Ders Beş: Değişiklikler Bekleyin ve Onları Kutsayın

Crimson Circle’de (Kırmızı Çemberde) sunulmuştur

TOBIAS: Ve öyledir sevgili dostlar, yılınızın bu en özel zamanında (Noel), bu “kırmızının çemberinde” biraraya gelmekteyiz. Önceden tanıdığımız varlıklarla toplanmaktayız. Bizimle birlikte melekler olan ve sonra Dünya denilen başka bir yere giden varlıklarla toplanmaktayız. Bizi bu gece alanınıza davet ettiğiniz için size teşekkür etmekteyiz. Sizinle bu zamanı paylaşabilmek ve enerjinizde bulunabilmek, bizim için gerçekten kutsal ve sevinç dolu bir zamandır.

Şimdi, sizin zamanınızla önünüzdeki birkaç dakika boyunca, birlikte yarattığımız bu alanın enerjilerini dengelemek ve uyumlamak için sizinle çalışacağız. Bu gece buraya gelmekte olan ve “dokumaları” anlamakta ve bilmekte olan varlıklar vardır. Onlar bu enerjileri nasıl ayarlayacaklarını bilmektedir. Biz her birinizden, sadece yüreklerinizi açmanızı, alanınızı açmanızı rica etmekteyiz. Biz bu denli yakına, ancak siz izin verdiğinizde gelebilmekteyiz. Onun için bu gece, Tüm Olan’ın size daha yakına gelebilmesi, bir adım daha yakına gelebilmesi için yüreklerinizi açmanızı rica etmekteyiz.

Şimdi, birkaç dakika önce müziğiniz çalmaktayken (kanallıktan önce), bu grubu bir duygu sarmıştır. Yayılan bir duygu! Biz bunu Cauldre’nın (Geofrey Hoppe) ve burada bulunan her birinizin kanalıyla hissedebilmekteydik. Bu duygu derin ve sevgi doluydu. Sevgili dostlar, böyle toplanabilmenize ve enerjilerinizi biraraya getirebilmenize, bizim içeriye gelmemizi sağlayan kapıları açmak yeteneğinize teşekkür etmekteyiz. Oh, ve burada çok duygu ve çok sevinç vardır. Gerçekten vardır!

(duygusal bir şekilde) Bu gece, kendisini hissedebileceğiniz bir varlık gelmektedir. Sizinle tekrar birlikte olmak ve tekrar kısa bir süre burada olmak için gelmekte olan biri vardır. Gerçekten! Gelmekte olan varlık, Sananda ailesindendir. O, sizin daha önce birlikte yürüdüğünüz varlıktır. O şimdi varlığını, burada bulunan ve bunu okumakta olan hepinize tanıtmaktadır. O varlığını tanıtmaktadır. Siz onunla birlikte daha önce yürüdünüz, ve bu çemberde, burada açıkladığımız gibi, gitme zamanının geldiğini bilerek O’nun ağladığı bir zaman olmuştur. Sizin için ise, yaşamlarınıza doğru ilerlemek, yolculuğunuza devam etmek, Ruh ve Tüm Olan için deneyimlemeye ve öğrenmeye devam etmek zamanıydı.

Bu aileden olan ve Yeshua Ben Joseph adıyla tanınan varlık, şimdi aranızdadır. Sizin omuzunuza dokunmaktadır. Sizi alnınızdan öpmektedir. Bu alanın koltuk aralarında yürümektedir. Burada tanıdık bir enerji vardır. Bu ailenin, Shaumbra’nın enerjisidir. Bu enerji gerçekten tatlıdır.

(çok duygusal bir şekilde) Çok zor. Şu anda konuşmak bile çok zor, onun için bir dakikanızı alacağız. Dostunuz, geçmişte yolunuza rehberlik eden varlık, koltuk aralarında yürümekteyken, biz bir dakikanızı alacağız. (duraksama) Onun bu gece Sananda ailesinden getirdiği sevgiyi sadece kabul etmenizi rica etmekteyiz. Çok değerli olan anlar vardır. Gerçekten, bizim bile gözlerimizi yaşla dolduran anlar vardır. Sizinle birlikte olmak ve deneyimlerinizi duymak ve bu yaşamdaki öykülerinizi duymak için Sevgi Üstadı’nın yeniden geri gelmesi, bütün ailenin yeniden toplanmasıdır. Bu gerçekten tatlıdır.

Birkaç hafta içinde, O’nu onurlandıracak olmanız ilginçtir. Ya da öyle olacağını sanmaktasınızdır!

Çünkü sizi onurlandırmak için O gelmektedir. O buraya koltukların arasında dolaşmak, burada bulunan ve bunu okumakta olan her biriniz ve hepinize dokunmak, Mesih tohumunu Dünyada ve bu zamanda yaşama getirenlerin siz olduğunu anımsatmak için gelmektedir. Mesihleşmiş varlıklar gerçekten sizsiniz. Bu gelecek haftalarda, gerçekleştirdiğiniz çalışmalardan dolayı O’nun kutlayacağı kişiler sizsiniz.

Bu dakikalar gerçekten çok tatlı. (çok duygusal bir şekilde) Ben, Tobias için bile devam etmek zordur. (duraksama) Bu gece birlikte geçireceğimiz zaman boyunca burada olmak üzere, Sananda ailesinden gelen varlık, aranızda yerini almaktadır. Melekler ve başmelekler ordusundan olan varlıklar, bu gece ilk çembere gelmemektedir. Onlar gözlemleyerek, ikinci çemberde oturmaktadır. Onlar, Yeshua Ben Joseph’in berraklıkla ve parlayarak ve sevgiyle aranızda oturabilmesini sağlamak amacıyla enerjilerini pek yakına getirmemektedir. Oh, bizim burada bir an duraksamaya ihtiyacımız vardır!

(duraksama)

Şimdi sevgili dostlar, size gerçekleştirdiğiniz çalışmayı anımsatmaktayız. Unutmayasınız diye burada toplandığımız her sefer size anımsatmaktayız. Bu, gerçekleştirdiğiniz çalışmadır. Siz ilerlemektesiniz. Siz, ikinci yaratılışın modellerini yaratmaktasınız. Boşluğu alıp da, onu yeni yaratılışa dönüştürenler sizsiniz. Yaşamınızda zor günlerin olduğunu bilmekte ve anlamaktayız. Ama dostlarım, burada üstlendiğiniz meydan okumaları bilip de anlasaydınız, o zaman belli zorlukların da neden olduğunu anlardınız.

Şimdi, aileyle birlikte olduğumuz bu gece, değişim hakkında konuşacağız. Değişim, Kırmızı Meclis’in Cauldre kanalıyla verdiği ilk mesajdı. Biz bunun hakkında bir zamandır konuşmamaktaydık, ama bu gece değişim ve doğrudan varlığınızın içinde ve tüm çevrenizdeki dünyada meydana gelmekte olan değişimden söz edeceğiz. Bazı şeyleri neden hissettiğinizi size açıklayacağız. Burada otururken bile varlığınızın içinde meydana gelmekte olan dönüşümlerden söz edeceğiz. Bir ümit, bunun yeni bir güçlenmeyi size nasıl getireceğini anlamanıza yardımcı olacağız, böylece burada bulunan her biriniz ve bu mesajlarla bağlantı kuran her biriniz, araçlara sahip olacaksınız. O zaman, olduğunuz öğretmenleri olabilmek için, denge ve sevgi ve merhamete sahip olacaksınız.

Bu gece burada bulunan gruba bakmaktayız ve birçok kırmızı aura görmekteyiz. Her birinizin enerji alanında, kırmızıyla parlayan bantlar var. Bu, bir öğretmenin gerçek işaretidir. Oh, başka renkler de vardır, ama bu gece hepsinden çok parlayan renk, sizi öğretmen olarak ilan eden renktir. Burada bir yanlışlığa düşmeyin, burada bulunan her biriniz, bizimle burada bağlantı kuran her biriniz. Siz, kendi seçiminizle, sizden sonra gelenlere öğretmen olacaksınız. Biz onun için burada toplanmaktayız. Şimdi, devam etmeden önce, kısa bir öykü anlatmak istemekteyiz. Biz kısa öyküler anlatmayı sevmekteyiz! (kendi kendine güler) Bu geceki öykümüz, Jack adında, genç bir prensle ilgilidir. Şimdi bakın, Jack muhteşem bir krallıkta yaşamaktaydı ve prensti. Annesi kraliçe, ve babası da kraldı – ve bu, önemli bir noktadır. Onun birçok dostu ve oyun arkadaşı vardı, ve Jack’le karşılaşan herkes onu onurlandırır ve severdi. O, sIAM (sBEN) Krallığında, bir prens olarak çok güzel bir yaşam sürdürmekteydi.

Jack çocukluk günlerinden geçerken, yeni şeyler deneyimlemek özlemi, arzusu içindeydi. İçinde büyük bir oynama, eğlenme arzusu vardı. Öğrenmek arzusu vardı, ve bu genç prensi görenler, başlarını sallayıp, “O tam bir yaratıcı, pek muhteşem bir yaratıcı. Yolculuk yapmayı seven ve deneyimler edinmeyi seven bir kişi. Ruhu her zaman oynamayı sever. O hep daha ileriye gitmektedir” diye yorumlarda bulunuyordu. Oh, bu genç prens Jack’in ayakları bir yerde durmuyordu. Gençlik yıllarına ulaştığında, yolculukları onu krallığın hep daha uzak topraklarına, merkezden uzakta olan köylere, krallığın daha dışında bulunan yerlere götürüyordu. Ve oralarda krallığın bir parçası olan ama yeni ve farklı insanlarla karşılaşıyordu.

Jack her seferinde gittikçe daha uzun, çoğunlukla günler ve haftalar süren yolculuklar yapmaya başladı. Öğrendiği şeylere bayılıyordu. Krallığın dışsal alanlarında gördüğü yeni hayvan ve ağaç çeşitlerini seviyordu. Gördüğü yeni ülkeleri ve yeni gökyüzlerini seviyordu. Yolculuğunu seviyordu. Genç prens Jack hiç dinlenmiyordu, hep, hep yeni bir yolculuğa çıkıyor, hep, daha önce gitmediği bir yer buluyor ve yolu üstünde de hep arkadaşlıklar kuruyordu.

Genç prens Jack, erken ergenlik dönemine ulaştığında, yakında krallığı idare edeceğini biliyordu. Tahtta oturacağını biliyordu. Yakında kral olacaktı. Böylece bir karar aldı. Dedi ki, “Kral olmadan önce ve krallığı idare etmek için bütün gün tahtta oturup da sarayda bulunmak zorunda kalmadan önce, son bir deneyim, son bir uzun yolculuğa çıkmayı ve daha hiç gitmediğim bir yere, heyecanlı ve meydan okuyucu olan bir yere gitmeyi seçiyorum.”

Genç prens, ona yolculuklarında genellikle eşlik eden saray askerlerini, yanına almamaya karar verdi. Uzun yolculuğu için yanında sadece küçük bir çantayla, gecenin geç saatlerinde, sessizce çıkıp gitmeye karar verdi. Böylece süzülüp çıktı ve daha önce gittiği yerlerden geçerek, yolculuğuna başladı. Geçmişte ziyaret ettiği köylerden geçti. Hep daha ileriye doğru, hiç bulunmadığı topraklara gelene kadar yol aldı. Ve bu topraklar yeniydi ve farklıydı ve heyecan vericiydi ama hala sIAM krallığının sınırları içindeydi.

