bilincine gelmeye başladığını söylemek zorundayız. Bu, enerjileri birleştirmekle ilgiliydi. Bu, ışık ve karanlık unsurları arasında artık savaşmamak, artık üçte-iki ile üçte-bir arasında gidip gelmemekle ilgiliydi. Bu, aslında 2. Dünya Savaşı’nın en önemli konusuydu, sonunda kimin kazanacağı değil, ama enerjilerin nasıl birleştirilebileceği.

Böylece bu film ve bu şarkı, bu dünya savaşından hemen önce ortaya çıktı. İnsanların sinema salonlarını doldurmasına neden oldu. Onlara bir şarkı sundu. Tüm dünyayı büyük bir karanlık sarmadan kısa süre önce, onlara bir umut verdi.

Ama bakın….o şimdi Yeni Dünya olarak bildiğimiz şeyin resminin ve titreşiminin, enerjilerinin de yaratılmasına yardımcı oldu. Gökkuşağının ötesinde bir yerlerde sevgili dostlar, şu anda üzerinde çalışılan Yeni Dünya mevcuttur. Bazı varlıklar şimdiden orada yaşamaktadır. O büyümeyi sürdürecektir ve üzerindeki çalışma devam edecektir.

Bu filmde çok şey vardır, bağlantı kurabileceğiniz çok şey – bir anlamda, yaşamın karanlığı….filmin başındaki siyah-beyaz bölüm….çıkan fırtına….enerjileri dönüştüren fırtına, kasırga…evet, gerçekten de, değişim güdüsünü yaratan vorteks….tüm diğer enerjilerin ilerlemesini hızlandırmak için, karanlık denebilecek enerjilerin gelmek zorunda kalması. Eğer kasırga gelip de enerjileri dönüştürmemiş olsaydı – o, enerjileri harekete geçirdi – bir sonraki düzeye geçmek zor olacaktı. Gökkuşağından geçmek zor olacaktı.

Siz bunu kendi yaşamınızda gördünüz – zorlukları….ölü bir merkezden sizi kaldırıp atan…sizi nötr bir pozisyondan çıkartan fırtınayı….kesin bir realite değişimi için….işinizi, evet…ilişkileri…Eski kavramları…Eski inançları….Eski sınırlamaları yaşantınızdan süpürüp götürmek için esen fırtınayı kendi yaşamınızda gördünüz. Fırtına, değişimi gerçekleştirmenize yardımcı olmak amacıyla yaşantınıza girdi. Fırtına, bir anlamda, birçok insanın yaşamına giriyor. Kendi eşsiz biçimiyle, değişimin yaratılmasına yardımcı olacak bu fırtına, gelecek birkaç yılda da Dünya üzerinde esecektir.

Ama filmde, öyküde, Dorothy öbür tarafta, renkler diyarında, Yeni Dünya diyarında, şeylerin sihirli olduğu o Oz Ülkesi’nde….o yepyeni, güzel Yeni Dünya’da uyanır. Şimdi, çoğunuz öykünün geri kalanını biliyorsunuz, Zümrüt Şehri’ni de, ki o da bir anlamda – nasıl desek – Yeni Dünya’yla, Yeni Dünya’nın güzelliğiyle, sihriyle ve muhteşemliğiyle enerjisel olarak bağlantılıdır.

Ve Dorothy bir yolu izlemek zorundadır. Bir yolculuk yapmak zorundadır. Ve birçoğunuz, bunun nasıl bir şey olduğunu biliyorsunuz. Ve yolda giderken bazı şeyler öğrenmek zorundadır – kalple ilgili, ve zihinle ilgili, ve korkunun üstesinden gelmekle ilgili. Sonunda şehrin yolunu tutar, Zümrüt Şehri’nin….tekrarlıyoruz, Yeni Dünya’nın simgesidir bu.

Ve sonunda, öyküyü bildiğinize göre, ne yapmak zorunda kalıyor? Yuva’ya geri dönmek zorunda kalıyor! Kırmızı – aman özür dilerim – rubi rengi terliklerini (kahkahalar) birbirine vuruyor. Bu senaryoya ve müziğe yardım ederken, biz kırmızıda ısrar ettik, ama yazarlar rubi renginin daha iyi olacağını düşündüler….yazıklar olsun. (yoğun kahkahalar)

Böylece sevgili dostlar, burada özel bir ricamız olacak. Biz bu şarkının sizin için yeniden çalınmasını isteyeceğiz. Ve bu sefer – bu arada 3.bölüm lütfen Ses Üstadı (Crimson Circle’in kayıt uzmanı John Kuderka’dan söz ediyor). Sizden bu şarkıyı şimdi farklı dinlemenizi rica ediyoruz. Hayal gücünüzü açmanızı rica ediyoruz. Onu dinlerken Yeni Dünya’nın enerjilerini getirmenizi, bu Yeni yerde sorunların limon damlası gibi eriyip yok olduğunu görmenizi rica ediyoruz, çünkü Yeni Dünya sorunlara sahip değildir, burada, Eski Dünya’daki dualitik meydan okumalara sahip değildir. Bir yıldızda olmak arzusunun enerjilerini dinlemenizi ve hissetmenizi rica ediyoruz. Ve uyandığınız zaman, bulutlar çok uzağınızdadır….çok uzağınızda….bu, dualiteyi terk ettiğinizi söyleyen bir mecazdır….bu, yepYeni bir Enerji’ye geldiğinizi söyleyen bir mecazdır.

Tekrarlıyoruz, enerjiyi dinleyin, sadece sözcükleri ve müziği değil, ama gelen tüm enerjiye kulak verin. Ben rüyaları görmeye cesaret etmekten, rüyalarınızın gerçekleşmesine izin vermeye cesaret etmekten bile söz ettim. Bu, hayal gücüyle, rüyaları görmekle, onların gelmesine izin vermekle, hayal gücünü açmakla ilgilidir. Sizi bu gökkuşağının üstüne taşıyacaktır. Sizi bu Yeni Dünya’nın enerjilerine, Yeni Enerji’ye taşıyacaktır. Ama tümünün realitenize, Şimdi anınıza gelmesine izin verecektir.

Anımsayın…Dorothy tüm zaman boyunca yuvaya geri dönmeye çalışıyordu, Zümrüt Şehri’ndeyken bile, o muhteşem saraydayken bile yuvaya dönmeye çalışıyordu. Hayal gücünün uçup gitmesine izin verdi. Kendisinin Şimdi anına geri gelmesine izin verdi. O Yeni Enerji’nin bir bölümünü, Yeni Dünya’nın bir bölümünü kendine geri getirmek için izin verdi.

O, bir anlamda, ilk kez gökkuşağının ötesine büyük bir adım attığında, Yeni bir düzeye dönüştü. Yeni Enerji’ye gidebildi. Ama sonra harika ve güzel bir şey daha gerçekleştirdi. Geri dönmekle, onu kendi Şimdi’sine getirmekle daireyi tamamladı.

Bu, çoğunuzun yüzleştiği bir karardır. Yeni Dünya’ya şimdi gidiyor musunuz? Dönüşüyor musunuz? Ya da Yeni Dünya’ya gidip daireyi tamamlıyor, ve Dorothy’nin de yaptığı gibi onu Şimdi’ye geri getiriyor musunuz? Bunu yaptığınızda, herşey farklı hale gelir.

Böylece şimdi Sananda enerjileriyle, ve bu özel şarkıya örülmüş olan herşeyle ve şarkının bu özel yorumuyla, nefes almanızı, hayal gücünüzü açmanızı, ve bizimle birlikte küçük bir mavikuş (çvr.: kuzey amerikada bulunan, mavi renkli bir kuş türü) olmanıza izin vermenizi rica ediyoruz.

“Over the Rainbow” şarkısı çalarken, Tobias konuşmayı sürdürür:

Derin bir nefes alın Shaumbra. Bu, sizin için yazıldı.

Nefes al Sananda.

Hepimizin birlikte yarattığı enerjiyi soluyun.

“Over the Rainbow” şarkısının sözleri şöyledir:

Gökkuşağının üstünde, yükseklerde bir yerlerde,
Bir zamanlar bir ninnide duyduğum bir ülke var.
Gökkuşağının üstünde bir yerlerde, gökler mavi,
Ve görmeye cesaret ettiğin rüyalar, gerçekten gerçekleşiyor.

Bir gün bir yıldızda olmayı isteyeceğim
Ve bulutların çok arkamda kaldığı yerde uyanacağım.
Dertlerin limon damlası gibi eridiği
Bacalardan çıkıp gittiği
İşte o yerde bulacaksınız beni.

Gökkuşağının üzerinde bir yerlerde, mavikuşlar uçar,
Kuşlar gökkuşağının üzerinden uçar,
Ben niye uçamam, ama niye uçamam?

Dertlerin limon damlası gibi eridiği
Bacalardan çıkıp gittiği
İşte o yerde bulacaksınız beni.

Gökkuşağının üzerinde bir yerlerde, mavikuşlar uçar,
Kuşlar gökkuşağının üzerinden uçar,
Ben niye uçamam, ama niye uçamam?

Ve tüm bu sunum boyunca şarkıya eşlik eden Bob’a teşekkürler.

Sevgili dostlar, müziğin ve seslerin bile, perdedeki sahnelerin bile gerisinde çok enerji içeren bu film ve bu şarkı, yakın zamanların kanallık edilmiş en büyük çalışmalarından bazılarıdır. Bu yüzden, bir sonraki toplantımıza kadar tüm Shaumbra’nın bu filmi yeniden görmesini rica ediyoruz, çünkü bu film, uyanmaya hazır olanlar için çok enerji ve bilgi içeriyor. Evet, bu filmde birçok düzey mevcut. Sadece eğlence amacıyla izlenebilir. Sonradan yeniden izlenebilir ve mecazlar ve simgeler görürsünüz. Yeni anlayışlara gelirsiniz.

Şimdi Yeni Enerji’yle yürüdüğünüze göre o filmi yeniden izleyin ve nasıl yolculuğunuzla ilgili bir öykü olduğunu görün. O, Yeni Enerji’ye girmekle ilgili bir öyküdür. O, Yeni Dünya ile ilgili bir öyküdür, tümü biraraya getirilmiştir. Sonra şununla ilgili bir öyküdür: Yeni Dünya’nın bu enerjisini kendinize geri getirmeyi seçiyor musunuz? Tüm karakterlere ve simgelere bakın, hatta Oz Ülkesi’nde oynanan cadı rolüne de, cadının nasıl üstesinden gelindiğine….eriyip yok olduğuna.

