Karanlık Dalgası

13 Eylül 2001

İngiltere, Londra’da sunulmuştur

Geoffrey Hoppe’dan :

İngiltere’ye yolculuğumuz şu anda kelimelerin tanımlayabileceği her şeyin ötesindeydi. Bu bizim denizaşırı yapılan ilk Crimson Circle (Kırmızı Çember) seminerimizdi (workshop). Linda ve ben, ABD’den, İsrail ve Norveç’den bize katılan ışık işçileriyle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyduk. İngiltere, North Stoke’da , Londra’nın yaklaşık 100 mil kuzeybatısında İngiliz konuklarımız ve seminer katılımcıları ile biraraya geldik.

Tobias’ın 8 Eylül Cumartesi günü gelen mesajı Umut hakkındaydı. İngiltere’nin nasıl Umut ülkesi olduğunu anlattı. Bu topraklarda birçok çatışma olmuştu, ancak Umut, özgürlük ve “Yeni Atlantis” vaadini canlı tutmaya yardım etmişti.

Seminerden sonraki bir kaç gün İngiltere’nin kırsal bölgesindeki eski yerleşimleri gezdik. Bir sabah erken vakitte, alanın halka açılma saatinden önce, özel bir Stonehenge turuna davet edildik. Ertesi gün, efsaneye ya da gerçeğe göre Kral Arthur’un büyüdüğü Glastonbury’i gezdik. “Kutsal Kase”nin gömülü olduğu ve Yeshua ben Joseph’in (İsa) dayısı Arimethia’lı Joseph ile birlikte ziyaret ettiği söylenen “Chalice Well” sularından içtik.

Tarihi Abbey kalıntılarını gezdik ve King Arthur ve Genevier’in mezarında saygıyla durduk.

İçimizden birçoğu Camelot’un efsanevi şehri Cadbury Castle’ı aramaya gitti. Şehri bulup alanı dolaştıktan sonra Tobias buranın Kral Arthur’un stratejik bir kalesi olmasına rağmen Camelot’un yeri olmadığını bildirdi.

Kutsal sularının, birçok asker ve sade insanları iyileştirdiği söylenen İngiltere Bath’daki Roma hamamlarını da gezdik.

11 Eylül Salı günü, New York’da trajik olaylar dizisinin tam meydana geldiği anda , 15 ışık işçisinden oluşan grubumuz İngitere’deki dairesel şekillerden oluşan buğday tarlalarının (crop circles) birçoğunun bulunduğu bölgede, kadim taşların bulunduğu İngiltere Avebury’de bir dairenin içinde durmaktaydı. Grup, Amerika Birleşik Devletleri’nde gelişen olaylardan habersizdi.

Çemberimizin içinde toplandığımızda, gruba bir mesaj vermesi için Tobias’ı çağırdım. Tobias

“şu an değil……konuşmayı sen yap” dediğinde biraz şaşırdım. Böylece, Tobias’a kanallık ettiğim düzenli bir mesaj oturumu yerine gruba Tobias’ın düşüncelerini aktardım. Şimdi geriye baktığımda, Tobias’ın o sırada meşgul olduğunu anlıyorum.

Tobias’ın bana söylediği ve benim de gruba aktardığım şey, Avebury civarındaki bölgenin, insanlığın ve yeryüzünün eski enerjilerinin salıverildiği bir tür enerji vorteksi (girdabı) olduğuydu. Tobias gezegende böyle bir çok girdaplar olduğunu ancak, Hristiyan hareketinin batı dünyasında yayılmasından bu yana biriken bozulmuş enerjilerin salıverilmesinden dolayı, Avebury’dekinin en güçlü girdap olarak kabul edildiğini söyledi. Tobias bana eski enerjilerin toplandığı ve salıverildiği top şeklinde bir girdap gösterdi. Bu girdabın içinde dönen ve salıverilmeyi bekleyen bir enerji türünü gerçekten gördüm. Gruba verilen mesajdan sonra başımızı kaldırdığımızda, üstümüzde yukarıya doğru yükselen bir spiral şeklinde geniş bir sinek sürüsü gördük.

Tobias bana nakletti ve ben de gruba şunu aktardım : bu bölgede eski enerjiler salıverildiği için diğer girdaplardan yeni enerji potansiyelleri getirilebiliyordu. Hawai bölgesinde böyle bir girdap görmüştüm, ve böyle daha birçok başka girdabın olduğunu biliyordum.

Daha sonra Tobias ışık işçilerinin rollerinden birinin de, artık uygun olmayan enerjilerin bırakılması ve salıverilmesine yardım etmek olduğunu söyledi. İnsan bilinci değiştiği için eski bilincin de salıverilmeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Aynı çürümüş çöplerin salıverilmesi gereken gazlar ürettiği gibi, enerjiler de uygun yollardan salıverilmediği takdirde birikmeye ve sonunda patlamaya yönelmekteydiler.

Geçen birkaç yıl içinde muazzam bilinç değişiklikleri oldu ancak eski enerjinin büyük kısmı, salıverilmek için fırsat bekleyerek hala ayrılamamaktaydı. Sanırım, bir tür spiritüel enerji şişkinliği.

Eski enerjileri salıvermenin birçok yolu var, depremler, doğal afetler, savaşlar ve diğer travma değişim noktaları. Eskiyi salıvermenin daha olumlu yolları da var; Spiritüel uyumlu insan melekler tarafından önceden düşünülmüş bilinçli çabalar ve şu anda içinde durduğumuz “salıverme çemberleri” gibi.

11 Eylül salı günü Tobias ciddi ve vakurdu ve biraz mesafeli hissediliyordu. Bu onun tipik sıcak ve neşeli davranışlarıyla tam bir tezattı. Bizden, geçmiş hayatlardan gelen eski enerjiler, meydana gelen yıkım ve fetih enerjileri, ve insani acı ve ıstırap enerjilerini içeren eski yerküre enerjilerini tam o anda salıvermemizi istedi. Bizden salıvermemizi ve giderek daha çok salıvermemizi istemeye devam etti. Hepimiz gitmesi gereken çürümüş enerjinin salıverildiğini hissettik.

Törenimizin sonunda, Tobias bir kanallık seansı sırasında normal olarak yaptığını hissettiğim ve daha dolaysız bir şekilde geldi. Ancak mesajı hepimizi şaşırttı.

“Orada durun” dedi. “Orada durun, çünkü ileride zor zamanlar var. Yerkürenizin size öğretmenler olarak ihtiyacı var. Orada durun. Şimdi yapılacak çok işiniz var.”

Salıverme töreninden sonra, arabaların park edildiği kır barına (pub) geri döndük. Bu çok güçlü törenden sonra herkes şaşırtıcı bir şekilde sakindi.

Linda ve Bonnie Cappele son dakika alışverişleri için küçük bir antika hediyelik eşya dükkanına uğradılar. Biraz sonra yüzlerinde bir dehşet ifadesiyle döndüler.Kaçırılan bir uçağın Pentagon’a çarparak infilak ettiğini söylediler. Biraz daha sonra 2 uçağın da Dünya Ticaret Merkezi’nde infilak ettiğini öğrendik.

Hayat tam o anda değişti.

Dünyanın geri kalanı gibi grubumuzdaki ışık işçileri daha sonraki birkaç günü keder, üzüntü ve öfke içinde geçirdi. Uçuş yasağından dolayı İngiltere’de mahsur kalmış bir halde dostlarımız ve ailelerimiz için meraklanıyorduk ve bu ulusal kriz sırasında kendimizi bir yabancı ülkede yabancılar gibi hissediyorduk. Perşembe akşamı Tobias grubumuza birkaç kelime söylemek istediğini, ve mesajı bütün dünyadaki Shaumbra’ya iletmenin uygun olacağını söyledi. Cuma sabahı Tobias’ı dinlemek ve trajik olaylar hakkında bir içgörü kazanmak üzere küçük bir otel odasında toplandık. Bu mesajı internette yayınlamak, isteğimin dışında daha fazla zaman aldı ancak iletişimimiz ve İnternet ulaşımımız kısıtlıydı ya da hiç yoktu. Şu anda, saldırılardan 6 gün sonra, Amerika’ya dönmek üzere uçaktayım ve hala bu kederli içgörü dolu yolculuğun enerjisi ve heyecanıyla doluyum. İşte birkaç gün önce New York trajedisiyle ilgili olarak Tobias’ın bizimle paylaştığı şeyler .

