Ders On: Kimliksizlikten Yeni Kimliğe

Crimson Circle’de (Kırmızı Çemberde) sunulmuştur

TOBIAS: Ve öyledir, sevgili dostlar, sevgili Shaumbra, çemberimizde yeniden biraraya gelmekteyiz. Bedenen ya da ruhen burada bulunan herkesin enerjisi sevgi dolu, ve güçlü, ve dayanıklı. Yürümekte olduğunuz yükseliş yolu, olacağını sandığınız şey değildir. Bu pek de kolay olmamıştır. Ama sizler devam etmektesiniz. Yolculuğunuza devam etmektesiniz. Varlığınızın içindeki sevgi ve adanmışlık yüzünden, size getirdiğimiz derslere devam etmektesiniz.

Perdenin bu yanında bulunan bizler, sizin adanmışlığınızı hissedebilmekteyiz. Bu çok yoğun. Sevginiz ve enerjiniz yoğun. Devam etme arzunuz güçlü. Dinlenmek zamanı olan bir noktaya gelinir. Bu, sizin gevşeyip sessizlik içinde oturacağınız bir zamandır. Mücadeleyi, meydan okumaları ve fiziksel ve duygusal acıları salabileceğiniz bir zamandır. Bu, ailenizden olanların sevgisini sadece kabul edeceğiniz, alacağınız bir zamandır.

Burada birlikte olduğumuz bu kısa zamanda, kendinizi bizim sevgimize açmanızı rica ediyoruz. İnsan yaşantınızın meydan okumalarına bir ara vermenizi rica ediyoruz. Tıpkı Buda’nın, bir ağacın altında oturması gibi, yolunuzun üstünde bulunan ve sizi bir an canlandıracak bir ağacın altında oturmanızı, ve gölgenin keyfini çıkartmanızı rica ediyoruz. Bu zamanı, enerjinizi yeniden toparlamak için kullanın.

Birlikte bu çemberdeyken, bunun çalışmasını bu süre içinde biz gerçekleştireceğiz. Biz enerjiyi hareket ettireceğiz. Size, yaşantınızda misli misli hak ettiğiniz sevgiyi getireceğiz. Sevgili dostlar, yolculuğunuzun bu bölümünün, sevgiden vaz geçmek olduğunu biliyoruz. İster bu yaşamınızdan, ister diğerlerinden olsun, geçmişte yakın olduğunuz kişilerden vaz geçmekti bu. İçsel ruhunuza ve varlığınıza odaklanabilmek için, insan ilişkilerinin yakınlığından vaz geçtiniz.

Bu kişiler belki biyolojik ailenizdi. Belki bir eşti, ya da bazı durumlarda birçok eşti. Bunlar belki kendi çocuklarınızdı ya da yakın ve candan arkadaşlarınızdı. Onlar sizden alınmadılar. Tersine, siz onları (özgür) bıraktınız. Siz yolunuza devam edebilmek ve kendi tanrısallığınızı ortaya çıkartabilmek için onları bıraktınız.

Ama, başka insanların bu yakın sevgisinden, yoğun sevgisinden yoksun olmanın zor olduğunu biliyoruz. Bunu biliyoruz. Onun için biz bugün sizi destekleyen ve cesaretlendiren, ve sizi candan seven, ve sizi çok iyi tanıyan bir aile olarak geliyoruz size. Şimdi size geliyor ve şöyle diyoruz, “Sadece gevşe.” Burada dostlarla birliktesiniz. Burada, Shaumbra ile ve size bu çemberde katılmak üzere her türlü boyutlardan gelen meleklerle birliktesiniz.

Gerçekleştirdiğiniz çalışma için sizi ne çok seviyoruz! Gerçekleştirdiğiniz çalışma için size ne çok hayranlık duyuyoruz! Size söylemek zorunda olduğumuz fazla bir şey yoktur. Enerjiyi getiriyoruz, sevgiyi getiriyoruz.

Ve evet, şu anda soruyu soran kişiye yanıtımız, bu da değişecektir. Yaşamınızdaki sevgiler ve ilişkiler kesinlikle değişecektir, ama geçmişte bildiğinizden farklı olacaktır. İçinizden bazıları buna çok sevinmektedir. Bu, farklı olacaktır. Bu, yeni bir sevgi türü olacaktır. Biz Sekizinci Derste bundan söz etmiştik.

Bu kendi içinde bütünleşmiş, tamamlanmış bir sevgi olacaktır, çünkü SİZ kendi içinizde bütünleşmiş ve tamamlanmış olacaksınız. Bu, beklentiler taşımayan, gündemi olmayan bir sevgi olacaktır. Sevgi, eski enerjide olduğu gibi, dualitenin öbür yüzü olmayacaktır. Bu, bütünleşmiş ve tamamlanmış, ve kendine sadık bir sevgi olacaktır. Sizi sadece sevgi uğruna birleştirecektir. Bir düşleyin bunu – SADECE sevgi uğruna başka bir insanla birleşilen bir ilişkiyi. Bu, beklentiyle ilgili olmayacaktır, ya da duygu sömürüsü yapmaya çalışan bir insanla ilgili olmayacaktır. Sadece sevgi adına olacaktır!

Sevgili varlıklar, birlikte olduğumuz bu zamanı aziz tutmaktayız. Bugün konuşacağımız çok şey var. Bu zamanlar değerlidir ve bu zamanlar azdır. Çoğunuzun, Shaumbra, yaşamınızın bu anında çok yoğun olduğunu biliyoruz. Şu anda dualitenin içinizde ve çevrenizde ne kadar hızlandığını hissettiğinizi ve ne Ruh’la, ne kendinizle, ne de Shaumbra ile böyle oturacak zaman bulamadığınızı biliyoruz.

Buradaki enerjiler yapılanmakta ve yoğunlaşmaktadır. Tanrısal duyularınızla, öbür tarafın kapılarından geçip gelen konukların olduğunu hissedebilirsiniz. Sizinle birlikte olmak için, gözlemlemek ve sevmek ve desteklemek için şimdi gelip de İkinci Çembere oturan çok konuk var. Ancak, özellikle iki varlık var ki, bugün buraya gelmekte, bu çembere katılmakta ve ilginç enerjiler getirmektedir.

Gerçekten, enerjinin yapılandığını hissedebilenleriniz, artık çok iyi tanıdığınız, size yol gösteren, Yeni Enerjiye giden yolculukta yanıbaşınızda yürüyenin şimdiden farkındadır, Metatron denilen varlık bugün tekrar buradadır. Metatron’un enerjisi, aylar öncesi ilk geldiğinden bu yana farklıdır. Metatron’un enerjisi, çok farklı.

Bu, Metatron değiştiği için böyle değildir, sevgili dostlar. Bu, siz değiştiğiniz için böyledir. Metatron enerjisi sizi eskisi gibi etkilememektedir. Sizi dengeden çıkartmamaktadır. Kükreyerek ortaya çıkmamaktadır. O şimdi çok daha rahat, çok daha yumuşak, ama yine de çok yoğun hissedilmektedir. Metatron enerjisindeki bu yoğunluk, kendi yolculuğunuzun yoğunluğunu temsil etmektedir. Ama Metatron, sizden….ve artık olmadığınız kişiden söz edeceğimiz bu ders için gelmektedir.

Metatron’un enerjisi bu odada yapılanmaktadır, herbirinizle yapılanmaktadır. Ama siz şimdi bu enerjiye çok daha alışkınsınız çünkü sevgili dostlar, Metatron size çok yakın olmuştur. Metatron sizDİR! Metatron, Ruhsal sesinizdir.

Metatron, perdenin öbür yanında bir enerji dengesini tutmuştur. Metatron enerji dengesini, Başmelekler Mertebesinde bulunan çok kutsal bir tapınakta tutmuştur, muhafazalı ve güvenli ve çok kutsal olan bir tapınakta. Bu tapınağa çok az varlığın girme izni vardı. Kendi tanrısal enerjinizin bir parçasının, Metatron tarafından korunduğu yer burasıdır. Ruhsal sesiniz Metatron tarafından korunan o çok tanrısal ve çok saf – sevginin saflığı – olan parçanızın, uygun zaman gelene dek beklediği yer burasıdır. Metatron, bu yükseliş Dizisi boyunca hepimizle birlikte yürümüştür.

Metatron şimdi enerjisini doğrudan Dünya düzeyine getirebilmektedir. Bu daha önce mümkün olmamıştır. Bu mümkün değildi. Enerjisini bu alana, bu çembere getirerek, Metatron şimdi bize katılabilmektedir. Ve onun enerjisi kesinlikle bugün buradadır.

Metatron enerjisini hissedin bugün, dışardan bir varlık olarak değil, bir erkek-melek varlığı olarak değil. Enerjiyi, Metatron adı altında, kollektif Metatron enerjisi altında, kendi tanrısallığınızın ta kendisi olarak hissedin. Kendinizi, Metatron’da hissetmeye izin verin. Ve Metatron’un, kendini sizde hissetmesine izin verin. Kaynaşmanın meydana gelmesine izin verin.

Tanrısallığınızın simgesi ve Ruhsal sesiniz Metatron, şimdi bize katılmaktadır. Metatron, oldukça meydan okuyan yolculuğunuzda, birlikte paylaştığımız bu süre içinde bir nefes almanızı sağlayan tanrısallığınızdır. Metatron, kendi tanrısallığınızın ellerinde olmanızı, bir anlık dinlenme sırasında enerjinizin toparlanmasını ve bedeninizin, duygularınızın ve olduğunuz tümün yenilenmesini sağlamaktadır.

Oh sevgili dostlar, siz gerçekten bu enerjinin girmesine izin vermektesiniz. Biz bunu odanın her yerinden, birlikte içinde oturduğumuz çemberin her yerinden görebilmekteyiz. Siz gerçekten, tanrısallığınızın şimdi ortaya çıkmasına izin veren, açılan bir çiçek gibisiniz.

Bu ders için bize katılan bir varlık daha var. O şimdi varlığını öne çıkartmaktadır. Bu, oldukça iyi bildiğiniz bir enerjidir – nasıl desek – “patron” dediğiniz varlıktır. Bu çok tanıdık bir enerjidir. Bazı zamanlar aklınız çok karıştı onunla. Bir dakikaya kadar, burada söz ettiğimiz şeyin ne olduğunu anlayacaksınız. O bir anlamda, çok aşina olduğunuz bir aileden gelen, size bir tür grup liderliği ya da rehberlik yapan bir varlıktır. O, bu sizin için bir dönüm noktası daha, bir dönüşüm noktası daha olduğu için bugün buraya gelmektedir.

Başmelek Mikail’in enerjisine kendinizi açın! Onun varlığına bu “yeni enerji sınıfında” sık rastlanılmamıştır. Bugüne kadar konuk rolündeki varlıklardan biri olmamıştır. Ama o, bu ders için gelmektedir. Sık sık sövdüğünüz kılıcıyla birlikte gelmektedir. Başmelek Mikail’in tuttuğu Gerçek Kılıcı ateşler içinde parlamaktadır. Onun bize katılması için zaman şimdi uygundur. Bu, bugüne kadar uygun değildi.

