Şaud 6: “Yeni Enerjiyle Çalışmak”

Tobias’ın katılımıyla, Kanallık, Geoffrey Hoppe

Kırmızı Çembere sunulmuştur
2 Şubat 2008
www.crimsoncircle.com – www.kirmizicember.org

Ve öyledir, sevgili Şambra ve Dünya’nın yeni bilincinin öğretmenleri. Şambra denen ve tüm spiritüel aileleri – ha, burada, Dünya’da değil, ama sizi izleyen, Dünya’ya geldiğinizden beri kaydettiğiniz ilerlemeleri izleyen spiritüel melek ailelerini – temsil eden ailemizin bu güzel örgüsü içinde yeniden biraraya geliyoruz. Dünya’da olan bitenler, tüm diğer krallıklarda, tüm boyutlarda, tüm spiritüel ailelerde olanı etkiliyor.

Sizler öncülersiniz, şu anda Dünya’da bulunan her insan, yeni alemlerin öncüsüdür. Ve elbette siz Şambra, şu an Dünya’daki bilincin öncülerisiniz. Fiziksel bedenlerinizde olduğunuz halde, yeni boyutlara ve yeni alemlere atılmaya cesaret ediyorsunuz. Yeni topraklar, yeni kıtalar, yeni okyanuslar keşfetmek için değil, bilinci araştırmak, keşfetmek için buradasınız. Kapıların açılmasına ve onlarca ve yüzlerce ve hatta milyonlarca yıldır bilinci hep aynı kalıplar içinde tutan yapıların çözülmesine yardım ediyorsunuz.

Kutunun dışına çıkan sizsiniz, hem de insan biçiminin içinde kalarak. Bir yandan kendini his gibi, yeni bilinç gibi, zihin/akıl sınırlarının ötesine geçmek gibi şeylere açarken, bir yandan da zihnin güzelliğini hâlâ seven ve kucaklayan sizsiniz. Geçmiş benliklerinizle, meleksel ailelerinizin, uzun zaman önce tanıdığınız varlıkların benlikleriyle geceleri uykusunda yeniden bağlantı kuran ve onlara iyi olduğunu bildiren sizsiniz. Bazen yeni araştırmalarınız ve yeni yolculuklarınız zor, hatta bazen korkutucu olsa da ve sizi yalnızlığa itse de, onlara iyi olduğunuzu bildiriyorsunuz. Buradasınız, yaşıyorsunuz ve genişliyorsunuz.

Melek varlıklardan oluşan bu grupla yeniden birlikte olmak ne büyük mutluluk. Tekrarlıyoruz, güzel olan, aynı meleksel aileden gelmiyor olmanız. Siz, ailelerin hepsinden geliyorsunuz. Farklı meleksel geçmişlerden ve deneyimlerden geliyorsunuz. Ve şimdi bu zamanda Dünya’da, Şambra dediğimiz enerjide biraraya geliyor, Yeni Enerjiyi getiriyorsunuz.

Melek Kaplıcası

(çvr: Kaplıca olarak çevirdiğim Spa kelimesi, aslında son yıllarda moda olan ve bütünsel sağlık düşüncesinden yola çıkarak türlü masajlar, farklı egzersizler ve farklı beslenme, diyet ya da detoks seçenekleri, ılıca vs gibi türlü olanaklarıyla ruhen ve bedenen hem dinlenebileceğiniz hem de yenilenebileceğiniz sağlık/güzellik merkezleri için kullanılan bir kelimedir.)

Şimdi biz bugün, her zamankinden biraz farklı bir yol izlemek istiyoruz. Ha, evet, gerçekten, Cauldre bize, ders verip ahkâm keserek çok zaman harcadığımızı söylüyor. Bunu bugün de yapacağız. (izleyiciler güler ve Tobias kıkırdar) Az kalsın Cauldre’yı kandırıyorduk, ama (kahkahalar)… ama bugün, normalde hep yaptığımız gibi size gelmek yerine… yani biz, sizin enerji kapıları dediğiniz belli yollar açarız ve siz de alanınıza gelmemize izin verirsiniz. Ama biz bugün başka bir yerdeyiz. Şu anda size uzaktan yayın yapıyoruz. Ve bugün sizin bize gelmenizi isteyeceğiz.

Bugün özel bir gün. Bu, ister şahsen burada olun, ister online – dediğiniz – biçimde dinliyor olun, ister daha sonraki bir tarihte bunu okuyor ya da dinliyor olun, tek tek her biriniz için belirlenmiş bir gündür. Ama bu zaman ve bu mekân size ayrıldı. Biz bugün Şambra Hizmet Merkezini açıyoruz. Ona, Melek Kaplıcası diyoruz. Burası – bir boyut ya da bilinç noktası türü – yenilenmek/canlanmak için gelebileceğiniz yerdir. Ve sevgili Şambra, ona bugün gerçekten de ihtiyacınız var.

Ama geçmişte, sizi götürmek için hep biz geldik. Gelip sizi alsın ve Şambra Hizmet Merkezine getirsin diye sizin “Melek Otobüsleri” diyeceğiniz şeyleri gönderdik. Ama bugün sizden kendi yolunuzu sezgisel olarak bulmanızı isteyeceğiz. Bazılarınız anında panikleyip şöyle diyor, “Oraya nasıl gidileceğini bilmiyorum. Sola mı sapacağım, sağa mı? Ne kadar hızlı gitmeliyim? Oraya varabilmek için zihnimde ne imgelemem gerekir?” Bunların hiçbiri değil. Bir dakikaya kadar hepimizin toplanacağı Şambra Hizmet Merkezine ulaşmak için, yalnızca o derin nefesi almanız ve oraya götüren yolu hissetmeniz gerekiyor. Evet, oraya götüren yolu hissetmek.

Ve bunu yapmadan önce, Şambra Hizmet Merkezinde bize katılmadan önce, derin bir nefes alın ve gevşeyin. Bu merkezin nasıl göründüğüne ya da hissedildiğine takılmayın. Şambra Hizmet Merkezinin ille de çok uzaklardaki başka bir galaksinin başka bir gezegeninde olması gerekmiyor. O şu anda bir nefes ötenizde olabilir, içinde bulunduğunuz mekânda neredeyse sizinle birlikte mevcut ama azıcık farklı olabilir. Şambra Hizmet Merkezi, geceleri uyku halinizde bazen gittiğiniz yer olabilir. Bazen şeyler biraz bunaltıcı olmaya başladığında gittiğiniz ve sığındığınız ve yenilendiğiniz yer olablir. Oraya götüren yolu hissetmek ve sezmek için kendinize izin verin.

Ben sizden oraya bir grup olarak değil de, tek tek gelmenizi isteyeceğim. Zihninizde hayal etmemenizi, herhangi bir onaylama ya da imgeleme yapmamanızı isteyeceğim. Biz sizden kendinizi açmanızı, kendinize güvenmenizi ve bir dakikaya kadar Şambra Hizmet Merkezinde bize katılmanızı isteyeceğiz.

Şimdi bazılarınız şöyle diyor, “Bu gerçek mi?” Eh, yanıtı şimdiden biliyorsunuz: Olmasını seçiyorsan (gerçektir). Bazılarınız yolunu gerçekten bulup bulamayacağını merak ediyor. Kuşkuyu salıverip de orada olmanıza izin verirseniz (gelirsiniz). Bazılarınız, boyutsal koridorların karmaşık bir labirentinden geçerek gelmeye çalışıyor. Neden? Neden? Bu, kendi doğal hislerinin ve sezginin seni buraya getirmesini seçmek ve buna izin vermek kadar basit bir şeydir.

Sizi bekliyor olacağız. Bir dakikaya kadar tüm enerjileri toplayacağız. Şimdi derin bir nefes alın…

(duraklama)

… yolunuzu sezin ve hissedin.

Kendinizi bırakın ve Şambra Hizmet Merkezinde, Melek Kaplıcasında bize katılın, size inanılmaz bir gün hazırladık.

Derin bir nefes alın…

(duraklama)

Aaahhh…

Gördünüz mü? Ne güzel küçük bir değişim. Ne güzel küçük bir değişim. Üstat Kuderka’dan (John Kuderka, ses teknisyeni) biraz Melek Kaplıcası Müziği yapmasını isteyeceğiz. Bir kaplıcaya gittiğiniz zaman bunu yaparsınız. Ve buraya gelip gelmediğinden hâlâ pek emin olamayanlara da bu müzik yol gösterecektir. (Müzik) Sadece arka planda kısık bir şekilde olsun. (kısık meleksel müzik başlar)

Yetişme

Pekala Şambra, son zamanlarda neler olup bitiyor? Neler oluyor? İnanılmaz. Olan şu, siz bilincinizi açıp o kadar büyük bir hızla genişlediniz ki, zihniniz şimdi (bu hale) yetişmek zorunda kaldı. Şu diğer alemlere gitmeye başladınız. Yeni Enerjiyle o kadar hızlı oynamaya başladınız ki, zihniniz bunaldı. Bazılarınız, onun durduğunu, artık çalışmadığını, ne yapacağını bilmediğini hissetti. Bu, yeni bilincin ve Yeni Enerjinin bir sonucudur.

Derin bir nefes alın.