Tobias (ciddi bir tonda): Ve öyledir sevgili dostlar, sevgimiz ve merhametimiz bugün bu odayı doldurmaktadır. Bu insan çemberini doldurmaktadır. Bugün sizi ziyarete gelen tüm varlıkların getirdiği bu enerjiyi şimdi nefesinizle içinize çekmenizi rica etmekteyiz. Benliğinizi burada bulunan tüm varlıklara ve içeri girmekte olan enerjiye açın. Gerçekten, hepinizin hissettiği gibi, enerjiler, alışık olduğunuzdan farklıdır. Bu çemberin enerjisi ve içinizdeki enerji ve herkes için enerji…..şimdi farklıdır. Sizi ziyarete gelen perdenin bu tarafındaki bizler, burada bulunan insanların enerjilerinde ve yüzlerinde ve bağlantı sağladığımız tüm diğer Shaumbra’da, birşeylerin gerçekten farklı olduğunu farketmekteyiz.

Şimdi, bu geçtiğiniz günlerde enerjiniz değişmiştir, Dünya’nızın da bu geçtiğiniz günlerde değiştiği gibi. Bizim tarafta da epeyi gözyaşı dökülmüştür, sizin tarafta olduğu gibi. İnsanlık için büyük bir değişim potansiyelinin tam ortasında bulunuyorken bile, siz insan meleklerin çektiği acılar ve üzüntüler için bizim tarafta gözyaşı dökülmektedir. İçinden geçtiğiniz değişimler ve bu şeylerin içinden geçmek üzere, insan melekler olarak yapacağınız şeyler için gözyaşı vardır. Çünkü bugün ilk çemberde oturan bu grup, siz her yönüyle bir yolculuk…….her yönüyle bir yolculuk yaptınız.

Ve bu yakınlardaki yaşamınız sırasında içinden geçtiğiniz herşey çok uygundu. Bu yere (İngiltere) gelmeniz, ve North Stoke denilen yerde bu grupla bizim çemberimize katılmanız, Umut kanalı enerjisinde bulunmanız, yüreğinize Umut meleği Amiel’in enerjisiyle dokunmanız; ve özellikle de, sevgiyle birleşmiş olarak taşlar çemberinin olduğu yerde (Avebury) bulunmanız, ve eskinin büyük miktarda salıverilme işleminin meydana gelmesi için izin verirken elele tutuşmanız. Bütün bunlar o kadar uygundu ki, o kadar uygundu ki.

Anayurdunuza dönerken meydana gelen bu gecikme bile uygundur, çünkü bu hepinize, tüm bu şeylerle içinizde çalışmanız ve işlemlerden geçirmeniz için çok zaman tanımıştır. Düşünmenize zaman tanımıştır, ve bir anlamda gözlemlemek üzere kısa duvarınızın arkasında durmak zamanı tanımıştır. (çvr. “kısa duvar” yakında siteye konacak yeni dizinin ilk dersidir. Kısa duvar, yeni evinizin çevresinde olduğunu düşüneceğiniz bir duvardır ve Tobias, olayların, duygu ve tepkilerin içine atlamadan bu duvarın, yeni evden yana olan tarafına geçmemizi ve oradan, yaratılan dinamiklere, dualite dinamiklerine ve bu dinamiklerin nasıl işlediğine bakmamızı ve gözlemlememizi söylemektedir.) Yurdunuzda nelerin olup bittiğini gözlemlemek, tüm dünyada nelerin olup bittiğini gözlemlemek fırsatına sahip oldunuz.

Bugün burada bulunanlar (otel odasında), tüm dünyadaki Shaumbra’nın, ailenin temsilcisidir. Burada bulunan her biriniz, Shaumbra olan diğerleri için, bu zamanda bu yolu yürümekte olan tüm diğer kişiler için, bir ışık parçasını taşımaktadır. Bunu duymakta olan ya da okumakta olan her biriniz için, geçtiğiniz günlerde yaptığınız şeylerden dolayı, bizim tarafta onur vardır. Kişisel düzeyinizde nelerden geçtiğinizi gördük. Meydana gelmiş olan bir trajedi yüzünden, açığa çıkan sorunları gördük. Bu geçtiğiniz birkaç gün boyunca, kendi karanlık yanlarınızla yüzleştiğinizi gördük. Dünya üzerindeki tüm insanlar adına, karanlık yanların içinden geçtiğinizi gördük. Herkes için duyduğunuz merhameti ve ilgiyi gördük.

Şimdi, önceki gün taşlar çemberinde (Avebury) Cauldre (Geoffrey Hoppe) ile konuşmuş, ve size mesajımızı iletmesini rica etmiştik. Çünkü gerçekten, Cauldre’nın da söylediği gibi, o aralar çok meşgulduk. Burada muazzam bir aktivite vardı. Ama Cauldre’ya da söylediğimiz gibi, bu trajik olayı izleyen günler hem sizin için, hem de tüm diğer insanlar için çok önemliydi. Bu pek de meydana gelmiş olayın kendisiyle ilgili değildir (kaçırılan uçaklarla bombalama), ama bundan sonra ne yapacağınızla ilgilidir. Nasıl bir bilince gideceksiniz? Nasıl tepki vereceksiniz? Sahip olduğunuz tüm potansiyellerin içinde – öfke ya da öc almak ya da merhamet etmek ya da sevgi – nasıl tepki vereceksiniz?

Shaumbra olarak, şimdiki öğretmen kimliğinizle, bunu içinize nasıl alacaksınız? Buradan nereye gideceksiniz? Geçen gün size bir dörtyol ağzında bulunduğunuzu söylemiştik. (North Stoke’da verilen mesajda) Geçtiğiniz günlerde Shaumbra’nın tümü, içine bir göz atmıştır. Yürüyebileceğiniz farklı potansiyellere ve yollara baktınız. Bu son saatler içinde, bu kararları alabilmek için, uykunuzda ve uyanıkken çok içsel çalışmalardan geçtiniz. Her biriniz kendi bildiğiniz şekilde, yaşamınızın ileriki (günlerinde) sizi nelerin beklediğine baktınız. Yaşamınızın geri kalan bölümü için ne yapmayı seçmektesiniz?

Hala sizden akmakta olan çok enerji vardır (son olayların sonucu olarak). Hala tarafınızdan yapılacak seçimler vardır. Siz hala, sadece kendiniz için değil, aynı zamanda insanlık bilinci için de, eski enerjileri salıvermek ve yeniyi nasıl getireceğinizle ilgili seçimleri yapmak süreci içindesiniz. Siz hala bunun içinden geçmektesiniz, ama şu anda almakta olduğunuz kararları görmekte olduğumuzu ve yaşamınızın geri kalan kısmıyla ilgili seçiminizden dolayı sevinç içinde olduğumuzu, her birinize söylemek için buradayız.

Perdenin bu yanında, bu olayın olacağını bilmekte miydik? Hayır, bilmiyorduk. Ayrıntıları bilmiyorduk. Biz sadece var olan potansiyelleri görebilmekteyiz ve insanoğlunun belli bir yolu seçtiği ana kadar da bilmemekteyiz. Ama Dünya’nız üzerinde gördüğümüz şey ve bir zamandır farkında olduğumuz şey, eski bilincin bırakılmasına çok gereksinim olduğuydu. Sizin deyiminizle negatif enerjilerin yoğunlaşması vardı ve biz bunu yargıda bulunmadan söylemekteyiz. Bunlar, salıverilmeye gereksinimi olan eskinin enerjileridir. Eski artıklar gibi, yapışmaya devam etmekteydiler. Bunun nasıl bir şey olduğunu bilmektesiniz, çünkü kendi benliğiniz içinde bunu deneyimlediniz. Bu aynı zamanda toplu bilinç kefesinde de meydana gelmektedir.

Geçenlerde konuştuğumuz gibi, geçtiğiniz ay içinde, Cauldre ve Linda (Benyo) diye anılan kişi ve katılan diğer kişilerle birlikte oradan oraya dolaşırken (ülke içinde yapılan seminerlerde), önemli olacağını bildiğimiz konular hakkında konuşmuştuk. Bu bırakılmamış enerjilerin gezegeniniz ve gerçekleştirdiğiniz çalışmalar üzerinde etkisi olacağını bimekteydik.