Zamanın aylarını alan bu yolculukta ilerlerken, toprakların kenarına, sınırına geldi. Suya, daha önce gördüklerine hiç benzemeyen bir okyanusa geldi. Göller görmüştü ve ırmaklar görmüştü, ama daha önce hiç böyle bir şey görmemişti. Krallığında büyük okyanuslardan söz edildiğini duymuştu. Toprağın bittiği yerden söz edildiğini duymuştu. Buradan öteye gitmemek gerektiğini duymuştu. Krallığın bittiği yerin burası olduğunu ve ötesine gitmenin uygun olmadığını duymuştu. Genç prens Jack, bütün geceyi, bir sonraki adımı atmalı mı diye, derin düşüncelere dalarak geçirdi. Okyanusa yelken açmalı mı….yoksa yuvaya geri mi dönmeli diye, kendi kendine tartıştı.

Oh, ve bildiğiniz gibi, yuvaya dönmek için fazla huzursuzdu! Böylece ertesi gün, onu yolculuğuna götürecek bir kayığı, küçük bir tekneyi inşa etmeye başladı. Tekneden hoşnut olana dek, Jack günlerce ve günlerce ve günlerce çalıştı. Sonra, boğazında bir düğümlenme ve karnında bir huzursuzlukla, belki de kutsal bir kuralı bozduğu, belki de yapmaması gereken bir maceraya atıldığı hissiyle, yelken açtı.

Akıntı, onu okyanusun açıklarına doğru götürmeye başladı. Günlerce seferine devam etti. Sular sakindi. Ruzgar yumuşaktı. Güneş parlaktı ve her şey ona iyi bir duygu veriyordu. Ama bir huzursuzluk vardı. Jack’in varlığında bir huzursuzluk vardı. Boğazındaki düğüm büyümeye başladı. Karnındaki huzursuzluk acımaya başladı. Bir şeyler olacağını biliyordu.

Bir sessiz öğlenden sonrasında –Jack’in standartlarına göre biraz sıkıcı bir öğlendensonra- önünde, okyanustan yükselen, büyük bir ateş duvarı gördü. Bu büyük ateş duvarından sakınmak için geriye doğru kürek çekmeye başladı. Ama ne kadar çok çabalasa da, bu büyük ateş duvarının gücünün üstesinden gelemiyordu. Bu duvar onu emmeye, hep daha yakına doğru çekmeye başlamıştı. Duvarın sıcaklığını hissedebiliyordu ve karmaşayı hissedebiliyordu. Bu ateş duvarının içindeki karmaşayı hissedebiliyordu. Jack sIAM krallığına geri gidebilmek için küreklere asılırken çığlıklar atmaya başladı. Ama duvar onu içine çekti. Duvar onu bu ateş duvarına çekti.

Buradan sonra olanları, Jack anımsamadı. Sadece yorgunluktan perişan ve boş bir halde ve hiç bir şey anımsamadan uyandığını biliyordu. Yabancı bir ülkenin kıyılarında uyandı. Adını ya da nereden geldiğini anımsayamıyordu. Yine de içinde, ona birisi olduğunu söyleyen bir şey vardı ama anımsayamıyordu. Bu, bir anlamda, bir bellek kaybıydı.

Jack gözlerini açtığında, yeni bir ülke, şimdiye kadar gördüğünden farklı bir yer gördü. Kalkmak ve keşfetmeye başlamak zamanı olduğunu biliyordu. Ona ve ruhuna yeni gelen şeyleri keşfederek, bir günden ötekine bu yeni ülkeyi araştırdı. Bu yeni ülkeyi keşfederken, bütün araştırmaları sırasında….bütün bu zaman içinde, bir huzursuzluğu yeniden hissetti. Sanki bir şeyi bilmesi ya da anımsaması gerekiyormuş da yapamıyormuş gibi, sanki olmayan bir şeye parmağıyla dokunmaya çalışıyormuş gibi hissediyordu. Geçmişini anımsamaya çalışıyordu.

Bu yeni ülkeyi keşfetmek için çok zaman harcadıktan sonra, bir gün bir kadınla karşılaştı. Konuştular ve birbirlerini görmekten mutlu oldular. Aralarında sanki tanıdık bir bağ var gibiydi ama nereden olduğunu bilemediler. Kadın onu, başkalarının da bulunduğu bir köye getirdi. Bu köyde yaşayanlar, yapılar inşa ediyordu. Çocuklar doğuruyordu. Yeni bir uygarlık yaratıyorlardı ama bu köyde bulunan hiç kimse, nereden geldiğini anımsamıyordu. Kim olduklarını anımsayamıyorlardı. Kendileri için sadece ilerlemek zamanı olduğunu biliyorlardı. Yaşamlarına devam etmek zamanıydı.

Şimdi sevgili dostlar, bu öykünün belli bir sonu yoktur, çünkü daha yazılmamıştır. Ve belki de şimdiden bildiğiniz gibi, Jack’in ve bu öteki ülkede karşılaştığı diğer kişilerin öyküsü, sizin öykünüzdür. Kaşif ve maceracı melekler olan sizlerin öyküsü. İlk çemberde, Tanrı’nın krallığındaki herşeyi keşfetmek için yola çıkan, sizlerdiniz. Pren ve prensesler ve tahtın varisleri olan sizlersiniz.

Huzursuz olup da keşfe çıkmak isteyen sizlerdiniz. Siz, krallığın en kenarlarına ve sınırlarına gitmiştiniz. Yelken açıp da, ilk çemberin ötesine geçen sizlerdiniz. Sonunda Dünya dediğiniz bir yere geldiniz, hatta bu gece burada otururken bile yaratılmasına yardımcı olduğunuz bir evrenle kuşatılmış, Dünya’ya geldiniz. Yeni köyü inşa etmekte, yeni yolları yaratmakta ve belki de eski krallıkta keşfedemeyeceğiniz yeni şeyleri keşfetmekte olan sizlersiniz. İkinci yaratılışın modellerini yaratmakta olan sizlersiniz. Nereden geldiğini, kökünün ne olduğunu, esasının ne olduğunu anımsamaya çalışan, sizlersiniz.

Perdenin öbür yanındaki melekler, o uzun yolculuğunuza çıktığınız gece, sizi aramaya çıkan varlıklardır. Sizi aramak için, kral ve kraliçenin gönderdiği varlıklar bizleriz. Sizin ayak izinizi sIAM krallığından, okyanusun sahiline kadar izleyenler bizleriz.

Biz o yere geldiğimizde sevgili dostlar, sizin Tüm Olan’ın ötesine, o efsanevi sulara gittiğinizi anlamıştık. Ve biz oraya vardığımızda sevinmiştik, çünkü bizim o zamanlar tanıdığımız hiç bir varlık, bunu daha önce gerçekleştirmemişti. Hepimize hizmet edecek bir şey için bu uzun yolculuğa çıkmayı seçmenizin ardında, Ruh’a olan derin sevginizin yattığını bilmekten dolayı sevinç duymuştuk.

Melekler, içinden geçemedikleri ateş duvarında durmaktadır. Onlar ateş duvarının içini görebilmektedir. Onlar, Dünya üzerindeki yaşamınızın, ateş duvarına yansımakta olan görüntüsünü görebilmektedir. Bu perde üzerinde, yapmakta olduğunuz şeyleri görebilmektedirler. Onlar sizi hissedebilmektedir ama bu zamanda, bu duvarı geçememektedir.

Sizin gibi, ateş duvarı da değişmektedir. Göreceli kısa bir süre sonra, krallığın diğer varlıkları için de, buradan geçmek mümkün olacaktır. Ve o noktada sevgili dostlar, sIAM krallığının sınırları genişleyecektir. Krallık, ateş duvarının ötesine doğru genişleyecektir. O, sizin yarattığınız bu yeni yere doğru genişleyecektir. Çoğunuzun deneyimleyeceği ve krallığın geri kalan varlıklarının da, (bu duvardan) geçerek size ulaşacağı bir gün gelecektir. Siz, melekleri tanıyacaksınız ve sonra da, Yuvayı anımsayacaksınız. Ve ondan sonra biz sizinle birlikte var olacağız. sIAM krallığı, sizin Dünya’da gerçekleştirdiğiniz çalışmalar yüzünden, daha muhteşem bir yer olacaktır.

Bu gerçekten sadece bir öyküdür, ama sizin yolculuğunuzu anlatan bir öyküdür. Bu, bizim hakkında hep konuştuğumuz bir öyküdür – yolculuklarınız, deneyimleriniz ve keşifleriniz. Sevgili dostlar, gerçekleştirdiğiniz şey için çok onurlandırma vardır. Üstlenmiş olduğunuz şeyler için çok onurlandırma vardır. Onun için, Sananda ailesinden olan varlık bu gece buraya, özellikle size teşekkür etmek ve aileyi anımsatmak için, gelmektedir.

Biz şimdi, meydana gelmekte olan değişimlerin açıklamasıyla devam edeceğiz. Burada, öğretilerin bilimini gözden geçireceğiz. Sonra da, bu gecenin Yaratıcı Dizisindeki Beşinci Dersi hakkında konuşacağız.

(duraksama)

Şimdi, içinizde meydana gelmekte olan değişimleri anlamanıza yardımcı olması açısından, burada bir benzetme kullanacağız. Bu değişimler, şu anda, varlığınızın en derin düzeylerinde, DNA’dan daha derin, manyetik enerji modellerinizden daha derin, en derin titreşimlerden daha derin düzeylerde meydana gelmektedir.

Bu Dünya yerine gelmeden önce, siz hep “birlik” halinde, teklik halinde olmuştunuz. Yaratmalarınızın hepsi, birlik çerçevesi içinde gerçekleşmekteydi. Ateş duvarını geçtiğinizde, dualitenin niteliklerini üstlendiniz. Bu, Jack’ın deneyimi idi. Bu, Jack’ın hissetmek ve deneyimlemek istediği şeydi. Ve gerçekten de bunu yaptı. Ve gerçekten de hepiniz bunu gerçekleştirdiniz!

Dünya’ya geldiğinizde, dualite ya da karşıtlığın niteliklerini üstlendiniz. Artık hissettiğiniz bir birlik yoktu, daha çok “iki”yi hissetmekteydiniz. Bunu nasıl adlandırmak isterseniz, ışık ve karanlık, ya da positif ve negatif vardı. Daha önce de söylediğimiz gibi, enerjilerin dengesi her zaman, aşağı yukarı 2/3 ve 1/3’tü.

Varlığınızın en derin düzeylerinde, kim olduğunuzu belirleyen ve deneyimleme isteğinizi yanıtlayan, enerji unsurları vardır. İçinizde bir beyaz, bir de siyah bilye olduğunu imgeleyin. Bunlar sizin esasınızı oluşturmaktadır. Şimdi bir de saydam bir bilye olduğunu imgeleyin. Seçtiğiniz deneyimlere göre, saydam bilye, ya siyah bilyenin, ya da beyaz bilyenin niteliklerini üstlenecektir. Saydam bilye dönüşecek ve yaşamınızın bir döneminde, beyaz bilyenin niteliklerini ve rengini üstlenecektir. O zaman siz varlığınızda, iki adet beyaz parçanın ve bir de siyah parçanın enerji dengesine sahip olacaksınız. Ve siz, uygun “gerilimi”, uygun zorlukları sağlayarak, deneyimlerinizi tamamlayacak bu enerji dengesiyle, bir dizi deneyimlerden geçeceksiniz.

Şimdi, siz yaşam dönemlerinden geçerken, saydam bilye – beyaza dönüşen bilye- kısa bir süre için yeniden saydamlaşacaktır. Ah, ve o zaman siz, kısa bir dönem için, yaşamınızda denge hissedeceksiniz! Zaman içinde, saydam bilye öbür yana dönecek ve siyah bilyenin niteliklerini üstlenecektir. Siyah bilye gibi görünecek ve hissedecek ve siyahın enerji modellerine sahip olacaktır. Bu sefer de, iki adet siyah parçanın ve bir de beyaz parçanın enerji dengesiyle yeni deneyimlere gireceksiniz.