(duraklama)

Son zamanlarda neler oluyor? Ha, gerçi yıldızlar bilinç genişlemesini pekiştirirler ama, bu ille de yıldızların uyumlanmasıyla ilgili değildir. Ve bu ille de numerolojiyle de ilgili değildir, gerçi numeroloji kendini değiştirerek ve uyumlayarak sizin zaten içinden geçtiğiniz şeye bir mavi kopya sağlayacaktır. O, sizin içinden geçtiğiniz şeyi pekiştirir. O nedenle, yıldızlara ya da numerolojiye ya da hatta rüzgarın yönüne bakmayın. Onlar yalnızca yaşamınızda olanları destekleyip onaylarlar.

Derin bir nefes alın…

(duraklama)

Peki Şambra, siz yeni bilince atladınız ve bedeninizin şu anda (bu bilince) yetişmesi gerekiyor. Bedeniniz öylesine Dünya’ya tahsis edilmiş , öylesine hayvan yaşamına, bitki yaşamına, Gaia’ya bağlı bir halde ki. Ha, su ve havaya da. Bilinciniz genişlediğinde… bilinciniz, elbette, farkındalığınız, hisleriniz ve duyarlılığınızdır. Ve o bu kadar çabuk genişleyince, bedeniniz de yetişmek için bir âna, bir fırsata gerek duyuyor.

Bedeniniz, nelerin olup bittiğini anlamaya çalışıyordu. Seslenip duruyordu. Kâh karnınızda, kâh başınızda, dizlerinizde ve ayaklarınızda, ve birkaçınızın kalçasında, Linda. Size seslenip şöyle diyordu, “Neler oluyor? Bu garip fiziksel duyumsamalar neden?” Bedeniniz bir tür şaşkınlık içinde, öylesine çok his var ki. Bedeniniz bu hissin büyük bir bölümünü tutarak, artık ne yapacağını bilemediği noktaya kadar taşıdı. Hani bir deyiminiz var – ya bu deveyi güdersin, ya bu diyardan gidersin. Eh, bedeniniz şaş-… (Tobias güler)… bedeniniz şaşkın halde ve yetişmeye çalışıyor ama ne yapacağını bilmiyor.

Siz bilincinizi, yeni bir oyuncakla oynayan bir çocuk gibi genişlettiniz, zihninizin asla anlayamayacağı, eski duyularınızın ve hislerinizin ve farkındalığınızın hiç deşifre edemeyeceği boyutlarda oynadınız. Bu, ruhunuzu etkiliyor. Evet, ruhunuzu. Bakın, ruhunuz bir yetişme oyunu oynuyor. Ruhunuz sizinle çok eski bir oranda ya da dengede olmaya alışıktı. O bir yeri mekân edinmişti, siz de başka bir yeri. Aynı evde olmanıza rağmen iki ayrı odadaydınız. Ve şimdi genişleyen bilincinizle, farkındalığınızla, neler olduğunu anlamayan ruhunuz bile sarsıldı. Bu, biraz sıkışıp kalmaya yatkın, kendi odasında kalmaya yatkın eski siz değil. Siz şimdi arayış içindesiniz ve araştırıyorsunuz ve oynuyorsunuz. O nedenle, ruhunuz bile (size) yetişmek peşinde.

Ha ve tabi, gnost’ınız. Evet, gerçekten. Gnost’ınız, yaratıcı çözümünüzdür. O, durumlarla, ikilemlerle, sorunlarla ya da herhangi bir zorlukla baş etme yolunuzdur. İnsan yaşamınızda olagelen şeylerin yaratıcı çözümüdür. Ama siz kendinizi bilincin daha önce gitmediğiniz, kimsenin gitmediği yeni bölgelerine açtıkça, gnost’ınız bile (size) yetişmek durumunda kalıyor. Gnost’ınız, eski bilincinize dayanan ve geçmişte kullandığı biraz sınırlı bir dizi çözüme sahipti. Ama şimdi siz değişirken ve genişlerken, gnost’ınızın – yaratıcı çözüm potansiyellerinizin – bile (size) yetişmesi gerekiyor. Biz onun için bugün tek tek her birinizi buraya, Şambra Hizmet Merkezine çağırıyoruz.

(duraklama)

Bugün buraya çok çeşitli meleksel varlığı çağırdık. Öncelikli konuğumuz, tüm şefkatiyle gelen ve aynı zamanda size yardımcı da olacak olan Kuan Yin enerjisidir. Ha, Kuan Yin düzeltip onarmaz. Kuan Yin, enerjilerin doğallıkla yeniden dengelenmesine izin verebileceğiniz o güvenli ve kutsal alanın yaratılmasına yardımcı olur.

Bazılarınız, bu Şambra Hizmet Merkezi nasıl görünmeli diye merak ediyorsunuz, ama işte ilginç olan da bu. Son kez burada olduğunuzdan beri görünümü ya da hissedilme biçimi değişmiş olabilir. Bugün de burada bulunduğunuz sürece her an gelişebilir ve değişebilir. Biz, özellikle de Kuan Yin, hepinize bu alanı, bu yeri tanımlamaya çalışmaktan vazgeçmenizi öneriyoruz. Bırakın burası bir yenilenme/canlanma alanı, bir dinlenme alanı, bir alma/kabul etme alanı olsun.

Derin bir nefes alın, Şambra.

Kuan Yin enerjisi burada. Ona, bugün sizin için gelen çok, birçok görevli – meleksel varlık eşlik ediyor. Bu, güzel bir kaplıca gününe benziyor. Hatta şöyle bir benzetme de kullanabilirsiniz; masaj yaptırma zamanı, spiritüel bir masaj yaptırma zamanı.

Bazılarınız, su tedavisinin enerjisini seçebilir. Suyun çok ilginç bir dinamiği vardır. Dünya üzerindeki en bol maddedir ve Dünya için hayatidir. Ama Dünya’nın yalnızca bu gezegene özgü toprağından ve zemininden farkı, suyun başka alemlerde de çok yaygın ve çok kullanılıyor olmasıdır. Başka alemlerde, Dünya’da suyla ilişkilendirdiğiniz o sıvı ve ıslaklık hissine sahip değildir. Başka alemlerde ille de yağmur yağmaz, ama fiziksel olmayan alemlerde bile, doğrudan Dünya’daki suyla bağlantılı olan çok benzer bir enerjisel unsur vardır.

Eğer Dünya üzerindeki suyun fiziksel unsurunu oluşturan hidrojen ve oksijen moleküllerini bir kenara koyup da özsel enerjiye ya da özüne bakacak olursanız, su dediğiniz bu şeyin Dünya’daki özü, başka alemlerde de aynıdır. Meleklerin bu suyu içmeleri gerekmiyor ama, bu tür bir unsur tazelenmek, canlanmak için, yenilenmek için kullanılıyor. Ve birçoğunuz bu yüzden geceleri su, yağmur ya da ırmak rüyaları görüyorsunuz, çünkü su meleksel alemlerde kullanılıyor.

Su, Şambra Hizmet Merkezinin temel parçasıdır. Dünya’da olma ve suda olma – su içme, suyun sizi kuşatması ve bedensel kitlenizin büyük bir bölümünü oluşturması – deneyimine sahip olduğunuzdan, bugün bu enerjiyi Şambra Hizmet Merkezinde kullanabilirsiniz. Kendinize suda yıkanma izni verin. Bırakın su üzerinize bir sağanak gibi yağsın. Bırakın su sizi kuşatsın ve içinize girsin. Bakın, bundan aynı anda hem Dünya’daki fiziksel bedeniniz hem de enerjisel bedeniniz – meleksel bedeniniz – yararlanacaktır.

Böylece biz bugünkü konuşmamızı sürdürürken, görevli ya da eşlikçi meleklerin de sizinle çalışmasına izin verin. Şimdi, onların sizi düzeltmeyeceğini biliyorsunuz. Enerji ağlarınızı öyle üstünkörü tamir etmeye kalkmayacaklar. Beyin dalgalarınızı yeniden ayarlamaya başlamayacaklar, herhangi bir şeyle oynamayacaklar. Onlar, belki yumuşak bir spiritüel masaja yardımcı olmak için buradalar.

Bakın, Dünya’daki fiziksel bedeninize doğrudan paralel olan ve bazılarının Işık Bedeni ya da Enerji Bedeni dediği şeye sahipsiniz. Bir tür bir enerji zihnine sahipsiniz ama, o beyniniz gibi değildir. Ama meleksel alemlerde bile insan zihni ile …. mantıklı düşünme diyeceğimiz meleksel akıl yürütme arasında bir ilinti vardır.

Böylece bugünkü konuşmamıza girerken, derin bir nefes alın… gevşeyin… aah, bedeniniz için, zihniniz için, ruhunuz ve gnost’ınız için, bilincinize, size yetişmek zamanıdır.

Derin bir nefes alın.

(duraklama)

Hissetmek

Son Şaudumuzda hislerle ilgili konuştuk ve ben bundan bir dakika kadar daha söz etmek istiyorum. Hisler, farkındalıklardır ve duyarlılıklardır. Belki de bu yıl deneyimleyeceğiniz en büyük şeylerden biridir – hisler. Bu, hissetme konusunda kendinize fazlasıyla izin vermek zamanıdır. Ve bu yalnızca iyi hisler anlamına da gelmiyor. Sadece rahat olmak ya da sadece sevinç gibi şeyler hissetmek anlamına gelmiyor. Bu, tüm hisleri kapsıyor. Siz kendinizi yeni bilinç düzeylerine açtıkça, farkındalık, his yolları da doğal olarak açılır.