Topluluk olarak biraraya gelmenizle ilgili konular hakkında konuşmuştuk (Minneapolis, 11 Ağustos 2001). Shaumbra olarak ayrı (izole) adacıklar olmak yerine, birlikte olmanız ve enerjileri birleştirmeniz hakkında konuşmuştuk. Birbirinizle yüzyüze olmasanız dahi, enerjisel olarak bağlı kalabilirsiniz. Bir topluluk olduğunuz hissi, herkese ek bir güç verecektir. Shaumbra olarak, tüm dünyadaki ışık işçileri ve spiritüaliteyi arayanlara, vasıta olacak (kolaylık sağlayacak) bir topluluk olmak sorumluluğunuz vardır.

Ölüm enerjisi hakkında konuşmuştuk, ve bu konu hakkında, Birleşik Devletlerin kuzeydoğu bölgesinde (Attleboro, MA’da 18 Ağustos 2001 de yapılan seminerde verilen mesaj) geniş bir biçimde konuşmuştuk. Çünkü bu bölge, yoğun olarak eski enerjilerin hala bulunduğu bir yerdir. Bu bölge, salıvermenin çok yapılması gereken bir yerdir. Bu bölge, ölüme odaklanmış bir yerdir.

Güzel Tahoe Gölünüze yakın bir yerde (Reno semineri, 26 Ağustos 2001) korku hakkında konuşmuştuk. Biz korku hakkında konuştuk, çünkü bu insanların içinde var olmaya devam eden bir enerjidir. İnsanlar korkuya dışsal bir öge olarak bakmaktadır. İnsanlar korkuya, nasıl başa çıkacaklarını bilmedikleri bir şey gözüyle bakmaktadır. Onun içinden nasıl geçeceklerini bilmemektedirler. İnsanlar korkuyu, yol üstünde bir engel olarak görmektedir.

Çoğunuz korkuya karşı, yumruklarınız ve zırhlarınızla savaşmaya çalışmaktasınız. Başkaları, korkudan kaçıp saklanmaktadır. Diğerleri donup kalmaktadır. Sevgili dostlar, korkularınızın içinden yürüyüp geçmek zamanıdır. Onların içinden, kazandığınız bilgelik ve güçle geçin.

Bu değişim zamanıyla ilgili (uygun) olan gezilerimiz (seminerler) boyunca bu konular hakkında size konuşmaya devam edeceğiz. Geçen gün Umut ülkesinde (North Stoke, İngiltere semineri, 8 Eylül 2001) konuştuk. O zamanda, Başmelek Amiel olarak tanınan varlık gruba katılmıştır. Varlığını, orada bulunan her birinizin önüne koymuştur. O şimdi burada, bu odadadır. O, Dünya’nın enerjileriyle daha doğrudan bir uyumlanmaya getirilmiştir, çünkü buna herşeyden çok gereksinim vardır.

Amiel, hepiniz için çalışabileceğiniz bir kaynaktır. O Umudun Başmeleğidir.

Korkudan nasıl yürüyüp geçersiniz ve ölümle nasıl başa çıkarsınız? Umudun enerjisiyle. O (Amiel) buradadır…..bu büyük değişimler zamanında Dünya’ya gelmiştir. Değişimler olmaya devam edecektir. Derin değişimler, en erken, önünüzdeki yılın sonuna kadar devam edecektir. Bunların, geçen gün olduğu gibi şiddet içermesi gerekmemektedir. Ama değişimler derin olacaktır.

Enerji ağının son uyumlamaları olmaktayken (2002’nin sonu, çvr.Kryon’un çalışmalarını bitireceğini söylediği zaman), bu son değişimleri görmek istemeyen, sizin deyiminizle karanlık ya da negatif ögeler vardır. Bu gerçekte onların bir hükümete ya da bir ekonomik sisteme ya da bir yaşam tarzına duydukları nefretle ilgili değildir. Bu karanlık güçler şimdi gelmektedir, çünkü olmakta olan değişimleri pek görmek istememektedir. Onlar, insanın güçlendiğini (güçlülüğünü) görmek istememektedir. Onlar, tanrısallıkla bütünleşilmesini görmek istememektedir. Onun için de, ortalığı karıştırmak için şimdi gelmektedirler. Bunların olmasına engel olmaya çalışacaklardır.

Ve tekrarlıyoruz, bütün bunları yargılamadan söylemekteyiz. Bütün bunların, uygun olan bir dengenin parçası olduğunu anlamaktayız. (duygusal bir şekilde) Ama bu olayın içinden geçmenin, bizim için de zor olduğunu söylemekteyiz.

Bu geçtiğiniz günlerde, meydana gelen eylemler, sadece Dünya’nız üzerinde hissedilmemiştir. Evreninizin her köşesinde duyulmuş ve hissedilmiştir. Perdenin bizim tarafında hissedilmiştir. Bu, gelip geçen karanlık bir dalga gibiydi. Önce Dünya’nın insanlarından, sizden geçti. Sonra ülkenizden geçti, sonra bizden geçti, ve İlk Çemberin Krallığı’nın dışında kalan her şeyden geçti. Bunun sadece sizinle ilgili olmadığını anlayın.

Meydana gelen olay hem simgesel, hem de gerçekti. Ve bu, söylediğimiz gibi, daha yüksek bir bilince doğru olan harekete karşı koyan karanlıktı. Buna paralel olan şeyler (yanlarınız) için, içinize bakın. Siz kişisel olarak bu yaşamınızda çok ilerleme kaydettiniz. Muazzam temizlikler yaptınız. Karma çemberinden çıktınız. Kendi geçmiş yaşamlarınızı temizlediniz. Hakkında konuştuğumuz, atalarınızla ilgili karmanın çoğunu temizlediniz. Ama yine de içinizde, özellikle de geçtiğiniz birkaç yıl boyunca, bir parçanız, karanlıkta kalmıştır.

Işık İşçisi olmak için gerçekleştirdiğiniz tüm çalışmalara ve harcadığınız tüm güce rağmen, içinizde hala var olmaya devam eden bir karanlık vardır. Ve bildiğiniz gibi, bu sizi birçok yönden geri tutmuştur. O inat etmiştir, ve siz de onunla nasıl başa çıkacağınızı pek bilemediniz.

İki gün önceki olaylar sizin için bir simgeydi. Tanrısallığınızla bütünleşmek sürecindeyken, içinizde ortaya çıkmakta olan karanlığı simgelemektedir. Bu (karanlık) sizi durdurmaya ve alaşağı etmeye çalışmaktadır. Bu aynı zamanda toplu bilincin, insanlığın da bir parçasıydı, Dünya üzerindeki özgürlüğü ve gerçekten de çiçek açmaya başlayan sevgiyi durdurmayı amaçlayan bir karanlıktır. Bu karanlık, çirkin başını kaldırarak, bir canavar gibi ortaya çıkmıştır.

Geçen gün taşların çemberinde (Avebury) değindiğimiz gibi, salıvermek, bırakmak zamanıdır. Geçmişi bırakmak zamanıdır. Öyleyse bu olaylarla nasıl başa çıkacaksınız? Öfkelenecek misiniz? Korkacak mısınız? Kaçacak mısınız? Savaşacak mısınız? Bu, bireysel olarak ve insan melekler olarak bunu içinize nasıl alacağınıza gelmektedir. Bu olayın sonucunda, içinizde nasıl bir yeni gerçek bulmaktasınız. İçinizde nasıl bir yeni güç, ama dengenin gücü olan yeni bir güç bulacaksınız. Dengenin gücü. Böyle bir olayın aklınızı karıştırmasına ve sizi yolunuzdan atmasına izin mi vermektesiniz? Böyle şeyler olduğunda, ellerinizi havaya kaldırıp şöyle mi diyeceksiniz; “Bütün bunlar beni aşmaktadır……..insan şeklinde bir melek olarak ben ne yapacağımı bilmiyorum, onun için de evime gidip saklanacağım. Yeni evimin kapı ve pencerelerini kapatacağım.” Bunu söylüyor musunuz? Kızdınız mı? Ulus olarak ayrı (tecrid edilmiş, izole) kalıp, bu karanlığı silmeye mi çalışıyorsunuz?