Genellikle, beyaz bilye, beyaz olarak, siyah bilye de siyah olarak kalmıştır. Beyazla siyah arasında değişen ve ileri geri giden bilye ise, saydam bilye olmuştur. Ancak, beyaz bilye ile siyah bilyenin kutuplarını ters çevirdiği dönemler olmuştur, çünkü onlar gerçekten de sadece birbirinin aynasıdır. Beyaz siyaha, siyah da beyaza dönüşecektir. Ve bazı zamanlar bu durum, saydam bilyenin aklını çok karıştırmıştır!

Şimdi, bu kutupların değişmesi, çok sık meydana gelen bir şey değildi, birkaç bin yılda bir olmuştur. Bu sadece sizin bireysel varlığınızın içinde değil, genel olarak gezegenin bilincinde de meydana gelmekteydi. Bu kutupların, ışıktan karanlığa ve karanlıktan ışığa dönüşmesinin dünya nüfusuna etkide bulunması, yüzlerce yıl almaktaydı, ama zaten, sadece birkaç bin yılda bir meydana gelmekteydi.

Şimdi meydana gelmekte olan şey ise sevgili dostlar, ışık ve karanlık arasındaki kutup değişiminin, çok hızlı bir şekilde olduğudur. Değişim artık, birkaç bin yılda bir olmamaktadır. Siz şimdi bu kutup değişimini –beyaz ve siyah bilyenin niteliklerini değiştirmesini- her birkaç yılda bir görmektesiniz. Bu, bu kadar çabuk olmaktadır. Saydam bilye, aydınlık ve karanlığın niteliklerini üstlenmek isteyecektir ama hangisi hangisidir diye aklı yine çok karışmaktadır! (kendi kendine güler)

Dünya’da olan ve saydam bilyenin özel niteliklerine sahip olan insanlar da vardır. Onların durumunda, saydam bilye hiç bir zaman, ne beyazın, ne de siyahın belli modellerini üstlenmemektedir. “Gri” bir halde kalmaktadır. Başkalarında olan ayırıcı kutuplaşmaya, ya da 2/3 – 1/3’lük enerji dengesine sahip olmayı seçmemektedir. Bu enerjileri taşıyan kişiler, bütün insanların içindeki enerji yapısının (strüktürünün) içsel dinamiğinin değişmesine yardımcı olmaktadır. Sevgili dostlar, homoseksüel olan kişileri onurlandırın. Sizin “geleneksel” toplumunuza uymayanları onurlandırın, çünkü onlar çok daha derin ve zor bir rol üstlenmiştir. Onlar enerjilerin önceki 2/3 ve 1/3’lük dengesine izin vermemektedir. Aksine, bu insanların saydam bilyesi, beyaz ya da siyahın yanında olmayı seçmemektedir. Yansız bir halde, bu örneğe göre “gri” dediğimiz bir halde kalmaktadır. Bu zamanda, kutuplaşmalar arasındaki köprünün kurulmasına, bu insanlar yardımcı olmaktadır. Onları, gerçekleştirdikleri çalışma için derinden onurlandırın.

Bu zamanda içinizde meydana gelmekte olan şeylerin yanısıra –ışık karanlığa, karanlık da ışığa dönüşürken, saydamın hangisiyle ilişki kuracağını bilememesi- yeni bir şey olmaktadır. Dördüncü bir bilye, sevgili dostlar, içeri girmektedir. Dördüncü bir bilye gelmektedir. Bu bilye de gerçekten saydamdır. Bu bilye, öteki saydam enerji bilyesinden farklı olarak, aşırı saydam ve parlaktır. Bu, içinizde şimdiden var olan Mesih enerjisinin, uyumlayıcısıdır. Bu dördüncü bilye şimdi, Mesih enerjisini aydınlatmak ve onu yaşama geçirmek için gelmektedir. Bu dördüncü bilye, saydam, ama kristal saydamlığında ve varlığınızdaki diğer saydama benzemez bir renkle gelmektedir.

Şimdi, bu dördüncü bilye varlığınızın içine doğru ilerlerken, diğer üç bilye –beyaz, siyah ve öteki saydam- onu dışarı atmaya çalışmaktadır! Onlar bu bilyeyi, yapılarına ve modellerine giren, yabancı bir enerji olarak nitelendirmektedir. Onlar, bunun nereden geldiğini anlamamaktadır ve içerde kargaşa olmaktadır! Ve siz, sırtınız ve omuzlarınızın neden bu kadar ağrıdığına şaşmaktasınız! (kendi kendine güler) Yaşamınızın dengeli olması gerektiğini düşündüğünüz sıralarda, varlığınızın içinde neden duygusal mücadeleler olduğuna şaşmaktasınız. Siz, dördüncü bilyenin niteliklerini üstlenmektesiniz. Diğer üç bilye şu anda çok çelişki içindedir, çünkü siz krallığı terk ettiğinizden beri, onlar bir dördüncü bilyeye sahip olmamıştır. Onlar hiç bir zaman bir dördüncü modele sahip olmamıştır. Biz size daha önce, dört sayısının öneminden söz etmiştik. Ve bu, onun çekirdeğidir. Bu, sözünü ettiğimiz, “dördün” dengesinin özüdür.

Size, duygusal, fiziksel ve zihinsel kimliğinizin en derin düzeylerinde meydana gelmekte olan değişimler sırasında, olduğunu gördüğümüz şeyleri söyleyeceğiz.

Dördüncü bilye enerji yapınıza yerleşmektedir. Diğer bilyelerle iletişim kurmaktadır. Onlara, varlıkları ve yapılarının bir parçası olduğu güvencesini vermektedir. Bu üç bilye, dördüncü bilyeyi kabul etmeyi öğrendikçe, ve onun ayrı ve farklı enerjisini anlamaya başladıkça, saldırmayı kesecektir. Onlar, bu dördüncü bilyeyi dışarı atma girişimlerini kesecektir. Yorgun düşeceklerdir. Bu dördüncü bilye güçlüdür, diğer üç bilyenin toplamından daha güçlüdür. Onlar, dördüncü bilyeyi dinlemeye başlayacaktır. Onlar, dördüncünün titreşimini hissetmeye başlayacaktır.

Ondan sonra bir şey meydana gelecektir, sevgili dostlar. Bu noktada, beyaz bilye, beyazlık niteliğini kaybedecektir. Siyah bilye, siyahlık niteliğini kaybedecektir. Saydam bilye, kendini temizleyecektir. Ve dört bilyenin hepsi birden yeni bir renk çeşidini, çok-boyutlu bir rengi yaymaya başlayacaktır. Onlar parlayacak ve “alevlenecek”tir ve birbiriyle dans etmeye ve şarkı söylemeye başlayacaktır. Onlar, birlikte dönmeye başlayacaktır. Birlikte kutlamaya başlayacaktır. Tek bir renkleri olmayacaktır, tersine tüm renkleri mükemmel bir berraklıkla içereceklerdir. Ve onlar parlayacak ve alevlenecektir. Birlik içinde olacaklardır.

Bildiğiniz dualiteden geçtiğinizde gelinecek nokta budur. Siz bir sonraki düzeye çıkacaksınız. Biz buna bu zamanda bir ad vermeyeceğiz. (kahkahalar) Bu, sizin beşinci ya da altıncı ya da yedinci boyutlar olduğunu düşündüğünüz şey değildir. Onlar lineerdir. Bu, üs rakkamı cinsindendir. Bilyelerin değişimi şu anda içinizde meydana gelmektedir. Biz bu gruba bakıp, dördüncü bilyenin kabul edilme düzeyinin ne denli zor ve meydan okuyucu olduğunu görebilmekteyiz.

Geçmişte, sizden şeyleri kabul etmenizi rica etmiştik. Sizden, “çabalamaktansa”, “izin vermenizi” rica etmiştik. Biz sizinle çeşitli düzeylerden iletişim kurmaktaydık. Size, kutuplaşma için, kendi oyununu bırakma zamanı olduğunu iletmekteydik. Size, 2/3 ve 1/3’lük eski dengenin bitiş zamanı olduğunu iletmekteydik. Geçmişte sizden, ara vermenizi, “hiç-birşey” yapmamanızı, sessiz bir alanda bulunmanızı rica etmiştik. Bütün bu zamanlar boyunca bu üç bilye, dördüncü bilyeye izin vermeyi ve onu kabul etmeyi öğrenmekteydi.

Bu, içinden geçmesi zor bir işlemdir. Özellikle de biyolojiniz, bu içeri girmekte olan yeni ögeye daha uyumlanmamıştır. Duygularınız ise daha kesinlikle ona uyumlanmamıştır. İyi ya da kötü, doğru ya da yanlış – hangi gün olduğuna bağlı olarak ve üçüncü, saydam bilyenin rengine bağlı olarak, siz dualitede çalışmaya alışıksınız.

Ama şimdi yeni bir denge gelmektedir ve bu denge, varlığınıza gelmektedir. Burada bulunan ve titreşimlerle, enerjileri okuyabilen (görebilen) doktorlar, bunu anlayacaktır. (günün erken saatlerinde, insanın enerji alanını okuyabilmekle ilgili yeni teknolojiler hakkında bilgi veren Dr.Elena Upton ve Dr.Mindy Reynolds’a göndermede bulunuyor) Bu doktorları burada bulunması ve bizim dört bilye hakkında konuşmamız, rastlantı değildir. Onlar, varlığınızın içinde meydana gelmekte olan şeyleri gözlemlemeye başlayacaktır. Bu güçlüdür, ama zordur. Bunun fiziksel oluşumuna katlanmak sizin için zordur. Duygusal dengede kalmak, sizin için zordur.

Sevgili dostlar, sevgili Shaumbra, bu sevinç dolu gecede, Sananda ailesinin sizinle toplandığı bu gecede, sizden, yaşamınızda meydana gelecek değişikleri beklemenizi ve bu değişiklikleri kutsamanızı rica etmekteyiz.

Ders Beş – YAŞAMINIZDA DEĞİŞİKLİKLER BEKLEYİN VE ONLARI KUTSAYIN. Öğrenmek, büyümek ve deneyimlemek isteyen sizlerdiniz. Bu Dünya üzerindeyken, bir sonraki yaşamınıza geçmek isteyen sizlersiniz. Dualitenin ötesine geçerek, yeni enerjilerin en yenisine gireceğini söyleyen sizlersiniz. Yaşamınızda değişikliklerin olması ve bazı durumlarda, sanki herşey varlığınızdan koparılıp alınıyormuş gibi olması size mantıklı gelmiyor mu? Siz yeni bir enerjiye yer açmaktasınız.

Aranızda bulunan ve şimdiye kadar yaşanmış, bu en zor dönemlere katlanan kişilere…..biz şimdi elimizi ve sevgimizi size uzatmaktayız, çünkü nelerden geçtiğinizi bilmekteyiz. Ama bunun bir nedeni vardır. Bunun bir amacı vardır. Her birinizden, bu değişikliklerin meydana gelmesine sadece izin vermenizi rica etmekteyiz. Eski benliğiniz sanki yerle bir olmuş gibi gelebilir. Şimdiye kadar sahip olduğunuz tüm hayaller ve gayeler, parçalanıyormuş gibi gelebilir. Ve bir anlamda, haklısınız da. Siz yolu açmaktasınız. Dördüncü öge şimdi içeri girmektedir. Bunun uygun olarak çalışabilmesi için, yaşamınızda çok şeyin değişmesi gerekmektedir.