Derin bir nefes alın.

Bu farkındalıkların ya da duyarlılıkların bazısı çok, sizin yüksek bilinç düzeyi diyeceğiniz düzeyde meydana gelir. Çok incelmiş, saflaşmış haldedir. Çok, çok berraktırlar. Onlara kristalin bile diyebilirsiniz. Ve meydan okumalardan biri de, bunları Dünya’daki günlük insan yaşamınıza nasıl getireceğinizdi. Sanki bu denli saf enerjilerin, varolduğunuz bilinç düzeylerine – özellikle de insan düzeyine – geçmesini ya da damla damla akmasını engelleyen doğal bir engel ya da belki bir direnç, bir zorluk var gibi.

Sanki zaman zaman, başka düzeylerde edindiğiniz bu güzel sezgilerin ya da içgörülerin bazısı buraya gelmeye ilişkin doğal bir isteksizliğe sahipler. Ve sizin bir yanınız da, burada, Dünya’da varolan ruhunuz, çılgınca bu enerjilerle buluşmak, onların buraya gelmesini istiyor. Onları buraya gelmekten alıkoyan engel nedir?

Kısmen, genel insan bilincinin ağırlığı bir tür duvar yaratıyor, bir tür engel, ve o saf sezgiler ve bilinç buraya gelmede çok, çok zorlanıyor.

Ama bu engelin bir kısmı da sizsiniz, bu kadar güzel bir şeyin, böylesine kaba ve zaman zaman da çok zor olabilen bir dünyaya gelmesine izin vermek konusunda isteksizsiniz. Sanki bir gülü çöplüğe atıyormuşsunuz gibi. Böylesine narin ve güzel kokulu bir şeyi, atıkların, yararsız şeylerin enerjisine katmak, pek de iyi hissettirmezdi. Ancak, sevgili dostlar, çöpün atıldığı yere gülü getirmede bir bilgelik yok mu? Böylesine güzel, böylesine güzel kokulu bir unsuru, aslında bu tür bir enerjiyi gereksinen ve isteyen bir yere getirmede bir bilgelik yok mu? Yeni bilincinizin o enerjisini şimdi bu gerçekliğinize kabul etmek, sizin için uygun değil midir?

Yeni bilinç, esin, o berraklık ve kristalin enerji, bu Dünya gerçekliğinde yok olmayacaktır. Olmayacaktır. Sararıp solmayacaktır, o burada gelişip büyüyecektir, çünkü burada, bu Dünya gezegeninde, eski bilinç onun için ağlıyor, onu istiyor. Sizler, Dünya’da olan o insan veçheleri, onun için ağlıyorsunuz. Onu istiyorsunuz. O nedenle, belki de onun buraya gelmesine izin vermek zamanıdır.

Size Ait Olan Nedir, Ne Değildir?

Bu, hisler yılı – açık, ham, cesur ve aşırı hislerin yılı. Bu, sizin peşinde olduğunuz şeydi. Ona doğru genişlediğiniz şeydi – yani, çok, çok farklı katmanları ve düzlemleri hissetme yeteneği. Başka insanların sevinçlerini ve kederlerini hissetmek. Burada bulunanların kaçı danışman ve öğretmen? Siz, kendini açıp da danışanınızın enerjisini hissetmek nasıldır, bilirsiniz. Ama siz kendinizi korumak nasıldır, onu da bilirsiniz, korunduğunuzdan emin olmak, filtre ettiğinizden emin olmak, onların hislerini üstlenmediğinizden emin olmak, çünkü onların hisleri bazen karışıktır, rahatsız, çılgın, öldürücüdür – tüm bu diğer şeyler – büyük ölçüde dengesizdir. Onlar bu nedenle size geliyorlar!

Geçen gün bir konuşmayı duyduğumda güldüm; psikolog, tüm bu deli insanlar neden sürekli ona geliyor diye yakınıyordu. Eh, sen bunun için oradasın. (Tobias güler) Böylece, sevgili Şambra, hisler. Ah, evet.

Danışman ve öğretmen olanlarınız, sizler kalkanlar oluşturdunuz, filtrelediniz ve kendinizi korudunuz. Onları şimdi indirin. Onları indirin. Kendinizi tümüyle özgür bırakın – tüm Şambra, ister öğretmen ister danışman olun, her ne yapıyorsanız – Şambra Hizmet Merkezinde hepimiz biraradayken, derin bir nefes alın. Hisleri fazlasıyla, aşırı derecede hissetmek için kendinize izin verin. İnsanlığın rezaletlerini ve cehennemini hissedin, ama insanlığın sevincini de hissedin.

Hemen yakın çevrenizde sizi kuşatan boyutlarda neler olup bittiğini hissedin – dünyaya bağlı varlıkları, hayalet ve hortlakları, bırakmayı becerememiş olanları hissedin. Onlar sürekli çevrenizde dolanıp duruyorlar, çünkü siz farklı bir bilinç türü yayıyorsunuz. Onları hissediyorsunuz, ama zihniniz ve bedeniniz bunu nasıl karşılayacağını bilemiyor. O yüzden de korku hissediyorsunuz, kendinizi kaybolmuş hissediyorsunuz, zaman zaman soğuk hissediyorsunuz. Bunu hissetmenize izin verin. Kalkan oluşturmayın. Direnmeyin.

Biz bu basit prensip hakkında daha önce de konuştuk – yalnızca seçtiğiniz şeysinizdir. Yalnızca seçtiğiniz şeysiniz ve işte bu noktada doğal dengenize sahipsinizdir. O güzel alanda herşeyi hissedebilirsiniz. Ha evet, tiksinti hissedebilirsiniz, korku hissedebilirsiniz, neşe ya da canlılık hissedebilirsiniz, mutluluk – tüm bu şeyleri – hissedebilirsiniz – ve onları sahiplenmek zorunda değilsiniz.

Bakın, siz açılıyorsunuz. Siz kendinize açılıyorsunuz, kendi veçhelerinize, başka insanlara. Farkında ve gözleyen olabilirsiniz ve bunlar sizi dengeden çıkartmak zorunda değildir. O enerjileri bedeninize alıp da başkaları adına işlemden geçirmeniz gerekmiyor. Bu sorunlarla zihninizde başkaları adına boğuşmanız gerekmiyor. Ha, ve ben “başkaları” dediğim zaman, bu başkaları, geçmişten gelen veçheleriniz de olabilir. Yalnızca geçmiş yaşamlar değil de, kendinizin geçmiş parçaları da olabilir.

Şu an hayatın güzelliği, içine almadan, işlemden geçirmek ya da düzeltmek zorunda kalmadan, tümüyle hissetme ve deneyimleme becerisinde yatıyor. Ha evet, Kuan Yin’i duyuyorsunuz – “Onları (insanları) düzeltmeyin. Onları sevin, değer verin, bağrınıza basın, ama düzeltmeyin.” Bunu yapamazsınız. Yalnızca onlar bu sorumluluğu kabul edebilir. Sansürlemeden ve filtrelerden geçirmeden hissetmek yetisi, biraz korkutucu, biraz bunaltıcı olabilir, özellikle de bedeniniz, zihniniz, ruhunuz ve gnost’ınız bilince daha tam yetişemediyse. Bunaltıcı bir his gibi görünen bu şeyle ne yapacaklarını anlamıyorlar. O yüzden de ya bunalıyorlar, ya kendilerini kapatıyorlar, ya da bazen her ikisini birden yapıyorlar. Sevgili dostlar, bu sizinle ilgili değil, tabi siz öyle olmasını istemedikçe.

Bazen, burada, Şambra Hizmet Merkezinde otururken size bakıyorum ve gülüyorum. Ben kim olduğunuzu biliyorum. Nereden geldiğinizi biliyorum. Şan ve şerefinizi, ve zerafetinizi biliyorum. Dünya’ya gittiğinizde ne kadar da çabuk unutuyorsunuz. Şu anda size bakıyorum – yeni bilincin öncüleri – bilinci yalayıp yutuyorsunuz, ona açılıyorsunuz, ama sonra bazen de bunun sizi nasıl dengeden çıkardığını görüyorum. O nedenle, burada, Şambra Hizmet Merkezindeki zamanı, yenilenmek için içinizdeki doğal işleme izin vermeye, şu anda bizimle birlikte burada olan meleksel varlıkların sizinle ilgilenmesine izin vermeye harcayalım.

Evet, duyumsamaya başladığınız gibi, başka bir müzik de çalıyor, sadece fiziksel kulağınızla duyduğunuz değil de, başka düzeylerden gelen. Biz çok yakında, oturumlarımızın birinde, müzik hakkında ve onun içindeki muazzam, muazzam yenilenme yetileri hakkında konuşacağız. Ama şimdilik yalnızca gevşeyin, suyun enerjisini hissedin, bedeninizin, zihninizin, ruhunuzun ve gnost’ınızın sürekli genişleyen bilincinize yetişmesine izin verin.