Yani burada çok şey söz konusudur, ve bugün bunu paylaşmamızın nedeni, yaratıcı imgeleme alemine ilerlediğimiz içindir. Ve bu, güvenli bir alanla başlar. Kısa süre önce bir Şaud’da bu güvenli alan hakkında konuşmuştuk. Enerjiyi o zaman yerleştirmiştik, ve bugün de o enerjiyi sürdürüyoruz. Yeni Enerji’nin güvenli enerji olduğu gerçeğinden söz etmiştik. O dengelidir. O bir “dört” enerjisidir. O, üç ya da sadece iki ayaktansa, dört ayağa sahip bir sandalye gibidir. İki ayaklı bir sandalye çok dengesizdir. Ama dört ayağı olan güvenlidir.

Böylece Shaumbra, şu anda o şarkıyı size yeniden çalmamızın nedeni, içindeki enerjilerin aynı zamanda “güvenli” olmasındandır. Güvenli bir alanda olduğunuzda….güvenli olduğunda….hayal gücünüzü açmanız daha olasıdır. Çevrenizdeki dünya güvenli olmadığında….gazeteler savaş haberleriyle….cinayet haberleriyle dolu olduğunda…ne olur? İnsanlar içeride kalır. Siz içeride kalırsınız.

Ama şu anda siz gerçekten güvenli bir enerjide oturuyorsunuz. Evet, çevrenizde her türlü şey olabilir. Ama sizin enerjiniz güvenlidir, çünkü onu o biçimde yaratıyorsunuz. Bu çok basit bir kavramdır. Birçok açıklamaya ya da düşünceye gerek yoktur. Eğer güvenli bir alan seçerseniz, o oradadır. Daha önce de, tüm çevrenize şu beyaz ışıktan duvarı örmek zorunda olmadığınızdan söz etmiştik. Bu, sadece güvenli bir alanda olduğunuzu kabul edip onaylamanızla ilgilidir. Bir uçağa bindiğiniz zaman, uçak güvenli bir yer haline gelir, çünkü siz ona binmişsinizdir. Arabanızda giderken arabanız güvenli bir yer haline gelir….eğer bunu seçerseniz. Her Şimdi’nin her ânı güvenli bir yerdir.

Şimdi bazılarınız “İyi de, kapıdan çıkıp da bir araba beni ezerse ne olacak? Peki o zaman ne olacak Tobias? Hani senin güvenli alanın?” diye düşünüyor. Burada ne oluyor? Dikkatiniz nereye gidiyor? Hayal gücünüz nereye gidiyor? Dışarıya, güvensiz bir alana! Siz oraya gitmek için kendinize izin veriyorsunuz. Bu, zamanın her ânında o güvenli alanda olmakla ilgilidir.

Siz hâlâ bir dualite dünyasındasınız, bu yüzden de çevrenizde tüm bu şeyler olacaktır. Ama siz bir fırtınanın ortasında olabilir ve sizi etkilememesini sağlayabilirsiniz. Her an güvenli alanda olabilirsiniz. Siz onun içinde olduğunuz zaman, çevrenizdeki tüm diğer şeyleri etkilemeye başlarsınız.

Bunu önce evcil hayvanlarınızda fark edeceksiniz. Onlar sizin enerjinizi emerler, ve hissederler, ve enerjinizle rezonansa girerler. Eğer siz güvenli bir alandaysanız, onlar da güvenli bir alanda olacaktır. Artık sizin için büyük miktarlarda enerjiyi işlemden geçirmek, hastalıkları üstlenmek, ya da – nasıl desek – dengesizlikleri sizin adınıza üstlenmek zorunda kalmayacaklardır. Onlar bunu yaparlar sizin adınıza, biliyorsunuz değil mi…evet. Ama siz Şimdi’nin güvenli alanında oturur da orada olursanız, bunu yapmak zorunda kalmazlar.

Çevrenizdeki herkes, herşey anında etkilenmeye başlar. Oo, gerçekten de – nasıl desek – onların yaşamınızdan çıktığını sandığınız bir dönem oldu. Kendinizle aileniz ve sevdikleriniz arasında bir ayrılık ve uzaklık hissettiniz. Ama şimdi, siz her âna güvenli bir enerjide başlarsanız, onlar da onu hissetmeye başlayacaktır. Bu, onlarla olan ilişkinizi değiştirir. Eğer içinizden ışıdığınız potansiyelini seçerseniz, bu onları da değiştirir. Siz bunu sessizce gerçekleştirirsiniz. Siz bunu, vaaz vermeden yaparsınız. Siz bunu, enerjiyi harekete geçirmek için ellerinizi oynatmadan yaparsınız. Siz sadece olursunuz. O güvenli enerjide olursunuz.

Tüm çevreniz, bir anlamda, güvensiz hale gelebilir, çünkü insanlar oyunlarını hâlâ dualitede oynuyor. Tüm çevrenizde savaşlar ya da cinayetler olabilir. Ama bu siz değildir….bu, siz değildir. Ve dersiniz ki, “Ama ben güvenli bir alandayım, nasıl olur da gazete okuyup tüm bu şeyleri görüyor olabilirim? Kaygılanmam gerekmez mi? Tüm bu korkunç şeyler için üzülmem gerekmez mi?”

Hayır Shaumbra, artık durum farklıdır, ve artık siz farklısınız. Tüm çevrenizde kargaşa olabilir. Sizin enerjiniz güvenlidir. Sizin enerjiniz dengededir, gerçekten Yeni bir Enerjide yürüyorsunuz. Eğer bunu yapmaya devam ederseniz, onun çevrenizdeki herşeyi nasıl değiştirdiğini göreceksiniz, hatta kısa bir süre sonra, tüm çevrenizde var olan kargaşanın nasıl yok olduğunu bile görebilirsiniz.

GÜVENLİ ENERJİ, HAYAL GÜCÜNÜN TEMELİDİR. Siz kendinize güvenli enerjiler içinde olmaya izin verdiğinizde ancak, hayal gücünüz gerçekten ifade edebilir ve oynayabilir ve açılabilir. Böylece, biz çevrenizdeki fiziksel gerçeklikteki şeyler ve güven, ve güvende olabileceğiniz ve bu şeylerin sizi etkilemek zorunda olmadığı gerçeğinden söz ediyoruz.

Ama şimdi bir de içinize girelim. Ah….bazen içinizin, dışınızdan daha az güvenli olduğunu bile hissediyorsunuz (bazı gülüşmeler). Bu yüzden enerjilerinizin büyük bir bölümünü dışarda harcıyorsunuz, faal olmaya çalışıyorsunuz, ânı doldurmaya çalışıyorsunuz, çünkü ille de içinize dönmek istemiyorsunuz. Biz sizden bir an için hissetmenizi rica ediyoruz.

Burada (içinizde) olmanın sık sık size güvensizlik hissi verdiğini biliyoruz, zihninizdeki mücadeleler, hatta fiziksel bedeninizde olmanın bile verdiği güvensizlik hissi, onun size ne zaman karşı koyacağını, ne zaman size ihanet edeceğini bilmemek. Siz bir anlamda kendi içinizde kendinizden saklandınız, çünkü burasını çok güvensiz olarak algıladınız, şeytanlar, bunaltan enerjiler, içerisi çok güvensizdi, bir anlamda, o cadı tüm askerleriyle temsil ediliyordu, burası çok güvensizdi.

Böylece Shaumbra, içeriye yeniden güven nasıl getirmeli, kendi içinizde dengeli nasıl hissetmeli? Öncelikle bu, sadece nefesinizi içinizden geçirmekle ilgilidir. Bu gerçekten de harikalar yaratır. İkincisi de, bu, artık karanlık ya da dengesizlik dediğiniz şeyleri yok etmeye çalışmamakla ilgilidir. Örneğin bu, ışıkta dengesiz hale gelen çok insanın sorunlarına neden olmuştur. Herşey ışık olmalıydı, karanlık kabul edilip onaylanmıyordu. Bunlar birlikte çalışır. Bu, sizin 2.Dünya Savaşınızda keşfedildi. Bunlar birlikte çalışır.

Bu, bunların tümünün sizin bir parçanız olduğunu kabul edip onaylamanızla ilgilidir. Bu, sevgili dostlar, yaşantınızda çoğu kez kaygılandığınız o kötülüğün – dışardaki kötülüğün değil, içerdeki kötülüğün, içerdeki o karanlığın – sizi yok etmeyeceği gerçeğini kabul edip onaylamakla ilgilidir. O sizi yok etmeyecektir. O bunu istemiyor. Ve bunu yapamaz. O sizin bir parçanızdır. O, sizinle birlikte bu Yeni Enerji’ye geçmek istiyor. Bakın, o da orada olmayı, en az içinizdeki ışık kadar arzuluyor. Onu geride bırakamazsınız.

Bu, içinizde tüm o engelleri ve duvarları yıkacak kadar, yarattığınız tüm o zihinsel şeyleri, içinizdeki şeytanları ve kötü ruhları savmak için kendi içinizde oynadığınız tüm o küçük oyunları bırakacak kadar kendinizi güven içinde hissetmek ve anlamakla ilgilidir. Bazılarınız içerden, her türlü duvar örülmüş ve enerjileri geri püskürtecek her türlü silaha sahip kalelere benziyorsunuz. Ve bunlar sizin kendi enerjilerinizdir. Tümü içinizdedir. Bazılarınız kendini kendi içinde o denli izole etmiş ki – dışardan değil – içinde olandan korkuyor. Siz şimdi güvenli bir enerjide olabilir ve kendinizin tüm parçalarını da bu alana davet edebilirsiniz. Artık zihne ait savaşların olması gerekmiyor.

Bazılarınız kendini gerçekten delirtiyordu….gerçekten. Ve sonra da bize ya da Ruh’a çağrıda bulunuyordunuz. Gelelim diye bizi çağırıyordunuz. Ve, bir an, çok çaresiz olduğunuz için bizi dinlediğiniz bir an bile oluyordu (bazı gülüşmeler). Ama sonra gitgide daha fazla dinliyordunuz. Ve kendinizi dinlemeye başlıyordunuz. Kendinize biraz daha güvenmeye başlıyordunuz.

Tanrısallığın bile ortaya çıkabileceği kadar, kendi içinizde güvende hissetmek zamanı gelmiştir. İçinizde bir şeytan ya da bir canavar ya da bir hortlak olan parçanız yoktur, sizi ele geçirecek bir parçanız yoktur. Tümü sizdir. Tümü tanrısaldır. Tümü muhteşemdir.

Biz böyle konuşmaya başladığımız zaman, bazılarınızın savunmaya geçtiğini biliyoruz. Yaşamınızın büyük bir bölümünü – ve birçok geçmiş yaşamınızı – kendinizi kendi içinizde engellemekle, kendinizin en karanlık veçhesinden korkmakla geçirdiniz. Bunu bırakmak, salmak zamanıdır. Bunların tümünü alt edecek kadar açık ve güvende hissetmek ve güven duymak zamanıdır. Duvarlardan kurtulabilirsiniz. Yarattığınız tüm silahlardan kurtulabilirsiniz, yani içsel karanlığı saf dışı bırakmak için yarattığınız zihinsel silahlardan.