Size biraz Başmelek Mikail’den söz edeceğiz. Biz konuşurken, sizin de kendinizi sadece onun titreşimine açmanızı rica etmektedir. Mikail bir anlamda, her biriniz için bir sorumluluk taşımaktadır. Mikail, çok farklı düzeylerde birlikte çalıştığınız varlıktır. Evrenin Yeni Enerjisini yaratmak amacıyla Başmelekler Mertebesi kurulduğunda, eğitilmenize yardımcı olmak için, çok uzun bir zaman önce başlayan Dünya yolculuğuna hazırlanmanızı sağlamak için sizinle çalışan Mikail’di.

Bildiğiniz gibi, Mikail hiçbir zaman bir insan biçimi edinmemiştir. O, sizinle birlikte, Dünya ve insan biyolojisi ve insan bilinci modellerinin yaratılmasına yardımcı olan bir mimardır. Siz Dünyaya gelmek üzere Başmelekler Mertebesini terk etmeden önce, Mikail bir anlamda sizin talim çavuşunuzdu. Her birinize, kendi yolculuğunuzun simgesi olan Gerçek Kılıcını veren Mikail’dir. Kendi gerçeğinizi bulmak amacıyla yolculuğunuza koyulmadan önce Mikail tarafından size verilen bu kılıç, kendi bilincinizin ve kendi biyolojinizin bir parçasıdır. Daha Dünya’ya gelmek üzere yola çıkmadan önce kılıç size verilmiştir. O zamandan bu yana, kılıç kimliğinizin bir parçası olmuştur.

İncilinizi ve kutsal yazılarınızı size öğretenler, Mikail’in cennetlerdeki devasa savaşta Şeytanla ya da Lusifer’le nasıl savaştığı öyküsünü anlatmaktadır. Mikail, Şeytanı cennetten kovmuştur. Sevgili dostlar, öykü biraz karıştırılmıştır, çünkü öyküdeki Şeytan aslında sizsiniz! (kahkahalar ve Tobias kendi kendine güler) Ama onu şeytan olarak sunmak, daha iyi bir öykü yaratmıştır.

Başmelekler Mertebesini, ya da “cennet” denilen yeri terk eden SİZdiniz. Sizi eğiten Mikail’di. Size kılıcı veren ve yolunuza gönderen Mikail’di. Siz hiçbir yerden kovulmadınız. Siz bu “cenneti” terk edip Dünya’ya gelmeyi seçtiniz. Siz bunu önceden kabul ettiniz.

Gerçek öykü şu ki, arayışınızın bilinç simgesi olan Gerçek Kılıcını Mikail size uzatırken, gözleri yaşlarla dolmuştu. Bunun, sizin için uzun ve zorlu bir yolculuk olacağını Mikail biliyordu. Rüyalarınızda ya da uyanıkken size geldiğinde, onu tanımayacağınız zamanların olacağını Mikail biliyordu. Bu, onu hüzünlendirmiştir.

Gerçek öykü, Şeytanın cennetten kovulduğu büyük bir savaşla ilgili değildir. Gerçek öykü, Dünyaya gelmek üzere Başmelekler Mertebesinden ayrılmanızla ilgiliydi. Kendi gerçeğinizi bulmak amacıyla yaptığınız yolculukla ilgiliydi. Sizin gerçeğiniz, tanrısallığınızdır. Onu, kendi başınıza bulmak zorundaydınız. Siz onu dualite unsurları, ve dahası, perde unsuruyla bulmak zorundaydınız – sizi geçmişten saklayan, kendinizden saklayan ve uzun bir süre bizden saklayan, iki çok kuvvetli güçle. Tanrısallığınızı keşfetmek için, bu Dünya yolculuğuna çok – nasıl desek – nötr bir çevreye gitmek zorundaydınız. Gerçek Kılıcı, kendi yolculuğunuzu simgelemektedir.

Bizimle birlikte olmak için Mikail’in şimdi gelmesi şaşılacak bir şey midir? O buraya, sizin eğitmeniniz olarak, uzun dönemler boyunca sizinle sıkı bir bağ kurmuş olan biri olarak gelmektedir. Mikail bu derse gelmektedir, çünkü bu aynı zamanda bir tür mezuniyet törenidir. O, içinizde kendi gerçeğinizi bulacağınız şu son enerjisel anlara gelebilmeniz için, sizi özgür bırakmak üzere gelmektedir.

Metatron ve Mikail’in enerjileri sizi beslemek üzere buradadır, böylece içinden geçtiğiniz yoğun yükseliş sürecinden bir mola alabilirsiniz.

Sevgili dostlar, sizinle yaptığımız dersler çok konuları kapsadı. Şimdiye kadar tamamlanmış iki adet diziden geçtik (Yeni Dünya ve Yaratıcı Dizileri). Şimdi de, bu Yükseliş Dizisinin sonuna gelmekteyiz. Geriye dönüp, size sözünü ettiğimiz şeylerin özüne bir bakmanızı rica ediyoruz.

Gerçekten, Yuvayı nasıl terk ettiğinizin öyküsünü verdik size. Sizler, arayış içinde büyük bir maceraya atılan, İlk Çemberin dışında bir kimlik edinmeye çalışan, genç Prenler ya da Prenseslerdiniz. Siz, tahta geçmeden önce, kim olduğunuzu keşfetmek istediniz.

Bu geçtiğimiz üç yılda çok şey tartıştık. Biz, kısa duvarın arkasında durmaktan ve sorunları İnayet Fırınına koymaktan söz ettik. Biz, bunun artık sizinle ya da olduğunuzu sandığınız kişiyle ilgili olmadığı gerçeği hakkında konuştuk. Bu artık sizinle ilgili değildir. Bundan çok daha muazzam bir şey söz konusudur.

Bu, geçmişinizdeki karmayı şifalandırmakla ilgili değildir. Bu, Dünyaya gelmeden önceki zamanınızın karmasını şifalandırmakla bile ilgili değildir. Bu artık sizinle ilgili değildir. Siz bunu yükseliş halinizde dönüştürdünüz. Biz size çok şeyleri salıvermenizden, onları İnayet Fırınına koymanızdan söz ettik. Hiçbir beklentiye sahip olmamak, salıvermek hakkında konuştuk, çünkü beklenti….oh, bu o kadar Eski Enerjideki dualiteyi temel almaktadır ki!

Geçen ayki toplantımızda size boşluktan, ilginç bir ders olan, ilginç bir kavram olan boşluğa gitmekten söz ettik. Ve kesinlikle, bu “boşluk” sözcüğünü kesinlikle çok dikkatli seçtik. Ve bu gerçekten de, Yuvayı terk ettiğiniz zamanların anısını ortaya çıkartmıştır. Bunun geçmişle bir ilişkisi VARDIR. Krallığı terk ettiğiniz zaman, boşluğa gittiniz.

Dualiteyi terk ederken yine bir boşluğa girmektesiniz, çünkü dualitenin ötesinde yatan şey daha yaratılmamıştır. Onu yaratan sizlersiniz, sevgili dostlarım. Siz Yeni Enerjiye girecek ilk kişilersiniz. Diğer kişiler için temelleri sizler oluşturmaktasınız. Ve bu gerçekten, Krallığı terk edip de boşluğa girdiğiniz geçmişle ilgili korkuları, ve anıları, ve endişeleri beraberinde getirmektedir.

Onun için, şu geçtiğimiz 30 gün boyunca eski hislerin geri gelmiş olması…korkularınızın olmuş olması…belki pişmanlık anılarının ortaya çıkmış olması….yaptığınız şeyle ilgili endişelerinizin olması şaşılacak bir şey midir? Son dersimizi izleyen günlerde çoğunuz şöyle düşündünüz, “Bu bir tür hile mi, oyun mu? Kimliğimin tümünü mü bırakmaktayım? Kendimi salıvermekte miyim? Başkaları tarafından hükmedilebileceğim, ya da karanlık tarafın beni etkileyebileceği bir yere mi gitmem isteniyor?”

Ve bildiğiniz gibi, biz size şöyle dedik, “Kesinlikle, eğer yapmak istediğin buysa, kesinlikle.” Ama istemediğinizi biliyoruz. Ve bu ışık ve karanlıkla ilgili eski oyunu bırakmaya hazır olduğunuzu biliyoruz. Siz bu enerjiyi, dualiteye sıkı sıkıya tutunmazsanız, kötü bir güç tarafından yok edileceğiniz korkusunu salmaya hazırsınız.

Bu eskidir, sevgili dostlar. Bu artık geçerli değildir. Orada, dışarda, size hükmedebilecek bir varlık yoktur….. şu anda soruyu soran kişiye yanıtımız, evet…bir eşin bunu zaman zaman yapmasından başka. (kahkahalar) Ama bizim taraftaki varlıklar bunu yapamazlar. Hatta Metatron ya da Mikail, sizi yoketmek için ve etkilemek için, şu anda size hükmetmeye kalksalar bile yapamazlar bunu. Hiçbiri yapamaz. Siz kendi tanrısallığınızı tutmaktasınız ve ona sahipsiniz!

Sizinle birlikte çok, çok şeyler tartıştık. Bunların özü, salıvermekle ilgiliydi, geçmişi salmak, kim olduğunuzu salmak, alışkanlıkları, kalıpları salmaktı, gerçekten bırakmaktı. Bu, sizin deyiminizle ve tanımlamanızla, ağır, yavaş bir yolculuk olmuştur. Nasıl bırakılacağını öğrenmek, bu son üç yılı almıştır. Bizim tanımlamamıza göreyse, bu çok kısa bir süre olmuştur!

Siz, binlerce, ve milyonlarca, ve daha da milyonlarca yıllık deneyimleri salmaktasınız. Bunlar uzun, çok uzun zaman önce yerleştirilmiş kalıplardır. Saldığınız budur. Son üç yıla ait dersler, gerçekten salıvermeye odaklanmıştı. Sizin de farkettiğiniz gibi, eski yükünüzü, Yeni Enerjiye beraberinizde taşıyamazsınız.

Ve şu an içinde bulunduğunuz, meydan okuyan nokta budur. Belirli şeyleri beraberinde götürme arzusu, çok güçlü bir arzu mevcuttur – nasıl desek – kimliğinizin bilinçlerini, geçmişteki kimliğinizin parçalarını beraberinde götürme arzusu. Bu öncelikle, kendinize pek güvenmediğiniz için böyledir.

Boşluğa gidin, denilmesi bile, içerdeki bir korkuyu tetiklemektedir. “Ama ya…?” sorularını ortaya çıkartmaktadır. “Herşeyi bırakırsam ne olur? Hiç kimliğim kalmayacak mı? Başka bir varlık tarafından yok mu edileceğim? Kötü ya da karanlık yanın etkisinde mi olacağım?” Tüm bu endişeler ortaya çıkmaktadır. Ve bunlar şu anda uygundur. Kendinizi bu hislerden, düşüncelerden ve endişelerden reddetmeyin. Şu anda salıvermek ve boşluğa gitmek, Yeni Enerji işleminin bir parçasıdır. Ama sevgili dostlar, bu, olmuş olduğunuz kişiyi reddetmek anlamına gelmemektedir. Bu, kendi parçalarınızı kesmeye, ayırmaya çalışmak değildir.

Yükseliş Boşluğu, kendi içinizde dualiteyle boğuşmadığınız, sessiz bir alandır. Bu boşlukta, kendinize ait tüm parçalardan bir an için duraksamalarını, bir an için sessiz bir alanda olmalarını istersiniz. Burası, şu bilyelerden – beyaz ve siyah ve gri – hareketsiz olmalarını ve tanrısallık enerjinizin doğuşunu hissetmelerini istediğiniz yerdir. Burası, insan zihninizin sınırlarıyla düşünüp tartmaya çalışmayacağınız bir yerdir.