Sevgili dostlar ve Shaumbra, yaşamınızda değişiklikler bekleyin ve onları kutsayın. İşinizi kaybederseniz, bunu kutsayın. Bedeninizi inayet fırınına koyduktan sonra, hastalanırsa ve siz bunun neden olduğuna şaştığınızda, değişimi kutsayın. Bunun sizin beklediğiniz bir şey olmadığını bilmekteyiz, çünkü siz hemen sağlıklı olmak beklentisine sahiptiniz. Anında dengeleneceğiniz beklentisine sahiptiniz. Sevgili dostlar, bazen değişimler çok daha derindir. Bazen, tümüyle bir ters-yüz olmaya ve tekrar-yenilenmeye gereksinim vardır. Bazen, eski temellerin yıkılması gerekmektedir. Sizin içinden geçtiğiniz bu değişimler, gerçekten kutsaldır. Onlar yüzünden paniklemeyin. Endişe içinde olmayın. Şimdi Cauldre bile, bunu söylediğimiz için bizi azarlamaktadır. Değişimlerden geçen biz olmadığımız için, söylemesi kolay demektedir! (kendi kendine güler) Ve biz bunu anlamaktayız.

Ama bizim bakış açımızdan, yaşamınızda size olmakta olan şeyleri görebilmekteyiz. Meydana gelmekte olan değişimlerin özünde, bir temizlenme yatmaktadır. Bunun, dördüncü ögenin şimdi içeriye girebilmesine yolu açtığını görebilmekteyiz. Hasta olup yatağınızda yatacağınız ve hareket edemeyeceğiniz günler olabilir. Depresif hissedip de nedenini anlayamayacağınız günler olabilir. Burada bulunan her birinize ve bunu okumakta olan her birinize – bu şeylerle mücadele etmemenizi önermekteyiz. Onları kutsayın. Onları kutsayın ve bu kutsama, onlara yeni bir enerji verecektir. Burada ne söylemekte olduğumuzu anlıyor musunuz?

Meydana gelmekte olan şey, o üç esas bilyenin, dördüncüyü gerçekten reddetmeye çalışmasıdır. Onlar bu bilyeyi dışardan gelen bir tehdit olarak algılamaktadır. Bu üç esas bilye ilk kez biraraya gelip, birbiriyle aynı fikirdedir! (kendi kendine güler) Bunun meydana gelmesinden doğan çok değişiklik vardır, çünkü dördüncü öge akıllarını karıştırmıştır. Onlar dördüncü ögeyi sınavdan geçirmektedir. Onun bir dolandırıcı olduğuna inanmaktadırlar. Onun, varlığınızın tüm iyiliğine hizmet etmeyecek bir yerden geldiğine inanmaktadırlar. Onlar içerde, çok değerli olan bir şeyi – dualitedeki varlıklarını- savunmaya çalışmaktadır. Sizin “izninizle”, dördüncü bilye çok daha hızlı ve çok daha kolayca bütünleşebilecektir. İçsel varlığınıza konuşun ve dördüncü ögenin, oluşumun bir parçası olduğunu Benliğinize bildirin, açıklayın. Bu bildirim, dönüşümün çok daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. Dönüşüm daha hızlı olacaktır.

Beyaz ve siyah ve saydam bilyenin, dördüncü ögeye yaklaşmasına izin verin. Orada olan sevgiyi hissetmelerine, doğasında olan sevgiyi hissetmelerine, dördüncü ögenin doğasında var olan kabulu hissetmelerine ve berraklığı hissetmelerine izin verin. İnsan varlığınızın bilincinde fark edeceğiniz ilk şeylerden biri, dördüncü ögeyle birlikte gelen berraklık olacaktır. O zaman onun gerçek ve doğru olduğunu bileceksiniz. Ama bu arada, dostlar, bu yeni dans varlığınızın içinde meydana gelmekteyken, yaşamınızda değişiklikler bekleyin ve onları kutsayın. Onları kutsayın, çünkü onlar çok derin ve kutsal bir şeye yol açmaktadır. Yaşamınızdaki bu değişikleri kutsayın.

Beyaz bilye ve siyah bilye ve saydam bilye, dördüncü ögeye alıştığında, bir anlamda, onunla uyumlanacaktır. Bu bilyenin, bu dördüncü bilyenin özelliklerini üstlenmeye başlayacaklardır. Bunu yaptıkça da, uzun zamandır tuttukları elektro-manyetik özelliklerini de döküp saçmaya başlayacaklardır. Işık ve karanlık ve saydamın belirgin özelliklerini döküp saçmaya başlayacaklardır. Bir gün uyanacak ve artık eski giysileri içinde olmadıklarını göreceklerdir. Artık dualitenin özelliklerine sahip olmayacaklardır.

Biz sevgili dostlar, çok uzak bir gelecekte olacak bir şeyden söz etmemekteyiz. Bu, her birinizin içinde şu anda meydana gelmektedir. Söylediğimiz gibi, bu gece burada bulunan doktorlar, iyi bir nedenden ötürü gelmişlerdir : bu enerjiyi duymak ve hissetmek için. Onlar çalışmalarında bunu gözlemlemeye başlayacaktır. Bunların hiç biri rastlantı değildir.

Bu arada, varlığınızın içinde değişimler bekleyin….fiziksel, duygusal ve zihinsel. Bu değişimleri kutsayın ve yaşamınızda meydana gelmeye başlayan yeni şeylerin farkında olmaya başlayın. Bu gece sizinle paylaştığımız şeyler, ve diğer toplantılarda paylaştığımız şeyler…..bu derslerin her biri, üzerinde özenle durularak seçilmiştir. Her biri dikkatle seçilmiştir. Biz sizi bu işlemden, büyük bir özenle geçirmekteyiz. Sevgili dostumuz Cauldre çok sabırsızlanmaya başlamıştır, çünkü hemen şimdi Ders 12’ye geçmemizi istemektedir! (kahkahalar)

Ama sevgili dostlar, dünyanıza açılıp da diğer insanlarla çalışmaya başladığınızda ve kendilerini nasıl şifalandıracaklarını öğretmeye başladığınızda, bu hassas işlemi anlamaya ihtiyacınız olacaktır. Onların varlığında meydana gelmekte olan şeyi, eskinin dökülmekte olduğunu, yeninin kabulünü anlamaya ihtiyacınız olacaktır. Anlamaya ihtiyacınız olacaktır. Onlara baktığınızda, onların “tek (bir olan) çakrasına” baktığınızda ve onların enerji alanlarına baktığınızda, içlerinde, dördüncü ögeyi edinmeye başladıklarını göreceksiniz. O zaman, onlarla nasıl çalışacağınızı bileceksiniz.

Göstereceğiniz merhamet için, önce siz bundan geçmektesiniz. Siz bunu ilk elden deneyimlemektesiniz. Siz bunu belki de, birlikte çalışacağınız insanlardan çok daha derin ve güçlü olarak deneyimlemektesiniz. Sizler, dördüncü ögeyi varlığında bütünleştirecek ilk kişiler arasındasınız.

Ve bunun için biz sizi çok sevmekteyiz. Bunun için, hizmetinize teşekkür etmekte ve sizi onurlandırmaktayız. Bu çembere geldiğimiz zaman, burada bulunan ruhları ve varlıkları görmek, yüzlerinizdeki gülümsemeyi görmek, gülüşünüzü duymak bizi hayranlık içinde bırakmaktadır. Bizi hayranlık içinde bırakmaktadır, çünkü yolculuğun zor olduğunu bilmekteyiz. Burada bulunan her bir kişinin, geniş ailemize ait olan her bir kişinin, her an, “Sevgili Ruh, bu zor yolu, bu zor yolculuğu artık seçmeye devam edemeyeceğim” diyebileceğini bilmekteyiz. Sizin bir noktada, “artık yeter” diyebileceğinizi bilmekteyiz, ama yine de siz tekrar tekrar buraya gelmektesiniz! Siz sevgiyle geri gelmektesiniz. Siz hizmetle geri gelmektesiniz. Bedenlerinizin, yeni şeylerin denendiği ve yeni şeylerin bütünleştiği yer olmasına izin vererek, geri gelmektesiniz. Duygusal dengenizin, sadece sizin için değil, ama diğerleri için, bir öğrenme alanı olmasına izin vererek geri gelmektesiniz.

Oh, biz daha önce de bu gruba söylemiştik, bu artık gerçekten sizinle ilgili değildir. Bunu anlıyor musunuz? Siz temizlediniz. Şimdi içinden geçtiğiniz yolculuğu, Ruh’a ve sizi takip edecek tüm diğer insanlara olan sevginizden yapmaktasınız. Şu anda karşılaştığınız dertler ve zorluklar gerçekten size ait değildir. Siz bunları, Tüm Olan adına kabul etmektesiniz. Bu zamanda bu dördüncü ögenin bütünleşmesini, fiziksel varlığınıza zor geleceğini bilerek, insan varlığınıza zor geleceğini bilerek kabul etmektesiniz.

Onun için biz sizi onurlandırmaktayız. Onun için bu gece Yeshua Ben Joseph sizinle birlikte olmak istemiştir. O bu çemberde sizinle yalnız olmak istemiştir. Diğer meleklerden, uzaktan izlemelerini istemiştir. Aile olarak sizinle birlikte olacağı bu zamanı, bire bir paylaşmayı istemiştir. O bütün bu zaman boyunca, her birinizle bireysel olarak çalışarak, uygun olan titreşimleri size göndererek bu odada bulunmuştur – bunu biliyor muydunuz. Siz bizim sözlerimizi dinlemekte ya da okumaktayken sevgili dostlar, bu büyük üstat size çok özel bir şekilde dokunmaktaydı. Ve bu gece yalnız olarak ve çevresinde varlık grupları olmadan, sizinle yalnız olarak birlikte olabilmek için, bu çok değerli zamanı paylaşmak için, bu yeni bilginin üstündeki perdenin kalkmasını paylaşmak için Kırmızı Çemberde bulunabilme fırsatına şimdi teşekkür etmektedir.

Bu bilgi sevgili dostlar, şeylerin yapılma şekliyle ilgili düşünceleri çok değiştirecektir. Biz buna “dörtsel matematik” demiştik. Bu, sizin kuantum sıçrayışı dediğiniz şeyin bir parçasıdır. Bu, sizin 2012 yılınıza (büyük bir olasılıkla daha yakına geleceğini söylediğimiz yıla) bağlanmaktadır. Bu, şeylere olan bakış açısını değiştirecek ve dönüştürecek bir bilgidir. Bu bilgi, dünya üzerindeki araştırmacılarınıza iletilmektedir. Biz bu bilgiyi bu gece, bunu varlığında bütünleştirecek ilk kişilerin arasında bulunduğunuz için, sizinle payaşmaktayız. Onun için bu zamanda deneyimlemekte olduğunuz şeyleri deneyimlemektesiniz.

Bu gece sizin izninizle, biraz daha kalacağız. Sizinle birlikte müziğinizi (Robert Coxon’un noel konseri) dinleyeceğiz. Odanızdaki sıcaklığın, yüreklerinizdeki sıcaklığın keyfini çıkartacağız. Biz yanınızda oturacağız. Bu Kırmızı Meclis yanınızda oturacak ve bu gece kanallık edilecek müziğin (Robert Coxon kanalıyla) enerji şekillerini hissedecektir. Bu titreşimler varlığınızdan geçerek, dördüncü ögeye dokunmak üzere uzanacaktır. Bu titreşimler dördüncü ögeyi varlığınızda selamlayacak ve sözünü ettiğimiz işlemi harekete geçirmeye başlayacaktır. Sevgili dostlar, önünüzde öğreneceğiniz çok şey vardır, öğreneceğiniz çok şey vardır önünüzde. Ama bu gece, kısa bir süre için, tüm endişelerinizi bir kenara bırakın.

Ve sormakta olduğunuz sorulara gelince, bu gece soru ve yanıt oturumu yapmayacağız, ama fırına, kendinizinkinden başka ögeleri de koymakla ilgili sizinle çalışacağımız bir zaman gerçekten gelecektir! (yoğun dinleyici kahkahaları) Bu işlemde çok aceleci davranmamanızı rica etmekteyiz. Sizden, daha önce konuştuğumuz şeye bağlı kalmanızı rica etmekteyiz. İnayet Fırınını sadece kendiniz ve kendi sorunlarınız için kullanın.