Kendinize bazı harika oyunlar oynadınız….kendinizi parçalara ayırdınız….kendi içinizde gizli yollar yarattınız….özenle kodlanmış enerjiler yarattınız….bu karanlıkla yüzleşmemek için kendi içinizde tüneller….kapılar…engeller….şemalar …ve üçkağıtlar yarattınız. Hatta onu dışardan geliyor diye nitelendirdiniz. Çoğu kez suçu dış dünyaya attınız.

Sevgili dostlar, biz o müziği, epey bir süre önce yaratılmış olan o müziği sizin için çaldık. Onu, burada ve şimdi bir enerji hissedebilin diye yarattık. Ve siz kendi içinizde çok güvende hissedebildiniz, o kadar ki, savunmayı bırakabildiniz, o kadar ki, kendi kendinize oynadığınız o Eski zihinsel oyunları salabildiniz.

İçerde ve dışarda bu güvenli alana geldiğiniz zaman, olduğunuz herşeyi – olduğunuz herşeyi – olmanıza izin veren o enerjiye geldiğiniz zaman ancak, kendinizi açabildiğiniz ve tüm bu enerjilerin girmesine izin verdiğiniz zaman ancak, hayal gücü gerçekten, gerçekten üzerinde oynayabileceği bir sahne bulacaktır. İmgeleme burada kanatlanıp uçabilir. Bu harika bir şeydir. Bu, artık kendinizi açabileceğiniz bir alandır.

Burada biraz da imgelemeden söz edelim. Bazılarınızın hâlâ bunu anlamaya, bilmeye çalıştığını, onunla çalışıp pek de emin olmadığını biliyoruz. İmgeleme nedir? Zihin nedir? Rüyalar nedir? Gerçek nedir? Tekrarlıyoruz, imgeleme, hayal gücü, bedeninizin tek bir yerine yerleşmiş değildir. O, kim olduğunuzun her zaman orada olmuş olan veçhesidir. O, çok uzun zamandır kapatılmıştı.

Tekrarlıyoruz, söylediğimiz gibi, size hayal kurmamanız söylenmişti. Fikirlerinizin çılgın olduğu söylenmişti. Hiç de değil Shaumbra! Fikirleriniz sadece zamanın ilerisindeydi. Hayal kurmak, içinden geçtiğiniz tüm o uyanma işleminin, sürecinin bir parçasıydı. Onu gerçekleştirmek önemliydi. Tüm bu imgeleme alanı, gelmekte olan tanrısal enerjidir. O, dışarı çıkıp da potansiyelleri araştırabilsin diye kanatlara sahip olan veçhenizdir.

Bir örnek verelim. Diyelim ki, televizyon izlemek için oturdunuz. Televizyon izlemek üzere bir koltuk ya da kanapeye oturduğunuzu imgeleyin. Şimdi, televizyon ekranı boş. Ekranda hiçbir şey yok. Siz onu açana dek, hiçbir görüntü yok. Böylece siz orada hiçbir şeyin olmadığını söylüyorsunuz. O sadece bir televizyon seti. Aa….ama öyle mi? Öyle mi Shaumbra?

Bakın….bu ona bakmanın 3-B (boyutlu) yoludur, çünkü o kutunun içinde – hatta sizin o uzaktan kumandanızla açılmadan bile önce – seçilecek yüzlerce ve binlerce potansiyel mevcuttur. Böylece, televizyonunuzu açarsınız. Bazılarınızın sadece birkaç kanala erişimi vardır, bazıların ise yüzlerce kanala….sahip olduğunuz seçenekler neredeyse zihni allak bullak eder.

Ama siz hemen en sevdiğiniz kanalı açarsınız. Ve kendinize dersiniz ki, “İşte, ekranda tek bir şey var. Televizyonumdan gelen tek bir şey var, izlemeyi sevdiğim program.” Ama öyle mi? Öyle mi? Hayal gücünden seçtiğiniz, onu “ekrana” getirdiğiniz sadece bu realite mi var? Çünkü onun hemen arkasından yüzlerce başka program var….onlar oradadır. Onlar oradadır. Siz onları görmüyorsunuz. Onlar, izlediğiniz o kutunun içinde değildir, ama oradadırlar.

Şunu deneyin….tek bir televizyon seti yerine, aynı odaya onlarca televizyon seti koyun. Her birini farklı bir programa ayarlayın. Şimdi diyorsunuz ki, “Ama Tobias, bu epey kafa karıştırıcı geliyor kulağa. Tüm o gürültü ve görüntüler. Ben bunların tümüyle nasıl bağlantı kurabilirim ki?” Ah….Eski Enerji’nin sınırlı düşünce tarzı, çünkü siz hem gerçekten, hem de mecazen bunların tümüyle aynı anda bağlantı kurabilirsiniz.

Bu biraz – nasıl desek – hayal gücünün nasıl iş gördüğüne dair bir örnektir, tıpkı sınırlarınızı bıraktığınız zaman TV setinizin artık bir TV seti olmaması gibi. O, ekrana yansıyabilecek tüm programların potansiyeli için, o kutudan gelecek tek bir tane değil, ama yüzlerce ve yüzlerce farklı programın potansiyelleri için bir araçtır. Onların her biri seçilmeye hazır, Şimdi anında ve aynı anda mevcuttur. Ama siz sadece bir tanesini seçmek zorunda değilsiniz. Birçoğunu seçebilirsiniz. Dikkatiniz, odağınız, ve enerjileriniz aynı anda birçok programı, çok, çok potansiyeli hissedebilir ve algılayabilir.

Burada şunu söylüyoruz Shaumbra: KENDİNİZİ KISITLAMAYIN. Hayal gücünüzün kanatları olmasına izin verin. Realitenizin şimdi dönüşmesine, gökkuşağının üstünden geçmesine izin verin. Bu, şu anda önünüzde oynayan o tek program ya da o tek realiteyle ilgili değildir. Siz sadece tekini görüyorsunuz. Buna o kadar alışmışsınız ki, o kadar kilitlenmişsiniz ki, sadece tekini görüyorsunuz.

Ama şu anki realiteye ek olarak neredeyse sonsuz sayıda, ama diyelim ki binlerce ve binlerce ve binlerce başka realite var şu anda burada mevcut olan…. görüyor musunuz? Bu, odağımızın nerede olduğuyla ilgilidir. Ve, onları nasıl algıladığımızla ilgilidir. O realitelerden bazıları, alışageldiğiniz normal insan terimleriyle algılanmayacaktır. Onlar ille de fiziksel terimlerle algılanmayacaktır.

Biz az önce sizin için o müziği çalarken, bir şey duyuyordunuz, evet. Sözler duyuyordunuz. Müzik duyuyordunuz, hatta belki de müziğin titreşimini hissediyordunuz. Ama aynı zamanda eşzamanlı olarak yüzlerce farklı enerji işbaşındaydı, belki de gözlerle ve kulaklarla ve deriyle algılanamayan enerjiler. Ama onlar oradaydı. Onları oraya siz yerleştirdiniz ve bu örneği verebilmek için biz yerleştirdik. Enerjiler tüm çevrede dolandı ve onlara erişmek mümkündü.

Siz sadece burada oturmak zorunda değilsiniz. Siz şimdi, aynı anda var olan tüm diğer realitelere açık olabilirsiniz. Bu kafanızı mı karıştırıyor sevgili dostlar? Bu sadece, daha buna alışmadığınız için böyledir. Ama oraya geleceksiniz. Bir Şimdi anında çok realitelere ve potansiyellere sahip olabilirsiniz.

Başka bir realiteye gitmek için çıkıp gitmek zorunda olduğunuz da, başka bir yanlış anlamadır. Hayır, tersine o size gelir. O, sizin içinde bulunduğunuz Genişlemiş Şimdi ânına gelir. Şu anda bizimle kurduğunuz bağlantı bu biçimde gerçekleştiriliyor. Siz, koltukta ya da kanapelerinizde oturan, bazılarınızın yerde yattığı bir insansınız. Ama var olan bir başka realite daha mevcuttur, yani aynı zamanda Sananda Ailesinin enerjisinde de bulunuyorsunuz. Siz bizimlesiniz. Biz şu anda başka bir sohbet daha sürdürüyoruz, ulaşabileceğiniz ve tümüyle farklı bir sohbet.

Bazılarınız burada hemen frene basıyor yine. Diyorsunuz ki, “Ama Tobias, tüm bu şeylerle, bana delirecekmişim gibi geliyor!” Anımsayın….siz güvenli bir enerjidesiniz. Siz hem kendi içinizde, hem de dışınızda güvenli bir enerjidesiniz. Ve bunu desteklemek için sizinle çalışmayı sürdüreceğiz. Gerçekten de, bu güvenli enerji temeli burada önemlidir. Biz bu yüzden onu epeydir vurgulayıp duruyoruz. Bu yüzden sizi yaşamı kucaklamak, burada olmak ya da olmamak seçimini yapmak noktasına getirdik.

Böylece siz güvenli enerjidesiniz, ve şimdi şu başka alemlere kendinizi açmaya başlayabilirsiniz. Birçok realitenin aynı zamanda birlikte meydana gelmesine sahip olabilirsiniz. Hayal gücünüzün kanatları vardır. O uçabilir, ama enerjileri size geri getirir. Bu, o enerjileri nefesinizle içinize çekmekle ilgilidir. Bu, yaşantınızda bu şeyler olmaya başlayacak kadar kendinizi güvende ve rahat hissetmenizle ilgilidir. Tümü, insan biçiminin içinde ve Şimdi anındayken olabilir. Bu, insanlığınızı reddetmekle ilgili değildir. Bu, insanlığınızı genişletmekle, tümünü aynı anda gerçekleştirmekle ilgilidir.

Hayal gücünüzün uçmasına izin verdiğinizde, o yepyeni şeylerin de size çekilmesini başlatacaktır – insanlar…fırsatlar…kaynaklar….ve enerji. Sadece üçüncü boyuta odaklandığınızda, enerjisel olarak kendinize çektiğiniz şeylerde kısıtlıydınız. Ama şimdi, biz kendimizi başka alemlere de açtığımızda, çok daha fazlası size geri gelebilir.

Hayal gücü – nasıl desek – biz burada belirleyici olmaya çalışmıyoruz. Bazılarınız geçtiğimiz birkaç ay içinde bununla mücadele etti. Siz gözünüzün önüne getirdiniz, imgelemediniz. Göz önüne getirmek, zihinden gelen bir şeydir. Bu zihinsel bir alıştırmadır. Siz bir şeyi gözünüzün önüne getirmeye çalıştınız. Ve bu ikisi arasında ince bir çizgi olduğunu biz biliyoruz.