Yükseliş Boşluğunda, tanrısal zihnin ortaya çıkmasına izin verirsiniz. Bu size aittir. Siz, kendinizi dinlersiniz. Sadece bir an için, dualiteyi rafa kaldırırsınız. KENDİ Yeni Enerjinizin, KENDİ tanrısallığınızın tadına varacaksınız. Burada bulunan çoğu kişi, şimdiden bu hissi deneyimlemiştir. Ve bu daha sadece başlangıçtır.

“Yapmalı mıyım/ yapmamalı mıyım?” endişelerini, sizi korkutan bu kuşkuları bir kenara koyun. Bir an için bunları kenara koyun. Boşlukta olun. O zaman size ait olan, ve yalnızca size ait olan tanrısallık, ortaya çıkabilecektir. Sözünü ettiğimiz boşluk budur. Siz, tanrısallığınızın ortaya çıkabilmesi için, yolu temizlemektesiniz.

Bununla çalışmaya devam edin. Bir konuyu gerçekten duraksattığınız zaman, bir endişenizi gerçekten duraksatabildiğiniz zaman, meydana gelen şey(leri) hissedin. Tanrısallığınız, o zaman konuşabilecektir size. Onu duyabileceksiniz, çünkü dualitenin ayrıntılarına pek yakalanmamış olacaksınız.

Şimdi, dualiteden söz edelim. Bu, İlk Çemberin dışındaki kimliğinizi bildiğinizden beri var olan “iki” enerjisidir. Sık sık sözünü ettiğimiz gibi, bu şimdi değişmektedir. Biz, “iki” enerjisinden, “dört” enerjisine geçmekteyiz. Bunu tüm çevrenizde göreceksiniz.

Sık sık dörtsel matematikten söz ettik. İnsan bilincini dualiteden alıp, Yeni Enerjiye taşıyacak, yeni içgörülerden ve yeni keşiflerden söz ettik. Bilginin, doğru zamanda gelmeye başlayacağını söyledik. Bilinciniz değiştikçe, onu onaylayacak bilimsel bilgi de gelecektir. Bunun üzerinde çalışan araştırmacılar ve bilim adamları vardır.

Son toplantımızdan bu yana, bir bilim adamı/matematikçi, bununla ilgili bir kitap bile yazdı. (“A New Kind of Science” – “Yeni bir Bilim Türü” Stephen Wolfram, Wolfram Media) Bu epey ilgiye ve epey tartışmalara neden olmuştur. Ama yazarın kendisi tarafından yayınlanan bu kitabın içerdiği araştırmanın özü, ana görüş olmak yolundadır. Bu araştırma, eğer herbiri farklı enerjilere sahip üç unsur varsa, ve bunlara dördüncü bir unsur katılırsa, bunun Yeni bir Enerji türü yaratacağını göstermektedir. Bu araştırma, doğa modellerinin nasıl yaratıldığını, ve Yeni Enerjide nasıl yaratılabileceğini göstermektedir. Enerjilerin, birbirini izleme düzeninden ve bunların nasıl işlediğinden söz etmektedir. Ama bu her zaman bir 4 enerjisidir. 4’ün bir ögesi, her zaman diğer 3 ögeyi etkilemektedir.

Bu şimdi basılmış olarak sunulmuştur. Okuyabilirsiniz. Bu, sözünü ettiğimiz dörtsel matematik anlayışının sadece başlangıcıdır. Bu, ilk adımdır. Bunu anlamaya çalışmak ya da çürütmeye çalışmak üzere başka araştırmacılar devreye girecektir. Üstelik bu, daha da bilimsel ve matematiksel bir onaya neden olacaktır.

Siz bunu yaşam sürecinizde görmektesiniz, sevgili dostlar. Bu, eterik düzeylerde olan ve sizi etkilemeyen bir şey değildir. Bunu, yaşam sürecinizde görmektesiniz. Yolculuğunuzun onayını görmektesiniz.

Ama bu arada, dualite de tutunmak istemektedir. O, tutunmak istemektedir. Bunun delilini, gazetelerinizde, manşetlerde görebilirsiniz. Dualite, çaresiz bir biçimde tutunmak istemektedir. Gitmek istememektedir. Terk etmek, yok edilmek, unutulmak istememektedir. Kendi kimliğine tutunmaya çalışmaktadır.

Evet, kesinlikle, dualitenin kendi kimliği vardır. Kendi tireşimine sahiptir. O bir anlamda, tıpkı sizin gibi bir varlıktır. Ama deneyimlerinizden de bildiğiniz gibi, dualite artık yorgundur da. Dualite, Yeni Enerjiye dönüşme zamanının geldiğini bilmektedir. Dualite bile kendi içinde çelişkidedir, bir yanı tutunmak istemekte, bir yanı bırakmak istemektedir. Ne güzel bir orkestra! Gerçekten güzel! Bunların tümü, büyük değişimlerin meydana geldiğine ve olmaya da devam edeceğine işaret eden, daha yüksek zirveler, ve daha alçak dipler, ve daha hızlı döngüler yaratmaktadır.

Metatron’un bildirdiği gibi, dualite son ayaklanmasını gerçekleştirirken, tüm çevrenizde, insanları, ve kabileleri, ve ulusları, ve hükümetleri içeren ve huzursuz eden çok olay göreceksiniz. Çevrenizdeki dünyada olup biten şeylerin dinamiğini gerçek bir biçimde anlamadan, dua etmemenizi, meditasyon yapmamanızı ve imgelemeler yapmamanızı rica etmiştik. Kısa duvarın arkasında durun, ve dualiteden Yeni Enerjiye geçişi izleyin. O zaman, yapmanız gereken şeyi anlayacaksınız.

Tanık olduğunuz tüm olaylar uygundur. Dualite, özgür olmayı istemekle, tutunmayı istemek arasında gidip gelmektedir. Bu sadece dünyanızda değil, kendi içinizde de olmaktadır. Hatta bu, yükseliş ayakkabılarının içinde yürüdüğünüzde bile olmaktadır.

Siz aynı fiziksel bedenin içinde kalarak, bir yaşamdan ötekine geçtiniz. Çoğunuz, yeni bir yaşam sürecine geçmenize rağmen, aynı adı kullanmaya devam ediyorsunuz. Önceki kimliğinizden çok şey alakoydunuz. Bırakmak istemeyen bir parçanız var, ama başka bir parça da çaresizlik içinde salmaya çalışıyor. Siz çelişkiyi kendi yaşamınızda görmektesiniz, yaşamınızdaki meydan okumaları görmektesiniz. Öylesine tutunmak istiyorsunuz ki, ama öte yandan da değişmek istiyorsunuz – ilginç bir enerji dramı!

Çevrenizdeki şeylere bir bakın. Dualitenin yüzüne bir bakın. Olduğunu sandığı kimliğine tutunmaya çalışan insanlara bir bakın. Ancak, bu eski kimlik, kendileri tarafından çekilip alınmaktadır. Toplumunuzda yaygın olan dövmeleri gördüğümüzde, kendi kendimize gülüyoruz. Bu, şöyle demenin bir yoludur, “Ben kimliğime o kadar çok tutunmak istiyorum ki, kim olduğumu anımsayabilmek için bedenime işlenmesini istiyorum. Ben kimliğimi bırakmak istemiyorum. Ben onun fiziksel ve duygusal varlığımın derinlemesine gömülmesini istiyorum.”

Giysilerindeki etiketlerle, giysi dolabını kişiselleştirmekle, hatta t-şirtlerinin üzerine adlarını yazarak onu kişiselleştirmekle, kimliğine sahip çıkmaya çalışan insanları gördüğümüz zaman, kendi kendimize gülüyoruz. Bunun komik olduğunu düşünüyoruz. Onlar gerçekten kim olduklarını bilmiyorlar mı? (kahkahalar)

Ama evet, kimliğine sahip çıkmaya çalışan, tutunmaya devam etmeye çalışan, ama öte yandan da başka bir yanı umutsuzluk içinde değişmek isteyen insanları görmeye devam edeceksiniz. Bu ikiliğin tümü, Yeni Enerjiye geçme işleminin bir parçasıdır.

Bu kimlik değişimi, Shaumbranın çok kederlenmesine neden olmaktadır. Çoğunuzun şu anda yaşadığı bu keder, bizi duygulandırmaktadır. Bunun, işlemin bir parçası olduğu güvencesini size vermekten başka, yapabileceğimiz az şey vardır. Böyle zamanlarda olduğu gibi, yanınızda oturmak ve yolculuğunuzun nedenini sizinle paylaşmak üzere gelmemizden başka, yapabileceğimiz az şey vardır. Buraya gelmekten ve yalnız olmadığınızı sizinle paylaşmaktan başka, yapabileceğimiz az şey vardır. Bu alan, yolunuzun üzerindeki bu dinlenme yerine sizi sevmek üzere gelen muhteşem iki varlıkla, Mikail ve Metatron’la, ve daha çok, çok, çok varlıkla doludur.

İçinizdeki keder, birşey kaybettiğiniz içindir. Olduğunuzu sandığınız (kişiyi) kaybetmektesiniz. İlişkileri, işleri, ve bazılarınız sağlığını kaybetmektedir. Olduğunuzu sandığınız herşeyi kaybetmektesiniz. Kederin sizi derinden etkilediğini ve güçlü olduğunu biliyoruz. Bunun, sadece işlemin bir parçası olduğunu söylemek için burada bulunuyoruz, sevgili dostlar. Yalnız olmadığınızı bilin.

Bu kederin yerine başka birşey konabilir, ama düşündüğünüz enerji değil. Bir sabah uyanıp da, dualitede sahip olduğunuz eski sevinçle dolu olmayacaksınız. Bir bütünlük olacaktır. Bir bütünlük olacaktır. Bu, farklı türden bir duygu olacaktır. Bu yeni hissi tanımlamak için bir sözcük bile kullanmak istemeyeceksiniz, çünkü sözcük çok sınırlıdır. Bu arada, içinden geçtiğiniz şeyi bildiğimizi anlayın.

Öğretmenleri olarak başka insanlarla birlikte oturduğunuzda, içinden geçtikleri şeyler için empatiye ve anlayışa sahip olacaksınız. Siz değişimleri ilk elden deneyimlemiş olacaksınız. Onların ellerini tutabilecek ve kederlerini, olduklarını sandıkları herşeyin, ve olacaklarını sandıkları herşeyin farklı olmasından kaynaklanan kederi, anladığınızı söyleyebileceksiniz.

Sevgili dostlar, kendinize güvenmek zamanıdır. Mikail bugün sizinle bunu paylaşmak için gelmektedir. Gerçek Kılıcını içinizde taşırken, çok deneyimlerden geçtiniz. Kendinize ve yaşantınızda size olmakta olan şeylere, hatta bir eş (sizi) terketmekte olsa bile, güvenmek zamanıdır. Siz kendinizi suçlamaktasınız. Dışarıdan onları suçlamakta, ama içinizden de kendinizi suçlamakta olduğunuzu bilmekteyiz.