Sevgili dostlar, bu gecenin kalan bölümünde, müzikle uyumlanmak ve yeni bilyenin, dördüncü öge olarak varlığınızda kabul görmesini izlemek için sizinle birlikte oturacağız. Sizi derinden sevmekteyiz dostlar. Ve bildiğiniz gibi, bütün bunlar olurken ve özellikle de bu gece, hiç bir zaman yalnız değilsiniz.

Ve öyledir.

Kırmızı Meclis’in varlıklarından Tobias, Golden, Colorado’da yaşamakta olan Geoffrey Hoppe tarafından sunulmaktadır. Tobit’in mukaddes kitabında bulunan Tobias’ın öyküsü, Crimson Circle sitesinde bulunmaktadır.

www.crimsoncircle.com. Tobias materyelleri, bedelsiz olarak dünyanın her tarafında bulunan ışık işçileri ve Shaumbra’ya, Ağustos 1999 tarihinden beri sunulmaktadır. Bu tarih Tobias’ın, insanlığın yıkım potansiyelini aşıp, Yeni Enerjiye girdiğini söylediği tarihtir.

Crimson Circle, Yeni Enerjiye geçiş yapacak ilk insan (kılığındaki) meleklerden oluşan global bir ağdır. Bu kişiler, yükseliş halinin sevinç ve zorluklarını deneyimlerken, diğer insanların da yolculuğuna, paylaşım, ilgi ve yol göstererek yardımcı olmaktadır. Crimson Circle’in sitesine her ay 40.000’in üzerinde ziyaretçi, son materyelleri okumak ve kendi deneyimlerini tartışmak amacıyla girmektedir.

Crimson Circle her ay Denver, Colorado’da, Tobias’ın, Geoffrey Hoppe kanalıyla son bilgileri sunduğu yerde biraraya gelmektedir. Tobias, kendisinin ve Crimson Council’ın (Kırmızı Meclisin) diğer semavi varlıklarının, aslında insanoğlunun kanallığını yapmakta olduğunu bildirmektedir. Tobias’a göre, onlar bizim enerjilerimizi okumakta ve biz içimizde deneyimlerken, dışardan da bakabilmemiz için, kendi bilgilerimizi bize geri tercüme etmektedirler. Crimson Circle toplantıları herkese açıktır, ama LCV takdir edilir. Katılımı gerektiren hiç bir şey ve ödenmesi gereken bir aidat yoktur. Crimson Circle, dünya çapındaki Shaumbra’nın açık sevgisi ve bağışları yoluyla bolluğu kabul etmektedir.

Crimson Circle’ın en yüksek amacı, insan melekler ve öğretmenler olarak, içsel spiritüel uyanış yolunu yürümekte olan kişilere hizmet etmektir. Bu hıristiyanlıkla ilgili bir misyon değildir. Tersine, içsel ışık, merhamet ve ilgi bulabilmeleri amacıyla, insanları senin kapına getirecektir. Kılıçlar Köprüsü’ndeki yolculuğuna başlayan bu kendine has ve değerli insan sana geldiğinde, o anda ne yapman ve öğretmen gerektiğini bileceksin.

Eğer bunu okumaktaysan ve gerçek olduğunu ve bir bağın olduğunu hissediyorsan, sen gerçekten Shaumbra’sın. Sen insan (kılığında) bir öğretmen ve bir rehbersin. İçindeki tanrısallık tohumunun bu anda ve gelecek tüm zamanlar için çiçek açmasına izin ver. Hiç bir zaman yalnız değilsin, çünkü tüm dünyada bir ailen ve çevrendeki semavi boyutlarda melekler vardır.

Bu metni lütfen ticari amaç olmaksızın ve bedelsiz olarak dağıtın.

Lütfen bu bilgiyi, dipnotlar dahil bütünüyle kullanın. Tüm diğer kullanımlar, Geoffrey Hoppe, Golden Colorado’dan alınacak yazılı onayı gerektirir.

Telif hakkı 2001, Geoffrey Hoppe, P.O.Box 7328, Golden, CO 80403.

e-posta: tobias@crimsoncircle.com. Tüm haklar mahfuzdur.

Sorular ve Yanıtlar

Yaratıcı (Yaratan) Dizisi – 09 Aralık 2000
Ders Beş: Değişiklikler Bekleyin ve Onları Kutsayın

Crimson Circle’de (Kırmızı Çemberde) sunuldu

TOBIAS: Ve öyledir sevgili dostlar, çemberinize geri gelmekteyiz. Bir önceki akşamın enerjisine hoş geldiniz. (9 Aralık 2000 de yapılan Kırmızı Çember toplantısına göndermede bulunuyor; çvr. bu toplantı, bir sonraki akşam yapılmıştır) Burada, sorularınızı yanıtlamak ve enerjimizle onları desteklemek için toplanmaktayız. Ama dün gece sizden ayrıldığımız zamanla, bugün toplandığımız zaman arasındaki enerji bağlantısı sürmüştür. Çember kesilmemiştir ve bunun verdiği rahatlıkla bugün devam etmekteyiz.

Şimdi, her zamanki gibi, sorularınızı yanıtlamak için yeterli zamanı ayıracağız ama bu gruba söylemek istediğimiz birkaç şey vardır. Bu çembere bugün katılanlardan, bu çemberin enerjisine katkıda bulunmak üzere, sadece yüreğini açmasını rica etmekteyiz. Bilginin en etkin şekilde akmasını sağlamak amacıyla, birkaç dakikalığına, enerjileri ayarlamaya devam edeceğiz. Her biriniz bu gece, bu enerjinin yoğunlaşmasını ve artmasını sağlayan çok şey getirmektesiniz.

Sorularınıza geçmeden önce, birkaç konuyu açıklayacağız. İlk konu, burada şimdi kısaca sözünü edeceğimiz ama daha sonraki Kırmızı Çember toplantılarında ele almaya devam edeceğimiz bir konudur. Bu konu, içsel iletişiminizle ilgilidir.

Aile olan, Shaumbra olan çok kişi, Ruh’la, rehberlerle, hatta Tobias gibi kanallık edilen varlıklarla iletişimde bulunmak için dışarıya yönelmiştir. Ama şimdi, sahip olduğunuz ve sizin bir parçanız olan içsel iletişimi kurmaya başlamak zamanıdır.

Şimdiye kadar, kendi benliğinizle iletişimde bulunmak, tanrısal benliğinizle iletişimde bulunmak, biraz zordu. Aslında sizden gelmekte olan bilgileri ayırt etmenizi ve yorumlamanızı sağlayacak, bunları size tercüme edecek, melek ya da rehber gibi dışsal varlıklara ihtiyacınız vardı. Ama bildiğiniz gibi şimdi, kendi varlığınızın, kendi gücünüzün ve kendi yaratmalarınızın sorumluluğunu üstlenmek zamanıdır.

Yakınlarda, en derin içsel düzeylerinizde, DNA düzeyinizden daha derin düzeylerde, manyetik yapınız ve titreşimsel yapınızla içiçe olan düzeylerinizde meydana gelmekte olan değişimler vardır. Bu içsel iletişimleri kurmak, şimdi çok daha ulaşılır ve çok daha kolay ve çok daha berrak bir hal almaktadır. Bu, alıştırma isteyecektir. Bu, tarafınızdan yapılacak bir çalışmayı isteyecektir, ama siz bunun nasıl yapıldığını bir kere anlamaya ve kavramaya başladığınızda da, kendi gücünüzü sahiplenmek ve yaratıcı olmak yolunda büyük bir adım atmış olacaksınız.

Dördüncü ögenin gelmesiyle (9 Aralık 2000 de verilen bilgiye göndermede bulunuyor), içinizden gelmeye başlayan bir dizi yeni iletişimler olacaktır. Size gelecek yeni ve farklı bir iletişim çeşidi olacaktır. Bu, bazı değişimlere gereksinim duyacaktır. Öncelikle, günlük yaşantınızda “dinlemek” için ayıracağınız bir zamanı isteyecektir. Özünüzden gelmekte olan, tanrısal bir iletişimin olduğunu kabul etmenizi isteyecektir. Bu size bağlanmaya ve dualite yüzünden oluşmuş boşluğa köprü kurmaya çalışmaktadır.

Bu iletişimler çeşitli şekillerde gerçekleşecektir. Size, yaşamınızda yol göstermeye yardımcı olacaktır. Gelecekle ilgili durumlarda sizi uyanık tutacaktır. Bu iletişimler – gemi benzetmesini çok kez kullandığımıza göre- gemideki otomatik denizcilik sistemi gibi olacaktır, insan gözüyle görülmeyen şeyleri, çevrenize bakarak algılayan bir radar gibi olacaktır. Bu iletişimler, yaratımlarınızın ve oluşumlarınızın hızını ayarlayan, geminizin hız kontrolü gibi olacaktır. Bu, hangi yöne gitmekte olduğunuzu söylemek için pusulanın sizinle kurduğu bir iletişim gibi olacaktır.

Ama yine de bu benzetme yetersiz kalmaktadır, çünkü bu iletişimler çok daha çok-boyutlu olacaktır. Şeyleri bilmenizi sağlayacaktır. Tanrısal anınızda olduğunuzda, durumlarla ilgili şeyleri bilmenizi sağlayacaktır. Şimdiye kadar apaçık olan şeylerin ötesini görmenizi sağlayacaktır. Gelecekte bunun hakkında çok daha ayrıntılı konuşacağız. Bugün bunu bu küçük gruba ve burada bulunan ve bunu okumakta olanlara söylememizin amacı, sizinle bu çalışmalara başlamak içindir. Hissedeceğiniz ve bileceğiniz belli belirtiler vardır. Tanrısal varlığınızın, bilinçli insan benliğinize bağlantı kurmak amacıyla köprü kurmaya çalıştığını bileceksiniz. Bu yeni iletişime pek kulak asmadığınız zamanlarda, yoğun bir öfke ve kızgınlık duygusu hissedeceksiniz. Fiziksel bedeniniz, bakıma gereksinimi olduğunda, dikkatinizi çekmek amacıyla size çağrıda bulunmaktadır, değil mi? Siz o fiziksel durumu enerjilendirip de uygun dengeyi yeniden sağlayıncaya kadar, size rahatsızlık vermeye devam etmez mi? Yeni, içsel iletişiminizi dinlemediğinizde de, çok yoğun bir kızgınlık ve rahatsızlık hissine sahip olacaksınız. Bu da, daha kızgın olmanıza neden olabilir, ama zamanla, sessizlik içinde tanrısal anınızda oturup, dinlemenize de neden olacaktır.

Şimdi, her biriniz, tanrısal varlığınızdan gelen bu iletişimleri, farklı şekillerde anlayacaksınız. Bazıları bu iletişimleri gerçekten duyacaktır. Bazıları, bir bilişe sahip olacaktır. Diğerleri, çok güçlü, sezgisel bir duyuma sahip olacaktır. Bunun sizin için tezahür etmesinin birçok yolu vardır, ve yineliyoruz, gelecek oturumlarda, bunun ayrıntılarına gireceğiz. Ama Shaumbra olan herkes, bizimle bağlantıda olan herkes bilmelidir ki, şimdi, yeni bir çeşit tanrısal ve içsel iletişimin başladığı zamandır.

Dışsal iletişimi arayan kişilere ve Shaumbra olanlara şimdi, bu noktada, dışsal iletişimin kesileceğini söylemekteyiz. Ve Cauldre (Geoffrey Hoppe), bu toplantılardaki seni kastetmemekteyiz, çünkü o, bunun olmasından çok endişelenmektedir! (kendi kendine güler) Sen içinde olana odaklanmayasın diye, bu senin rızan ve işbirliğinle gerçekleşmektedir.