İmgelemek, enerjilerinizin uçup gitmesine, ve var olan farklı potansiyellere bakılıp hissedilmesine izin vermektir. Örneğin, karanlık potansiyelleri, ya da sizin deyiminizle realitenin negatif potansiyellerini hissetmek için içinize dönün. Ama pozitif olanlara da bakın. Tüm farklı senaryolara uçup onları hissetmek için kendinize izin verin. Ve sonra bir seçim yapın…ya da iki…ya da üç…ya da dört…anlıyor musunuz. Ve sonra onları Şimdi anınıza geri soluyun.

Belirlemek zorunda değilsiniz dediğimizde, yeni bir ev imgelemek zorunda değilsiniz. Bu, göz önüne getirmektir. Siz imgelersiniz. Sizin adınıza tüm maddiyata dayalı şeylerin halledildiği bir yaşamı hissedersiniz….anlıyor musunuz. Bu, bu kadar basittir. Siz bunu fazla karmaşık hale getirmeye çalışıyorsunuz.

İmgelediğiniz zaman….bir an için burada bizimle birlikte imgeleyin. Bir an için, yaşamınızdaki maddesel şeylerin sizin adınıza halledilmesinin nasıl bir şey olduğunu hayal edin….arabanızın olması….evinizin olması….faturaların ödenmesi….tüm bu şeyler. İmgeleyin bunu. Hayalini kurun. Ah…bu ne ferahlık! Ah…bunlar için kaygılanmak zorunda kalmayacağınız ferahlık enerjisi geliyor. Onların çaresine bakılıyor.

Ona asılmak zorunda da değilsiniz. O sadece oradadır. Bir yere gitmeyecektir. Onu, atları arabaya koşmak gibi koşmak zorunda değilsiniz. Sadece imgeleyin….o enerjinin geldiğini imgeleyin. Onu nefesinizle realitenize çekin ve tezahür etmesine izin verin. Onunla belirleyici olmayın ya da kontrol etmeyin. Tezahür etmesine izin verin.

Güçlü ve sağlıklı bir biyolojiyi, bağlantıda olduğunuz bir biyolojiyi soluyun. Ve o potansiyeli imgeleyin. Bakın….birçoğunuz….yaşlanmaktan korkuyorsunuz….tüm o haberleri duyuyorsunuz…..hatta, bugünlerde su bile içseniz, öleceğinizi duyuyorsunuz. Biyolojik açıdan yaşamdan korkuyorsunuz. Peki o zaman ne oluyor? Hayal gücünüz, kendiliğinden oraya odaklanıyor. O potansiyel seçilmiş oluyor. Ve o size geliyor….anında yaşamınıza giriyor.

Peki, güçlü ve sağlıklı olan, size hizmet eden bir biyolojiyi imgelemeye ne dersiniz? Burada ayrıntılara girmeyin. Kolestrolünüzün değeri ya da tüm bu şeylerle ilgili şu anda kaygılanmanıza gerek yok. Bu, o realiteyi, o potansiyeli seçmekle ilgilidir, onu nefesinizle içinize çekmekle ilgilidir, ve kendi içinizde, onun tezahür edebileceği kadar güvenli bir alana sahip olmakla ilgilidir. O, içinizde olmak üzere geliyor. Siz böyle imgelerseniz, seçtiğiniz şeyi(leri), yaşamda seçtiğiniz şeylerin HİSSİNİ imgelerseniz, o size gelir.

Şu anda hâlâ yapmanız gereken şeyler var, hâlâ fiziksel bedeninizin gerçekleştirmesi gereken şeyler var. Hâlâ, arabayı sürmek için direksiyonun başına geçmek zorundasınız. Hâlâ – nasıl desek – diğer fiziksel, hatta sıradan şeyleri yapmak zorundasınız. Gerçekten de, bunlar değişecektir. Ama şu an için bu şeyler hâlâ geçerlidir. Ama tüm bu diğer şeyleri yaşamınıza getirmek için hayal gücünü kullanabilirsiniz.

Bu daha sadece başlangıç. Bu daha sadece temel insani ihtiyaçları karşılamaktır. Daha sonra, hayal gücü işbaşı yapabilir. Siz onunla – nasıl desek – daha önce hiç erişemediğiniz alemlerde bir dizi yeni keşifler yapmaya başlamak için çalışabilirsiniz, yepyeni bir – nasıl desek – tüm dünya ihtiyaçlarını, tüm duygusal ihtiyaçları, tüm fiziksel ihtiyaçları dönüştürecek bir anlayış için çalışabilirsiniz. Şimdi – nasıl desek – yaşamınıza öylesine yaratıcılıkla, öylesine anlayışla dolu enerjiler getirmeye başlayabilirsiniz ki, bunlar 3-B’deki insan yaşamının çok küçük ve sınırlı görünmesine neden olacaktır. Tüm bu Şimdi anında çok-boyutlu var olmaya başlayabilirsiniz.

Ama bu öncelikle o güvenli alanı, dışarıyı güvenli kılan o enerjiyi yaratmakla ilgilidir. Artık dışsal dünya için kaygılanmayacak, ve özellikle de içinizde güvende olacaksınızdır.

Böylece bugün, biz bu enerjileri sizinle birlikte birleştirip kaynaştırıyoruz. Evet, biz sözcükleri söylüyoruz, ama burada gerçekleştirdiğimiz herşeyi hissetmek için kendinize izin veren sizsiniz. Siz bugün, şu diğer alemlere açılmanıza izin versin diye, güven enerjilerini, imgeleme enerjileriyle birleştiriyorsunuz.

Böylece sevgili Shaumbra, bu sözcüklerin de ötesine geçin. Hayal gücünün uçup gitmesine izin verin. Sadece bir insan olarak değil, ama çok-realiteli Tanrısal bir İnsan olarak genişlemek ve yaşamaya başlamak için kendinize izin verin. Gelecek ay -nasıl desek – bazı çok ilginç şeyler olacaktır, bazı – nasıl desek – başka düzeylere erişebilmek anlamında ilginç oluşlar ve değişimler olacaktır. İnsani ihtiyaçlarınız için….bunların artık çok da önemli olmadığını görmeye başlayacaksınız. Siz şu diğer uzaylara yolculuk edebilecek ve onları kendinize geri getirebileceksiniz.

Bunların tümü, şu anda Yeni Dünya’da gerçekleştirilmekte olana bağlanmaktadır. Orada yaratılmasına yardımcı olduğunuz herşeyi buraya da getirebilirsiniz. Gökkuşağının üzerinden yeniden geçebilirsiniz.

Yeni Dünya’da, burada, Eski Dünya’da karşılaştığınız türden insani sorunlar yoktur. Yeni Dünya’da, buradaki, Eski Dünya’daki fiziksel kısıtlamalar yoktur. Yeni Dünya’da, hayal gücünün kendini açık biçimde, korkusuzca ifade etmesine izin verilir. Hayal gücünün yeni düzeylere uçmasına izin verilir.

Yeni Dünya, orada olan herkes için, orayı ziyaret eden herkes için güvenli bir alandır. O dengeli bir enerjidir. Çelişkide değildir. Dualite ile ilgili değildir. Yeni Dünya, tüm daha sıradan olan, sizin deyiminizle – nasıl desek – temel şeylerin halledildiği yerdir. O, orada olan herkesin, Yaratan enerjilerinin yepyeni ve farklı bir biçimde nasıl kullanılacağını öğrenmek üzere başka alemleri araştırmasına izin verir.

Tüm bu şeylerin köprüsünü kurmak şu anda mümkündür, onu bu realiteye geri getirmek, onunla burada çalışmaya başlamak mümkündür. Biz onun için şimdi hayal gücünden söz ediyoruz, Yeni Enerjilerden ve bunların tümünü biraraya getirmekten söz ediyoruz. Siz gitmek zorunda değilsiniz…..Yeni Dünya’ya gitmek için fiziksel bedeninizi terk etmek zorunda değilsiniz. Siz şimdi o enerjileri geri getirmeye başlayabilirsiniz. Onları şimdi geri getirebilirsiniz. Bu mümkündür. Bu, bir yıl önce, ya da beş yıl önce mümkün değildi. Bu, onun yaşamınıza girmesine izin vermekle, onu yaşamınızda imgelemenizle ilgilidir sevgili Shaumbra.

Siz bir – nasıl desek – yakınlarda, birkaç ay sonra bir Shaumbra yıllık toplantısı yapıyorsunuz. Santa Fe denen o yerde toplanıyorsunuz. (Çvr.: her yıl yapılan Işık Konferansından söz ediyor) Ayrıntılar – insani ayrıntılar – üzerinde şu anda çalışılıyor, ama herşeyden çok, bizim taraftan gelecek ayrıntılar yoldadır. Ve bu noktada, bizim taraftan sunacağımız bazı şeyler söz konusudur.

Bu konferans güvenli enerji, güvenli Yeni Enerji hakkında olmalıdır. Bu konferans, o denli güvenli bir alan yaratmakla ilgili olmalı ki, biz gerçekten, gerçekten Shaumbra ile birlikte, yepyeni bir biçimde hayal gücünü açmak için duvarları delip geçelim, – sizin deyiminizle – inanılmaz ve önemli keşiflere, yolculuklara ve Yeni anlayışlara sahip olalım, bu artık şu – nasıl desek – içinden geçtiğiniz mücadeleler ve ıstıraplar hakkında olmasın. Biz şu anda Yeni alemlere gidiyoruz.

Böylece, birkaç aya kadar Santa Fe’de yapacağımız toplantı, yeniden güvenli enerji, imgeleme, bazı Yeni düzeylere uçup gitmekle ilgili olacaktır. Biz, bizim taraftan çok enerji getireceğiz. Ve orada konuşacak ya da sahnede yer alacak herkesin hayal gücünü açıp bu güvenli enerji alanının yaratılmasına katkıda bulunmasını rica ediyoruz. Biz bunu – nasıl desek – hepimizin birlikte gerçekleştireceği yeni bir çalışmanın gerçek başlangıç noktası olarak kullanacağız.

Böylece sevgili Shaumbra, bu kadar mesafe kat ettiniz. Şimdi, tüm temel insan ihtiyaçlarınızın sizin adınıza karşılanmasına izin verecek ve güvenli bir alandan gelen imgeleme enerjilerini kullanmak zamanıdır. Bu şeyler için enerjinizi fazla harcamanızın bir anlamı yoktur. Hayal gücünün o potansiyeli seçmesine…..bu temel şeylerin icabına bakacak bu enerjiyi seçmesine izin verin ve onu geri getirin. Biz bu şekilde, Yeni alemlere, Dünya’nın gerçek Yeni Enerjisi’ne dalmak için, sizinle birlikte çok daha yakından çalışabiliriz.