Yaşantınızda çok şeyler olmaktadır. Kim olduğunuzu, şu anda ne yapmakta olduğunuzu, neden burada olduğunuzu merak etmektesiniz. Oh, içsel düzeylerde o kadar kuşkuyla dolusunuz ki. Mikail, kendinize güvenmenizi, tanrısallığınıza güvenmenizi, herşeyin uygun olduğunu anlamaya başlamanızı rica etmek için gelmektedir. İçerdeki duvarlar yıkılıyormuş gibi gelse bile. Kim olduğunuzun dokusu çözülüyormuş gibi gelse bile.

Gerçekten, kendinize güvenmek zamanıdır. Siz, tanrısallık enerjisini taşımaktasınız. Siz kesinlikle kendi Gerçek Kılıcınızı taşımaktasınız. Kendinize güvenmek zamanıdır. Metatron’un sözünü ettiği gibi, yaşantınızdaki meydan okumalardan geçmek ne kadar zor görünürse görünsün, ortaya çıkın. Öğretilerinize başlayın, çalışmanıza başlayın.

Oh, biliyoruz. Sizin şöyle dediğinizi duyuyoruz, “Ama Tobias, ne yapmam gerektiğini pek bilmiyorum. İşaretin gelmesini bekliyorum.” Sevgili dostlar, BİR İŞARET OLMAYACAKTIR! Olmayacaktır. Siz bir şey beklemektesiniz. O şimdiden buradadır! O şimdiden kapınızdadır. O şimdiden yeni evinize taşınmıştır. O şimdiden buradadır. Onu ya, edindiğiniz sorumluluklar yüzünden ve istemediğiniz için görmüyorsunuz, ya da görüyorsunuz, ve bu sizi korkutuyor.

Shaumbra, siz öğretmen olmayı kabul etmiş kişilersiniz. Öğretmeye başlamak zamanıdır. Bunun ne anlama geldiğini, ya da neye benzediğini bilmiyorsanız, son dersimizde sözünü ettiğimiz Yükseliş Boşluğuna gidin. Sakin ve sessiz olun. Dualiteyi bir kenara koyun. Onu duyacak, ya da hissedecek, ya da bileceksiniz. Yanıt içerdedir.

Mikail bugün size konuşmak için gelmektedir. Siz bir zamanlar onun öğrencileriydiniz. O şimdi, öğretmen olmanız için size “meydan okumak” için gelmektedir. Okula gitmeyi bırakın. Çalışmaya başlayın. Bu noktada öğrenebileceğiniz ve sizi daha fazla Yeni Enerji öğretmeni haline getirecek hiçbir şey yoktur.

Öğrettikçe, daha fazlasını öğreneceksiniz, ama bu noktada artık okul söz konusu değildir. Artık kitaplar yoktur. Onların hepsini okudunuz. Artık sınıflar yoktur. Onların hepsine gittiniz. Şimdi, öğretmeye başlayın. Şimdi, öğretmeye başlayın sevgili varlıklar. Yol aldıkça öğreneceksiniz. Ne yapılması gerektiğini bileceksiniz.

Mikail, Başmelekler Mertebesini terketmeden önce size Gerçek Kılıcını veren varlık, öğretmen olmanız için size şimdi “meydan okumaktadır”. Mikail, en derin düzeylerinizden kendinize güvenmeniz için size “meydan okumaktadır”. Oh, bunun çok korkutucu olduğunu biliyoruz. Siz bir şeye, ya da başka bir insana güvenmek istiyorsunuz. İnsanların dünyada yapmak istediği son şey, kendine güvenmektir. Bu, çok fazla sorumluluktur.

Öğretmeniniz ve eğitmeniniz olan Mikail, sizi özgür bırakmak zamanının şimdi geldiğini söylemektedir. O, dünyaya gelmek üzere Başmelekler Mertebesini terkettiğinizden beri, diğer çalışmalarının yanısıra sizinle hep çalışmıştır. O, enerjinin önemli bir bölümünü oluşturmuştur. Mikail sizi şimdi özgür bırakmaktadır. O sizi şimdi mezun etmektedir. O şimdi, sizinle ilgili üstlendiği eski rolünden uzaklaşmaktadır. Size her zaman bir dost olacağını ve herzaman hayranlık duyacağını söylemektedir. Ama şimdi, Metatron tarafından temsil edilen ve KENDİ Ruhsal sesinizin enerjisini kabul edebilmeniz için, Mikail’in enerji alanınızdan geri çekilmesinin zamanıdır.

Mikail bugün, öğretmeye başlayabilmeniz amacıyla, kendinize yeterince güvenmeniz için size “meydan okumak” üzere gelmektedir. Doğru zaman şimdidir ve dünyanın kesinlikle buna ihtiyacı olacaktır. Artık daha fazla beklemeyin. Sabırlı (ya da alçak gönüllü, ya da kişiliksiz) olmayın. Kendinizi geriye çekmeyin. Birbirinizle çalışın. Shaumbra ailesi olarak dünyanın her yanından, bunun için biraraya geldiniz.

Mikail şöyle demektedir, “Ama hala ne bekliyorsunuz? Uygulamaya ne zaman başlayacaksınız? Ne zaman öğretmen olacaksınız? İçinizdeki o sorumluluğu ne zaman kabul edeceksiniz?” Olaylar, enerjiler, insanlar, fırsatlar….siz sorumluluğu, diğerleri için bir öğretmen olmak sorumluluğunu kabul etmedikçe, bunlar spiritüel bakışınızda berraklık kazanmayacaktır.

Çoğunuzun şöyle düşündüğünü biliyoruz, “Oh, ama kime öğreteceğim? Ve, ne öğreteceğim? Ve, nasıl öğreteceğim?” Bu sorular, sorumluluğu kabul ettiğiniz anda yanıtlanacaktır. Ama önce sorumluluğu kabul etmelisiniz. Ondan sonra yanıtlar size gelecektir.

Siz öğrencilikten, öğretmenliğe geçerken, Mikail bu “mücadeleye” sizi davet etmek için bugün burada bulunmaktadır. Başkaları için var olabilmek amacıyla, kendinize güvenmenizi, kendi tanrısallığınıza güvenmenizi rica etmektedir. Mikail, yükseliş yolculuğuna çıkmaya başlayan diğer insanların size ihtiyaç duyacağını söylemektedir.

Dualite, hassas bir dengede bulunmaktadır. Dünyanın size ihtiyacı vardır. Öne çıkmak için yeterli güvene sahip olun, sevgili varlıklar. Kendinize güvenin. Kederle dolu olduğunuzda, yaşantınızda meydan okumalar olduğunda, ve şeyler yaşantınızdan çıkarken bunu yapmak zordur. Bunu yapmak zordur. Siz beklemek istiyorsunuz. Siz, herşey yerli yerine oturuncaya kadar, herşeyin mükemmel olduğunu hissedinceye kadar beklemek istiyorsunuz.

Kederinizin bir bölümü de, içinizden gelen tanrısal çağrıdan kaynaklanmaktadır. Bir çağrı var ve siz buna yanıt vermediniz. Kapınız vuruluyor, ve siz onu açmadınız. Kederinizin bir nedeni de budur. Eski enerjiyle, şimdi kesilmesi gereken bağlar var. Salınacak şeyler var. Bunu sadece yapın, gerçekleştirin. Kendinize güvenin. Hallolacaktır. İçinizin derinliklerinden, kendinize güvenmek zamanı olduğunu ve bu Yeni Enerjide gerçekleştirmek üzere geldiğiniz şey(leri) gerçekten tamamlamak zamanı olduğunu biliyorsunuz.

Şimdi sevgili dostlar, çok uzun zaman önce Krallığı terkettiğinizde, bir kimlik ve benlik farkındalığını geliştirdiniz. Ondan önce, bildiğiniz gibi, birlik vardı. Ateş Duvarından geçtiğinizde, ilk kez kendi kimliğinizin gerçek farkındalığına sahip oldunuz. Siz artık, sadece Krallığın bir parçası değildiniz. Siz artık sadece, mecazi anlamda hanedan diyeceğimiz ailenin bir parçası değildiniz. Siz kendi kimliğinizi geliştirdiniz. Kimliğinizi, daha Dünyaya gelmeden önce, birçok yaşamlarla ve birçok deneyimlerle geliştirdiniz.

Ama şimdi, garip gelse de, kimliği bırakmak zamanıdır. Onu salıvermek zamanıdır. Geçmişte, ruhsal düzeydeki kimliğiniz diyebileceğiniz ve bir yaşamdan ötekine oluşturduğunuz kimliği yapılandırdınız. Ona çok doğrusal (lineer) bir biçimde, bir deneyimden ötekini eklediniz. Siz bunu, Yuvayı terkettiğinizden beri yaptınız.

Yeni Enerjiye girdikçe, yeni bir kimliğe de gireceksiniz. Kimliğinizi adım adım oluşturmak yerine, şimdi bir atlayış, bir sıçrayış gerçekleştireceksiniz. Siz bir kimlik sıçrayışı gerçekleştireceksiniz. Kim olduğunuzu sandığınız kimlikten, kimliksiz olacağınız bir sürece, ondan sonra da yeni bir kimliğe sıçrayacaksınız. Dokuzuncu Derste sözünü ettiğimiz Yükseliş Boşluğu, eski kimlik enerjinizin, geçici olarak gitmesidir.

Bir kimliksizlik döneminden geçersiniz. Kimliksizlik. Aynaya bakarsınız ve bir yansıma görmezsiniz. Çoğunuzun şimdi içinde bulunduğu alan budur. Kederin bir nedeni de budur. Kim olduğunuzu merak etmenizin ve ne yapmanız gerektiğini merak etmenizin bir nedeni de budur. İçinizde derin ve aşırı bir biçimde hissettiğiniz, kendinizden duyduğunuz kuşkunun bir nedeni de budur. Kimliğiniz gözden kaybolmaktadır. O arada, yeni kimliğinizi geliştirene kadar, hiçbir kimliğiniz olmayacaktır.

Sevgili dostlar, Yükseliş Dizisinin Onuncu Dersi – Kimliksizlikten Yeni Kimliğe. Yeni kimliğinize geçmeden önce, kimliksiz olmak deneyimine sahipsiniz. Bu, yansıması olmayan aynadır.

Bir aynaya bakın. Kendi fiziksel görüntünüzü göreceksiniz. Ama ona bakmaya devam ettiğinizde, bu görüntü, artık size ait değilmiş gibi görünecektir. Sizinle titreşmeyecektir. Size doğru gibi gelmeyecektir. Bazılarınız için bu görüntü tamamen yok olacak, ve siz boş bir aynadan başka bir şey görmeyeceksiniz!

Son zamanlarda insanların sizi neden görmezden geldiğini sanıyorsunuz? (kahkahalar) Bu, kim olduğunuzu sandığınız –bu sözcüğün altını çiziyoruz – kim olduğunuzu SANDIĞINIZ kimliğin sizi terketmesinden ötürüdür. Onunla birlikte, eski benliğinizin tüm enerjileri ve simgeleri de gitmektedir. Çarptığınız arabalar gibi şeyler, ya da eviniz gibi şeyler. Bazılarınız için bunun zor olduğunu biliyoruz…giysileriniz…dostlarınız…tüm bu şeyler.