(duraklama)

Hisler Hakkında Dahası

Bir dakika için hislere geri dönelim. Bazen (son zamanlarda), özellikle de şu son 12 gündür olduğu gibi, yeni his dalgaları geldiğinde, bunaltıcı olabiliyor. Gerçekten bir dolu zihinsel korku ve kaygıya neden olabiliyor. Tekrarlıyorum, onların yalnızca his olduğunu anımsayın. Yalnızca farkındalıktır. Başka insanlardan geliyordur. Şu an Dünya üzerindeki o masa tenisi türündeki gerçeklikten geliyordur. Dengesizliklerden geliyordur – ekonomik dengesizlikler, güç dengesizlikleri, ilişkilerdeki dengesizlikler, hele Dünya’daki eril/dişil enerjisinin dengesizliği kesin, ki bu dengesizlik yeniden dengeye gelmeyi seçiyor.

Ama bazen nasıldır bilirsiniz. Kendinizle bile yeniden dengeye geldiğinizde, zor ve meydan okuyucu olan bazı uyumlama noktaları vardır. Ama bunların hepsi, şimdilerde Dünya üzerinde olup da artık bir çözüme ulaşmak isteyen, ama bazen de bundan korkan enerjilerle ilgilidir. Enerjiler bir çözüme ve dengeye gelmek peşinde olduğu zaman, bazen bu enerjilerin bireysel unsurları – onlar kendi kimliklerini kaybetmekten korkarlar. Onlar, bir çözüme ulaşmanın, bir tür enerjisel bir ölüme neden olacağından korkarlar, bu yüzden de bir yandan eskiye tutunmaya çalışırlar, bir yandan da yeniden dengelenip yeni’de bir çözüme ulaşmaya çalışırlar.

Bunların bazısı sizin içinizde meydana geliyor, ama hissettiklerinizin büyük bir bölümü de çevrenizdeki şeylerden geliyor. Siz, Dünya’yı terk etmekte olan Gaia’nın enerjisini hissediyorsunuz. Uzun bir süredir burada olan o melek varlık, yumuşak bir biçimde yavaş yavaş buradan ayrılıyor, ve bu üzüntüye neden oluyor. Bir belirsizliğe neden oluyor. İnsanlar bu büyük gezegenin sorumluluğunu almaya hazır mı? Havayla ve suyla ve toprakla, hayvanlarla ve ormanlarla ilgilenmeye hazırlar mı? Şöyle bir duyum var, “Eğer Gaia gidiyorsa, belki ben de gitmeliyim; belki o, benim bilmediğim bir şeyi biliyordur.” Yani neredeyse, Toprak Ana çocuğunu terk ediyormuş gibi bir his var. Siz bunu hissediyorsunuz, ve başka insanların bunu hissettiğini de hissediyorsunuz. Şimdi bu sizce ne kadar bunaltıcıdır?

Kristal çocukların şimdi geldiğini hissediyorsunuz. Onlar Dünya’ya gelmeye başladılar – birkaçı Kuantum Sıçramasından önce, ama şimdilerde daha fazla sayıda geliyorlar. İlk kez gelenler. Enerjilerini indirgeyen, Dünya’ya gelmek üzere merdivenlerden aşağıya inen, muhteşem, bilge melekler, ve siz onların heyecanını, onların masumiyetini hissediyorsunuz. Siz onların korkularını, kaygılarını hissediyorsunuz. Siz… biliyorum, özellikle de geçen hafta bazılarınız, küçük gözlerini ilk kez bir insan olarak açıp da “Aman Tanrım, ben ne yaptım” diyen (Tobias güler) (bu kristal çocukların) duyumsadığı – sizin deyiminizle – şoku ve şaşkınlığı hissetti.

Ah, bu bir şoktur, evet! Bazılarınız hâlâ buraya gelmenin yaralarına sahipsiniz. Bazılarınız o bunaltıcı… şu son oniki günde buraya gelen büyük bir grup var, büyük bir grup geldi Dünya’ya. Doğum belgelerinin bazısına bir göz atın. Büyük bir grup geldi – birkaçı… sadece birkaçı Avrupa topraklarına, bazısı da Ah Tarrah, Avustralya topraklarına doğdu. Bazılarınız, onların şok duygusunu, onların ilk kez duyumsadığı kuşkuyu hissetti. Bakın, siz hislere açılıyorsunuz. Istediğiniz bu değil miydi? Sadece onun size ait olmadığını hatırlayın. Onu deneyimleyin. Hissedin. Kucaklayın. Ama hatırlayın, ve onu sahiplenmeyin – yalnızca istiyorsanız sahiplenin.

Siz şu anda bu muazzam hislerden geçiyor, bazen de bunlarla başa çıkmada zorlandığınızı görüyorsunuz. Peki ne yapacaksınız? Derin bir nefes alır, istediğiniz an buraya, bu Şambra Hizmet Merkezine gelirsiniz. Burası size hep açıktır.

Kendinize güvenin, o zaman hızla neyin size ait olduğunu ve neyin olmadığını ayırt etmeye başlarsınız. Hislerinizin ne olduğunu, bilincinizin ne olduğunu ayırt edersiniz. Bazen, bazılarınız, bu çok rahatsız edici düşünceleri topluyorsunuz. Düşünceler etrafta süzülür, insanlardan yayılır, ama bazen sizin boyutunuzla kesişen ve fiziksel olmayan varlıklardan da gelir. Bu düşünceler neredeyse uçuşan küçük enerji tutamları gibidir. Ve siz onları topluyorsunuz – dengesiz düşünceleri, rahatsız, şaşkın ve kayıp düşünceleri – ve bunlar anında içinize giriveriyorlar. Ah, siz onları hissediyorsunuz, onları deneyimliyorsunuz. Ve onlar bazen şeytan gibi ve hayalet gibidirler.

Ama sonra onları yanlış anlıyorsunuz. Size ait olduklarını sanıyorsunuz. Ve sonra da onları işlemden geçirmeye ya da onlarla mücadele etmeye çalışıyorsunuz. Yapmayın Şambra, onları yalnızca hissedin. Yalnızca hissedin. Bazen şaşıyorsunuz, “Bu neden benim içimde? Hangi yanım bunu yapıyor olabilir ki?” O, siz değildir. Gerçekten değildir. Bilge insan, sadece Şimdi ânında seçtiği şeyin kendisi olduğunu anlayan insandır.

Bazılarınız, beş yaşında ya da onsekiz yaşındayken hayatınızda olan bir olay yüzünden ya da bu rahatsızlığa neden olan her neyse onun yüzünden (böyle hissettiğiniz) düşüncesine yakalanıyorsunuz. Ve o zaman da, bu ben olmalıyım, sonucuna varıyorsunuz. Ama aslında değildir. O yalnızca bir veçhedir. O yalnızca bir deneyimin minicik, küçücük bir bölümüdür, ama siz değildir. Siz, şimdi şu anda burada olan o melek insansınız.

Konuşmamızın bu bölümünü özetliyor ve diyoruz ki, kendinizi aşırı hislere, farkındalığa, duyarlılığa açın. Onu nefesinizle içinize çekin. Onu kendinizde tümüyle hissedin, ve sonra da bırakın gitsin. Bırakın gitsin. Ha evet, bazen enerji takılı kalır ve siz bir süreliğine o duyumsamayı hissetmeye devam edersiniz, ama onu sahiplenmediğinizi kendinize anımsatın. O, siz değildir. Siz onu sadece duyumsuyorsunuzdur. Biz bundan bu yıl daha söz edeceğiz. Biz, hislerin bu muzaffer keşfi hakkında daha konuşacağız. Bu yılın sonunda bundan söz edeceğiz ve hissetmenin ve yaşamanın nasıl bir şey olduğunu kutlayacağız.

Yeni Enerji

Böylece Şambra, bugün Şambra Hizmet Merkezinde devam ederken ve herşeyin genişleyen bilincinize yetişmesine izin verirken, Yeni Enerjiden söz edelim – Yeni Enerjinin nasıl çalıştığından. Yeni Enerji, daha önce de konuştuğumuz gibi, Eski Enerji gibi titreşimsel değildir. O, aynı anda tüm yönlere ve boyutlara genişler. Yeni Enerjiyi, Eski Enerjiyle karşılaştırmak neredeyse imkansızdır. Hemen hemen her açıdan tümüyle farklıdırlar.

Yeni Enerji, Eski Enerji gerçekliğiyle birleştirilebilir. Onlar bağımsız ya da ayrı olmak zorunda değildir. Ama Eski Enerji, Yeni Enerjiden kuşkulanır, güvenmez. Eski Enerji onu dışarda tutmaya çalışacaktır, ya da en iyi durumda, onun gerçekten neden yapıldığını belirlemek için test etmeye çalışacaktır. Eski Enerji bilinci, sizin içinizde olan bile, sanki bu zorla girmeye çalışan yabancıyı anlamaz. Bu sanki, Dünya’yı kolaçan etmek, hissetmek ve duyumsamak için inen küçük uzay gemileri gibidir, ve bildiğiniz gibi, Dünya’ya ne zaman bir uzay gemisi inse, bir dolu korkuya, paniğe neden olur. Yeni Enerji de böyledir. O sizin gerçekliğinize geliyor. Uçan küçük diskler halinde değil de, enerji baloncukları türünde. Bu baloncuklar şu anda tüm çevrenizi kuşatıyor. Biz onları tam anlamıyla görebiliyoruz. Siz çoğu kez bu baloncukların orada olduğunun farkında değilsiniz ama, onları hissediyorsunuz. Farklı ve garip bir şey hissediyorsunuz. Ne olduğundan emin olamıyorsunuz. Bu, yeni bilinçtir. Yeni Enerjidir.