İçinizde hala yanıtları aramaktasınız. Ne yapmanız gerektiğiyle ilgili, hala ruhunuzu aramaktasınız. Ve bu noktada biz size ne yapmanız gerektiğini söylemek için burada değiliz. Biz sadece kendi bakış açımızı sizinle paylaşmak için buradayız. Ama sizin içinizde, içsel bir güce, ama bu kez dengede olan bir güce erişmeye çalıştığınızı görmekteyiz. Diğer insanlara karşı merhametli olan bir güce. Artık karanlığa katlanmayacak bir güce. Yeni güç, sizin korkuya kapılmanıza ve ölüme gelmenize artık izin vermeyecektir. Biz bu krizle, çok dengeli ve bütünleşmiş bir şekilde başa çıktığınızı görmekteyiz. Böyle yapmakla, tanrısal benliğinizin, Dünya düzeyiyle bütünleşmesini sağlamaktasınız. Bu tanrısallık içinizde yaşam bulmaya başlamıştır, çünkü bu kriz zamanında onu çağırmaktasınız.

Umut ve sevgi ve gerçekte o kadar çok güç vardır ki. Ve bu zamanda Shaumbra’da gördüğümüz bir şey varsa, o da içsel, dengeli bir gücün yenilenmesidir. Bu tip olaylar ve çeşitlemeleri Dünya’nızda devam edebilir. Ekonominizde büyük dalgalanmalar olabilir. Şimdi daha fazla etnik savaşlar meydana gelebilir. Çünkü karanlık, dünyanız üstüne başını kaldırmıştır. Bu da gerçekten, çözümlenmeye gereksinimi olan sorunları ortaya çıkartacaktır. Çözüm getirmek ve salıverilmek üzere, geçmişi tekrar ortaya çıkartacaktır.

Bir anlamda biz bunun sadece başlangıç olduğunu söylemekteyiz. Bu, salıverilmek gereksiniminde olan tüm dualite enerjilerini ortaya çıkartacaktır. Ama bir başka anlamda da, her birinize içsel güçlülük zamanı olduğunu söylemekteyiz. İçinizden sevgi ve umut ve gerçek gücünün yükselmesi (zamanı olduğunu söylemekteyiz). Buna izin verdiğinizde, (tüm bunların) artık sizinle ilgili olmadığını göreceksiniz. İçinizde sevgi, umut ve gerçeğin gücünü bütünleştirdikçe ve bu yeni anlayışlara geldikçe, uzun zamandan beri, ne hakkında konuştuğumuzu göreceksiniz : burada, Dünya üzerinde öğretmenlere duyulan gereksinimden. Şimdi insan (kılığındaki) öğretmenlere gereksinim vardır. Çünkü sizin gerçekleştirdiğiniz gibi, başkaları da yeni bilince bir geçiş yapmaya başladığında, Dünyanın da, birkaç gün önce karanlıkla yüzleştiği gibi, bu insanlar da içlerindeki karanlıkla yüzleşecektir. Onlar güçlü duran kişilere……Shaumbra’ya gitmek ihtiyacı duyacaktır. Biz hepinize şunu söylemekteyiz, benliğiniz içinde güçlü durun! Tanrısallığınızı güçlü olarak içinize çekin. Sevgi ve gerçek ve umudu içinize çekin ve onları güçle, sebatla (içinizde) tutun.

Birkaç hafta önce (1 Eylül 2001), Kırmızı Çembere verdiğimiz mesajda, sahip çıkmakla ilgili konuşmuştuk. (Yükseliş Dizisi, Ders İki: Tanrısallığına sahip çık)

(Not: 1 Eylül’deki mesaj sırasında, Tobias bu konunun, dersin esas konusu olmadığını, ama zamanın şartlarına bağlı olarak değiştirildiğini söylemiştir.) Biz tanrısallığınıza sahip çıkmanız hakkında konuşmuştuk. Çünkü bu zamanda Dünya’nızda olan şeylerden dolayı, öncelikle bu dersi vermenin önemli olduğunu bilmekteydik. Her biriniz için o enerjiyi almanın ve kendi tanrısallığınıza sahip çıkmak anlayışına gelmenin önemli olduğunu bilmekteydik. Tanrısallığınız içinde güçlü durmanın. Bu karanlık güçlerin işe karışmasına izin vermemenin. Çünkü biz, belli olayı değil, ama karanlığın ortaya çıkmakta olduğunu görmekteydik. Onun için de, son Kırmızı Çemberde değindiğimiz gibi, konuyu değiştirdik. Sevgili dostlar, konu……Yükseliş Dizisinin İkinci Dersi olacak konunun başlığı “Karanlığın Gölgesini Bırakmak” olacaktı. Bu dersi, Kırmızı Çemberin bir sonraki toplantısında vereceğiz. Ama sahip çıkmayı tartışmak, ışık ve karanlık konusunu tartışmaktan daha önemliydi.

Geçmiş günlerin tüm travmatik olaylarından geçerken, sizin…….bunu nasıl söylesek?……özüne kadar sarsıldığı halde, tanrısallığınıza sahip çıkmak konusunda “sevimli” bir iş gördüğünüzü (kahkahalar) farkettik.

Tüm Shaumbra’nın temsilcisi olarak özellikle bu grubun yaptığı yolculuk (İngiltere’nin birçok yerine) olağanüstüydü. Size, çoğunuzun daha önce de bulunduğu topraklarda yürümek fırsatı verildi. Çoğunuz bu topraklarda daha önce savaştınız. Size, Yeshua’nın da yürüdüğü topraklarda yürümek fırsatı verildi……..Ve onun içtiği sulardan içmek fırsatı verildi. (Challice Well’de) Eski ve uygun olmayan büyük bir enerji girdabının bu zamanda salıverilmesi için Dünya’nın bu noktasına (Avebury) gelmeniz fırsatı verildi. Ve geçen gün dostlarım, taşların çemberinde dururken (Avebury’de) ve enerjileri bırakırken, (o yer) karanlık ve negatiflik ve gitmek ihtiyacında olan geçmişin enerjisiyle doluydu. Orada olan (enerjisel) kabın boşalması gerekmekteydi. Bu eski enerjiler, çevrenizdeki girdapta dönmekte olan sinekler tarafından bile simgelenmişti.

Burada bulunanların çoğu, Shaumbra’nın temsilcisi olarak, geçen gün gerçekleştirilen bu salıvermenin, direkt enerjisinde bulundu. Bunun bedeninize ve ruhunuza doğrudan etkisi olmuştur. Bazılarınız daha farketmedi, ama gerçek salıvermenin girdabı olan o çemberde dururken, ve bu enerjilerin geçip gitmesine izin verdiğinizde, bu en içte bulunan kısımlarınıza dokunmuştur. Önünüzdeki hafta ve aylarda ortaya çıkabilecek saklı enerjilerin farkında olmanızı ve bunun sizinle ilgili olmadığını anlamanızı istemekteyiz. Ama siz bu zamanda büyük enerjisel bir alanda bulundunuz. Oh, siz onun merkezindeydiniz!

Siz Shaumbra’yı temsil ettiniz, onun için onlar da, doğrudan orada bulunmamakla beraber, bazı etkileri hissedeceklerdir. Zamanın o anında sizinle bağlantı içindeydiler. Böylece, kendinize ve bedeninize iyi bakın ve bir şeyler ortaya çıkarsa şaşırmayın. Ama anlayın, onlar size ait değildir. Siz sadece tüm dünya adına bırakmaya yardımcı olmaktaydınız.

Orada (Avebury’de) bulunan her biriniz, eski enerjinin geçmesini sağlayan, demirleyici nokta olmak hizmetinde bulundunuz. Bunun biyolojik ve duygusal bağlantılarınızı zorlamış olabileceğini anlayın. Birbirinizle ilgilenin, çünkü bazı şeyler ortaya çıkabilir.

Buradaki yolculuğunuz sırasında, kutsal topraklarda yürüdünüz. Yol üstünde çok salıverme gerçekleştirdiniz.…..toprakta tutulmuş olan eski enerjilerin salıverilmesini. Bunlar sadece burada değil, dünyanın her yerinde meydana gelmiş savaşlara ve haçlı seferlerine ve istilalara ait eski enerjilerdi. Bunlar özellikle, insanlığın Dünya’da Yeni Çağa girdiği…..Yeni Atlantis’e girdiği, geçmiş 2000 yılın enerjisiydi. Şimdi bir sonraki yeni çağa……insanın güçlülük çağına, ve Tanrısal İnsan çağına girmeye hazırsınız.