Bu kimliksizlik döneminde, en sıkı tutunduğunuz şeyler sizden alınmaktadır. Bunlar bizim tarafımızdan, Mikail ve kesinlikle Metatron tarafından alınmamaktadır. Bunlar, kendiniz tarafından alınmaktadır. Yeni kimliğinize girmeden önce, kimliksizlik döneminden geçmektesiniz. Bu, son toplantımızda sözünü ettiğimiz BoşlukTUR. Bu, yükseliş işleminin bir parçasıdır. Şimdi içinden geçtiğiniz şey, çok zor ve meydan okuyucudur.

Aynaya bir bakın. Bir şey görseniz bile, yansımadaki insanı zor tanıyacaksınız. Oh, biliyoruz, çoğunuz son zamanlarda bunu farketti. Aynaya bakıyor ve şöyle diyorsunuz, “Bu ben olamam. Aynada gördüğüm şey, artık benmişim gibi gelmiyor.” Neden söz ettiğimizi biliyor musunuz? Olduğunuzu düşündüğünüz kişi, gitmektedir.

Şimdi, siz aslında kesinlikle yok olmamaktasınız. Siz, buharlaşmamaktasınız. Siz sadece, bir tırtılın kelebeğe dönüşmeden önce, değişimden geçmesine benzer bir değişimden geçmektesiniz. Ne mükemmel bir benzetme! İçinden geçeceğiniz yükseliş metamorfozunu (başkalaşımını) size hatırlatması için, ne mükemmel bir örneği doğaya yerleştirmişsiniz.

Kozasında otururken, tırtılın şöyle dediğini düşünün, “Tanrı aşkına – evet, yemin ederiz (kahkahalar) – Tanrı aşkına, neler oluyor?” Tırtılın düşündüğü tam olarak budur. “Neler oluyor? Ben, yükselmiş bir tırtıl olacağımı sanıyordum!” (kahkahalar) “Daha fazla bacaklarımın, daha fazla yeşilin olacağını ve belki de birkaç gözün ekleneceğini ve belki de, öncesine göre daha alımlı, biraz daha akıllı olacağımı sanıyordum. Bana neler oluyor, sevgili Tanrı? Yükseliş yolunda yanlış yere sapmış olmalıyım! (kahkahalar) Ben bu hiçbirşey kozasının içinde oturuyor, ve nelerin olduğunu anlamaya çalışıyorum, yapacağımı sandığım şeyleri neden yapmadığımı anlamaya çalışıyorum.”

Zavallı tırtıl bunların tümünü, renklerle bezenmiş kanatlarıyla kozadan fırlamadan birkaç dakika önce düşünüyor. Kanatlar! Tırtılın kanatlardan hiç haberi olmamıştı! Ve renkler? Tırtıl sadece yeşili biliyordu! Ama şimdi burada işte, herkesin görebileceği harikulade bir görüntü olarak.

Sevgili dostlar, meleklerin aslında kanadı olmadığını biliyor muydunuz? Gerçekten yoktur. Bazı içgörü sahibi sanatçılar, insanların, bir noktada, bir metamorfozdan geçeceğini anlamıştır. Onlar, insanların bir değişimden geçeceğini bilmiştir. Kelebek benzetmesindeki enerjiyi alıp, çizdikleri, boyadıkları meleklere kanat takmışlardır. Bu, bir gün insanın da bundan geçeceğini simgelemek içindi.

Zavallı tırtıl kozasında otururken aynaya bakar ve neler olduğunu anlamaya çalışır. Kendini bile tanımamaktadır. Kendini artık bir tırtıl olarak bile görmemekte, tersine çirkin ve değişen bir yaratık olarak görmektedir. Tırtıl, meydana gelen şeyleri bilmemektedir. Neden kapana kısıldığını merak etmekte ve olduğunu sandığı herşeyin….artık olmadığına şaşmaktadır. Tırtıl bu düşüncelere, bir kelebek olarak kozasından uçmadan birkaç dakika önce sahiptir.

Size olan şey budur. Siz, “kimliksizlik” noktasına, yeni kimliğinizden hemen önce gidersiniz. Ama, yeni kimliğinizle gerçek anlamda ortaya çıkabilmenizi sağlayacak süreçlerin tümüyle işleyebilmesi için, bu bölgeden, bu boşluktan, bu “kimliksizlik” döneminden geçmek zorundasınız.

Yeni kimliğiniz, eskisine hiç benzemeyecektir. Siz eski kimliğinize ve olduğunuz kişiye ve aynada gördüğünüze sıkı sıkıya tutundunuz. Yeni Enerjide bu böyle olmayacaktır. İçeride kilitlenmiş bir kimliğe sahip olmayacaksınız. O çok esnek, çok akıcı olacaktır. Yeni kimliğinizle kendinizin farkında olacaksınız, ama aynı zamanda çevrenizdeki herşeyin daha fazla farkında olacaksınız. Bu farkındalık, tanrısal duyularınızla, Ah diliyle gelecektir.

Yeni kimliğinizde, eski kontratlara bağlı olmayacaksınız. Bir kalıba sıkıştırılmış olmayacaksınız. Yeni bilinç kanatlarına sahip olacaksınız. Bu, (yeni kimliğiniz) doğrusal olmayacaktır. Çok-boyutlu olacaktır. Kimliğinizi geliştirmek ve korumak zorunda olmayacaksınız. Kendi başınıza güvende, kendi içinde bütün olacaksınız. Yeni kimliğiniz, kendini ifade etmek isteyecektir. Siz, genişlemek isteyeceksiniz. Siz, uçmak isteyeceksiniz, sevgili dostlar.

Mikail bugün şunu söylemek için gelmektedir, “Bu kimliksizlik döneminde kendinize güvenin. Güvenin kendinize. Öne çıkın şimdi. Kozanızdan çıkın. Bir öğretmen olarak sorumluluk alın. Yeni kimliğiniz tüm çevrenizde ortaya çıkmaktayken, sorumluluk alın.”

Onuncu Ders – Kimliksizlikten Yeni Kimliğe. Biz gelecekte, bu yeni kimlik hakkında, Yeni Enerjide kim olduğunuz hakkında daha konuşacağız. Ama anlayın sevgili dostlar, şu anda içinden geçtiğiniz şeyleri neden yaşadığınızı anlayın. Bu, bir işlemin, Shaumbra’nın yolculuğunun, sizi izleyecek olan herkesin yolculuğunun bir parçasıdır.

Bu dersin ev ödevi oldukça basittir. Bu, hergün yaptığınız bir şeydir. Aynaya bakın. Aynada, kim olduğunuzu sandığınız kişiye bakın. Aynadaki yüzün ötesine bakın. Geçmişi hatırlatması açısından enerjiye bakın. Meydana gelmekte olan değişimlere bakın, kelebek olmadan önce, bir tırtılın içinden geçtiklerine benzeyen değişimlere bakın. Muazzam bir işlemden geçtiğinizi bilin.

Gitmeden önce, sizin gerçekten aklınızı karıştıracak bir düşünceyi daha ortaya atacağız! Bu, gelecekteki açıklamalarımızın çoğunun konusunu oluşturacaktır. Yeni Enerji, sadece geliştirilmiş Eski Enerji değildir. O, kesinlikle farklıdır. Yeni Enerjiye geçmeniz, yükseliş halinizin sorumluluğunu almanız, geçmişteki kimliklerinizin de salınmasına neden olur. Bu, geçmiş yaşamlarınızı salıverir.

Geçmiş yaşam kimliklerinizin bir anlamda, kendi enerji ailenizi, kendi ruhunuzu terk ettiğini söyleyebilirsiniz. Onlar herzaman sizin bir parçanız olacaktır, ama bir anlamda, siz geçmiş yaşam kimliklerinizi özgür bırakıyor olacaksınız. Sizin bu veçheleriniz sonra gider ve kendi yeni kimliklerini yaratır. Bu, başlangıçta Dünya alemlerinde meydana gelmez. Sizin bu veçheleriniz, kendilerine has kimlikleri yaratmaya başlamak üzere, evrenin başka yerlerine gideceklerdir.

Evreni anımsıyor musunuz? Şu anda orada fazla birşeyin olmadığını söylemiştik. Siz, evren denilen bu büyük alanı, Yeni Enerjinin yeni biçimleri için yarattınız. Yeni kimliğinizi edinmeniz, geçmişte olduğunuz kimlikleri, her bir bireysel yaşam sürecini (ve bu, bundan çok daha karmaşıktır), salıverir. Onları salarsınız. O zaman onlar, kendi bağımsız kimliklerini üstlenmek üzere, fiziksel olmayan biçimleriyle evrenin başka yerlerine giderler.

Sevgili dostlar, siz şu anda Yeni Enerjiyi doğurdunuz! Siz, kendi kendinizin ana-babasısınız. Bunun üzerinde düşünün. Üzerinde düşünün. Belki şimdi size, “Bu artık sizinle ilgili değil” dediğimizde, daha iyi anlayabilirsiniz. Kendinize ait çok çocukların ana-babasısınız; önce içinden geçip gittiğiniz bir yaşamda onlara bir kimlik vererek, ve sonra, onlar da gidip, size çok benzeyen yaratıcılar olsunlar diye, onları özgür bırakarak. Ama siz tek varlıklarsınız….bu tür bir ana-babalığa ya da kimlik yaratma yeteneğine sahip olacak tek varlıklarsınız. Dışarıya gönderdiğiniz veçheleriniz, gidip de kendilerini geliştirmeleri için özgür bıraktığınız veçheleriniz, kendi veçhelerini özgür bırakmak anlamında, aynı yaratıcılığa sahip olmayacaklardır.

Bunların tümü öylesine büyük ve muhteşem bir resmin parçalarıdır ki, ve siz de bu resmin tam ortasında bulunan yaratıcılarsınız. Siz, gerçek kimliğinizi geliştirebilmek için, olduğunuzu sandığınız kimliği salmakta ve bir kimliksizlik dönemine girmektesiniz. Bu, sizin tanrısallığınızdır. Bunu gerçekleştirmek sürecinde, geçmişinizi salmaktasınız. Dışarı çıkıp, kendi kimliğini yaratabilmesi için, geçmişinizi doğurmaktasınız. Çok ilginç şeyler olmaktadır! Ve siz, küçük bir dünyada yaşadığınızı sanmaktaydınız!

Sevgili dostlar, sizinle birlikte olmuş olmak büyük bir onurdur. Burada, birlikte olduğumuz bu sürede salıvermek, ve sizi sevmemize ve beslememize izin vermek, size mutluluk vermiştir. Bir ağacın altında oturmak ve dostlarla birlikte olmak için bu dinlenme yerini seçtiğinize memnun olduk. Buna ihtiyacınız vardı. Son zamanlarda oldukça yorgun ve bezgindiniz. Keder ve hayal kırıklıkları ile doluydunuz. Bu, olduğunuzu sandığınız kişiyi değiştirdiğiniz için böyledir.

Sizinle birlikte olabilmek için bugün buraya gelmek bize mutluluk vermiştir. Size Gerçek Kılıcını veren Mikail’e, artık bir öğrenci olarak değil de, bir öğretmen olarak sizi özgür bırakmak, mutluluk vermiştir. O herzaman bir dosttur, ama artık, bazılarınızın deyimiyle “patron” değildir.

Bu dizinin son dersi için bir ay ve birkaç haftaya kadar geri geleceğiz. Bu haftalarda, sizde ve dünyanızda çok şey meydana gelecektir.