Yeni Enerji çalışırken… şimdi bizim yine insana ait kelimelerle kısıtlandığımızı anlamalısınız. Yeni Enerji aslında “çalışmaz”, o yalnızca olur. Ama Yeni Enerji şu anda çalışmak üzere yaşamınıza giriyor. Biz Eski Enerjiyle Yeni’si arasındaki farkların bazısından söz edeceğiz.

Şimdi burada, Şambra Hizmet Merkezinde oturuyorken, derin bir nefes alalım, ve eğer seçiminiz bu yöndeyse, Yeni Enerjiyi şimdi hissetmek ve deneyimlemek ve kullanmak (yararlanmak) için kendinize izin verin. Zihin ne yapacağını pek bilmiyor çünkü o çok farklıdır.

Eski Enerjide, insan yanıt ister. İnsan bilinci yanıt ister. Yeni Enerji, yanıt değildir. Yanıtlar yoktur, çünkü Yeni Enerji potansiyellerdir. Ve bir potansiyel, kendini tekil bir yanıt olarak, tekil bir gerçek olarak tanımlamak zorunda değildir, çünkü o çok, birçok katman ve potansiyeldir. Böylece, eski insan bir soruna bazen çılgın gibi ya da sinir içinde yanıt ararken, Yeni Enerji bazen görünmeden ve bilinmeden, potansiyeller olarak gelir size. “Yanıt” kelimesini sözcük dağarcığınızdan çıkartabilirsiniz – tabi bunu seçerseniz – ve potansiyeller bilincinin gelmeye başlamasına izin verebilirsiniz.

İnsan bilinci tanım ister. Özellikle de zihin, şeyleri tanımlamak ister. Anlamak ve analiz etmek ister. Yeni Enerjide tanım yoktur. O özgürdür. Açıktır. O tanımsızdır. Tanım, Eski Enerjideki doğası gereği bir sınırlama, kısıtlama biçimidir, oysa Yeni Enerji hiç bir tanıma sahip değildir. O özgürlüktür.

İnsan ruhu ya da insan aklı şu anda tanımsız olan şeylerle pek iyi başa çıkamıyor. Böylece bugün kaplıcamızdaki meydan okumalardan biri de şudur, tanım yapmayacak kadar özgür olabilir misiniz? Hisleri ve düşünceleri ve enerjiyi o küçük şirin bölmelere yerleştirmek zorunda kalmayacak kadar özgür olabilir misiniz? Bu denli özgür olabilir misiniz? Böyle bir tanıma ihtiyaç duymayacak kadar kendinizle olabilir, içinize dönebilir misiniz?

Eski Enerji bilinci, insan, iki ile ikinin – rakkamla 2 ve 2 – 4 etmesini ister, ve onun her seferinde 4 etmesini ister. Hesap makinenizin tuşlarına basıyor ya da aklınızda topluyorsunuz, ve 2 ile 2nin hep 4 etmesini istiyorsunuz. Şimdi içinde bulunduğunuz Yeni Enerjide, 2 ile 2, 4’e eşit değildir, en azından sadece 4’e eşit değildir. Bu enerji unsurlarını birleştirdiğiniz zaman, toplamı, farklı sayılardan oluşan geniş bir yelpaze sunabilir, hatta bu sayıların arasında, matematikçilerinizin daha keşfetmediği “ters” sayılar ve hatta “yan” sayılar da olabilir. Şu anki bilinciniz için bilinmez olan “ara” sayılar da olabilir.

Zihin, onun her seferinde eşit ve sabit olmasını istiyor, ama Yeni Enerjide bu böyle değildir. Aslında, Yeni Enerjide, herhangi iki parçanın toplamı hep bir’e geri gelir. Onlarca ve binlerce unsuru ya da sayıyı ya da her neyi seçiyorsanız – enerji parçacıklarını – toplayabilirsiniz, ve onlar yeni bir toplama ulaşmak yerine, Yeni Enerjide, hep 1 edecektir.

Şimdi, burada uzun uzadıya Yeni Enerji fiziğine girebilirdik ama, zihninizi ve bedeninizi bundan kurtaralım. Ama Yeni Enerjide, şeylerin eskiden olduğu gibi çalışmayacağını anlayın. Bazıları var ki, tutunmak isteyecektir ve bilmek isteyecektir – topraklanmak için, dengelenmek için, 2 ile 2nin 4 ettiğini bilmek zorundadır – ama bunu salıverin. O artık çok şey haline geldi.

İnsanoğlu, bir doğrunun ve bir yanlışın olduğunu bilmek istiyor. Hayattaki neredeyse herşeye bir değer yargısı oturtmak istiyor. Yeni bilinçte, Yeni Enerjide, doğru ve yanlış yoktur. O artık bu terimlerle tanımlanamaz. Onu ifade etmenin belki en güzel yolu, onun olduğunu, “sadece olduğunu” söylemek ve bir değer yüklememektir. O belki yalnızca deneyimdir, enerjidir, bilinçtir. İnsan zihni umutsuzca, yolunda kalabilmek amacıyla, doğru ve yanlışı içeren bu ahlak parametreleri içinde kalmaya çabalar. Ama Yeni Enerjide, bir yola gerek yoktur. Kendinize bu tür kısıtlamalar koymanıza gerek yoktur. Bunlar gerçekten de yargıdır. Bunlar gerçekten de bir tür zindandır.

Bu noktada derin bir nefes alalım.

(duraklama)

Yenilenmeye Devam

Suyun özünü hissedin, gerek fiziksel gerekse enerjisel suyun; sakinleşmenize ve yumuşamanıza, yenilenip canlanmanıza yardımcı olduğunu ve sizi doğal olarak dengenize geri getirdiğini hissedin. Bedeninizin, zihninizin, ruh ve gnost’ınızın o çok dinamik bilincinize yetişmelerine izin verin.

Evet, görevli meleklerden herhangi birini çağırabilir, onları buraya getirebilir, belki de ayağınıza masaj yaptırabilirsiniz. Aranızdan yeterince kişi ayaklarına masaj yaptırmıyor.
Biraz o omuzlarınızda çalışın, alnınızın etrafında ve biraz da şakaklarda. Nefes almayı sürdürün, enerjilerin bilincinize yetişmesi için izin vermeyi sürdürün.

Siz son zamanlarda bazı çok, çok büyük hislerden ve açılımlardan geçtiniz, ve bugünkü seansın amacı yalnızca yenilenmektir. Baskı yok, enerjileri zorlamak yok, bugün büyük meydan okumalar yok.

Derin bir nefes alın.

(uzun bir duraklama)

Eski insan bilincinde bir çözüm arzusu vardır. İnsanlar şeyleri çözmek istiyor ve bu, tüm şu yanıt konusuna bağlanıyor. Ama onlar sorunlara çözüm getirilmesini istiyorlar ve aslında Yeni Enerji çözümlerle ilgili değildir, süregelen bir evrimle, genişlemeyle ilgilidir. Bir son yoktur. Bazen merak ediyorsunuz, “Yanıt nedir? Çözüm nedir?” Bu, süren evrimle ve açılımla ilgilidir.

Öyle zamanlar vardır ki, şimdi olduğu gibi, dinlenmemiz ve enerjileri yeniden uyumlamamız önem kazanır. Ama sonra herşey açılmayı ve ortaya çıkmayı ve genişlemeyi sürdürür. Kendinizle ilgili daha ayırt edici hale geldikçe, bu da kolaylaşır. Aslında enerjileri genişletmeyi sürdürmek, oldukça oyuncul bir hal alır. Ama biz şeyleri yeniden biraraya getirmek amacıyla, kendimize böyle zaman ayırmak zorundayız.

Almak

Eski insan bilinci… eski insan bilincinde, insanların hak etmeleri, kazanmaları gerektiğine inandıkları bir dinamik var. Kazanmak. Çabalamaları gerekiyor, bir tür – sizin deyiminizle – acıdan geçmeleri gerekiyor, bu ister fiziksel ister zihinsel olsun. Ama gelişmek ya da büyümek ya da başarmak için belli miktarlarda enerji harcamaları gerekiyor ve bu bağlamda bir çaba da gerekiyor. Eğer bir zorluk yoksa, o zaman (elde edilen) enerjinin ya da sonuçların da değeri kalmıyor. O eski insan bilincinde, insanlar kendilerini aslında oldukça basit şeyler için büyük zorluklara soktular.

Yeni bilinçte, Yeni Enerjide, bu, kabul edip almakla ilgilidir. Almak. Bir neden/sonuç ya da etki/tepki yoktur, kabul edilip alınan enerjiyle bağlantılı bir enerji girdisi söz konusu değildir. Yeni Enerjide almak, gerçekten tek-yönlü bir sokak olabilir. Çift yönlü olması gerekmiyor. Başka bir deyişle, Yeni Enerji, yeni ruh, siz hiçbir şey yapmadan, siz özveride bulunmadan, siz saatlerce dua etmeden ya da meditasyon ya da buna benzer bir şey yapmadan size gelecektir.