Sadece sözlerimizi paylaşmak değil, ama tüm diğer faaliyetleri de paylaşmak için yeniden sizinle birlikte çalışmak büyük bir mutluluktu. Gelecek ay hepinizin o harika filmi yeniden izlemesini rica ediyoruz. Bu film, L.Frank Baum adında, gerçekten Shaumbra olan, Yeni Enerji ve Yeni Çağ’ın büyük anlayışına sahip olan, “The Wizard of Oz” kitabının yazılmasına ve daha birçok başka kitabın yazılmasına katkıda bulunan, çok aydınlanmış biri tarafından yaratıldı. Ama gerçekten, bu “The Wizard of Oz” kitabı, size Yeni bir Enerji’nin getirilmesi ve Yeni Dünya denen yepyeni bir şeyin görüntüsünü yaratmak amacıyla onun tarafından yazıldı.

Bunu da söyledikten sonra, şimdi hepinizin, hayal gücünün uçup gitmesine izin verebileceğinizi anlamanızı rica ediyoruz. Onu şimdi nefesinizle içinize çekebilirsiniz. Onu içinizdeki ve çevrenizdeki güvenli enerjiye soluyun. Hayal gücünüzün, içinizde ve dışınızda, tüm çevrenizde oynamanın şimdi güvenli olduğunu bilmesini sağlayın.

Böylece, bu noktadan sonra, yaptığınız herşeyde, gideceğimiz her yerde sizi destekleyecek Sananda enerjileri buradadır.

Ve öyledir!

Kırmızı Meclis’in varlıklarından Tobias, Golden, Colorado’da yaşamakta olan Geoffrey Hoppe tarafından sunulmaktadır. Tobit’in mukaddes kitabında bulunan Tobias’ın öyküsü, Crimson Circle sitesinde bulunmaktadır.
www.crimsoncircle.com. Tobias materyelleri, bedelsiz olarak dünyanın her tarafında bulunan ışık işçileri ve Shaumbra’ya, Ağustos 1999 tarihinden beri sunulmaktadır. Bu tarih Tobias’ın, insanlığın yıkım potansiyelini aşıp, Yeni Enerjiye girdiğini söylediği tarihtir.
Crimson Circle, Yeni Enerjiye geçiş yapacak ilk insan (kılığındaki) meleklerden oluşan global bir ağdır. Bu kişiler, yükseliş halinin sevinç ve zorluklarını deneyimlerken, diğer insanların da yolculuğuna, paylaşım, ilgi ve yol göstererek yardımcı olmaktadır. Crimson Circle’in sitesine her ay 40.000’in üzerinde ziyaretçi, son materyelleri okumak ve kendi deneyimlerini tartışmak amacıyla girmektedir.
Crimson Circle her ay Denver, Colorado’da, Tobias’ın, Geoffrey Hoppe kanalıyla son bilgileri sunduğu yerde biraraya gelmektedir. Tobias, kendisinin ve Crimson Council’ın (Kırmızı Meclisin) diğer semavi varlıklarının, aslında insanoğlunun kanallığını yapmakta olduğunu bildirmektedir. Tobias’a göre, onlar bizim enerjilerimizi okumakta ve biz içimizde deneyimlerken, dışardan da bakabilmemiz için, kendi bilgilerimizi bize geri tercüme etmektedirler. Crimson Circle toplantıları herkese açıktır, ama LCV takdir edilir. Katılımı gerektiren hiç bir şey ve ödenmesi gereken bir aidat yoktur. Crimson Circle, dünya çapındaki Shaumbra’nın açık sevgisi ve bağışları yoluyla bolluğu kabul etmektedir.
Crimson Circle’ın en yüksek amacı, insan melekler ve öğretmenler olarak, içsel spiritüel uyanış yolunu yürümekte olan kişilere hizmet etmektir. Bu hıristiyanlıkla ilgili bir misyon değildir. Tersine, içsel ışık, merhamet ve ilgi bulabilmeleri amacıyla, insanları senin kapına getirecektir. Kılıçlar Köprüsü’ndeki yolculuğuna başlayan bu kendine has ve değerli insan sana geldiğinde, o anda ne yapman ve öğretmen gerektiğini bileceksin.
Eğer bunu okumaktaysan ve gerçek olduğunu ve bir bağın olduğunu hissediyorsan, sen gerçekten Shaumbra’sın. Sen insan (kılığında) bir öğretmen ve bir rehbersin. İçindeki tanrısallık tohumunun bu anda ve gelecek tüm zamanlar için çiçek açmasına izin ver. Hiç bir zaman yalnız değilsin, çünkü tüm dünyada bir ailen ve çevrendeki semavi boyutlarda melekler vardır.
Bu metni lütfen ticari amaç olmaksızın ve bedelsiz olarak dağıtın.
Lütfen bu bilgiyi, dipnotlar dahil bütünüyle kullanın. Tüm diğer kullanımlar, Geoffrey Hoppe, Golden Colorado’dan alınacak yazılı onayı gerektirir. Telif hakkı 2001, Geoffrey Hoppe, P.O.Box 7328, Golden, CO 80403.e-posta: tobias@crimsoncircle.com. Tüm haklar mahfuzdur.

Sorular ve Yanıtlar

Yeni Enerji Dizisi – 01 Mayıs 2004
Şaud 10: İmgeleme ve Yeni Güvenli Enerji

Crimson Circle’de (Kırmızı Çemberde) sunulmuştur

Ve öyledir, sevgili Şambra, enerjiyle ve bugünkü birleşimimizin güvenli enerjisiyle sürdürüyoruz. Size bunu bugün sık sık tekrarladık. Ancak, çok asal ve önemli bir kavramdır enerjinin gelmesine izin vermek…sadece insan hayatı diye düşündüğünüz şeyin üstüne çıkmaya izin vermek…ve artık Yeni ve mistik alanlara gidip orada insan olarak Şimdi anında yaşayıp, Şimdi anında tanrısallık içinde varolmak… tam anlamıyla bilincinizi ve farkındalığınızı şimdi şu anda etrafınızda mevcut katlara açık tutmak…insana ait olmayan gerçekler… ama yine de gerçektirler…kendinizi enerjilere açıp onları farkedebileceğiniz, onlarla konuşabileceğiniz enerjiler……bakmakta olduğunuz müşterinizin yüzünün ötesine uzanan enerjiler…….ruh enerjilerine ulaşacağınız enerjiler. İşte bu, başka bir tür boyut ya da gerçektir.

İçinde yaşadığınız belirli ve kısıtlı üçüncü boyutla özdeşleştiriyorsunuz herşeyi. Ama çevrenizde çok daha fazlası var. Çok özel ve benzersiz, nasıl desek, tadı olan ve eriyip karışan bir enerji. Şimdi biz burada bu enerjiyi başlatırken, siz onu farkedip onunla iletişim kurabilecek, ondan öğrenebilecek ve onu her seviyede öğretebileceksiniz. Bunu yaparken Şimdinin tümüyle farkında olacaksınız ve insani tüm gereksinimleriniz sizin için karşılanacak.

Böylece, önceden mistik katlar diye isimlendirilen yere gidiyorsunuz. Ancak, o katların hiç bir mistik yanı yoktur. Onlar, hep oradaydı. Siz kendinizi daha önce ona hiç açmamıştınız, çünkü insan gerçekliğine odaklanmıştınız. Ve bir bakıma, bu alanlara açılmak için kendinizi hiç güvenlikte hissetmemiştiniz.
İşte, bugünkü birleşimimizde bu güvenli enerjiyi öne çıkarıyoruz. Dış dünyada kendinizi güvende hissediyorsanız, içten içe güvendeyseniz, bu enerjilere açılmak kolaylaşır. Bu gerçeği, kendi yaşamınızdan da biliyorsunuz. Kendinizi güvende hissettiğinizde, açılmak kolaydır.

Tüm enerjiniz –tanrısallığınız, tüm diğerleri- aynı şeyi ister. Ve siz bunu yaratabilirsiniz. Güvenli anda olabilirsiniz. Şu anda, hepimiz, zaten Şimdi anındayız. Geçmişe ya da geleceğe takıldığınızda, geçmiş olasılıkları –ya da gerçekleri-, gelecekteki olasılıkları düşündüğünüzde, korku belirir. Sonra da kendinizi kapatırsınız. Şayet, Şimdi anında varolur ve şimdide kalmayı sürdürürseniz, güvendesinizdir.

Geçenlerde, “bilinmeyenin ülkesinde” –sizin Norveç dediğiniz yerde- büyük bir Şambra grubuyla benzer bir deneyim yaşadık. Yakında, Santa Fe’de de büyük bir Şambra grubuyla aynı deneyimi paylaşacağız. Çok basit, gerçekten çok basit. Biz buna şifa alanı adını verdik. Ama, o alan yalnızca güvenlik alanıydı. Bir gruptan iki kişiyi, diğerinden dört kişiyi yanyana oturttuk. Üç kişi de güvenli enerjiyi tuttu. Bir kişi de yalnızca bu enerjiye izin verip doğal şifalanma sürecinin başlamasına izin verdi.

Bunun ardındaki fizik çok basittir. Bedeniniz kendini şifalandırmak ister. Aklınız denge kurup gelişmek ister. Duygular, yaralarını şifalandırıp yeni duygu katlarına çıkmak ister. Ruh, gelişmek ister. Geçmiş yaşamlar, şifalanmak ister. Kim olduğunuzun tümü, Yeni enerjiye dönüşmek ister. Tüm bunlar, doğal arzulardır.

Yani, tüm bunların olabilmesi, güvenli bir alan yaratımına ilişkindir. Güvenli Şimdi anındayken, bedeniniz kendini doğal olarak iyileştirir. Siz geçmiş ya da gelecekte kapana kısıldığınızda ise, beden kendini yeterince şifalandıramaz. Hayal gücünüzün genişlemesine izin vermediğinizde, beden, acı ve hastalık durumuna girer çünkü yeterli enerji akışını alamamaktadır. Ancak, birlikte böyle oturursak, güvenli Şimdi enerjisinde kalırsak –şu anda olduğu gibi- nefes aldığınızda, beden kendini doğal olarak şifalandırır. Ona bir dolu enerji odaklamanıza gerek yoktur.
Bazen, insanlar her şeyi daha karmaşık ve zor hale sokarlar. Oysa gerçek çok basittir. Ruhsal fizik çok basittir –bu Şimdi anı…..tümüyle güvenli…….hayatı nefesle içine alır….ve şifa, gençleşme, canlanma ve gelişmenin doğal sürecini başlatır. Şimdi olduğu gibi yalnızca birlikte oturduğumuzda, sizin şifa dediğiniz şey –aslında yeni ve aydınlanmış- bir anlayış gerçekleşmektedir. Böylece, beden kendini iyileştirir. Zihin dengeye gelir. Bu, bu kadar basit bir şeydir.