Candan sevildiğinizi ve hiçbir zaman yalnız olmadığınızı bilin.

Ve öyledir!

Kırmızı Meclis’in varlıklarından Tobias, Golden, Colorado’da yaşamakta olan Geoffrey Hoppe tarafından sunulmaktadır. Tobit’in mukaddes kitabında bulunan Tobias’ın öyküsü, Crimson Circle sitesinde bulunmaktadır.
www.crimsoncircle.com. Tobias materyelleri, bedelsiz olarak dünyanın her tarafında bulunan ışık işçileri ve Shaumbra’ya, Ağustos 1999 tarihinden beri sunulmaktadır. Bu tarih Tobias’ın, insanlığın yıkım potansiyelini aşıp, Yeni Enerjiye girdiğini söylediği tarihtir.

Crimson Circle, Yeni Enerjiye geçiş yapacak ilk insan (kılığındaki) meleklerden oluşan global bir ağdır. Bu kişiler, yükseliş halinin sevinç ve zorluklarını deneyimlerken, diğer insanların da yolculuğuna, paylaşım, ilgi ve yol göstererek yardımcı olmaktadır. Crimson Circle’in sitesine her ay 40.000’in üzerinde ziyaretçi, son materyelleri okumak ve kendi deneyimlerini tartışmak amacıyla girmektedir.

Crimson Circle her ay Denver, Colorado’da, Tobias’ın, Geoffrey Hoppe kanalıyla son bilgileri sunduğu yerde biraraya gelmektedir. Tobias, kendisinin ve Crimson Council’ın (Kırmızı Meclisin) diğer semavi varlıklarının, aslında insanoğlunun kanallığını yapmakta olduğunu bildirmektedir. Tobias’a göre, onlar bizim enerjilerimizi okumakta ve biz içimizde deneyimlerken, dışardan da bakabilmemiz için, kendi bilgilerimizi bize geri tercüme etmektedirler. Crimson Circle toplantıları herkese açıktır, ama LCV takdir edilir. Katılımı gerektiren hiç bir şey ve ödenmesi gereken bir aidat yoktur. Crimson Circle, dünya çapındaki Shaumbra’nın açık sevgisi ve bağışları yoluyla bolluğu kabul etmektedir.

Crimson Circle’ın en yüksek amacı, insan melekler ve öğretmenler olarak, içsel spiritüel uyanış yolunu yürümekte olan kişilere hizmet etmektir. Bu hıristiyanlıkla ilgili bir misyon değildir. Tersine, içsel ışık, merhamet ve ilgi bulabilmeleri amacıyla, insanları senin kapına getirecektir. Kılıçlar Köprüsü’ndeki yolculuğuna başlayan bu kendine has ve değerli insan sana geldiğinde, o anda ne yapman ve öğretmen gerektiğini bileceksin.
Eğer bunu okumaktaysan ve gerçek olduğunu ve bir bağın olduğunu hissediyorsan, sen gerçekten Shaumbra’sın. Sen insan (kılığında) bir öğretmen ve bir rehbersin. İçindeki tanrısallık tohumunun bu anda ve gelecek tüm zamanlar için çiçek açmasına izin ver. Hiç bir zaman yalnız değilsin, çünkü tüm dünyada bir ailen ve çevrendeki semavi boyutlarda melekler vardır.
Bu metni lütfen ticari amaç olmaksızın ve bedelsiz olarak dağıtın.

Lütfen bu bilgiyi, dipnotlar dahil bütünüyle kullanın. Tüm diğer kullanımlar, Geoffrey Hoppe, Golden Colorado’dan alınacak yazılı onayı gerektirir. Telif hakkı 2001, Geoffrey Hoppe, P.O.Box 7328, Golden, CO 80403.e-posta: tobias@crimsoncircle.com. Tüm haklar mahfuzdur.

Sorular ve Yanıtlar

Yükseliş Dizisi – 01 Haziran 2002
Ders On: Kimliksizlikten Yeni Kimliğe

TOBIAS: Ve öyledir sevgili dostlar, Dünyanın Yeni Enerjisini gerçek bir biçimde öğrendiğiniz bu yere geri gelmekteyiz. Burası bir sınıftır gerçekten, ve sizler, hem öğrenci, hem de öğretmen olmayı seçmiş kişilersiniz. Burası gerçekten, perdenin bu yanında bulunan bizlerin, insanın yolculuğuyla ilgili çok şey öğrendiğimiz bir yerdir. Sizlerden, kendimizle ilgili, ve evrenle ilgili, ve Yuva’yı terk ettiğimizden bu yana yaptığımız yolculukla ilgili çok şey öğreniyoruz. Onun için burada gerçekleştirdiğiniz şeyler, bizim tarafta büyük ilgi toplamaktadır. Onun için biz bulabildiğimiz her fırsatta buraya gelmekten – ve bazen de, Cauldre’nın konuşmamızı istediği süreden daha uzun konuşmaktan mutluluk duyuyoruz! (kahkahalar) Ama biz, sizinle birlikte geçirdiğimiz zamandan çok keyif alıyoruz.

Ama aynı zamanda, buraya gelerek size getirdiğimiz belirli miktarda bir enerji de söz konusudur. Size getirmemizi istediğiniz belirli miktarda bir enerji vardır. Ve evet, bunu gerçekleştirmek, insan zamanının belirli bir süresini kapsar. İçinde bulunduğunuz boyut yüzünden, kullandığımız araçla (bu enerjinin) teslim edilmesi, belirli bir zaman alır. Söz konusu olan sadece söylediğimiz sözler değildir. Size getirdiğimiz enerjidir aynı zamanda. Bugün geldiğimiz zaman, tükenmiş olduğunuzu, biraz dinlenmek ihtiyacında olduğunuzu gördük, bugün gelen Başmelek Mikail’i de içeren gerçek ailenizin sizi enerjiyle beslemesine ihtiyacınız olduğunu gördük.

Şimdi, bu tarafta bulunan bizlere sorulan soru – ve, ne zaman bizimle konuşsanız, söylediklerinizin tümünü duymaktayız… ama, bugünlerde sizden geldiğini kesinlikle duyduğumuz soru şudur, “Sevgili Tobias, sevgili Mikail, ve Metatron, ve Ruh, neyi yanlış yapıyorum?” Kendi başınıza olduğunuz sessizlik anlarında en çok sorduğunuz soru budur. Yanlış bir sapağa girdiğinizi sanıyorsunuz. İlerleyeceğinize, belki de geri geri yürüdüğünüzü sanıyorsunuz. Bir sır var, atladığınız bir şey var sanıyorsunuz. Yeterince çok çalışmadığınızı, ya da dersleri yeterince uygulamadığınızı, ve belki de bir noktayı kaçırdığınızı sanıyorsunuz.

Sevgili dostlar, kaçırdığınız, atladığınız bir şey yoktur. Yanlış bir sapağa girmediniz. Bazen geriye atılan bir adım, ileriye atılacak bir adımdan daha uygundur. Bu işler her zaman, olması gerektiğini düşündüğünüz biçimde, ya da olmasını arzu ettiğiniz biçimde yürümez.

Çoğunuz, büyük dinsel organizasyonlardan sorumlu olduğunuz, ya da bir ülkeyi tümüyle yönettiğiniz, ayrıcalıklı yaşamlar sürdürdünüz. Bugün burada, kütüphanelerinizi dolduran çok, birçok kitapta adı geçen, parlak bir araştırmacı, mucid olan biri var. Ancak bu kişi, bu yaşamında çok sıradan bir iş tutmuştur ve sizin deyiminizle, yüksek bir IQ’ya sahip olmadığını düşünmektedir. Bu insanlar, o kadar da akıllı olmadıklarını sanmaktadır. Onlara, geçmişte oldukça meşhur olduklarını söylesek, bize inanmazlar.

Bu kişiler yanlış bir şey mi yaptı? Bu, geriye atılmış bir adım mıdır? Bir şeyi gözden mi kaçırdılar? Hiç de değil! Onlar bu yaşamlarında yeni ve daha derin düzeyde bir öğretiyi, yeni bir deneyimi seçtiler. Bize soruyorsunuz, “Bu işlem sırasında yanlış yaptığım nedir?” diye. Biz de başımızı sallıyor ve bazen de gülüyoruz bile. Ve şunu söylüyoruz, “Hiç bir şey!” Yaşantınızda beklemediğiniz bir olayın meydana gelmiş olması, yanlış bir şey yaptığınız anlamına gelmemektedir. Siz bu yükseliş yolu üzerinde, bazen dolambaçlı olduğu sanılan, oysa bize göre daha yüksek olan bir yola girmeyi seçiyorsunuz. Ve yolculuğunuzun bazı gerçeklerini ve bilgisini ve bilgeliğini tamamlamak için, zor bir deneyim ya da çevre seçiyorsunuz.

Geriye atılmış bir adım gibi görünen şey, aslında ilerlemeye devam etmeden önce kendinize verdiğiniz bir armağan olabilir. Geri adım, aslında hiç de geriye atılan bir adım değildir. Siz sadece bunun olmasını beklemiyordunuz. Ve bu size ne söylemektedir? Belki de beklentilerinizi bırakmak ve Yeni Enerjide yanlış ya da doğru diye bir şeyin olmadığını anlamak zamanıdır. Bir anlamda, dualitede bile doğru ya da yanlış yoktu, ama bunu açıklamak zordur. Doğru ya da yanlış yoktur. Sürekli bir genişleme vardır. Sahip olduğunuz her deneyim ve yaptığınız her şey, sürekli bir genişlemedir.

Kendinizle ilgili yargıları salıverin. Mikail’in bu derste söylediği gibi, “Kendinize güvenin. Başkalarına öğretmen olacak kadar güvenin kendinize. Dışarı çıkın, yolunuzun neresinde olursanız olun, öğretmen olmak üzere dışarı çıkın, çünkü şimdi öğretmenlere ihtiyaç vardır.” (kahkahalar)

Dersimizde de söylediğimiz gibi, bu zamanlar meydan okumaktadır, sadece size değil, diğer insanlara da. Savaşlara bakın. Şu anda dünyanızdaki savaşlara ve bunlara neden olan şeylere bakın. İnsanlar ve ülkeler ve dinler, eski kimliklerine tutunmaya çalışmaktadır. Olduklarını sandıkları kimliğe tutunmaya çalışmaktadırlar. Bırakmak istemediler.

Oh sevgili varlıklar, siz oralardan geçtiniz! Kimliğini bırakmanın ne anlama geldiğini biliyorsunuz. Ve bu kimliksizlik noktasında oturmanın da ne anlama geldiğini biliyorsunuz….evet, tırtılın daha kelebeğe dönüşmediği bu kozanın içinde oturmanın, gerçekte kim olduğunuzu daha farketmemenin ne anlama geldiğini biliyorsunuz. Dünyanıza bir göz atın ve meydana gelen şeylere bir bakın – insanlar, uluslar ve dinler eski bir kimliğe tutunmaya çalışmaktadır, o kadar ki bunun için savaşacak ve başkalarını öldüreceklerdir. Tüm çevrenizde olmakta olan budur.