Onun için, paniklemeyin sevgili dostlar. Çevrenizde olduğunu hissettiğiniz ve iletişim kurduğunuz varlıklar size artık orada değilmiş gibi geldiğinde, paniklemeyin. Aslında onlar oradadır. Ve gerçekten, siz hiç bir zaman yalnız değilsinizdir, ama gerçek içsel iletişimi duyabilmenize izin vermek için, bir süreliğine geri çekileceklerdir.

Burada sizinle üzerinde çalıştığımız şey, bildiğiniz gibi, kendi yaratıcınız olmanızdır, kendi tanrısal benliğiniz olmanızdır. Attığımız bir dizi adımlar, üzerinde düşünülmüş ve amaca yöneliktir ve sizin için biraz da zahmetlidir. Ama burada bir işlem söz konusudur, bir gün sizin öğreteceğiniz bir işlem.

Şimdi, bunu dünkü açıklamalarımızın bir uzantısı olarak eklemekteyiz. Şu anda meydana gelmekte olan çok değişiklikler vardır ve siz bunların daha da sık olmaya başladığını göreceksiniz. Her ne kadar Cauldre bizim kehanette bulunmamızı çok sevmese de, çok yakında gelecek birkaç şeyin potansiyelini size söyleyeceğiz. Bunlar sizin için kilometre taşları gibi olacaktır. Bunlar, içinizde ve çevrenizde nelerin meydana geldiğini anlamanız için işaretler gibi olacaktır.

Çok kısa bir dönem içinde, eski bir gelenek (ya da kurum) yerle bir olacaktır. Yerle bir olacak, eski bir gelenek vardır. Bu, sevgili dostlar, uygundur, çünkü yeni enerji güç kazandığında, eski kavramların çıkıp gitmesi gerekmektedir. Biz burada dışsal bir olaydan söz etmekteyiz, ama bu, içinizde olmakta olan şeyleri gösterecektir.

Aynı zamanda – ve bu bir çelişki gibi gözükse de – çok, çok uzun zaman önce gömülmüş olan ve şimdi yüzeye çıkacak bir şey vardır. Ve biz burada kaybolmuş olan kıtadan söz etmemekteyiz, biz çok daha belirgin bir şeyden söz etmekteyiz. Uzun bir zamandır gömülmüş ve saklanmış olan bir şey vardır. Bu, gizli bir yere gitmek zorundaydı. Bu şimdi, sizin zamanınızda ortaya çıkacaktır, ve bunu yapmakla da, eski enerjiyi tutan kişilerce tartışılacak – güçlü bir şekilde tartışılacak – bir gerçeği beraberinde getirecektir. Bu çok çelişki yaratacaktır. Siz bu şeylerin oldukça kısa bir zaman içinde meydana geldiğini göreceksiniz.

Biz bunları kehanetler olarak söylememekteyiz, çünkü belirttiğimiz gibi, kehanette bulunmak bizim işimiz değildir. Yaratmak, sizin işinizdir. Biz bütün potansiyellerin dönüşmeye ve hareketlenmeye başladığını görmekteyiz. Biz bu noktada, bunların meydana gelmesinin uygun olduğunu görmekteyiz.

Ve bunu açıkladıktan sonra sevgili dostlar, bugünkü sorularınızı yanıtlamaktan, ya da yanıtlamaya çalışmaktan mutluluk duyacağız.

SORU: Tobias, Bir Tobias oturumuna katıldıktan sonra, Ruh’la iletişim kurmanın daha kolay olduğunu fark ettim. Ancak, zaman geçtikçe ve ben günlük yaşantıya daldıkça, Ruh’la olan iletişim de uzaklaşıp, zorlaşmakta. Bir insanın, deyim yerindeyse, bağlantıyı açık tutmak için ne yapabileceğini açıklar mısın?

TOBIAS: Bu sorunun yanıtını, bugünkü giriş konuşmamızda verdik.

SORU: Tobias, yaratmak için gelecekle ilgili niyet kullanamıyorsak, ya da sadece buna ihtiyacımız yoksa, ve belli bir zaman içinde, sonucun olmasını da beklemek durumunda değilsek, ne zaman yarattığımızı nasıl bileceğiz?

TOBIAS: Bu mükemmel bir sorudur. Ve bu, bu noktada sizinle birlikte geçtiğimiz dizilerin (Yaratıcı Dizisi) bir parçasıdır. Biz bu işlemlerde özenli ve yavaş davrandık. Biz sizden, Shaumbra’dan, her şeyi olduğu gibi kabul etmenizi rica etmiştik. Sizden, kendinizi tanrısal bir varlık olarak kabul etmenizi, insan benliğinizi kabul etmenizi istemiştik. Sizden, tanrısal anınızda bulunmanızı istemiştik. Sizden, inayetle yaratmanızı istemiştik. Sizden, değişikliklerin geleceğini bilmenizi ve onları kutsamanızı istemiştik. Bunların tümü, işlemin bir parçasıdır. Senin sorunda biz bir sabırsızlık görmekteyiz. Bu soruyu, şimdi işlemekte olduğumuz Yaratıcı Dizisi içinde yanıtlayacağız. Senden ricamız, bu belli derslere odaklanmandır, ve bu dizinin sonuna geldiğimizde, gerçek bir yaratıcının kendi gücüyle ilgili, derin ve geniş anlayışına sahip olacaksın. Yaratılışın gerçekte nasıl çalıştığını anlayacaksın. Böylece bu, sana ve zamanın ve mekanın ötesinden bu bilgilerle bağlantı kuran herkese, bu işlemle, oluşumla sabırlı olmayı anımsatmak için iyi bir zamandır. Biz sizinle, yaratılışın ne olduğuyla ilgili eski kavramları bırakmanız hakkında çalışmaktayız, böylece yeni kavramları size tanıtabilmekteyiz. Bu arada sevgili dostlar, bu işlemle sabırlı olun.

SORU: Tobias, homoseksüel kişilerin, hiç bir zaman aydınlık ya da karanlığa dönüşmeyen bir

“berrak bilyeye” sahip olduğunu söyledin. Bu dişil ya da eril bir enerji gibi midir? Bu oluşum, nasıl bir işlevsel çıkar sağlamaktadır?

TOBIAS: Verdiğimiz benzetmede sözünü ettiğimiz bu berrak bilye, beyaz ya da siyah bilyenin bütün enerjisel özelliğini üstlenmemektedir. Birine ya da ötekine doğru yönelecektir ama daha çok gri tonlarında kalacaktır. Başka insanlarda ise bu berrak bilye, beyaz ya da siyahın bütün özelliklerini ve yanlarını üstlenecektir. Amaç, daha fazla esnekliğe sahip olmak, ve enerji dengesinin daha kesin olmayan bir şekilde tanımlanmasını sağlamaktır. Amaç, bir anlamda, dualitenin özelliklerini üstlenmeden, ışık ve karanlık arasında bir köprü oluşturmaktır. Aynı zamanda, dişil ve eril enerji arasında da, dualitenin yeni dengesini sağlamaktır. Dişil/eril enerji, ikinci yaratılışta dualitenin en güçlü örneklerinden biridir. Berrak bilyenin bu alışılagelmedik niteliği, “homoseksüel” dediğiniz insan melekler tarafından özellikle seçilmiştir. Biz bunun çok ilginç bir sözcük olduğunu düşünmekteyiz (çvr. homoseksüeller için kullanılan “gay” sözcüğü, aynı zamanda mutlu, sevinçli anlamına gelmektedir) – çünkü belki de, bu denli güçlü bir kutuplaşmayı üstlenmemek, belli bir mutluluğa neden olmaktadır! Bu insanlar, eril ve dişil enerjilerin eski kavramlarını yerle bir edecek yeni modellerin konulmasına yardımcı olmaktadır.

SORU: Bu bilyelerle ilgili basit benzetmeyi lütfen daha açar mısın.

TOBIAS: Biz bu bilye benzetmesini, enerji bileşiminizi ve dualite dengenizi daha iyi anlamanızı sağlamak amacıyla kullanmaktayız. İlk yaratılışın ötesine geçtiğinizde, birliğiniz, ikiye bölünmüştü. Bunlar, ışık ve karanlık, ya da pozitif ve negatif, ya da kutuplaşmayı tanımlamak için hangi deyimi kullanmayı seçmekteyseniz, öyle olmuşlardı.

Üçüncü öge – bizim berrak bilye dediğimiz – bukalemun gibidir. Berrak bilye, beyaz ya da siyahın niteliklerini, bir enerji dengesizliği sağlamak için üstlenmektedir. Bu enerji dengesizliği daha sonra, insanca deneyimleriniz için gerekli olan gücü, gerilimi ve itici gücü sağlamaktadır. İçinizde “bilyelerin” olduğunu, sözlük anlamında söylememekteyiz. Onlar sadece, varlığınızın içindeki enerji bileşimini simgelemektedir. Biz bu bilye örneğini, fiziksel ve duygusal benliğinizde hissettiğiniz belli şeyleri neden hissettiğinizi anlamanıza yardımcı olması açısından kullanmaktayız. Beyaz, siyah ve berrak bilyeye ek olarak, şimdi bir de dördüncü öge gelmektedir. Bu, sizin tüm enerji bileşiminizi değiştirmektedir. Benliğinizin içinde birçok değişimden geçmektesiniz. Bu yeni bilgiyi size, özellikle nelerin meydana geldiğini anlamınıza yardımcı olmak için getirmekteyiz.

Bu dördüncü öge, insan enerjisi bileşiminize girmektedir. Cauldre şimdi sormaktadır, “Bu öge nereden gelmektedir? İlk çemberden mi gelmektedir?” Ve buna yanıtımız, “Hayır”dır. Bunu burada açıklamak zordur, ama bu dördüncü öge, beyazla siyahın “çocuğu”dur. Sizin beyaz ve siyah enerji dengenizin ilişkisinden doğmuştur. Bu ikisi arasındaki büyük sevgi ve dinamiklerden doğmuştur. Bu, sizin Mesih çocuğu diyeceğiniz şeydir. Sözünü ettiğimiz tüm bu şeylerin, bu zamanda içinizde meydana gelmekte olduğunu anlayın. Enerji bileşiminizin içinde, Mesih bilinci doğmaktadır. Onun için bu aralar yaşamınızda deneyimlemekte olduğunuz şeyleri yaşamaktasınız.

Gelecek konuşmalarımızda bu kavramla ilgili daha fazla zaman harcayacağız. Burada bulunan ve bizimle bağlantı kuran her birinizden, bu işlemi fazla-akılcı bir hale getirmemenizi rica etmekteyiz. Bu çok basittir. Buna, en basit yanından bakın. Dördüncü öge, sadece içinizde doğmakta olan Mesih çocuğudur.

SORU: Tobias, bu üç bilye ile, bu yaşamdaki kimliğimiz niteliklerinin gitmesi arasında bir ilişki var mıdır?

TOBIAS: Kısaca, evet. Bu yeni ögenin gelmesiyle, beyaz ve siyah ve berrak arasında yeni bir ilişki vardır. Bu üç esas öge, dördüncü ögeyi grubun dışından bir öge olarak algılayacaktır. Onu reddetmeye çalışacaklardır. Siz bunu bedeninizde ve zihninizde ve duygularınızda hissedeceksiniz. Buradaki oturumumuzun başında da söylediğimiz gibi, yerle bir olacak eski bir gelenek vardır. Bu, varlığınızın içinde meydana gelmekte olan şeylerin, dışarıdaki tezahürüdür.

SORU: Tobias, “endişe” sözcüğünü, bu duygu ya da soruna görsel bir simge bulmaktansa, bir kağıda yazıp da fırına koymak uygun mudur?

TOBIAS: Kesinlikle, ve bu konuya bulunduğun katkı için sana teşekkür etmekteyiz. Fırına konmak üzere sözcükler yazabilirsiniz. Simgeler kullanabilirsiniz. Size uygun gelen herşeyi kullanabilirsiniz, çünkü siz gerçekten yaratanlarsınız. Bu, bu konuya nasıl yaklaşılacağının güzel bir örneğidir.