Gelecek toplantıda, tüm Şambra grubuyla birlikte –şifanın güvenli alanından- ve yüzlerce ve yüzlerce insanın, güvenli enerji anının içinden geçecegiz, enerjilerle nasıl iletişim kuracağını göstereceğiz. Tüm bunlar, hayal gücünüzün açılmasını sağlayacak ve 3 boyutlu insan dünyasının ötesine gitmenizi sağlayacak.
Ama, burada, defalarca altını çizdiğimiz önemli kavram şudur: siz de şimdi anında bulunmaktasınız. Enerjilerinizin genişlediğini hayal edin, sizden yansıyıp aydınlatıyorlar, Şimdi anından uzanıp eskiden sizin gizemli ve mistik dediğiniz diğer şeyleri kucaklıyorlar. Gideceğimiz yer, işte burasıdır Şambra. Gittiğimiz yer burasıdır. Sizi götürmemizi istediğiniz yer –yalnızca bir insan olarak bulunduğunuz yerin ötesidir, dinamik hayal gücü olan tam bir Tanrısal İnsan olarak yaşamaktır.

Ve şimdi, sorularınız hakkında konuşmaktan zevk alacağız.

1. ŞAMBRANIN SORUSU (Internetten, Linda okuyor): Tobias. Tam şu anda endişeliyim ve korkuyorum. Ödümü patlatan bir yasal savaş var önümde. Daha doğru dürüst göremezken nasıl bu seviyede durup aydınlanmış olacağım? Teşekkür ederim.

TOBIAS: Gerçekten……..tüm bu şeyler……ilkin onların yaratılmasına yardım ettiğinizi farketmeniz için oradalar. Evet, gerçekten de seni anlıyor ve bu konudaki korkun için büyük şefkat duyuyoruz zira bu yasal şeyler yıpratıcıdır……yıpratırlar ve korkuyu doğururlar. Ve biz biliyoruz ki –Cauldre bizi burada durdurup herşeyi fazla basitleştirdiğimizi söyledi. Ama, senin için –ve Cauldre ve tüm diğerleri için- bu şeyleri çok basit tutmak önemlidir.
Senin korkun var, yasal savaş –korkusu- ve bu üstüne çökmüş durumda. Enerjiye biraz bak şimdi. Yasal savaşın kendisi o kadar da büyük bir enerji değildir. Büyük olan, onu çevreleyen korkudur.

Öyleyse, üstünde patlayacak olan met-cezir dalgasına rağmen, Şimdi anında, güvenli enerji içinde bulunman için izin verebilir misin? Aa….bunun bir meydan okuma olduğunu ve belki de çelişki olduğunu biliyoruz. “Tüm bunlar olurken, güvenli enerjide nasıl kalabilirim? Belki de tüm bunlar geçip gittiğinde, güvenlikte olmayı deneyebilirim.” Hayır, şu an, harika bir andır. Şimdi anında kal. Şimdi –şu an- güvenlidir.

Bu mahkeme durumu ve yasal savaş, hayal gücünün değişmesine neden olmuş ama değişim daha az hoş alanlara kaymış. Şimdi enerjisinin güvenli alanında kalır, nefes alır….bunu sürdürürsen, biliyorsun bu çok önemlidir. Ama şimdi, şu yasal savaşın potansiyelini araştıralım, üstüne gelip seni ezmediğini düşünelim. Sonucun bir başka potansiyelini imgele. Anlaşmazlığın, nasıl gelişime dönüşeceğini imgele….bu kadar zor ve meydan okuyan bir durum bile, birşeyler öğrenip kazançlı çıkıp açılmanı sağlıyacak bir şeydir.
Öyleyse, güvenli alanı solu. Güvenli yerdeyken, bazı yeni potansiyelleri düşünmek için kendine izin ver. Ve herşeyin şimdi nasıl değiştiğini gözle. Korkunun gittikçe artması bir tarafa, tüm enerjilerin nasıl değiştiğini gözle. Bu değişimlerin sonucunu gözle.

Yani, onu yaratan sensin…..bunu anımsa. Bunu yaratan sensin. Hayal gücünü kullanıp yaratımlarına git ve ve neden orada olduklarını sor, sana nasıl hizmet ettiklerini sor, Yeni Enerjide sana şimdi daha iyi hizmet edebilirler mi diye sor. Ve bu bir basitleştirme, evet. Başınızdan geçmekte olanları çok çok iyi anlıyoruz. Ama unutmayın, Yaratıcı sizsiniz. Teşekkür ederiz.

2. ŞAMBRANIN SORUSU (mikrofonda bir hanım): Tobias, çok seneler önce bana MS (multiple sklerozis) teşhisi kondu. Ve düşünüyordum da –bu hastalığın sebebi nedir ve niye bazı insanlar bu potansiyeli seçerler?

TOBIAS: İşte yine zorlu bir enerji. Ve şimdi biz ona bakıyoruz. Niye bunu kendin için seçtiğine dair konuşalım ve -nasıl desek- sana biraz direkt bir yanıt vereceğiz ama kişisel doğası nedeniyle, bu aynı zamanda biraz enerjisel de olacak. Ama, senin için, insan biyolojisi katında bile fizik bedeni sakatlayan bir enerji olan, MS dediğin şeyi seçmenle ilgili bir potansiyel vardı.

Şimdi, buraya bizimle birlikte bir bakmanı istiyoruz –hastalığı nasıl yarattığına değil, niçin yarattığına, neden hayatında olduğuna ve bu hayatında bunu yaratmana neden olan geçmişteki olaylara ve durumlara bakalım.

Kutsamalara bir bakmanı istiyoruz –senin için zor olacağını biliyoruz- buradaki kutsamalara bak, bu hayatındaki bu yaratımınla bu hastalığın etrafında dolaşmana neyin sebep olduğuna ama daha çok, daha derindeki içsel katlarındaki nedene bak. Yine de, meselenin kişisel doğası nedeniyle, seninle iki düzeyde konuşacağız.

Senin kendine verdiğin bir ceza değil bu. Ve anlamanı istiyoruz ki sana bazılarının dediği gibi, geçmiş bir yaşamın ceremesi de değil. Açıkça söyleyelim: değil. Bunun karmayla bir ilintisi yok. Kendince en optimal koşullarda değişimini ve büyümeni sağlamanla ama nihai olarak diğerlerine ne öğretebileceğinle ilgisi var. İşte bu yüzden bedenini aşağıya çeken bir şey var ama senin diğer tüm parçalarının değişip büyümesi hala mümkündür.

Şu anda hayatında çok ilginç bir durumla karşı karşıyasın. Aynı soruyu tekrar tekrar soruyorsun “Fizik bedenimi şifalandırabilir miyim?”. Ve bu hayatında, biraz mucizevi bir yolla iyileşebilecek misin bilmek istiyorsun. Ama, başka sorular, başka konular ortaya çıkıyor. Bir bakıma, senin bu fizik bedeni bırakıp yeni bir fizik bedenle dönmen daha kolay olabilir. Hastalığı olmayan yeni bir beden. Büyümeye uygun yeni bir beden.

Ve gündeme gelen şey şudur –şu andaki seçimin ne? Ne yapmak istiyorsun? Hastalıklı bir fizik bedende yaşamaya devam edebilir misin? Gitmeyi ve yepyeni bir bedenle –tıpkı bozuk bir arabayı değiştirir gibi- yepyeni bir araba gibi yepyeni bir bedenle dönmeyi düşünür müsün? Ya da, -nasıl desek- hayatındaki bu meydan okumayla yüzleşebilir misin? Fiziksel ve biyolojik bir engel denebilecek bu şeyle yüzleşip onun ötesine geçebilir misin?

Ve bizim buna verecek bir cevabımız yok…cevabı sen vereceksin. Yalnız, şifaya şu anda izin verip vermeyeceğini sen anlayabilirsin –nasıl denir- bu anda ve burada. Bu yüzden önemli bir yol ayırımındasın. Ama, bununla ilgili tüm düşüncelerinde ve yaptığın her şeyde….bunun bir karma meselesi olmadığını anla, herhangi bir ceza türü değil. Herhangi bir insanın hayatında karşılaşacağı en büyük, en derin, en duygusal meydan okumaların bir kısmıyla yüz yüze gelmekle ilgili.

Ve, bu durumu kendine sen yarattın. İçinden nasıl çıkacağını görmek için. Hayatında – ya da buradaki her hangi birinin hayatında- ortaya çıkan her sorunun hazır-çözümü vardır, bu hazır-çözüm, sen –ve herhangi biriniz – tarafından hazırlanmıştır. Fiziksel bedeninin şimdiki durumunu yaratmadan çok daha önce, çaresini de yaratmıştın. Çözüm düşündüğün şey olmayabilir. Kendi aklın, hatta hayal gücün, çözümün nasıl olduğuna, ne olması gerektiğine karar verdi.

Bu yüzden, hayal gücünü araştırmak, başka alanlara girmek için kendinle şimdi biraz zaman geçirmeni istiyoruz. Çözüm senin için orada duruyor. Çözümü sen zaten kendine verdin. Bu –nasıl desek- yalnızca bir bedeni şifalandırma konusu değildir. Başka bir şeyin keşfiyle ilgilidir. Şu andaki meselen şudur –o keşfin hayatına girmesine izin verecek misin?

Yani, tekrarlarsak, son soruda dediğimiz gibi, bunu yaratan sensin –yineliyoruz, ceza olarak değil- dilersen, yaratımı değiştirecek olan da sensin. Şimdi –nasıl söylesek- bugünkü birleşimin sonunda Cauldre’den seninle biraz söyleşmesini isteyeceğiz. Seninle konuşmak istediğimiz başka şeyler de var.

2. ŞAMBRA: Teşekkür ederim.

TOBIAS: Evet.

3. ŞAMBRANIN SORUSU (Internetten, Linda okuyor): Tobias, anladığım kadarıyla, İsa ve Magdalalı Meryem evliydiler ve bir çocukları oldu. Bu yüzden Meryem kutsal kase olarak tanınır, İsa’nın neslini sürdürdüğü için. Buna açıklık getirir misin çünkü “onlar evli değillerdi” demiştin. Teşekkürler.