Şimdi, bugünün sorularına geçme zamanının geldiğini biliyoruz. Ama, bizimle konuştuğunuz zaman, sizi duyduğumuzu hatırlatmak istiyoruz. Son zamanlarda hepiniz şöyle sordunuz, “Yanlış yaptığım nedir? Gözden kaçırdığım nedir?” Ve biz de şunu söylüyoruz, “Hiç bir şey.” Tasarladığınız planın güzelliğine bakın. Ne kadar aşırıya kaçmış ya da delice olduğunu düşünürseniz düşünün. Hatta bunun geriye atılan bir adım olduğunu düşünseniz bile, değildir. Bu, deneyimin bir parçasıdır. Kendinizle ilgili bu yargıyı salıverin.

Ve bunu da söyledikten sonra, sorularınızı yanıtlamaktan mutluluk duyacağız.

SORU: Tobias, hem ben, hem de Kırmızı Çemberden tanıdığım iki anne daha, çok korkuları olan çocuklara sahibiz. Kendi başlarına, kimsenin olmadığı odalara girmekten, hatta banyoya girmekten kolayca korkabiliyorlar ve kendi başlarına uyumaktan da korkuyorlar. Oğlum 9 yaşında. Bununla ilgili bir yorum ve biraz da öneride bulunabilir misin? Teşekkür ederim. Seni çok seviyoruz.

TOBIAS: Çocuklar daha yüksek bir farkındalık bilinciyle gelmektedir. Daha fazla bir duyarlılıkla gelmektedirler. Onların çevresindeki perde, siz yetişirken, büyürken olduğu kadar kalın değildir. Onlar, sözünü ettiğimiz şeyleri anımsamaktadır. Geçmiş yaşamları anımsamaktadır. Ve özellikle de, daha hiç dünyaya gelmeden önceki enerjiler ve anılar onları endişelendirmektedir. Birçok açıdan yeniden canlandırılan, sinema perdelerinizde yeniden oynatılan, hatta bugün sahip olduğunuz deneyimlerle yeniden canlandırılan bu zamanlar, onları endişelendirmektedir. Yeniden oynatılan, canlandırılan şey, Dünyaya gelmeden önce evreni yaratırken, boşlukta olduğunuz zamanlardır.

Bugün, “Star Wars – Yıldız Savaşları” filmiyle ilgili yapılan tartışmaları kesinlikle duyduk. Bu, sizin geçmişinizdir. Bu, sizin geçmişinizdir. Bu, dualiteyle ilgiliydi. Işıkla karanlık arasındaki çelişkiyle ilgiliydi. Bu, enerjisi için başka varlıkları yok etmeye çalışan bireyler ya da gruplarla ilgiliydi. Tekrarlıyoruz, daha önce de söylediğimiz gibi, hepiniz Yuva’nın yolunu bulmaya çalıştığınız için, bunlar olmuştur. Başkalarını fetheder ve onlara sahip olursanız ancak, Yuva’nın yolunu bulabileceğinizi sandınız. Şimdi, keşfettiğiniz gibi, Yuva’nın yolu bu değildir. Yuva size gelmektedir. Yuva, tanrısallığınızı kabul eder ve sorumluluğunu üstlenirseniz size gelir. Olan şudur, bu çocuklar……onların çevresinde fazla filtreler yoktur. Kendi geçmişlerini daha farkında, ve onunla daha bir uyum içindedirler. Onların, bildiğiniz gibi, çok yetenekli ve sezgilerinin çok güçlü olduğunu göreceksin. Birçok şeyi çok kolay kapmaktadırlar. Ama yine de, korkuyla dolu olan, fobilerle dolu olan bu yanlara da sahiptirler.

Geleneksel…..Cauldre, bu tür bir öğüt vermeye kalktığımızda bizi hep durduruyor. (kahkahalar) Ama bugün bizim yolumuzu kesmemeyi kabul etti. (kahkahalar) Geleneksel psikoloji, sadece açmazların artmasına neden olacaktır, çünkü dualite üzerine kurulmuş olan geleneksel psikoloji, çocukların içinde meydana gelen şeylerin dinamiğini anlamamaktadır.

Onun için biz şimdi sizi, Shaumbra’yı, Kırmızı Çemberi, ve Dünya insanını bir meydan okumayla baş başa bırakacağız. Siz bilgeliğe sahipsiniz. Siz bu yollardan geçtiniz. Çocuklar için şimdi sınıflar geliştirin. Bunun sorumluluğunu alın. Çocuklara haplar vermeyin. Onları, ruhun doğasını anlamayan, sadece zihne odaklanan danışmanlara yollamayın. Onlar için sınıflar geliştirin.

Mikail’in konuşmak üzere geldiği şey budur. Öğretmenler olun. Bu, o kadar da zor değildir. Diplomalarla, sertifikalarla dolu bir duvarınızın olması gerekmemektedir. Sadece kendi tanrısallığınıza bağlanmanız gerekmektedir. Yanıtlar orada olacaktır. Evet, bu bir çalışma isteyecektir. Evet, bazı mücadeleler olacaktır. Evet, ilerlemek yerine, geriye adım attığınızı sandığınız zamanlar olacaktır. Bunlar sadece işlemin bir parçasıdır. Böylece biz sadece bu tür bir durum için değil, aynı zamanda herşey için bu meydan okumayı önünüze atmaktayız. Öğretmenler olun. Meydana gelen şeyleri anlamaktasınız. Onları şimdi öğretin. Onları şimdi öğretin. Bu soru için teşekkür ediyoruz.

SORU: Sevgili Tobias, bilinçli rüyaları ve suyun türlü hallerini algıladığım alternatif realiteleri açıklayabilir misin? (çvr. bilinçli rüya, rüyada olduğunu bilmek ve rüyayı yönlendirmek, ayrıca bununla ilgili bir teknik de varmış)

TOBIAS: Bilinçli rüya görmek, ilginç bir haldir. Bununla ilgili uzun uzun konuşabiliriz, ama bugün kısa bir açıklama sunacağız. Ne olduğunu bilmeseniz de ve bunlara ne ad verildiğini bilmeseniz de, çoğunuz bilinçli rüyalar görmektedir. Ama bunlar, kendinize gerçekten yükselmek için izin verdiğinizde gerçekleşir. Bunu yaptığınız zaman, sizinle çok sık bağlantıya geçeriz. Bu, bilincinizi genişletmenin mükemmel bir yoludur.

Burada hesaba katılması gereken birkaç faktör vardır. Öncelikle şunu anlayın ki, bu bilinçli rüyalardaki herşeyi ve tüm deneyimleri……bunları gerçek olarak almayın. Bunlar bir dizi simgedir. Siz, insan realitenizle aynı olmayan, düşünce ve yorumların farklı olduğu bir bilince girmektesiniz. Bilinçli rüya görme sırasında bir simgeyle karşılaştığınızda, bir enerjiyle karşılaştığınızda, onu, gördüğünüzün kendisi olarak almayın. Bir an için durun….enerjiyle konuşun…..ve insan düzeyinizde kullanılabilecek hangi bilgelik ya da içgörüyü sizin için içerdiğini o enerjiye sorun.

İçinizde, bilinçli rüyalara yükselen ve meydana gelen şeylerin çarpıtılmış anlayışıyla geri gelen çok kişi vardır. Enerjisel olarak belki anlamışsınızdır, ama insan aklı düzeyinde bu çarpıtılmaktadır.

Sularla ilgili rüya gördüğünde, bir anlamda, geldiğin yere yolculuk yapmaktasın. Ama bunu yine, gerçek su, ya da suyun yüzeyi, ya da sudaki görüntüler olarak düşünmemeni rica ediyoruz. Bu biraz çarpıtılmış, insanca bir yorum olur. Bu su, Dünyaya gelmeden önce bulunduğunuz yerin enerjilerini temsil etmektedir, ama gölleriniz ve denizleriniz ve okyanuslarınız gibi gerçek olarak alınmamalıdır.

Bilinçli rüyanın bir unsuru daha vardır. Bilinçli olarak, bu enerjileri insanlık boyutundaki insan düzeyine geri getirmek için kendine izin ver. Çünkü geriye dönerken sık sık, – nasıl desek – insan bilincine geri geldiğinde, parçaların çoğunu kaybetmektesin. Ama bu yolculuklar sırasında kendine bilinçli olarak, enerjileri, ve bilgelikleri, ve içgörüleri beraberinde geri getireceğini anımsatırsan, bunların geri gelme şansı çok daha yüksek olacaktır. O zaman, bunları bu düzeye, bu insan düzeyine nasıl uygulayacağını bileceksin.

Yani bu yolculuklar sırasında toparladıklarınız, insanca deneyimleriniz için pratik ya da uygulanabilir halde değildir. Bunları yeniden birbiriyle kaynaştırmak zamanıdır. Çoğunuz bu bilinçli rüyaları , bu bilinç genişlemelerini alabildiğinizi göreceksiniz….bunun için kendi başınıza sessiz bir yere gitmek zorunda değilsiniz. Bunu, kendi kendinize bir an oturduğunuzda da yapabilirsiniz. Bunu, örneğin yemek yerken yapabilirsiniz. Bu küçük-bilinçli rüyalara sahip olabilirsiniz. Bunun gitgide daha sık olduğunu göreceksiniz. Bu soru için sana teşekkür ediyoruz.

SORU: Tobias, esas kontratlarımızı ya da düzenlemelerimizi değiştiren travmalar gibi, önceden planlanmamış kazalar ya da olaylar var mı?

TOBIAS: Tüm kazaların ve travmaların çok önceden planlandığını söylemek uygun olmazdı. Yaşantını planladığın zaman, her bir olayı ya da kazayı belirleyip yazmazsın. Sen bir anlamda sadece akışı ve deneyim oranını tanımlarsın, tıpkı bir ırmağın akışı ve akış oranı gibi, ama ırmak, yol üstünde çok kıvrımlar alabilir. Anlıyor musun? Irmak, yolunu değiştirebilir. Irmak, yeni yollar ve yeni yataklar yaratabilir. Sen sadece gitmek istediğin yerle ilgili genel bir bakış açısını tanımlarsın.

Onun için, yaşantında bir kaza meydana geldiğinde, “bunu daha buraya gelmeden önce planlamış olmalıyım” dersin, oysa öyle değildir. Planlama, özellikle de Yeni Enerjiye geçerken, neredeyse kendiliğinden ve anında olmaktadır. Bilinç düzeyine göre, çok hızlı olmaktadır.

Şimdi, sen herhangi bir kontrata, hatta herhangi bir plana da hapsedilmiş değilsin. Yaşantının ırmağını, istediğin an değiştirebilirsin. Ama içinde bulunan belirli düzeylerde, belirli şeyleri anlamak ve bilmek ihtiyacı vardır, onun için, ne tür deneyimlerin peşinde olduğunu görmek için, içine danış. Artık bir kontrata, ya da plana, ya da bunlardan herhangi birine bağlı değilsin. Gerçek bir yaratıcı olduğunu anla.

SORU: Tobias, (insanların) yükselmesine yardımcı olmak için, sahip olduğum yeteneği nasıl bulurum, ya da bilirim? Yoksa bunlar bende yok mu?