Bundan sonra ne olacak? Bu, bunu nasıl ele alacağınıza bağlıdır. Birkaç gün önceki olaylara nasıl bir tepkide bulunmaktasınız? Biz, Shaumbra’ya güçlülük ve içe tutunmak ve olduğunuz tüme sahip çıkmak mesajını vermek üzere burada bulunmaktayız. Bunun sizinle ilgili olmadığını anlayın. Dünyanızın birçok değişimlerden……daha fazla değişimlerden geçeceğini anlayın. Değişimlerden bazısı, eski alışkanlıkların mükemmel bırakılması olacaktır.

Bu olayların dokunduğu her insan, dışarıya, gazete ve televizyonlara bakacağı kadar da içine bakacaktır. Herkesin düşünmeye zamanı olacaktır. Şimdiye kadar Dünya tarihinde, tek bir olayın tüm bilince bu kadar etkisi olmamıştır, çünkü siz şimdi elektronik araçlarla (birbirinize) bağlısınız. Etki, tüm dünyada, insanların büyük bir çoğunluğu tarafından, neredeyse aynı zamanda hissedilmiştir. Biz, bizim taraftan, bir sonraki düzeye geçmeyi sağlayacak böyle bir bilinç değişim potansiyelini şimdiye kadar görmemiştik. Biz bu kadar çok merhameti, bu kadar çok sevgi akışını, birbirine bu kadar çok ilgi göstermeyi şimdiye kadar hiç görmemiştik. Yaşadığınız tüm yaşamlarda, böyle bir bilinç olayı hiç olmamıştır.

Bunun bir değişim zamanı olduğunu anlayın. Birkaç yıl önce Cauldre kanalıyla konuşmaya başladığımızdan bu yana “Değişim” öncelikli konumuz olmuştur. Öne çıkmak zamanıdır. Kendi tanrısallığınıza sahip çıkmak zamanıdır. Bunlar hakkında sadece konuşmak, sadece sayfalarınızdaki sözcükleri okumak zamanı değil…..ama OLMAK zamanıdır. Tanrısal benliğiniz olun. Onu günlük yaşamınıza getirin. Onu ŞİMDİ, en çok ihtiyaç duyulan zamanda getirin içinize.

ŞİMDİ öğretmen olmak zamanıdır. Bir yerlere gidip de ayrı (izole) olmak değil, ama öğretmen olmak (zamanıdır). Dünya üzerinde ayrı (izole) olmaları uygun olan başka spiritüel gruplar vardır. Onlar ayrı bulundukları yerde çok önemli enerjisel çalışmalar yapmaktadır. Ama Shaumbra ayrı değildir. Shaumbra başkalarına uzanır. Shaumbra, başka insanlar göz yaşları içinde geldiğinde kapılarını açar. Sizin ilgili olduğunuz şey budur. Öne çıkmak zamanıdır.

Çoğunuz Ruh ve tanrısallık ve ışık çalışması kavramlarını zihinsel düşünceler olarak kabul ettiniz, hmmmm (duraksama) Cauldre şu anda bizi durdurmaktadır ama biz sözcüklerimizi itinayla seçtik….çoğunuz (duraksama) Cauldre bizi yine durdurmaktadır, çünkü ifade edeceğimiz sözcükler onu tedirgin etmektedir…..ama biz kendi gerçeğimizi ifade etmekteyiz…..çoğunuz spiritüel kavramları OYUN olarak kabul ettiniz. Bazı kişiler için bu ışık çalışması bir oyun ve yaşamın zorluklarından kaçış olmuştur. Biz bunu hepinize söylememekteyiz, biz bunu, duymak ihtiyacında olan bazı kişilere söylemekteyiz. Şimdi bu (olanlar) gerçektir. Artık bir oyun değildir. Artık zihinsel bir kavram değildir. Şimdi tanrısallığın gücüne sahip çıkmak zamanıdır. Gücün, karanlığı sevgiye, yeni yaratılışa, yeni bir dengeye dönüştürmesi zamanıdır. Bu, karanlığı “temizlemekle” ilgili değildir. Bu, onu daha yüksek bir enerjiye dönüştürmekle ilgilidir.

Sizler enerjinin simyacısısınız. Siz “hiç birşeyi” alıp yeni yaratılışa dönüştüren kişilersiniz. Siz bu olayın karanlık yanını alıp, açan bir çiçek haline dönüştürebilirsiniz.

(duygusal bir şekilde) Şimdi, böyle zamanlarda duygusallaşmaktayız. Hepinizi o kadar derinden hissedebiliyoruz ki. Gelecek günlerde konuşacak o kadar çok şey olacak ki. Hepinizden gücünüzü tutmanızı rica ediyoruz. Olduğunuz TÜMÜ olun.

(duraksama)

Sizler enerjiyi dönüştürenlersiniz. Siz, enerjinin, yaratılışın en yüksek potansiyeline ulaşmasına izin vermektesiniz. Her birinizden, üç gün önceki olayların sizi nasıl etkilediğine bakmanızı rica ediyoruz. Bu olay her birinizi farklı biçimlerde etkilemiştir. Belki sizi duygusal dengenizden etmiştir. Örneğin Cauldre, midesinden etkilenmiştir. Başka kişiler başağrısı ve bedenin farklı bölgelerinde etkilenmiştir. Bunun sizi nasıl etkilediğine bakmanızı rica ediyoruz. Dönüşümün size nasıl dokunduğunu göreceksiniz. Bunlar sizin hassas bölgelerinizdir. Bu bölgeler öncelikle etkilenir. Bu hisleri ve belirtileri anımsamanızı rica ediyoruz. Dönüştürmelerinizi, fiziksel ya da duygusal bedeninizin bu belli bölgelerinden yapmak durumunda değilsiniz. Ama içinizdeki dönüştürme motoru çalıştığında bileceksiniz, çünkü onu bu bölgelerde hissedeceksiniz.

Hatırlayın, bu sizinle ilgili değildir. Siz sadece, dönüştürme çalışmanızı yaparken bu hassas bölgelere dokunulmuş olacaktır. Bu acı ve tarihsel olayın haberini duyduktan sonraki dakikalarınızda, nasıl etkilendiğinize bir bakın. Bazılarınız şoka girdi. Bazıları korkuya kapıldı. Diğerleri aileleri hakkında endişelendi. Nasıl etkilendiğiniz açısından, geçtiğiniz günlerin olaylarına bir bakmanızı rica ediyoruz. Şimdi artık dönüşümün, benliğinizin bölgelerine nasıl dokunduğunu bileceksiniz. Bu korku ve bu blokajlardan nasıl yürüyüp geçeceğinizi artık bileceksiniz ve bunun sadece, bilinciniz ve biyolojinizin (bazı) kısımlarının verdiği tepki olduğunu anlayacaksınız.

Bu bilgelik ve bilişten yola çıkarak, başka durumlar meydana geldiğinde, güç alanınızda nasıl kalacağınızı daha iyi bileceksiniz. Ve hayır, biz bunun gibi büyük çapta trajedilerin olacağı kehanetinde bulunmamaktayız, ama bir dizi değişimler meydana gelmeye devam edecektir. Aynı depremler gibi, artçı şoklar olacaktır. Bu olayın artçı şokları olacaktır. Bireysel ve kişisel bir düzeyde olabileceği gibi, global bir düzeyde de olabilir. Artık bir amaca hizmet etmeyen şeylerin koparak ayrılması ya da yeni şeyleri biraraya getirmekle ilgili olabilir. Ama artçı şoklar olacaktır.

Ve buna bir not daha eklemek istiyoruz: İnsanlık tarihinde onlarca yıldır olabilecek büyük yerküre değişimleri ya da dünyanın yıkım potansiyeli hakkında çok konuştuk. Ve bunların hiç birinin olmadığına burada dikkatinizi çekmek isteriz. Ama yine de eski enerjilerin bırakılmasına hala muazzam bir ihtiyaç vardır. Bu, birkaç gün önceki eylemlerle bir dereceye kadar gerçekleşmiştir. Bu olay, büyük bir bilinç değişimine yardımcı olmuştur. Bu olayla ilgili bilinç odaklanması ve içsel karanlıkla ilgili bilinç odaklanması, bu amaca çok hizmet etmiştir. Depremlerle ortaya çıkabilecek çok miktarda eski enerjinin bırakılmasına neden olmuştur. Savaşlarla ortaya çıkabilecek çok miktarda enerjinin bırakılmasına neden olmuştur. Önemli bir salıverme meydana gelmiştir. Çok, çok kişi ölmüştür. Çok, çok kişi geçen gün bir anda bizim tarafa geçmiştir. Bunun sonucu olarak da, çok miktarda kadim (eski zamandan kalma) negatif enerji temizlenmiştir.