TOBIAS: Eveeet….-nasıl desek- Yeshua ve onunla ilgili kişiler hakkında o kadar ilginç düşünceler var ki. Ve, -yakın geçmişte bir başka yerde söylediğimiz gibi- söylemeliyiz ki –nasıl desek- olabilecek olanlarla gerçekleşebilecek birçok potansiyel vardı. Ve bazen, hayal gücü enerjileriyle uğraşanlar, psişik enerjilerle ya da –nasıl desek- ne olduğunu görme yetisi sahibi ya da kanallık bile eden……onlar, olmuş olabilecek –nasıl desek- bir çok potansiyel senaryodan sadece birini alır.
Geçenlerde biri sormuştu….çarmıha gerildikten sonra bile Yeshua fizik bedende yaşamaya devam etti mi diye. Ve buna –nasıl desek- inanan cok kişi var. Ama, biz bu taraftan –ve özellikle bugün, Sananda’nın enerjisi bu kadar mevcutken- bir sürü gerçekleşebilecek potansiyel arasından seçilen tek bir potansiyele bakıyoruz. Ve bunu yapan Yeshua, gerçekten –fizik bedeni- o çarmıhta öldü. O andan sonra fizik bedeniyle dolaşmadı. Yine de, onun enerjileri Dünya’daydı, epey bir süre güçlü bir biçimde orada kaldı. Ve, onu çok kişi gördü, onunla çok kişi konuştu. Ama o, fizik bedeninde değildi.

Öyleyse, Yeshua ve Meryem’le ilgili soruyu yanıtlamak için….evet, bir yığın potansiyel vardı. Ve, sık sık –nasıl desek- ne olduğunu görmek için başka katlara gidenler olur. Ve onlar, belki de Jeshua ve Meryem’in gerçekten evlenip bir çocuk sahibi olduğu bir potansiyele rastlamış olabilirler. Yine de, burada bugün mevcut Sananda enerjisiyle gördüğümüz gerçek şu ki Yeshua ve Meryem evli değillerdi.

Bunun –nasıl desek- birçok nedeni vardı. Öncelikle, Yeshua daha önce evlenmişti ve tekrar o yoldan geçmek istemiyordu. Öteki neden (seyirci gülüşmeleri)…. öteki ……(Linda’nın gözlerini devirdiği “sözsüz” yorumundan sonra daha çok gülüşme) öteki neden ise, şayet bu ikisi evli olsalardı onların başkalarınca algılanışı ikisi arasındaki ilişkiyi değiştirirdi. Çünkü, zaten –nasıl desek- yeterince kıskançlık ve yanlış anlama vardı. Evli olsalardı, Yeshua’nın yakınlarına bu çok zor gelirdi. Ayrıca, –aralarında o kadar büyük bir sevgi ve saygı vardı ki- çoğu zaman kelimenin tam anlamıyla iki ayrı yöne gittikleri için, evliliğin onlar için çok zor olacağında mutabıktılar.

Bir sürü nedenden dolayı, bu çiftin hiç çocuğu doğmadı. Genellikle –nasıl desek- bireysel bir ruh olarak değil de, bilincin ifadesi olarak gelenlerin çocuğu olmaz. Ve bunu da kendi zamanınızın –nasıl desek- büyüklerinde görebilirsiniz….. örneğin, Hitler dediğiniz kişi…..farkındalık açısından büyüktür. Diğer bir çoğunun da çocuğu olmadı. En iyisinin, yapmamak olduğunu düşündüler. Burada, bunun gerçekleşmesi için bazı fiziki zorluklar var. Bu yüzden, yaşanmış olan gerçekte, bu ikisinin evlenmediğini, çocuklarının olmadığını söylemek zorundayız. Teşekkür ederiz.

4. ŞAMBRANIN SORUSU (mikrofonda bir hanım): Tobias, kendime son günlerde defalarca sordum “benim tutkum nedir?” diye. Ve bir gün, bir sanat galerisine girdim ve orada, heykelin bana hissettirdiği büyük tutku ve neşeyi farkettim. Burada birden fazla potansiyel görebiliyorum. Bunlardan biri, bu galeride kendime yepyeni bir pozisyon yaratmak için bir iş teklifi hazırlamam. Lütfen bana iş durumunun yürüyüp yürümeyeceğini söyleyebilir misin? Potansiyel nedir? Ve sunumdan önce iş teklifimde yapmam gereken değişiklik var mı? Teşekkür ederim.

TOBIAS: Söz konusu tüm potansiyellere bakıyoruz. Ve nihai olarak hangi teklifi götüreceğin ve nasıl yaratacağın sana kalmış. Orada olma potansiyeli var. O –nasıl desek- tutku, potansiyel enerjisine katkıda bulunur ama korku –nasıl desek- kendinden duyulan kuşku, enerjilerin yolunu değiştirir ve gerçekleşmez.
Öyleyse, kendini güvenli enerjideyken imgeleyebilir misin? Sözünü ettiğin bu galeride, tutkunun mekanında kendini imgeleyebilir misin? Burada kendini büyürken hayal edebiliyor musun? Kendini –nasıl desek- dediğin kadar önemli o raporu yazarken imgeleyebiliyor musun?

Ama bu sunum…..artık, sözcüklere ilişkin değildir. Onların ötesindeki enerjiye ilişkindir. Seni işe alma potansiyelini taşıyanların dikkatlerini çekecek enerjiye. Yani, bu tümüyle sana kalmıştır. Olmasını sağlayacak olan her şey orada. Şimdi, güvenli enerjide kal ve hayal gücüne izin ver. O potansiyelin hayat bulmasına izin ver. Ve bulacaktır da. Ama, gerçekleştiğinde, onu özgür bırak. Bırak büyüsün. Gerçekten.

5. ŞAMBRANIN SORUSU (Internetten, Linda okuyor): Sevgili Tobias, öyle öfke doluyum ki. Çoğu, ta çocukluğuma kadar uzanıyor. Bir kısmı da şimdiki zamandan. EMF dengelemesini denedim ama pek işe yarıyor gözükmüyor. Bu konudaki düşünce, fikir ve önerilerin gerçekten makbule geçecek. İnsanlık için hissettiğin o derin şefkate teşekkürler birader (seyirci gülüşmeleri ve Tobias’ın kıkırdaması).

TOBIAS: Bazı –nasıl desek- derin öfke meseleleri şu andaki hayatınızdan kaynaklanan yeniler, bırakılması en zor olanlardır. Etrafta dolanıp durma eğilimindedirler. Kalmak isterler. Ve bir bakıma –nasıl desek- buradaki enerji çalışmasına, EMF enerji çalışmasına bu öfkeyle savaşmak için yaklaştıysan, zaten işe yaramayacaktı.

Burada yaptığın, biriyle savaşmak için bir diğer enerjiyi kullanmaktır. Ve EMF’nin öncelikli amacı bu değildir. İçeri girip bu konulara seslenmek, geri dönüp –nasıl desek- öfke nedenlerine şifa sağlamakla iligili bir şey bu. Hala bu öfke yüzünden hayatı etkilenmekte olan tek kişi sen değilsin. Yani bu, geri dönüp öfkenle konuşmakla ilgilidir, geri dönüp, geçmişe dönüp –hayal gücün güvenli alandayken- konuyla ilgili kişilerle konuşmanla ilgilidir.

Şimdi, öfke geçmişe gitmek için aklını kullanmıyor. Evet, tam anlamıyla geçmişe gidebilirsin. Geçmişte olmuş olayların sırasını değiştiremezsin ama bilgeliği ve anlayışı değiştirebilirsin, böylelikle şifa bulursun.

Öyleyse, işin içindeki kişilere, olaylara geri dön. Hayal gücünün aracılığıyla dön. Bu olayların niçin olduğunu her birine tek tek sor ve dikkatlice dinle. Bunu niye seçmiş olduğunu kendine sor. Öfke enerjisine niye hala orada olduğunu sor. Ve dinle…..sana bir şey anlatacaktır.

Kalbinin derinliklerinden anla ki bu enerjiler salıverilmek istiyorlar. Öfke enerjisi, kendisiyle birlikte diğer enerjileri taşır. O yalnızca salıverilmeyi isteyen enerjileri taşımaktadır. Ve bunun altını seninle –ve tüm Şambrayla- tekrar tekrar çizeceğiz. Şifa tümüyle gerçekleşmek istiyor. O gerçekten meydana gelmek istiyor –bedenin….ve aklın ….ve ruhun… geçmiş yaşamlardan şifalanması. O gerçekleşmek için çırpınıyor. Daha fazla şifalanmamış ve dengelenmemiş bir halde kalmak istemiyor. Gerçekten bu işin olmasını istiyor…..evet bunun için çırpınıyor.

Öyleyse, bunun olmasına izin verebilir misin? Gerçeklik tabanını….hayal gücü dediğimiz şeyi…. açabilir misin? Tüm bu olaylara ve durumlara geri dönüp konuşabilmek için gerçeklik tabanını aç. Kendi başına yapmaya zorlanırsan, geri dönmek için bir Şambra enerji işcisiyle çalış. Rehber ve sınır olabilmeleri için yardım et onlara. İşi senin için yapmalarına izin verme. Ama, geçmişe geri döndüğünde, senin için bir alan tutmalarını sağla. Bundan çok yararlanılır.

Ve, bu enerjiler şu anda salıverilmeyi istiyorlar. Herhangi bir bloke olmuş enerji, salıverilmeyi arar. Şifalanmamış bir enerji, şifa arar. Bir yara, bütünleşmek ve şifaya geri dönmek ister. Bu hepinizin anlaması gereken bir prensip, bir temel, temel bir prensiptir.
Öyleyse, her halukârda, öfkeyi daha çok öfkeyle durdurmaktan vazgeçmenizin zamanıdır. Teşekkür ederiz.

6. ŞAMBRANIN SORUSU (mikrofonda bir hanım): Selam Tobias, geçen Pazar tıpkı ruh deneyimi gibi bir rüya deneyimim oldu. Ve, yarattığım şey hakkında, rica etsem bana bir açıklamada bulunabilir misiniz?

TOBIAS: Eveet…..Bu başına daha pek çok kez gelecek –ve başkalarının başına da- rüyalar daha çok derinleşecek ve çok daha mistik olacak ve dediğin gibi, ruh deneyimi gibi olacak. Ve evet, hayal gücünü açtığın ve rüyalarında tümüyle farklı bir kata gittiğin için olmaktalar. Son zamanlarda hayallerinin de yükseldiğini gözlemledin. Farklı katlara giriyorsun.

Rüyalarının, şimdi farklı bir amacı var. Geçmişte, Eski Enerjideki rüyalar yardımcı olmak için tasarlanmışlardı –nasıl desek- meseleleri çözmek için. Ayrıca değişik potansiyel ve durumları sonuna kadar yaşamana yardımcı olmak için tasarlanmışlardı. Ama şimdi, işler değişiyor. Ve rüyalar –nasıl desek- özellikle senin rüyanda –doğru sözcükleri bularak- tanrısallığının hayatına nasıl akacağının – ve akıyor da- bir ifadesiydi. Yani, sana göre rüya olan şey Şimdi haline uyanmanla, günlük hayatında da olmaya başlayacak. Artık rüya olması gerekmiyor.

6. ŞAMBRA: Teşekkür ederim.

TOBIAS: Teşekkür ederiz.

7. ŞAMBRANIN SORUSU (internetten, Linda okuyor): Sevgili Tobias, şimdi artık birçok materyel var. Yeni kişiler geldiğinde, onlara nereden başlamalarını söylemeliyiz?