Şimdi, bu çok basit ama yine de biraz garip bir dinamiktir. Size hep bir enerji alışverişi olduğu öğretildi, ve Dünya’nın fiziği ve inanışları da, hep bir enerji alışverişi olduğu yönünde biçimlendirildi. Bir şey alabilmek için, bir şey vermek zorundasınız, ya da önce aldıysanız, sonradan (karşılığını) vermek zorundasınız. Bu dinamik, Yeni Enerjide geçerli değildir. Almak açıktır, koşulsuzdur, elde edilebilir haldedir ve karşılığında sizden hiçbir şey istenmemektedir.

Almak, farklı kaynakların geniş yelpazesinden gelir. Öncelikle sizden gelir, bütün olan Benliğinizden, yalnızca insan olandan değil, ama tümünüzden. İzin verdiğiniz zaman, tümünüz (tüm parçalarınız) size hizmet etmeyi seçer. Almak, evcil hayvanlarınızdan gelir, bazen başka insanlardan, tüm çevrenizi kuşatan ve size karşılık gelen meleksel varlıklardan gelir. Almak, yelpazesi geniş yerlerden ve boyutlardan gelir. Bu yalnızca sizin için gelen, bilincinizi desteklemek için gelen enerjidir – ham enerji. Hatırlayın, bilinç enerji değildir. Enerji, bilincin, en büyük arzularını tezahür ettirebilmesine yardım etmek için oradadır.

Siz, uzun zaman önce oluşturulan bir inanç sistemi yüzünden, yani alabilmek için buna değer olmanız gerektiği, ıstırap çekmeniz gerektiği, hak etmeniz gerektiği inancı yüzünden, eski insan bilincindeki enerji akışını engellediniz. Ama Yeni Enerjide almak, nefes almak kadar basit, izin vermek kadar basittir, ve karşılık olarak da herhangi bir şey vermeniz gerekmez. Ve bu da biraz garip bir paradigma gibi görünür. Eski insan benliği der ki, “Ama karşılığında bir şey vermem gerekir.” Hayır. İster inanın ister inanmayın ama, hayır. Hatta bilgeliğinizi, bolluğunuzu bile paylaşmak zorunda değilsiniz. Seçiminiz buysa bunu yapabilirsiniz, ama bunu yapmak Yeni Enerjide talep edilen bir şey değildir.

Şu anda sizinle birlikte olmak isteyen, yaşamınızda olmak isteyen, sizi desteklemek isteyen, sizi yüreklendirmek isteyen – sizden gelen, dışardan gelen, ruhtan, doğa devalarından, sudan, Kuan Yin’den, her yerden gelen boyutlar-arası muazzam yüksek bilinç enerjileri var. Ve bugün, sevgili Şambra, biz burada, Şambra Hizmet Merkezinde otururken, size şunu soracağım, kendinize gerçekten almak iznini verebilir misiniz? Saf enerjiyi, koşulsuz enerjiyi, gündemi, beklentisi olmayan enerjiyi, sadece saf ve doğal halinde olup da gerçekliğinize gelmeyi bekleyen enerjiyi. Bunu alabilir misiniz?

Ben şimdi Aandrah’da bedenlenen Kuan Yin enerjisinden bir an için gelip de, bunu şimdi nefesiyle gerçekliğine, yaşamına, kendine çekmeyi seçenlerle çalışmasını rica edeceğim. Koşulsuzca almak, fltrelemeden almak, yaşamın armağanlarını almak. Aandrah…

AANDRAH: Böylece bu anda sizi davet ediyorum. Bir Sevgililer Günü armağanı alır mısınız, bu nefesin enfes armağanını? Bu nefes… çünkü bu nefesin enerjisinde öylesine derin bir sevgi var ki, çoğunuz bunu unuttunuz, ama o buradadır. Onu derin derin özünüze soluyun.

O (Tobias), bundan bir baloncuk olarak söz etti. Peki bu bir şampanya baloncuğu olsa, sizinle dans etmek ve oynamak ve parıldamak isteyen bir baloncuk. Onu alır mıydınız, alır mısınız? Nefesinizle içinize çeker misiniz?

Nefes alın. Bu tatlı dostların size sunduğu harika müzik gibi, o da size dokunmak için geliyor.

Nefes alın. Onların müziğini nefesinizle içinize çekin, Tobias’ın sözlerini nefesinizle içinize çekin, sizinle birlikte şimdi soluduğum bu titreşimi nefesinizle içinize çekin. Onu derin derin içinize çekin, çünkü o sizin derinliklerinize doğru dans ederken ve parıldarken ve akarken, ve oynamak isterken, ben de diyorum ki, Gel, oyna. Gel, ve benimle birlikte bu yeni biçimde yaşamaya cesaret et. Nefes alın şimdi. Nefesi alın ve kabul edin. Ben size meydan okuyorum, böylesine muazzam bir biçimde alabilir misiniz? Alacak mısınız? Sizi (almaya) davet ediyorum.

Şimdi benimle birlikte nefes alın. Sizi derinden sevmeme, nefesimi her bir lifinize üflememe izin verin. Benimle birlikte nefes alın şimdi.

Nefes alın ve kabul edip alın. Nefes alın ve kabul edip alın. Evet… evet.

(duraklama)

TOBIAS: Bu güzel melek kaplıcasında birlikte ne harika bir gün paylaşıyoruz, geri kalan yanlarınızın bilincinize yetişmesine izin veriyoruz.

Yeni Enerji Nasıl Çalışır

İnsan enerjisine karşı Yeni Enerji hakkında biraz daha konuşalım. İnsan bilinci, insan benliği kimliğini onaylamak istedi. İnsan bilinci kendini onaylamak istedi. Yeni Enerjide, insan benliğini onaylamanın bir anlamı yoktur. Hiç anlamı yoktur. Bu yalnızca, bu Şimdi ânında, kendi içinde, kendinin tümünü olmakla ilgilidir. İnsan benliğinin o onaya gereksinimi yoktur. Varolduğunu bilmeye ihtiyacı yoktur, çünkü o Yeni Enerjide yalnızca olur. Onaylanmaya, kimliğe, ne çok enerji harcandı, ve siz şimdi onun sadece bir tür yanılsama olduğunu keşfediyorsunuz.

Eski Enerji bilincinde, şeyleri çok zorlaştırma ve karmaşıklaştırma eğilimi vardı. Bu bir amaca hizmet etti, çünkü bilincinizin, ne kadar derinlere inebileceğini, ne kadar şaşkın hale gelebileceğini, ne kadar kaybolabileceğini görmesini sağladı. Yeni Enerjide, herşeye ilişkin parlak bir basitlik hakimdir. Yeni Enerjinin artık derinlikleri keşfetmesi gerekmiyor, çünkü o, herşeyin sonsuz derinliğe, ancak sonsuz da basitliğe sahip olduğunu biliyor. Kavramlarda bir çelişki var gibi görünüyor, ama Yeni Enerjide, Eski Enerjinin çoğu şeyi kavram olarak gerçekten de çelişir.

Yeni Enerji. Onu hissedin. Sadece hissedin. Onu tanımlamaya çalışmaktan vazgeçin, bu pek işe yaramaz. Sadece hissedin. O, sınırsız bir potansiyel kaynağıdır. O bir sınırsız ve özgür enerji kaynağıdır. Eski insan bilinci şeyleri yapılandırmak istedi. Yapılandırmak eğlencelidir – şeyleri birleştirmek, inşa etmek. Eski bilinç herşeyi yapılandırmak, herşeye bir değer koymak istedi, böylece herşeyin birbirine nasıl uyduğunu anlamak kolaylaşıyordu. Ama öyle bir noktaya gelindi ki, artık anlayamaz oldunuz, tüm parçaların nasıl çalıştığını anlayamaz oldunuz. Ama yine de, insanlar herşeyi yapılandırmayı, analiz etmeyi sürdürüyor.

Yeni Enerjinin yapısı yoktur. O enerjidir ama, bir yapıya sahip değildir. Bu nedenle de, bilim adamları onu saptamada, tanımlamada çok zorlanacaklar. Ama işte döndük dolaştık ve yine herşeyi tanımlamaya geldik, çünkü (size göre) bir şeyi saptayamadığınız, tanımlayamadığınız zaman, doğru ya da gerçek olmadığı açıktır! Eh, en azından Eski Enerji düşünce tarzında.

Yeni Enerjinin yapısı yoktur, ama yine de kendini güncel biçimlere, güncel bilince uygulayabilir ve onu geliştirebilir. Ama Yeni Enerji güncel kavramlara ve hatta aslında fiziksel gerçekliğe ve fiziksel yapılanmalara da girdiğinde, Yeni Enerji aslında eski kavramı ya da eski yapılanmayı yıkıyormuş gibi görünecektir. Onu yok ediyormuş gibi görünecektir. Ama ona yeniden bir baktığınızda ya da onu yeniden hissettiğinizde, hiç de bunu yapmadığını anlayacaksınız. Onun bir yanılsama olduğunu anlayacaksınız.

O, Eski Enerji bilincini yeniden tanımlamıştır. Onun genişlemesine izin vermiş, eski yapısını ve sınırlılığını salmasına ve özgür ifadeye katılmasına izin vermiştir. O nedenle, kendi yaşamınızda şeylerin gözlerinizin önünde sözde parçalandığını görürseniz, aslında parçalanmıyorlardır. O kendini tanımlanmaz ve özgür bir biçimde yeniden tanımlıyordur. Tekrarlıyoruz, bunların hepsi çelişkili görünecektir, ama hiç değildir.