TOBIAS: Bu şimdiden senin içindedir. Şimdiden senin içindedir. Bu üstelik, bizim sana söyleyebileceğimiz bir şey de değildir. Bu, kendi başına keşfetmen gereken bir şeydir. Daha önce de değindiğimiz gibi sevgili varlık, yapman gereken tek şey, öğretmen olmanın sorumluluğunu üstlenmektir, ve o noktada herşey yoluna girmeye başlayacaktır. Ama çoğunuz, Shaumbra, çoğunuz bu sorumluluğu almak konusunda hala çekingen davranmaktadır. Sizin için açık açık yazılmasını ve tanımlanmasını bekliyorsunuz. Bu, Yeni Enerjidir. Bazen sizden istediği, bir işlemi sadece başlatmanızdır. Ancak o zaman, herşeyin nasıl yola girdiğini görebileceksiniz. Bunu yaratanın siz olduğunu, bir kez daha anımsayın. Biz bu tarafta, “Bill bunu yapmalı, ve Mary şunu yapmalı, ve Ben şu işi yapmalı ve bu sorumluluğu almalı” diyen bir listeye sahip değiliz. Bunların hiçbiri yok burada. Biz, gerçekleştirmek istediğiniz şeyi seçmenizi bekliyoruz. Seçtiğinizde de devreye girebilir ve sizi desteklemeye başlayabiliriz. Koşucularınız da o zaman işlerini görmeye başlayabilir. Şu anda burada pek işi olmayan birçok koşucu var (kahkahalar), çünkü o sorumluluğu alıp, o adımı atmadınız.

Onun için Mikail bugün gelip size şunu söylemektedir, “Artık öğrenci değilsiniz. Sizler öğretmenlersiniz. Bunu içinizden kabul edin. Kabul edin.” Bu bir anlamda, kendinize çekeceğiniz ve kapınıza gelecek uygun şeylerle ilgili titreşimlerinizi değiştirmektedir. Teşekkür ederiz.

SORU: Tobias, iyi ilişkilerle dolu olan yaşantım, çok mutlu bir yaşam. Bu, değişmediğim ya da ilerlemediğim anlamına mı gelmektedir? (kahkahalar)

TOBIAS: Nasıl desek – sahip olduğun şansların çetelesini tut! (kahkahalar) Daha şanslı olan kişiler vardır. Bu kişiler zorluklardan geçmemektedir. Bunun da birçok nedeni vardır. Özellikle senin durumunda, bu yaşamdan önce, ve hatta bu yaşamın erken, çok erken dönemlerinde, çok temizlik yapılmıştır. Sen, bir kimliğe sıkı sıkı tutunmamış bir insansın. Sen, bir anlamda şöyle demiş birisin, “Irmağımın yolu kolaylıkla ve sakin aksın istiyorum. Şu anda zorluklara sahip olmayı seçmiyorum.” Bunun için kendine teşekkür et.

SORU: Merhaba Tobias. Bedenimi şifalandırmak konusunda doğru yolda mıyım?

TOBIAS: Öncelikle, insan sözlerinin bazen çok zorlayıcı olduğu anlaşılmalıdır. Şifa diye bir şey yoktur. Şimdi burada sözlerle oynadığımızı biliyoruz. Ama, şifa diye bir şeyin olmadığını anlayın. Şifalandırmak, bir şeyin bozuk olduğuna işaret eder. Şifa diye bir şey yoktur. Söz konusu olan, kendi bedenini kabul etmektir. Kabul etmektir.

Kendinizi tamir etmek adına zihninizde bir mücadele olmamalıdır, bunu anlayın. Kanseri yok etmeye çalışmak için, bir hastalığı yok etmeye çalışmak için, dengesizlikleri yok etmeye çalışmak için bir mücadele olmamalıdır. (Mücadele etmekle) bir anlamda sadece dualite enerjisine katkıda bulunursunuz. Şunu demiş olursunuz, “Kötü olduğunu düşündüğüm şeyden kurtulacağım ve sadece iyi olduğunu düşündüğüm şeyi kabul edeceğim.” Gerçek denge ve tanrısal şifa kabul etmektir….herşeyi.

Eğer Yeni Enerjide bedeninizde kanser varsa….tümünü kabul edin. Bunu yapmanın zor olduğunu biliyoruz. Bunun çekip gitmesini istiyorsunuz. Niyetiniz ondan kurtulmaktır. Ama bunun yerine, onun neden orada olduğunu, oynadığı rolün ne olduğunu anlayın. Bunu kendiniz için neden seçtiğiniz anlaşılmalıdır. Onun belki kalacağı, belki de kalmayacağı anlaşılmalıdır.

Ama o alana gitmeye hazır olmalısınız. Bunun, seçeneklerden bir tanesi olduğunu kabul etmeye hazır olmalısınız. Bunu gerçekleştirdiğiniz zaman, bedenin içindeki dualite çelişkisinin üstüne çıkmış olursunuz. O zaman, şifanın ne olduğunu değil de, yükselmiş bir bedenin ne olduğunu anlayabilirsiniz. “Şifa” sözcüğü, bu insan sözcüğü – nasıl desek – o kadar dualite enerjisiyle kuşatılmıştır ki. Öyledir sevgili dostlar. Siz sadece iyiyi istiyorsunuz. Siz sadece yükseklikleri istiyorsunuz, dipleri değil. Oysa tümünü kucakladığınızda, ne yapacağınızı gerçekten bileceğiniz bir bilgeliğe ve bakış açısına sahip olursunuz.

Bazı kişileri görüyoruz, pek Shaumbra olmayan, ama insan biçiminde olan başkalarını, bu kişiler ne yiyecekleri, ne düşünecekleri ve ne yapacakları konusunda çok belirleyiciler. Sadece belli yiyecek türlerini yiyebileceklerini, belli düşüncelere sahip olabileceklerini, ve belli bir ayakkabı çeşidini giyebileceklerini düşünmekteler. Onlar, dualite oyununu oynamaktadır. Onlar, ışıkta olduklarını sanmaktadır. Ama onlar bir anlamda, sadece doğrucu olmaktadır. Oldukları tümü kucaklamamaktadırlar. Onlar hala dualiteye batmış bir haldedirler.

Biz öncelikle bu insanların hastalandığını…..ve dengesiz hale geldiğini….ve duygusallaştığını…ve büyük zorluklardan geçtiğini görüyoruz. Tüm bilyelerin neyi temsil etmiş olduğunu öğrenen….dualitenin tüm yanlarını öğrenen, ve dualiteyi 2’den 4’e genişletmeyi öğrenen kişiler…bu kişiler Shaumbra’dır. Tanrısallığın gerçek parıltısı burada ortaya çıkar.

Gelecek haftalardaki yaşantınızda, olduğunuzu sandığınız kimliği yüzünüze çarpacak deneyimlere sahip olacaksınız. Bu, zaman zaman meydan okuyacaktır, ama diğer zamanlarda da çok, çok tazeleyici olacaktır. Çok uzun bir süredir yapıştığınız bu kimliğinizin, sadece bir ilüzyon olduğunu anlamaya başlayacaksınız. Onu bırakmak zamanıdır. Ve bununla ilgili bir hüznün olduğunu biliyoruz, çünkü….. oh, bu dualite oyununu o kadar iyi, o kadar iyi oynadınız ki. Bunu salmak zamanıdır.

Söylediğimiz gibi, ev ödeviniz aynaya bakmaktır, sadece bir ya da iki kez değil, önünüzdeki altı hafta boyunca. Aynaya bakın. Eski benliğinize bakın, kelebek olmadan önceki tırtıla bakın. Şu anda içinde bulunduğunuz Kimliksizlik döneminin, Yeni Enerjideki Yeni Kimliğe götüreceğini anlayın.

Sevgili dostlar, öğretmeniz gereken o kadar çok şey var ki. Siz sadece, daha bunun farkında değilsiniz. Metatron, Mikail, Ruh ve tüm diğerlerinin güvendiği sizlersiniz.

Siz ailesiniz, ve hiç bir zaman yalnız değilsiniz.

Ve öyledir!

Kırmızı Meclis’in varlıklarından Tobias, Golden, Colorado’da yaşamakta olan Geoffrey Hoppe tarafından sunulmaktadır. Tobit’in mukaddes kitabında bulunan Tobias’ın öyküsü, Crimson Circle sitesinde bulunmaktadır.
www.crimsoncircle.com. Tobias materyelleri, bedelsiz olarak dünyanın her tarafında bulunan ışık işçileri ve Shaumbra’ya, Ağustos 1999 tarihinden beri sunulmaktadır. Bu tarih Tobias’ın, insanlığın yıkım potansiyelini aşıp, Yeni Enerjiye girdiğini söylediği tarihtir.

Crimson Circle, Yeni Enerjiye geçiş yapacak ilk insan (kılığındaki) meleklerden oluşan global bir ağdır. Bu kişiler, yükseliş halinin sevinç ve zorluklarını deneyimlerken, diğer insanların da yolculuğuna, paylaşım, ilgi ve yol göstererek yardımcı olmaktadır. Crimson Circle’in sitesine her ay 40.000’in üzerinde ziyaretçi, son materyelleri okumak ve kendi deneyimlerini tartışmak amacıyla girmektedir.

Crimson Circle her ay Denver, Colorado’da, Tobias’ın, Geoffrey Hoppe kanalıyla son bilgileri sunduğu yerde biraraya gelmektedir. Tobias, kendisinin ve Crimson Council’ın (Kırmızı Meclisin) diğer semavi varlıklarının, aslında insanoğlunun kanallığını yapmakta olduğunu bildirmektedir. Tobias’a göre, onlar bizim enerjilerimizi okumakta ve biz içimizde deneyimlerken, dışardan da bakabilmemiz için, kendi bilgilerimizi bize geri tercüme etmektedirler. Crimson Circle toplantıları herkese açıktır, ama LCV takdir edilir. Katılımı gerektiren hiç bir şey ve ödenmesi gereken bir aidat yoktur. Crimson Circle, dünya çapındaki Shaumbra’nın açık sevgisi ve bağışları yoluyla bolluğu kabul etmektedir.

Crimson Circle’ın en yüksek amacı, insan melekler ve öğretmenler olarak, içsel spiritüel uyanış yolunu yürümekte olan kişilere hizmet etmektir. Bu hıristiyanlıkla ilgili bir misyon değildir. Tersine, içsel ışık, merhamet ve ilgi bulabilmeleri amacıyla, insanları senin kapına getirecektir. Kılıçlar Köprüsü’ndeki yolculuğuna başlayan bu kendine has ve değerli insan sana geldiğinde, o anda ne yapman ve öğretmen gerektiğini bileceksin.

Eğer bunu okumaktaysan ve gerçek olduğunu ve bir bağın olduğunu hissediyorsan, sen gerçekten Shaumbra’sın. Sen insan (kılığında) bir öğretmen ve bir rehbersin. İçindeki tanrısallık tohumunun bu anda ve gelecek tüm zamanlar için çiçek açmasına izin ver. Hiç bir zaman yalnız değilsin, çünkü tüm dünyada bir ailen ve çevrendeki semavi boyutlarda melekler vardır.
Bu metni lütfen ticari amaç olmaksızın ve bedelsiz olarak dağıtın.
Lütfen bu bilgiyi, dipnotlar dahil bütünüyle kullanın. Tüm diğer kullanımlar, Geoffrey Hoppe, Golden Colorado’dan alınacak yazılı onayı gerektirir.
Telif hakkı 2001, Geoffrey Hoppe, P.O.Box 7328, Golden, CO 80403.
e-posta: tobias@crimsoncircle.com. Tüm haklar mahfuzdur.

Leave a Reply