TOBIAS: Bu soru her zaman ilginçtir. Şambra ile dört buçuk yıllık çalışma materyeli oluşturduk, enerjilerin kanallığına yardım ettik, sizin mesajınızı geri getirmeye yardım ettik. Yani, mesajınızın bu olduğunu düşünerek, soruyu biz SİZE soruyoruz –öğrencinin nereden başlamasını istersin? Bu soruya verilecek genel bir cevap yoktur. Her öğrencinin kendisine kalmıştır.

Bazıları –nasıl desek- mevcut serilerde kalır, bir yandan da okur ya da geriye giderken bizim aylık kanallığımızı dinler. Eski materyeli ne kadar çabuk özümseyebildiklerine şaşarsınız, eski materyeli bir-iki ayda bitirip, özümser –siz ve biz aylık kanallıklarda zorlukla ilerlerken (gülüşmeler)- çünkü o materyelde siz bir enerji alanı yaratmış oldunuz ve bu alan, yenilerin daha kolayca hazmedip anlamalarını sağladı. Siz ayrıca, yaptığınız çalışmalarla, onların önündeki yolu da açtınız. Bu kısaca, her öğrencinin kendine kalmıştır.
Ama sizden istediğimiz şudur –bunu zor hale ya da disiplin haline getirmeyin. Onlara, her dersi üç günde bir okumalarını söylemeyin ya da onlara bir dolu kalıp vermeyin. İyi dinlerseniz, nerede olmaları gerektiğini, nerede söyleyeceğinizi bileceksiniz. Zaten ilgileniyorlarsa, başa dönüp okurlar.
Her Shoud’da, her yeni Shoud’da enerjisel olarak da birşey yapıyoruz. Enerjiler –tekrarlıyoruz, bu çok karmaşık bir şeydir – ne dinlediğini ve ne okuduğunu çıkartamayan yeni gelenler için dokunmuş olan enerjiler vardır. Yani, onlar için başka enerjileri de oraya koyuyoruz.

8. ŞAMBRANIN SORUSU (mikrofonda bir hanım): Selam Tobias, benim soruma da biraz değinmiş oldun ama bedenimde neler olduğunu bana söyler misin? Geçen yıl sağ tarafımda sorunlar vardı, şimdi sol tarafımda da başlıyor gibi.

TOBIAS: Beden kendini yeniden çalıştırıyor. Beden şu anda, tam anlamıyla koca, koskaca Eski Enerjiyi salıvermekle meşgul. Ve bu süreçte bile bir an gelir ki, enerjiler ne yapmaları gerektiğini, kendilerini nasıl şifalandıracağını bilmezse, bir şeyler biraz durur. Yani, bu –nasıl desek- güvenli enerjide olmak ve kendini daha güvende hissetmekle ilgilidir. Böylece, sisteme çok ağır gelmesin diye beden kendini farklı bir tarzda şifalandırır.

Ama, senin şu anda Yeni Enerji çalışması yapanlarla, tıp insanlarıyla çalışmanda yarar var. Onlar olan bitenin doğasını anlıyorlar. Çevrende, senin bu dönemden daha hızlı geçmeni sağlayacak çok, pek çok kişi var, yani burada sıkışıp kalma. Teşekkür ederiz. Ama, ilgi gerekiyor, bunu korkutmak için söylemiyoruz. Ama, söylediğimiz şudur: enerjiler açısından, bunları halletmelisin.

9. ŞAMBRANIN SORUSU (internetten, Linda okuyor): Sevgili Tobias, Chritensen-Norveç’e yaptığınız ziyaret için teşekkür ediyorum. Kardamomme Kasabası (İngilizcede Cardomon Town) öyküsündeki Tobias isimli fantazi figür hakkında ne düşündüğünü merak ettim.

TOBIAS: Eveet, onun yaratılmasına yardım ettim (seyirciler gülüyor). Nasıl desek, biz bu tarafta, pek çok ilginç şey yaparız. Belki de bol vaktimiz olduğundandır (daha fazla kahkaha).

Tobias enerjisinin orada olması rastlantı değildi. Ve ufuktaki değişimleri gözleyen deniz feneri metaforunun orada bulunması da rastlantı değildi. Ve sizin toplantınızın o yerin yanıbaşında olması da kesinlikle rastlantı değildi. Yani, bu da bizim bu tarafta oynadığımız küçük oyunlardan biriydi. St. Germaine ve ben birlikte çok eğleniyoruz (seyircilerden daha çok kahkaha)! (Thorbjorn Egner’in “Cardomon Kasabasının Halkı ve Hırsızları” adlı çocuk öyküsü hakkında daha fazla bilgi için Amazon.com’a bakın. Bu bilgi için, Toril Stroe’ye teşekkür ederiz.)

10. ŞAMBRANIN SORUSU (mikrofonda bir hanım): Tobias, bize öğretirken gösterdiğin iyilik, açıklık ve sabır için sana çok teşekkür ederim. Ve, 1980’den beri görmediğim, iki çocuğumun babası hakkında sana birşey sormak istiyorum. Adı Michael. Ve acaba onu bir daha görecek miyiz? Onu çok merak eden iki çocuğu, iki de torunu var.

TOBIAS: Şimdi o enerjiye bakıyoruz. Burada kesin bir tahminde bulunmak zor ama onun enerjisinde, gördüğümüz ve bağlantı kurduğumuz kadarıyla, derinlerde yatan bir korkusu var –nasıl denir- belki de senin çok iyi tanıdığın bir korku enerjisi. Ve bu korku, onun uzakta kalmasına neden olmuş. Ve o tam emin değil, oo, evet (Tobias’ın bu ünlemi, perdenin öte tarafında biriyle konuşuyormuş gibi). Gördüğümüz şu….bazı şeyleri burada açıklayamıyoruz, o yüzden biraz zorlandık. Nasıl denir, çok basitçe – Yeni güvenli enerjiye girdiğinde, onun seni algılayışı değişecek. Ve onun tüm korku enerjisi değişecek. Ve yeniden birleşmeniz mümkün olabilecek. Bu bir kehanet değil. Diğerlerinden daha önde duran bir potansiyel.

10. ŞAMBRA: Teşekkür ederim.

TOBIAS: Teşekkür ederiz. Ve bu arada, o rüya halindeyken seninle düzenli olarak iletişim kuruyor, bilgi ve enerji için sana güveniyor. Ama insan olarak bir korkusu var. Yani, hala birbirinize derin bir şekilde bağlısınız.

LINDA: Dilersen, son soru.

11. ŞAMBRANIN SORUSU (mikrofonda bir hanım): Tobias, internette, dünyanın farklı yerlerinden değişik kişilerce çekilmiş pek çok resim gördüm. Güneş sanki yeni güneşler doğuruyordu. Bu fenomeni bana açıklar mısın?

TOBIAS: Eveet…güneş, yeni güneşler doğuruyor demek istemiyoruz. Ama, söylemek istediğimiz şu –nasıl denir- dünyanın her yanında insanlar kendi tanrısallıklarını doğuruyorlar. Ve güneş buna uyan cevabı veriyor. Tüm bu enerjilerin yansımasını görüyorsunuz. Ve, güneş patlamaları gibi şeyler görüyorsunuz. Ve çoklu güneşler ya da güneşler görüyorsunuz. Ve şu anda olanlar, ilahi –sizin cennet katları diyebileceğiniz- katlarda olan kutlamalardır.

Ve son bir soru almaktan mutlu olacağız.

12. ŞAMBRANIN SORUSU (internetten Linda okuyor): Son günlerde, her fotograf çektiğimizde, ortaya küre çıkıyor ve bu yalnızca Shoud’larda ve work shoplarda olmuyor. Bu konuyu genişletebilir misin? Ne olup bittiğini gerçekten anlamak istiyoruz. Teşekkürler.

TOBIAS: Eveet….ve buradaki küreler, ya da enerji topları…bazen enerji dairesel değildir, fotoğraflarda çıktığı gibidir. Sizin enerjileriniz o kadar güçleniyor ki resimlerde çıkıyor. Ve dijital teknolojiniz nedeniyle, filme oranla dijitalde daha fazla görünecektir. Projeksiyon yapmak –nasıl denir- küre enerjilerinden geçirildiğinde daha kolaydır.

Bazen küreler, şu anda sizinle birlikte olan bizim tarafın salt enerjileri ya da melekleridir. Ve bazen bu enerji topları –nasıl desek- sizden yayılan enerjiden gelir. Daha parlak olanlar, sizden yayılma eğiliminde olan kendi enerjilerinizdir. Daha sıkı küre ya da top görünümündekiler ise meleksel katlardan gelir. Ama bunlar, fotoğraflarınızda giderek daha çok çıkacaktır.

Ve ben, Tobias, kendimi bazılarında göstereceğim (seyirci kahkahaları)! Ve, Cauldre’nin kanallık sırasında flaşlı makinelerden hiç hoşlanmadığını biliyoruz. Ama, belki de yakındaki Şambra yıllık toplantısında bu düşüncesini değiştirmeye açık olur. Evet, evet. gerçekten, gerçekten, bir süre için flaşlı fotoğraflara izin veriyor ki hepimizin ne tür küreler yaratabileceğini görsün (seyirciler daha çok gülüyor).

Ve böylece, Şambra, bir başka hoş toplantı yaşadık. Bugün burada çok enerji verildi. Sizinle Oz Büyücüsü öyküsünü paylaştık. Filmden ve metaforlarından söz ettik. Yeni Dünyanın gelişinin gerçekten nasıl kehanet edildiğini konuştuk ama Yeni Dünyayı gök kuşağından öteye, Şimdiye nasıl geri getirebileceğinizi de konuştuk. Yeni Dünyaya gitmek için beklemek zorunda değilsiniz. Güvenli enerjiyi tutup güvenli enerji olarak yapabilirsiniz bunu.

Güvenli enerjideyseniz herşey size gelir…gelmek isteyen herşey. O güvenli alanı tuttuğunuzda, sonra sevgili arkadaşlar, hayal gücünüz çok dengeli şekilde uçabilir. Bu yalnızca güvenli enerjiye izin vermekle ilgilidir. Şimdi anı güvenli, çok güvenlidir. Ve devam edebilir…ve eder….ve eder.

Tanrısallığın –o güvenli alanı tuttuğunu- hissettiğinizde, güvenli alan SİZ’siniz. Gelir ve oynar. Ve o parlayacak ve sizi Yeni katlara taşıyacaktır. Hayal gücü enerjilerini açacaktır. Üç-boyutlu insan yaşamının üstüne çıkmanızı sağlayacaktır. Üç-boyutlu ve insan olabilecek ama aynı zamanda diğer herşey olacaksınız. Sizin beklediğiniz şey buydu.
Ve öyledir.