Çok şeyin temizlendiğine ve ama artçı şokların da olacağına dikkatinizi çekmekteyiz. Ve şimdi sorularınızı yanıtlamaktan kıvanç duyacağız.

Soru: Tobias, sen daha önce de Shaumbra’nın korunduğu hakkında ve bir dalganın kırıldığı yere yeni bir dalganın geldiğinden, “dalgalara binmek”ten söz ettin. Ben şimdi dünyadaki ekonomik durum ne olacak ve bizi nasıl etkileyecek diye merak etmekteyim.

Tobias: Öncelikle, birçok dalgalanmaların olmaya devam edeceğini anlayın. Şu anda eski enerji temizlenmekte ve yenisi getirilmektedir. Bunların meydana geldiğini gördüğünüzde korkuya kapılmayın. Kısa duvarın arkasında durun. Ama soruna doğrudan yanıt olarak şunu söylemekteyiz; her ne kadar sizi çok sevmekte ve sizinle ilgilenmekte ve yanınızda durmaktaysak da, hala bize başvurarak, şeyleri halletmemizi istediğinizi görmekteyiz. Bu zamanda Dünya’da olmanızın nedeni bu değildir. Yaratacak olan sizsiniz. Biz yanınızda durmaktayız. Size sevgimizi ve enerjimizi vermek için toplanmaktayız ve bu sizin güçlenmenize yardımcı olmaktadır ama sonuçta bu size kalmış bir şeydir. Bu, kendi bolluğunuza sahip çıkmanız kadar, o kadar basittir. Bu, işinizi kaybedecek olsanız ya da borsadaki yatırımlarınızın çoğunu kaybedecek olsanız ortaya çıkacak korkuyu dönüştürmek kadar basittir. Bu, bolluğunuza sahip çıkmanızla ilgilidir.

Hala bir eğilim vardır – ve biz bunu sevgiyle söylemekteyiz – ama hala, bolluğunuzu bizden istemek eğilimi vardır. Bizim size verecek böyle bir bolluğumuz yoktur! Perdenin bu tarafında biz parayla ilgilenmemekteyiz. Bizim verecek sevgi ve rehberlik ve enerji bolluğumuz vardır. Ama sizden sahip çıkmanızı istemekteyiz, gücünüze sahip çıkmanızı istemekteyiz. Shaumbra’nın arasında çok kişi, bolluğun gücüne sahip çıkmaya, kendi adına izin vermemiştir, ama bunu gerçekleştirmek için zaman şimdidir. Bu dalgalara binebildiğinizi göreceksiniz ve biz de hemen yanı başınızda sizinle birlikte sörf yapıyor olacağız.

Soru: Tobias, bu durumla ilgili tüm varlıklar, uçakları kaçıranlar dahil, bu olaya katıldığı için perdenin öbür yanında onurlandırılmamakta mıdır? Sonuç olarak biz öc almadan ve sevgi göndermeden, pasif olarak mı kalmalıyız?

Tobias: Bu çok ilginç bir sorudur. Dönüştürmekle ilgili tartışmalarımıza geri gideceğiz. Eski enerjide soru, kaçmak ya da savaşmaktı. Yeni enerjide bu, nasıl dönüştürüleceği ile ilgilidir. Şimdi, sen onuru sormaktasın. Sonuçta herkes rolü için onurlandırılmaktadır. Ama – insanın kullandığı sözcükler ve enerji burada biraz sınırlı kalmaktadır – bu, bizim bu tarafta görmeyi tercih ettiğimiz bir potansiyel değildir. Daha uygun olasılıkların bulunduğu, başka potansiyeller vardır. Yıkım ve terör olmadan da üstesinden gelinebilecek dönüştürmeler vardır.

Sevgili dostlar, siz bu Dünya enerjisine ve biyolojinize girmeden (bedenlenmeden) önce, bizim tarafta muazzam enerji çelişkileri ve savaşlar yaşanmıştır. Evrende çok enerji dengesizliği vardı, çünkü o zamanlar enerji oldukça değişkendi (sabit olmayan). Cauldre’nın “Yıldız Savaşları” dediği zamanlarda enerji değişkendi. Bu savaşların Dünya üzerinde de oynanmasını görmek bizi hiç sevindirmemektedir. Sonuç olarak, bu olayın bir parçası olmuş herkes için onur vardır, ama biz bunun bambaşka bir şekilde oynanmış olmasını tercih ederdik. Onun için birkaç gün önce, şimdi herşeyden çok bu olayla ne yapacağınızın önemli olduğunu söylemiştik. Bu, korkuları ve öfkeyi, saklanmak isteğini ya da öc almak isteğini nasıl dönüştüreceğinizle ilgilidir……bu, şimdi ne yapacağınızla ilgilidir.

Bu acı verici olaya hazırlanan ve katılan kişiler –uçakları kaçıranlar – tasarlanmış bir şekilde bu uçakları kaçıranlar, şimdi size söyleyebilirim, bizim ışık çemberimizde bulunmamaktadır. (duygusal bir şekilde) Onlar şimdi kendi realitelerindedir. Çok şaşkın bir haldeler, çünkü perdenin bu tarafına geldiklerinde bir kutlama olacağını sanmaktaydılar. Bu zamanda kendi korku dolu enerjileri içinde bulunmaktalar. Bu hiç de onların beklediği bir şey değildi, çünkü şimdi bu anda bile, sebep oldukları acıyı görmektedirler.

Bazen, sizin tarafta yanlış anlamalar olmaktadır. Hepimiz birbirimize bağlı olduğumuzdan, herkese onur vardır, ama buna rağmen gerçekten görmekten hoşlanmadığımız potansiyeller de vardır. Daha önce söylediğimiz gibi, bu olayla gelen şok dalgaları sadece sizin Dünya’nızda hissedilmemiştir. Tüm evrende ve hepimiz tarafından hissedilmiştir. İnsanların şimdi, eski enerjiyi dönüştürme potansiyelini seçmesini rica ediyoruz. Biliyorsunuz, şeylerin karanlığa geri gitmek, öfkenin (hakim olduğu) bir zamana geri gitmek potansiyeli vardır. Biz bunun olduğunu görmek istememekteyiz. Onun için sizden Dünya’da kalmanızı istemekteyiz, çünkü öğretmenler olarak, şimdiye kadar olduğundan çok daha fazla ihtiyaç vardır size. Enerjinin değişimi üzerinde etkisi olan sizlersiniz.

Bu olaya gelen tepkiler temel alındığında, insan neslinin karanlığa kayacağını görmemekteyiz. Bu zamanda çok sevgi ve merhamet vardır. Kendini dönüşüme adamış ve yeni enerjiye girmekte olan çok, birçok insan var. Ama söylediğimiz gibi, önünüzdeki yıl boyunca çok huzursuzluklar göreceksiniz. Bu yeni altın çağa, bu yükseliş çağına girmemeyi seçen güçler vardır. Böylece, global bilincin ilerlemesine engel olmak amacıyla bu güçler sahneye çıkacaktır.

Sorunu doğrudan yanıtlarsak, insanın gerçekleştirdiği eyleme her zaman onur duyulmasına karşın, seçilmiş olan yol büyük üzüntüye neden olmuştur, çünkü bu çok daha sevecen bir şekilde yapılabilinirdi.

Soru: Devamlı, dönüştürmekten söz etmektesin. Bu önemli zamanda, Shaumbra’nın enerjiyi en iyi şekilde nasıl dönüştürebileceği ile ilgili, biraz daha bilgi verebilir misin?