SORU: Tobias, benim aklım, eskisine göre daha da karıştı. Eski metafizik düşünce tarzını bırak. Kimseye bir şey sorma. Eskiden yaptığın gibi yaratmaya çalışma. Rehberlerim ulaşılır halde değil. Sadece kabul et ve izin ver. Ben bu ödevi nasıl tamamlayacağım, örneğin işimi nasıl değiştireceğim?

TOBIAS: Sen çok fazla zorlamaktasın! Yanıtları, varlığının içinden başka her yerde aramaktasın. Özellikle senin için, biz bir haftalık bir tatil önermekteyiz! Zihninden uzaklaşacağın, endişelerinden uzaklaşacağın bir zamana ihtiyacın vardır. Biz seninle – ve tüm diğer kişilerle – eskiyi bırakmanıza yardımcı olacak bir dizi, çok özenle hazırlanmış adımlarla çalışmaktaydık. Bu, yaşamınızda yeni bir dengenin oluşmasına izin verecektir. Gerçekten, senden sabırlı olmanı istemekteyiz, bunlarla çok mücadele etmektesin. Bu eylemlere devam edersen yorulacaksın. Tekrarlıyoruz, sana, herşeyden uzak, bir haftalık bir tatil reçetesi yazmaktayız. Buna çok ihtiyaç vardır. Bu zamanda, seninle çalışmak için geleceğiz. Aslında, sonuç olarak bu içinden gelecektir, ama sana getireceğimiz enerjiler olacaktır, ama bu sessiz alanda bulunman gereklidir. Ve yazılı olarak soru yönelten kişiyi de böylece yanıtlamaktayız. Ama Shaumbra’nın tümünün, gidip de bir haftalık tatil yapmasını söylememekteyiz! (kahkahalar)

SORU: Son iki çemberde (oturumda) sözünü ettiğin gece terörünü ya da karabasanları deneyimlemedim. Bu daha gelmesini beklememiz gereken bir şey midir?

TOBIAS: Hayır, senin durumunda, bu temizlik şimdiden yapılmıştır. Bu eski şeylerin rüyalarında ortaya çıkmasına neden yoktur. Ateş duvarından geçmekle ilgili anlayışlar hakkında, başka düzeylerde çalışarak çok zaman harcadın. Hayır, sen iyi bir durumdasın.

SORU: Tobias, ben, telefon numaralarında ve adreslerinde 444 sayısı olan insan ve gruplarla birlikte olmaktayım. Bunun anlamı nedir?

TOBIAS: Geçmişteki Kırmızı Çember oturumlarında da değindiğimiz gibi, bu “dört” ögesini ya da “dördün” katlarını görmeye devam edeceksin. Biz “dördün” öneminden söz etmiştik. Bu sayıyı gördüğünüzde, o size doğru yolda olduğunuzu söyleyecektir. Bunlar küçük işaretlerdir. Bunlar, doğru yöne gitmekte olduğunuzun küçük onaylamalarıdır.

SORU: Tobias, insanlık anlayışındaki cehenneme karşılık ateş duvarından söz etmen ilginç. Bunu anlamamıza yardımcı olur musun?

TOBIAS: Sevgili dostlar, bu aynı şeydir. Bizim bu ateş duvarı kavramını kullanmamız beklenmedik bir şey değildir. Ateş duvarı, din kitaplarınızda cehennem olarak, sonsuza kadar cehenneme gönderilmek olarak tanımlanmıştır. Dünya üzerindeki birçok yaşamlarınızdan bazıları cehennem gibi gelmemiş midir? Yuvayı terk ettiğinizde, ilk çemberi terk edip de bu ateş duvarından geçtiğinizde, hiç bir zaman Yuvaya geri dönemeyeceğinizi bilmekteydiniz ve biz de bilmekteydik. Dünya üzerinde gerçekleştirdiğiniz çalışmalar yüzünden Yuva, artık sizin terk ettiğiniz Yuva olmayacaktı. Sevgili dostlar, bilinçli olarak tanrısal benliğinizle ve Ruh’la ve Tüm Olan’la hiç bir zaman birleşemeyeceksiniz anlamında söylememekteyiz bunu. Bu kavramla söylenmek istenen şey, siz bu ateş duvarından geçince, herşeyin değiştiğidir. Dinlerinizin bu kavramı kullanmış olması, ama kötü bir anlam, gerçeğin içinden gelmeyen bir anlam yüklemesi ilginçtir. Ama simgeler ve enerjisel ögeler hala vardır. Aslında biz bu sorunun gelmesini beklemekteydik, ve bu çok anlam içermektedir.

SORU: Sağlık nedenlerinden dolayı Denver’den gitmem gerekiyor. Colorado’da mı kalayım, dağlarda ya da onların eteklerinde mi yaşayayım, yoksa Montana’ya mı taşınayım bilemiyorum. Ama aslında Montana’nın kışları da beni endişelendiriyor.

TOBIAS: İletişim hakkındaki açılış konuşmamıza geri gitmekteyiz. Dinlemek zamanıdır, ama sen yanıtları dışarıda aramaktasın. Sessizlikte biraz zaman harca ve bileceksin. Hem senin için, hem de burada bizimle bağlantı kuran herkes için böyle bir soruyu yanıtlamak, bizim açımızdan uygun olmayacaktır. Bu sorunun yanıtına sahip olmamıza karşın, yanıtı doğrudan vermek, bizim açımızdan uygun olmayacaktır. Dinlemek üzere içe dönmek zamanıdır. Aslında yanlış seçimler olmadığını da anımsa. Sadece tezahür etmesi biraz zaman alan seçimler vardır.

SORU: Şimdi artık kilo verebilecek miyim?

TOBIAS: Senin özel durumunda, hayır. Bu zamanda bu uygun değildir. İçinden geçtiğin değişimlerin olmasını sağlamak amacıyla, bedeninin bu ek enerji ve dengeye, daha en az bir yıl gereksinimi vardır. Bildiğin gibi, fiziksel varlığının içinden geçtiği sert değişimlere katlanacak güce sahip değilsin şu anda. Ek bir güç ve enerji için bu kilolara ihtiyacın vardır. Fiziksel varlığına söveceğine, onu kutsamanı rica etmekteyiz. Kilolar sana bir amaç için hizmet etmektedir. Bir anlamda, seni korumak için oradalar. Fazla kilonu kutsa ve kendini de kutsa. Biyolojin, dördüncü öge varlığınla bütünleştikçe, uygun olarak dengelenecektir. Dün akşamki oturumumuzda sözünü ettiğimiz gibi, değişiklikler bekleyin ve onları kutsayın.

SORU: Tobias, arada hafıza kaybına uğradığımı fark ediyorum, bu yükseliş işleminin bir parçası mıdır, yoksa Alzheimer hastalığından mı kaynaklanmaktadır?

TOBIAS: Bu, içinden geçtiğin işlemin bir parçasıdır. Anlık bağlantı kopukluğu hissetmek, hafıza kaybı hissetmek, bunlar Shaumbra’nın ortak korkusudur. Sen bu ara çok hızlı adımlarla değişmektesin. İki ayağın yere basar durumda kalmak her zaman mümkün değildir. Bilyelerin dengesi değişmeye başladıkça, bunu kısa bir süre için daha yoğun ve daha sık olarak deneyimleyeceksin. Bunlara gül ve geç. Bu değişimleri sadece kutsa.

SORU: Tobias, son soru&yanıt oturumunda, fırına kendi resmimizi koymaktan söz ettin. Sen bu simgeyi, sağlık ve kilolar için kullandın. Resmin neden fırında olduğunu belirtmemiz gerekiyor mu, yoksa inayet konuyu bilecek midir?

TOBIAS: En iyisi, belirlememektir. En iyisi dua ya da niyet etmemektir. Denge için fiziksel dengeni ve biyolojini inayet fırınına koymanda zaten bir kabul etme ve anlayış vardır. Sevgili dostlar, sadece kapağı kapatın. Başla düğmesine basın. İşin gerisini inayete bırakın. Zihninizde, fırındaki işlemin nasıl olacağı hakkında bile, o kadar çok mücadele etmektesiniz ki! Bu çok basittir. İnayet, denge ve akışın doğal halidir. Biz yoldan çekilmenizi istemekteyiz. Tanrısal varlığınızın inayetinin bu şeyleri halletmesine, sonuçlarla ilgili bir beklentiniz olmadan izin verin. Tanrısal varlığınızda doğal bir denge ve doğal bir akış vardır. Buna inayet denir.

SORU: Tobias, Taylor’la ilgili öykü, sen inayet fırını bölümüne gelene kadar, bana çok kişisel geldi. Taylor’ın öyküsü bir mecaz ya da benzetme miydi, yoksa Taylor gerçek bir kişi miydi?

TOBIAS: Taylor, birçok kişinin derlemesidir. Shaumbra olan kişilerin gerçek deneyimlerini temel almıştır. Özel bir kişinin öyküsünü anlattığımız az zamanlar olmuştur, ama Taylor’ın durumunda, bu bir derlemedir. Sizinle paylaştığımız öyküler tanıdık gelmelidir. Biz sadece sizin kendi deneyimlerinize ayna tutmaktayız. Daha berrak görebilmenizi sağlamak amacıyla, bunu bir öykü şeklinde önünüze koymaktayız. Bu bilgi ve arkasında yatan enerji size tanıdık gelmelidir. Sanki sizden geliyormuş gibi hissedilmelidir ve dengeli hissedilmelidir. Burasının, senin için doğru yer olduğunu böyle bileceksin.

SORU: Bizimle paylaşabileceğin, özel sihirli bir hapın ya da kestirme bir yolun olma şansı var mı?

TOBIAS: (gülerek) Bu eğlenceli bir soru ve biz sana eğlenceli bir yanıt vereceğiz. Eğer kestirme bir yol ya da sihirli bir hap peşindeysen, sana ve tüm diğerlerine önerimiz, sadece kendi yolundan çekilmen olacaktır. Kendi yolunuzdan çekilin! Aklınız, zihniniz bu işe o kadar çok karışmaktadır ki. Ama senin bununla gerçekten eğlendiğini de görmekteyiz. Sen bununla oynamanın keyfini gerçekten çıkartmaktasın! Eğer çok hızlı bir işlem istiyorsan, eski insan tarzındaki yoldan çekil ve değişimlerin hızlı bir şekilde gelmesine izin ver ve geldikçe de onları kutsa.

SORU: Biz biraz önce, üç arabanın sert bir biçimde çarpışmasını deneyimledik. Bunun anlamı nedir?

TOBIAS: Çok güçlü hisler beslediğin bir yolda gitmektesin. Bu belirli yola çok odaklanmış durumdasın ve başka hiç bir alternatif görmemektesin. Bazen, uyandırma çağrısına gereksinimin vardır. Biz, yaptığın yolculuktaki hevesini ve heyecanını görmekteyiz. Biz senin burada ışık ve sevinç ve sevgiyle dolu olduğunu görmekteyiz. Buradaki bu kaza bir uyandırma çağrısı olarak gelmiştir, ve bildiğin gibi, kimse yaralanmamıştır. Bu herşeyden çok egona bir darbeydi. Senden bir an için geri çekilmen ve insan olarak yaptığın yolculuğu tekrar değerlendirmen istenildi. Biz varmak istediğin gerçek hedeften söz etmemekteyiz, insan olarak yaptığın yolculuktan söz etmekteyiz. Bir zamandır kendinde tuttuğun bazı anlayış dengesizlikleri vardı. Ve sen bunları fark etmedin. Bunları savunarak kendinde tuttun. Bunları savunma aracı olarak kullandın. Ve bir anlamda, kendi varlığın, senin bunu başkalarını idare etmek için kullandığını bilmekteydi. Senin için çok anlamı olan bir yere doğru giderken başına gelen bu kaza, Kryon’dan alıntı yaparsak,

“şeyler her zaman göründüğü gibi değildir”i sana anımsatmak içindi.