Bu, eski düşünme tarzlarından, kendiniz için sahip olduğunuz eski kalıplardan, eski rahat kalıplardan çıkmanız için size meydan okuyacaktır. Bu da başka bir konu – insan bilinci, Eski Enerji, rahat olmak istiyordu… rahat. Yeni Enerjinin rahat olmak gibi bir gereksinimi yoktur. O, genişlemek ve gelişmekle ilgilidir, deneyimlemek ve oynamakla ilgilidir, çünkü doğru ya da yanlış, iyi ya da kötü, ıstırap ya da rahatlık yoktur. O yalnızca bilinçtir.

Derin bir nefes alın Şambra.

(duraklama)

Gerçekten hissetmeye başlıyorsunuz. Gerçekten duyumsamaya başlıyorsunuz. Geçtiğimiz ay, Yeni Enerjiyi yaşamınızla bütünleştirmeye başladınız ve bu zaman zaman kargaşa içindeymiş gibi görünüyor, çünkü daha önce bildiğiniz modelleri, kalıpları izlemiyor. Biz asla size, çoğalmış bir Eski Enerji, daha güçlü bir Eski Enerji elde edeceğinizi söylemedik. Biz size onun Yeni olacağını söyledik, ve siz de başınızı sallayıp kabul ettiniz! (bazı gülüşmelere, Tobias güler) Böylece, bu önümüzdeki ay hepiniz için onun harika, harika bir örneğini göreceğiz. Bu zaten takviminize göre garip bir ay. Böylece…

Uygulama

Bir durumu ele alın, hayatınızda bir sorun olan ve başka bir insanı da içeren bir durumu hissedin, ve biz hepinizin böyle bir sorunu olduğunu biliyoruz. (Tobias güler) O kişiyi hissedin. Sadece hayal etmeyin, onu hissedin. Şimdi, bu insanla bazı zorluklar ya da meydan okumalar yaşadınız, ister bir eş olsun ya da özellikle eski bir eş (bir zamanlar eş olmuş biri), ister birlikte çalıştığınız biri ya da bir kardeş ya da zorlandığınız herhangi biri. Siz, kafalarını tokuşturan iki koyun gibi hesaplamaya, anlamaya çalışıyordunuz. Siz aranızdaki şeyleri Eski Enerji biçiminde halletmeye çalışıyordunuz. İki şeyi birbirine vurduğunuz zaman ne olur? Daha da büyürler, daha inatçı olurlar ve daha hassas olurlar.

Şimdi bir başkasıyla yaşadığınız bir durumu ele alın – lütfen yalnızca tek bir durumu, kendinizi bu ay bunaltmak istemezsiniz. Bir başka insanla yaşadığınız o durumu ele alın. Şimdi, bunun bizim için biraz tarihi bir şey olduğunu anlayın. Biz sizden (şimdiye kadar) verdiğimiz ödevlerde sadece kendiniz için bir şeyler yapmanızı istemiştik. Başka enerjileri işin içine sokmayın (demiştik), ama şimdi hazırız, siz şimdi hazırsınız. Bu durumun enerjisini hissedin. Rahatlatan bir his olmayabilir, ama onu hissetmenize izin verin. Onun zihninize ve duygularınıza ve bedeninize neler yaptığını hissedin.

Şimdi, Yeni Enerjinin bu duruma girmesine izin verin. Şimdi bazılarınızın boğazı düğümleniyor, çünkü şöyle oluyor – “Ama ben bu eski zor duruma Yeni Enerjinin girmesine izin verirsem, ne olur? Bana haksız bir avantaj mı sağlar? Gerçekten sorunu çözecek mi?” Belki de fazla uzun bir süre onunla oynadınız ve eğlendiniz. Öbür insan mı kazanacak? Sizin yerinize onlar mı bundan yararlanacak?

Eh, şimdi deneyimlemenize izin verin. Bu önümüzdeki ay o Yeni Enerjinin gelmesini sağlayın. O Yeni Enerjiyi içinize, o duruma getirin. Onu anlamaya, hesaplamaya çalışmayın. Onu manipüle etmeye çalışmayın. Bunun altını çizeceğiz. Enerjiyi manipüle etmeye kalkışmayın. Onu yalnızca içinize soluyun.

Ve sonra olan biteni kısa duvarın arkasından izleyin ve gözlemleyin. Bugünün sonunda eve gittiğinizde neler olduğunu izleyin. Önünüzdeki birkaç gün içinde özellikle de bu insanla neler olduğunu izleyin. Kısa duvarın arkasında durun ve Yeni Enerjinin şu anda geldiğini anlayın, çünkü siz onu çağırdınız. Ona izin verdiniz. Onun nasıl çalıştığını görün ve gözlemleyin.

Sonucun ne olması gerektiğine ilişkin beklentilerinizi salıverin. Karmaşaya ya da dramlara ya da korkuya kapılmanıza izin vermeyin. Yalnızca gözlemleyin. Yeni Enerjinin – sizin bilinçteki Yeni Enerjinizin – oyun alanına nasıl girdiğine ilişkin parlak ve muzaffer bir keşifte bulunacaksınız. Tekrarlıyoruz, sonucun ne olması gerektiğine ilişkin beklentiniz olmasın. Yalnızca gözlemleyin.

Ve böylece, sevgili Şambra, Şambra Hizmet Merkezinde, bu Melek Kaplıcasında, enerjisel olarak istediğiniz kadar kalabilirsiniz. Burasının, bedeniniz, zihniniz, ruhunuz ve gnost’ınızın sürekli-genişleyen bilincinize yetişebilmesi için bir fırsat tanıdığını anlayın. Buraya istediğiniz zaman geri gelebileceğinizi anlayın.

Şu anda Dünya’da olmak zaman zaman zor ve meydan okuyucu, özellikle de yeni bilinç öncüleriyseniz. Bizim, size hizmet amacıyla burada olduğumuzu anlayın. Yeni Enerjinin istediğiniz an sizin için ulaşılır, elde edilebilir olduğunu anlayın.

Gerçekleştirdiğiniz şey(ler) için tek tek her birinize teşekkür ediyoruz. Yakında bunların tüm sebeplerini hatırlayacağınızı umut ediyoruz.

Ve öyledir.

Kırmızı Meclis’in varlıklarından Tobias, Golden, Colorado’da yaşamakta olan Geoffrey Hoppe tarafından sunulmaktadır. Tobit’in mukaddes kitabında bulunan Tobias’ın öyküsü, Crimson Circle sitesinde bulunmaktadır.
www.crimsoncircle.com. Tobias materyelleri, bedelsiz olarak dünyanın her tarafında bulunan ışık işçileri ve Shaumbra’ya, Ağustos 1999 tarihinden beri sunulmaktadır. Bu tarih Tobias’ın, insanlığın yıkım potansiyelini aşıp, Yeni Enerjiye girdiğini söylediği tarihtir.
Kırmızı Çember, Yeni Enerjiye geçiş yapacak ilk insan (kılığındaki) meleklerden oluşan küresel bir ağdır. Bu kişiler, yükseliş halinin sevinç ve zorluklarını deneyimlerken, diğer insanların da yolculuğuna, paylaşım, ilgi ve yol göstererek yardımcı olmaktadır. Crimson Circle’in sitesine her ay 50.000’in üzerinde ziyaretçi, son materyelleri okumak ve kendi deneyimlerini tartışmak amacıyla girmektedir.
Kırmızı Çember her ay Denver, Colorado’da, Tobias’ın, Geoffrey Hoppe kanalıyla son bilgileri sunduğu yerde biraraya gelmektedir. Tobias, kendisinin ve Crimson Council’ın (Kırmızı Meclisin) diğer semavi varlıklarının, aslında insanoğlunun kanallığını yapmakta olduğunu bildirmektedir. Tobias’a göre, onlar bizim enerjilerimizi okumakta ve biz içimizde deneyimlerken, dışardan da bakabilmemiz için, kendi bilgilerimizi bize geri tercüme etmektedirler. Kırmızı Çember toplantıları herkese açıktır, ama LCV takdir edilir. Katılımı gerektiren hiç bir şey ve ödenmesi gereken bir aidat yoktur. Kırmızı Çember bolluğunu, dünya çapındaki Shaumbra’nın açık sevgisi ve bağışlarıyla sürdürür.
Kırmızı Çemberin en yüksek amacı, insan melekler ve öğretmenler olarak, içsel spiritüel uyanış yolunu yürümekte olan kişilere hizmet etmektir. Bu hıristiyanlıkla ilgili bir misyon değildir. Tersine, içsel ışık, merhamet ve ilgi bulabilmeleri amacıyla, insanları senin kapına getirecektir. Kılıçlar Köprüsü’ndeki yolculuğuna başlayan bu kendine has ve değerli insan sana geldiğinde, o anda ne yapman ve öğretmen gerektiğini bileceksin.
Eğer bunu okumaktaysan ve gerçek olduğunu ve bir bağın olduğunu hissediyorsan, sen gerçekten Shaumbra’sın. Sen insan (kılığında) bir öğretmen ve bir rehbersin. İçindeki tanrısallık tohumunun bu anda ve gelecek tüm zamanlar için çiçek açmasına izin ver. Hiç bir zaman yalnız değilsin, çünkü tüm dünyada bir ailen ve çevrendeki semavi boyutlarda melekler vardır.
Bu metni lütfen ticari amaç olmaksızın ve bedelsiz olarak dağıtın.
Lütfen bu bilgiyi, dipnotlar dahil bütünüyle kullanın. Tüm diğer kullanımlar, Geoffrey Hoppe, Golden Colorado’dan alınacak yazılı onayı gerektirir. Telif hakkı 2001, Geoffrey Hoppe, P.O.Box 7328, Golden, CO 80403.e-posta: tobias@crimsoncircle.com. Tüm haklar mahfuzdur.