Tobias: Dönüştürmek, bir anlamda, bir potansiyeli seçmek kadar basittir. Örneğin, önünüzde bir düzine potansiyel varsa, kızgınlık ve korku, nefret ve sevgi, korkmak gibi…..ve tüm diğer potansiyel çeşitleri varsa, dönüştürmek, potansiyellerden birini seçmektir. Korku, tam önünüzde duran bir potansiyel olabilir, ama siz içinden geçip gitmeyi seçebilirsiniz. İçinden geçip gitmek, orada bulunan şeylerle yüzleşmek anlamına gelir. İçinden geçip gitmek, bir güç, bilgelik ve denge alanında olmak ve bu yeni potansiyele de sahip çıkmak anlamına gelir.

Sen dönüştürme işlemi için bizden belli alıştırmalar ya da belli kalıplar vermemizi istemektesin. Bu soruya yanıt olarak, Umudun Başmeleği Amiel en güzel yanıtı verecek varlıktır. Onun mesajını iletmek üzere bir an duraksayacağız. (duraksama) “Umut, farkına varılmış yeni potansiyellerin enerjisidir.” Amiel, sadece en yüksek potansiyelin enerjisine doğru hareketlenmenizi söylemektedir. Bu, eylemleriniz ve düşünceleriniz yoluyla olur. Amiel bunu içinize çekmenizi söylemektedir. Bir güç alanında bulunmak ve benliğinizden geçmesine izin vermek üzere bu en yüksek potansiyeli içinize getirin. Biz burada tam yöntemi tanımlayamamaktayız, ama onu benliğinize getirdiğinizde ve sizden geçmesine izin verdiğinizde, bu işlemin nasıl bir şey olduğunu çok çabuk öğreneceksiniz. Bu bir “düşünmek” işlemi değildir. Kalp bölgesi gibi, bedeninizin her hangi bir yerinde meydana gelmemektedir. Bu, tüm benliğinizden geçtiğini bütünüyle fark edeceğiniz bir enerjidir, ve sonra en yüksek potansiyelin enerjisi olarak tarafınızdan dünyaya geri salıverilecek bir enerjidir. Siz işlemden geçiren kişilersiniz, siz enerjinin mikro/makro işlemcilerisiniz. Bunda zihinsel bir kalıp yoktur, bu, en yüksek potansiyelin enerjisini getirmek ve sonra da dışarı geri bırakmaktır.

Her birinizden hem bireysel, hem de grup olarak, işlemi ve dönüşümü nasıl gerçekleştireceğinizi anlamanızı rica ediyoruz. Bu yıl sonundan önce, bir grupla yapılacak seminerde, özellikle dönüştürme işlemiyle ilgili bir mesaj verilecektir. Çünkü bir anlamda, bu açıklamayı getirebilmek için, bu işlemin yeni tanrısal enerjide nasıl gerçekleştirildiğiyle ilgili yeterli bilgiyi sizden toplayana kadar beklememiz gerekmektedir.

Soru (İsrail’den Joseph): Tobias, benim İsrail’deki insanlarla ilgili bir sorum var. Bu terörlerin hepsi Ortadoğuya bağlanmaktadır. Karanlık güçlerin bağlantısı Kudüs’e kadar gitmekte midir?

Tobias: Dünya’nızı şimdi etkilemekte olan eski çelişki ve savaşların neredeyse tümünün, bu bölgeden çıktığını göreceksiniz. Çünkü bunlar, modern insanlık tarihinin en eski savaşlarından bazısıdır. Ortadoğuda o kadar çok dualite enerjisi vardır ki. Dünyanın bu bölgesi, dualite ülkesiDİR. Onun için Yeshua bu bölgeye geri gelmeyi seçmiştir. Burası, dualitenin gerçek çelişkilerinin biraraya geldiği yerdir. Bu ülkeye bir bakın. Oranın dualitenin bölgesi olduğunu göreceksiniz. Dünyanın dualite merkezidir. Böylece önünüzdeki yıl(lar)da ortaya çıkacak çelişkilerin çoğu, bu yerden gelecektir.

Ama yine de, bunun sizi nasıl etkilediğini görmek için her biriniz içinize bakın. İçinizde eski bir Kudüs vardır. Her birinizin içinde, çözüm bekleyen bir eski çelişkiler alanı (bölgesi) vardır. Ortadoğu, bir çelişkiler bölgesi olmaya devam edecektir. İnsanlar ve ışık işçileri onu dönüştürene kadar, korku bu bölgede olmaya devam edecektir. Bu topraklara sukunet getirecek ya da dualitenin çelişkisini en tepeye kadar tırmandıracak bir potansiyel seçilene kadar, burada çok çelişkilerin olacağı potansiyelini görmekteyiz. Ama evet, senin gözlemlerin doğrudur. Ve sevgili varlık, onun için geçen gün senden bu ülkede kalmanı istedik, çünkü burada olmana gereksinim vardır. Ama kendine umudun kaynaklarını getir. Dünyanızdaki diğer ışık işçilerini de ülkene getir, onlarda kendi bilgeliklerini ve ışıklarını katacaklardır. Kendinle birlikte, Ortadoğuya Amiel’in, Umudun Başmeleğinin enerjisini de geri götür. O senin yanında olacaktır. O, rehberlik için orada olacaktır. Ve biz bunun senin için zor bir görev olduğunu bilmekteyiz ama geçtiğiniz hafta boyunca sen ailenin sevgisi, ve perdenin her iki yanının sevgisi ile çevrelenmiştin. Biz sana sevgi ve güç, ailenin gücünü gönderdik. Onun için burada bulundun (İngiltere’de), bu güç enerjisini alabilmek için.

Soru: İngiltere’ye yapılan bu yolculuk için biraraya gelen bu belli grup hakkında konuşabilir misin. Ve bu grup, geçmişte yine aynı grup olarak Yeshua ile birlikte yürümüş müdür?

Tobias: Buradaki bu grup oldukça özeldir. Geçmiş yaşamlarınızda, şimdi olduğu gibi, hep birlikte olmadınız. Söylediğimiz gibi, siz bu yolculuk sırasında, Dünya üzerinde bulunan tüm Shaumbra’nın temsilcisiydiniz. Her biriniz bu çembere, tüm Shaumbra adına bir parça enerjiyi taşımaktadır. Bu enerjiyi taşlar çemberine (Avebury) getirdiniz. Onu, Umut hakkında yapılan seminer ve kanallık oturumuna getirdiniz.

Bazılarınız Yeshua ile karşılaştı, bazılarınız karşılaşmadı. Ama bu o kadar önemli değildir. Bu yeni bir zaman ve yeni bir enerjidir. Burada, modern zamanın ışık havarileri olan bir gruba sahipsiniz. Siz diğerlerinin enerjisini dünyanın her tarafına taşımaktasınız, ve aynı zamanda bunu yapmakla da büyük bir sorumluluk taşımaktasınız. Ve bugün erken saatlerde aranızdan ayrılan kişi de (Pete Cascio) bu grubun bir parçasıdır. Onun için sadece başka planlar vardı ama Peter dediğiniz bu kişinin enerjisi, sizinle buradadır.

Soru: Cauldre’nın bilmesini istediğin bir şey var mı?

Tobias: Ondan özel olarak istediğimiz şey, bütün bunların arkasında bir organizasyonun olduğunu anlamasıdır. Nasıl desek…..Kırmızı Çemberin bu çalışmasının bir yapısı (strüktürü) vardır. Cauldre’nın en iyi şekilde anlamasını sağlamak amacıyla, bunun bir iş gibi olduğunu söyleyeceğiz. Bazen plan hakkında pek emin değildir. Ama perdenin bizim tarafında ve sizinkinde bir kurgu vardır ve bir plan ve bir organizasyon vardır. Bu çalışmaya çeşitli fonksiyon ve görevlerle hizmet eden kişiler vardır. Bizim ondan ricamız, kendi görevine de sahip çıkmasıdır. Bizim ondan ricamız, yanlış kararlar almakla ilgili korkularını da salıvermesidir. Çünkü bu onun korkusudur……yanlış bir karar almak. O bu korkuları bıraktıkça, daha iyi bir öğretmen ve lider ve dönüştürücü olacaktır. Ve biz onun bunu yapacağını bilmekteyiz. Onun bu sorumluluğu almaya devam edeceğini bilmekteyiz.