SORU: Yeni enerjideki ilişkiler ve beraberliklerle ilgili paylaşabileceğin her hangi bir bilgelik var mı?

TOBIAS: (mücadele eder) Bu – biz burada enerjimizi çok ciddi olmaya değiştirmekteyiz – bu çoğunuz için zor ve meydan okuyucu bir alandır. Siz varlığınızın içinde hızlı değişiklikler yapmaktasınız. Siz, yaratıcı olma işleminden geçmektesiniz. Siz, çok hızlı bir şekilde tanrısallığınızı bütünleştirme işleminden geçmektesiniz. Çoğunuz için, şu anda ilişkiler pek de uygun değildir. Birisiyle olmak, kalbinizde sahip olduğunuz sevgiyi paylaşmak, insan olmanın bir parçası olarak her gün paylaşmak istediğinizi bilmekteyiz. Ama ilişkiler, bir süreliğine, üzerinde bulunduğunuz yolu engelleme eğiliminde olacaktır. İlişkiyi sizden geri tutanın Ruh olmadığını anlayın. Bu, güçlülüğün gerçek öğretmenleri olmak yolunda olduğunuzu bilen, varlığınızın bir parçasıdır. Bu değişim zamanında dışsal bir ilişkinin getireceği dikkat dağılımı, sizin o kadar özenle ve dikkatlice üzerinde çalıştığınız enerji dengenizi altüst edecektir. Bu, size ve burayla bağlantıda olanlara verilmesi kolay bir haber değildir. Ama tekrarlıyoruz, onun için buraya bu kadar sık gelip, hizmetinizden dolayı size teşekkür etmekte ve sizi onurlandırmaktayız. Burada çok şeyler feda ettiğinizi bilmekteyiz. Çok şey feda ettiğinizi bilmekteyiz. Sahip olduğunuz sevgiyi paylaşmak arzusu duyduğunuzu bilmekteyiz. Söyleyebileceğimiz tek şey, bunun için uygun bir zamanın geleceğidir.

SORU: Burada, tıbbi şeyleri ilerletmekle çok ilgilenen birkaç kişi bulunuyor. Bununla ilgili ve buradaki bu kişilere, özel olarak söyleyebileceğin bir şey var mı?

TOBIAS: Biz bu konularda çalışmakta olanlardan, dördüncü ögeyle ilgili getirdiğimiz bilgiyi dikkatlice yeniden gözden geçirmelerini rica edeceğiz. Bu eylem, eksik parçaların çoğunun (yerini bulmasını) sağlayacaktır. Bu, size nereye bakmanız gerektiğiyle ilgili öğretilenlerin ötesine bakmanızı sağlayacaktır. Apaçık olan şeylerin ötesini görmenizi sağlayacaktır. Bu, sorularınızın çoğunu yanıtlayacaktır. Dördüncü ögenin bilişi, yanıtların size gelmesine neden olacaktır. Bizim dörtsel matematik dediğimiz şeyi anlamaya çok yaklaşan eğitimli kişiler vardır. Kısa bir sürede bu bilgi ortaya çıkacaktır. Bu, yeni enerjilerle meydana gelmekte olan şeylerin onaylaması olacaktır. Bu aynı zamanda size yeni içgörüler ve anlayışlar sağlayacaktır. Ama şimdilik, dördüncü ögeyle ilgili bu bilgiyi yeniden gözden geçirin, çünkü siz şu anda bu işlemden içinizde geçmektesiniz. Nelerin meydana geldiğini görmek için içinize bakın, ve sonra yapmakta olduğunuz araştırmaların parçalarını biraraya getirmeye başlayacaksınız. Bu kısa zamanda, apaçık ve net bir biçimde gözle görülür olacaktır.

SORU: İki dünya kavramı sanki daha da geçerli ve rahatsız edici (bir hale gelmiş gibi) görünmekte. Bununla daha iyi başa çıkabilmek ve her ikisinde de yaşayabilmek için ne yapabiliriz?

TOBIAS: Bununla, merhamet ve anlayışla başa çıkın. Hergün biraz daha fazla, yeni enerji Dünyasında yaşamaya başladığınızı anlayın. Eski enerjide kalanlar için büyük saygı duyulduğunu anlayın. Eski enerjiyi dengeleyecek bu insanlara gereksinim vardır. Hepiniz birden aynı anda yeniye geçemezsiniz. Bu muazzam bir enerji dengesizliği yaratırdı. Yolunuz üzerinde gördüğünüz ve eski enerjide olan kişileri onurlandırın. Onları kutsayın ve bir gün onların öğretmenleri olacağınızı bilin. Örnek olmak zamanınız gelmiştir. Siz eski enerjiyle yenisi arasındaki uçurumu açıyormuşsunuz gibi görünse de, gelecek yıllarda bu uçuruma bir köprü gelecektir. Diğerlerine bu köprüden geçmek için yolu gösterecek olan sizlersiniz.

SORU: Tobias, ikili ilişkiler için dağcı benzetmesini kullanmıştın. Bu gruplarda ikiden fazla kişiler mi var?

TOBIAS: Milyonlarca kişi vardır. Bir andan ötekine birbirine yardımcı olan çok, çok, çok kişi vardır. Biz bu dağcı öyküsünü, bir kişi sağlamlık ve dengeyi tutarken, diğer kişinin yeni topraklara doğru nasıl ilerlediğinin anlaşılmasını sağlamak için kullanmaktayız. Ama eğer aşağıya bakmayı seçersen, sadece bir başka kişiyi değil, hepsi izleyen, hepsi yardımcı olan, hepsinin belli zamanlarda yer tutucuları, enerji tutucuları rolünde olduğu, milyonlarca ve milyonlarca insan göreceksin. Diğerleri de araştırmacılık ve maceracılık rolünü üstlenmiştir. Siz binlerce yıldır rolleri değişip durdunuz, ama şimdi araştırmacı ve yolculukta olan kişiler sizsiniz, Shaumbra’dır. Sizin gerçekleştirdiğiniz çalışma için enerjiyi tutanlara teşekkür edin. Şimdi, bugün gitmeden önce, boyutlarınızın ötesinden bunu okumakta olan herkese, bunu dinlemekte olan herkese seslenmek istemekteyiz. Size, içinden geçtiğiniz şeyleri gerçekten anladığımızı söylemekteyiz. İçinden geçtiğiniz şeylerle ilgili çok empatik davranmadığımızı hissettiğiniz zamanların olduğunu bilmekteyiz. Ama sevgili dostlar, hepimiz öğrenmekteyiz. Siz öğrenmektesiniz. Biz de sizin kanalınızla öğrenmekteyiz. Daha önce de söylediğimiz gibi, yanıtlar bizde değildir. Bu gerçek size sevinç vermelidir. Yeni Dünya enerjisinin modellerini oluşturanların, sizler olduğunu bilin. Bu yeni alanın nasıl hissedileceğini ve görüneceğini yaratan sizlersiniz. Yeni köyü, yeni enerji Dünyası’nı inşa eden sizlersiniz. Görüntüyü ve hisleri ve çekiciliği ve enerjiyi yaratan sizsiniz. Yapıların renklerini seçen sizsiniz. Bütün strüktür-ötesi yapıların mimarisini gerçekleştiren sizsiniz. Müziği ve titreşimleri yaratan sizlersiniz. Köyün kapıları açıldığında, diğerleri yaşamak için güzel ve sevgi dolu ve sağlıklı ve rahat bir yere sahip olacaktır. Yeni köyü çizen ve inşa eden sizlersiniz.

Ve böylece sevgili dostlar, kısa bir süre için buradan çekilmemize rağmen, sevgi ve enerjimize her zaman ulaşabileceğinizi anımsatmaktayız. Yaptığınız çalışmada hiç bir zaman yalnız olmadığınızı anımsatmaktayız. Dünya üzerinde bir aile vardır. Onlar, Shaumbra olarak bilinmektedir. Ve çemberinizin hemen dışında, ailenin devamı bulunmaktadır.

Ve öyledir!

Kırmızı Meclis’in varlıklarından Tobias, Golden, Colorado’da yaşamakta olan Geoffrey Hoppe tarafından sunulmaktadır. Tobit’in mukaddes kitabında bulunan Tobias’ın öyküsü, Crimson Circle sitesinde bulunmaktadır.

www.crimsoncircle.com. Tobias materyelleri, bedelsiz olarak dünyanın her tarafında bulunan ışık işçileri ve Shaumbra’ya, Ağustos 1999 tarihinden beri sunulmaktadır. Bu tarih Tobias’ın, insanlığın yıkım potansiyelini aşıp, Yeni Enerjiye girdiğini söylediği tarihtir.

Crimson Circle, Yeni Enerjiye geçiş yapacak ilk insan (kılığındaki) meleklerden oluşan global bir ağdır. Bu kişiler, yükseliş halinin sevinç ve zorluklarını deneyimlerken, diğer insanların da yolculuğuna, paylaşım, ilgi ve yol göstererek yardımcı olmaktadır. Crimson Circle’in sitesine her ay 40.000’in üzerinde ziyaretçi, son materyelleri okumak ve kendi deneyimlerini tartışmak amacıyla girmektedir.

Crimson Circle her ay Denver, Colorado’da, Tobias’ın, Geoffrey Hoppe kanalıyla son bilgileri sunduğu yerde biraraya gelmektedir. Tobias, kendisinin ve Crimson Council’ın (Kırmızı Meclisin) diğer semavi varlıklarının, aslında insanoğlunun kanallığını yapmakta olduğunu bildirmektedir. Tobias’a göre, onlar bizim enerjilerimizi okumakta ve biz içimizde deneyimlerken, dışardan da bakabilmemiz için, kendi bilgilerimizi bize geri tercüme etmektedirler. Crimson Circle toplantıları herkese açıktır, ama LCV takdir edilir. Katılımı gerektiren hiç bir şey ve ödenmesi gereken bir aidat yoktur. Crimson Circle, dünya çapındaki Shaumbra’nın açık sevgisi ve bağışları yoluyla bolluğu kabul etmektedir.

Crimson Circle’ın en yüksek amacı, insan melekler ve öğretmenler olarak, içsel spiritüel uyanış yolunu yürümekte olan kişilere hizmet etmektir. Bu hıristiyanlıkla ilgili bir misyon değildir. Tersine, içsel ışık, merhamet ve ilgi bulabilmeleri amacıyla, insanları senin kapına getirecektir. Kılıçlar Köprüsü’ndeki yolculuğuna başlayan bu kendine has ve değerli insan sana geldiğinde, o anda ne yapman ve öğretmen gerektiğini bileceksin.

Eğer bunu okumaktaysan ve gerçek olduğunu ve bir bağın olduğunu hissediyorsan, sen gerçekten Shaumbra’sın. Sen insan (kılığında) bir öğretmen ve bir rehbersin. İçindeki tanrısallık tohumunun bu anda ve gelecek tüm zamanlar için çiçek açmasına izin ver. Hiç bir zaman yalnız değilsin, çünkü tüm dünyada bir ailen ve çevrendeki semavi boyutlarda melekler vardır.

Bu metni lütfen ticari amaç olmaksızın ve bedelsiz olarak dağıtın.

Lütfen bu bilgiyi, dipnotlar dahil bütünüyle kullanın. Tüm diğer kullanımlar, Geoffrey Hoppe, Golden Colorado’dan alınacak yazılı onayı gerektirir.

Telif hakkı 2001, Geoffrey Hoppe, P.O.Box 7328, Golden, CO 80403.

e-posta: tobias@crimsoncircle.com. Tüm haklar mahfuzdur.

Leave a Reply