Soru (İsrail’den Joseph): İsrail’de bazen Shaumbra olmayan insanlarla konuşuyorum. Bazen ben onlara konuşurken, senin, benim kanalımla konuştuğunu duyuyorum, ve onlar Shaumbra değildir. Ben doğru şeyi mi yapıyorum diye merak ediyorum, yoksa onlarla farklı bir şekilde mi konuşmalıyım. Söylemen gereken şeyi sadece söylemek, yapılacak en iyi şey midir?

Tobias: Bu sadece seni değil, tüm Shaumbra’yı zorlayan bir şeydir. Duyduklarına pek de güvenmeyen kişiler vardır. Onlar kendilerini kapatmak eğilimindedir……kim olduğunu biliyorsunuz! (grubun kahkahaları) Ve siz Tobias’ın ya da Mikail’in ya da diğerlerinin sesini ararsınız. Biz hepinizi, kendi gerçek benliğinizin sesini duymak ve konuşmak konusunda cesaretlendirmekteyiz. Sahip çıkmak budur. Güçlülük budur.

Şimdi size küçük bir sır vereceğiz. Kendi sesinize kulak verdiğinizde ve onu ifade ettiğinizde ve konuştuğunuzda ve ortaya çıkmasına izin verdiğinizde, arka planda aynı zamanda duyacağınız ses BİZİM sesimiz olacaktır. Çünkü siz, içinizden gelen bir enerjiye girmektesiniz, ve bu enerji aileye ve doğrudan sizin enerji alanınızda çalışanlara bağlıdır. Böylece arka planda bir yankı duyacaksınız, ve o da biziz. Kendi tanrısal enerjine girdiğin zaman, bizi de en yakın hissedeceğin zamandır. Her zaman sizinle olduğumuzu bilin, ama tam ve bütünleşmiş benliğinle çalışırken, orada olduğumuzu hissedeceksiniz ve her zaman da orada bulunmuş olduğumuzu bileceksiniz.

Hepinizi, kendi tanrısal enerjinizi kullanmaya başlamanız için cesaretlendirmekteyiz. Bize, bunu yapmanın belirli yollarını sormaktasınız. “Tobias, bunu nasıl kullanacağım?” diye sormaktasınız. Ve biz size demekteyiz ki, “Sadece KULLANIN”. Bunu nasıl içinize alacağınızı bilmektesiniz. Nasıl kullanacağınızı bilmektesiniz. Önceden çizilmiş bir yol olduğunu sanıyorsunuz. Bunu realitenizde sadece kullanın. Öğreneceksiniz. Her zaman en “etkili enerji” kararlarını almayacaksınız (kendi kendine güler) ama öğreneceksiniz. Siz kitapları yazacaksınız. Siz diğerlerine öğreteceksiniz. Ve siz onlara, Yeshua ya da Amiel ya da Tobias’ın onlara söylenmek üzere, size bir şey dediğini, söylemeyeceksiniz. Siz şöyle söyleyeceksiniz, “Bu, benim tanrısal bir insan olarak yapmayı öğrendiğim şeydir. Ve öğrencim olan sen de bunu yapabilirsin. Benim yaptığımı, sen de yapabilirsin.” Bu sözler size tanıdık gelmekte midir, dostlarım?

Sizinle toplanmaya devam edeceğiz. Biz görüntüden çıkıp gideceğiz diye Cauldre bazen endişelenmektedir. Ama bu gelecek günlerde, biz hep daha fazla toplanacağız. Size sık konuşacağız. Ama sizden de buna kendi enerjinizi koymanızı rica ediyoruz.Kendi tanrısallığınızı da kullanmanızı rica edeceğiz. Bize soracağınız sorular olacaktır, ve biz de o soruları size geri soracağız. Sizden, grubun önünde kendi gerçeğinizi konuşmanızı isteyeceğiz. Eğer bu sizi korkutmazsa, artık hiç bir şey korkutamaz! (grubun kahkahaları) Zaman zaman, sizden, kendi sorularınızı, kendi tanrısal kanalınızdan yanıtlamanızı isteyeceğiz. Yeni enerjinin yolu budur.

İki yıl önce size ilk gelmeye başladığımız zamanlar, birçok değişimin olacağını bilmekteydik. Sizinle konuştuğumuz şeyler buydu. Sorumluluğu ve gücü almak ve bunları ortaya çıkartmanız gerektiğini bilmekteydik. Şimdiye kadar birkaç yıldır bu zorlu zamanlar hakkında konuştuk. Bunlar, spiritüel sahiplenme, güç, merhamet, sevgi, gerçek ve herşeyin üstünde, hizmet zamanlarıdır. Sizi yürekten sevmekteyiz ve sizden dünyanıza ve günlük yaşamınıza geri dönmenizi istemekteyiz. Bu mesajları diğerlerine ulaştırın.

Ve hatırlayın sevgili dostlar, hiç bir zaman yalnız değilsiniz!

Ve öyledir.

Kırmızı Meclis’in varlıklarından Tobias, Golden, Colorado’da yaşamakta olan Geoffrey Hoppe tarafından sunulmaktadır. Tobit’in mukaddes kitabında bulunan Tobias’ın öyküsü, Crimson Circle sitesinde bulunmaktadır.

www.crimsoncircle.com. Tobias materyelleri, bedelsiz olarak dünyanın her tarafında bulunan ışık işçileri ve Shaumbra’ya, Ağustos 1999 tarihinden beri sunulmaktadır. Bu tarih Tobias’ın, insanlığın yıkım potansiyelini aşıp, Yeni Enerjiye girdiğini söylediği tarihtir.

Crimson Circle, Yeni Enerjiye geçiş yapacak ilk insan (kılığındaki) meleklerden oluşan global bir ağdır. Bu kişiler, yükseliş halinin sevinç ve zorluklarını deneyimlerken, diğer insanların da yolculuğuna, paylaşım, ilgi ve yol göstererek yardımcı olmaktadır. Crimson Circle’in sitesine her ay 40.000’in üzerinde ziyaretçi, son materyelleri okumak ve kendi deneyimlerini tartışmak amacıyla girmektedir.

Crimson Circle her ay Denver, Colorado’da, Tobias’ın, Geoffrey Hoppe kanalıyla son bilgileri sunduğu yerde biraraya gelmektedir. Tobias, kendisinin ve Crimson Council’ın (Kırmızı Meclisin) diğer semavi varlıklarının, aslında insanoğlunun kanallığını yapmakta olduğunu bildirmektedir. Tobias’a göre, onlar bizim enerjilerimizi okumakta ve biz içimizde deneyimlerken, dışardan da bakabilmemiz için, kendi bilgilerimizi bize geri tercüme etmektedirler. Crimson Circle toplantıları herkese açıktır, ama LCV takdir edilir. Katılımı gerektiren hiç bir şey ve ödenmesi gereken bir aidat yoktur. Crimson Circle, dünya çapındaki Shaumbra’nın açık sevgisi ve bağışları yoluyla bolluğu kabul etmektedir.

Crimson Circle’ın en yüksek amacı, insan melekler ve öğretmenler olarak, içsel spiritüel uyanış yolunu yürümekte olan kişilere hizmet etmektir. Bu hıristiyanlıkla ilgili bir misyon değildir. Tersine, içsel ışık, merhamet ve ilgi bulabilmeleri amacıyla, insanları senin kapına getirecektir. Kılıçlar Köprüsü’ndeki yolculuğuna başlayan bu kendine has ve değerli insan sana geldiğinde, o anda ne yapman ve öğretmen gerektiğini bileceksin.

Eğer bunu okumaktaysan ve gerçek olduğunu ve bir bağın olduğunu hissediyorsan, sen gerçekten Shaumbra’sın. Sen insan (kılığında) bir öğretmen ve bir rehbersin. İçindeki tanrısallık tohumunun bu anda ve gelecek tüm zamanlar için çiçek açmasına izin ver. Hiç bir zaman yalnız değilsin, çünkü tüm dünyada bir ailen ve çevrendeki semavi boyutlarda melekler vardır.

Bu metni lütfen ticari amaç olmaksızın ve bedelsiz olarak dağıtın.

Lütfen bu bilgiyi, dipnotlar dahil bütünüyle kullanın. Tüm diğer kullanımlar, Geoffrey Hoppe, Golden Colorado’dan alınacak yazılı onayı gerektirir.

Telif hakkı 2001, Geoffrey Hoppe, P.O.Box 7328, Golden, CO 80403.

e-posta: tobias@crimsoncircle.com. Tüm haklar mahfuzdur.