Sorular ve Yanıtlar

Kuantum Sıçraması Dizisi:
Şaud 6: “Yeni Enerjiyle Çalışmak”
Tobias’ın katılımıyla, Kanallık, Geoffrey Hoppe

Kırmızı Çembere sunulmuştur
2 Şubat 2008
www.crimsoncircle.com – www.kirmizicember.org

Ve öyledir, sevgili Şambra. Bugün kendi aile kaplıcamızda, Hizmet Merkezinde, tüm enerjilerin yetişmesine izin vererek, yeniden dengelenerek ve gelişmeyi sürdürerek birlikte ne kadar güzel zaman geçirdik. Bu sevgi ayında, sizin Sevgililer ayı dediğiniz bu ay, yaşamınızda size meydan okuyan, belli sorunlar yaratan durumlara yeni bilincin bu enerjisini getirmek, ne harika bir fırsat olacak, ve Yeni Enerjinin aslında nasıl çalıştığını izleyin. Onu gözlemleyin.

Biz bu oturumda, eski insan bilincine karşılık Yeni Enerjiden söz ettik. Yeni Enerjiyi tanımlamak çok zordur çünkü o tanımlanmaya kafa tutar, en azından eskiye ait her türlü ölçüye göre tanımlanmaya. O farklı çalışır. Kendini tekrar ve tekrar ve tekrar yineleyip durmaz. Ve bizim burada değinmek istediğimiz şeylerden biri de şuydu; Eski Enerjide, eski insan bilincinde, geçmişi/tarihi yinelemek gibi çok güçlü bir eğilim vardı. Başka bir deyişle, siz deneyimlerden geçmeyi tekrar tekrar, bir yaşamdan ötekine sürdürüp duruyordunuz. Belki karakterleri değiştirdiniz ve dekorları ve bazı ayrıntıları değiştirdiniz ama, bu sürekli bir geçmişi yineleme süreciydi, aynı yollarda yürüdünüz, kendinize tekrar tekrar aynı sorunu sundunuz, acaba farklı bir çözüm bulabilir miyim diye baktınız. Ama eskinin enerjisinde olduğunuz için, ve geçmişi/tarihi yinelemeniz doğrultusunda neredeyse ipnotize edildiğiniz için, sürekli aynı türden sorunlarla ve problemlerle tekrar tekrar karşılaştığınızı gördünüz.

Yeni Enerjide, geçmiş ya da tarih kendini tekrarlamaz. Bunu yapması için hiç bir nedeni yoktur. Yeri de yoktur. Yeni dinamik onun içine yerleştirilmiştir, ve bazılarınız, aynı izden gitmediğiniz için, geçmişi/tarihi tekrar tekrar yinelemediğiniz için, içinizin bir düzeyinde rahatsız hissedeceksiniz. Aslında kendi geçmişiniz, kendi durumlarınız, size çok tanıdık geliyor, ve bu şimdi değişecektir. Yeni Enerji, artık geçmişi yinelemeyeceğiniz yepyeni bir gelişim/evrimleşme türü sunuyor.

Ve böylece, bugünkü sorularınızı yanıtlamaya başlamak için ne güzel bir fırsat, ki bu soruların çoğu tarihin – geçmişin – bir tekrarıdır. (kahkahalar)

LİNDA: Eh, hepsi de değil.

TOBIAS: Çoğu.

LİNDA: Peki. (Tobias güler)

1.ŞAMBRA’NIN SORUSU (İnternetten, Linda okur): Ben senden oğlum için yardım istiyorum, ama aslında tüm çocuklar, indigolar ve kristaller adına. Oğlum lise 2’de ve devlet okullarının sistemiyle başı dertte. Yetenekli olmasına rağmen çaba göstermiyor ve notları da kötü ve kendine olan güveni eksik ve neşesi de yok. Onu yerel bir öğrenme merkezine yazdırdık, sanırım yararı oluyor. Konuştuğu harika bir terapisti var, ancak bu destek aktiviteleri sanki onu çileden çıkartıyor. Bir ebeveyn ne yapmalı? Nasıl bir farkındalığı duymam gerekiyor? Teşekkür ederim.

TOBIAS: Gerçekten. Eski Enerji eğitim sistemi gerçekten de Eski Enerji, ve bireyleri boyun eğmeye zorluyor. Onları, daha önce sözünü ettiğimiz kalıplara ve yapılanmalara sokmaya çalışıyor. Kristal çocuklar, ve senin dediğin indigolar, tümüyle farklı arzularla geliyorlar. Onların ruhsal bileşimi, geçmişteki bileşimlerden çok farklı, o yüzden, sizin deyiminizle, kare mandalı yuvarlak bir delikten geçirmek çok zordur. Uyum göstermesini ya da boyun eğmesini zorlamamaya çalışmak önemlidir. Senin durumunda oğlunun, ya da tüm Şambra için – kızlarınızın ve oğullarınızın ve torunlarınızın – onlarda bir gariplik olmadığını bilmelerini sağlamak, önemlidir. Onlar da bir anlamda öncüdürler. Onlar da kendilerini eğitmenin ve büyümenin ve öğrenmenin ve deneyimlemenin farklı bir yolunu buluyorlar. Onlarda bir gariplik olmadığını anlamaları önemlidir. Onlar yalnızca çok benzersiz meleksel insanlardır.

Sen doğrudan bu yönde bağlantı kurabilirsin. Kendi deneyimlerini anlatabilirsin. Hepiniz – hepiniz, Şambra – aynı şeyden geçtiniz. İlle de okullarda değil belki, çünkü, eh, birçok Şambra sisteme uyum sağlamak ve ayak uydurmak için kendini zorladı, ve bunun hiç bir işe yaramadığını da biliyorsunuz. Gençken, ya da küçükken, başkaları gibi olmadığınızı bildiğiniz halde onlar gibi olmaya çalışmak size çok zor geldi. Farklı olmanıza izin verip de azıcık farklı bir yola sapsaydınız neler olurdu, hayal edebiliyor musunuz? Sonunda bunu yaptınız. Uyum gösteremediğinizi, başkalarının yaptığı standart şeyleri yapamadığınızı gördünüz. Ve kendinizi özgür bıraktınız. Farklı olduğunuzu kabul etmek zordu, ama şimdi, kendinizle ilgili kazandığınız o bilgeliği, onlarla da paylaşın.

Notların ne olduğu önemli değil, gerçekten fark etmez. Biz bir çoğunuzun, okulda iyi notlar almadığı halde, çok üstün olmadığı halde, sonraları çok sıradan günlük bir yaşam sürmek yerine gerçekten hayatı yaşamaya soyunduğunu biliyoruz. O nedenle, özgürlüğe izin ver. Teşekkür ederiz.

2.ŞAMBRA’NIN SORUSU (mikrofona gelen bir kadın): Selam. Bende bir dolu bastırılmış şey vardı ve bu hafta gerek kendimle gerekse bana yakın olan biriyle ilgili yeni duygular yüzeye çıktı. Bunların spiritüel düzeyde ne olduğunu daha iyi anlamaya çalışıyorum, ve ayrıca zihnimden nasıl biraz daha uzak durup, az önce Şaud’da değindiğin gibi sezgilerime nasıl daha fazla yönelebilirim. Teşekkür ederim.

TOBIAS: Herşeyden önce, sezgide ve hislerde ve bu tür şeylerde kalmak, bir seçim meselesidir. Zihin isyan etmek ve sana ne yaptığını bilmediğini söylemek eğilimindedir. Kontrolü elinde tutmaya çalışacaktır, çünkü o yalnızca seni korumaya çalışıyordur, ama sen sezgisel olma ve hissetme ve duyumsama seçimini bilinçli olarak yapmayı sürdürdükçe, zihnin de sonunda kabullenecektir. Boyun eğecektir. Ve aslında kendi özgürlüğünün de salıvermekten geçtiğini anlayacaktır.

Şu diğer kişiyle deneyimlemekte olduğun durum da özgürlükle ilgilidir. Geçmişte – senin tarihi diyebileceğin – birçok kalıp yaratılarak birlikte geçirilen yaşamlar var, ve şimdi yeniden biraraya gelip istemeden de olsa bunları tekrarladığınızı görüyorsunuz. Şu an meydana gelen dinamikler özgürlüğü zorlamaya yelteniyor, geçmişin ve karmanın ve sizi birarada tutan tüm diğer şeylerin kalıplarını salmaya kalkışıyor. Bu bazen kaotik (kargaşa içinde) bir enerji ya da çok kaba, çok engebeli bir enerji gibi görünüyor, ama bunu deneyimlemene izin ver, çünkü bu sadece bu geçmiş kalıpları salıp da ikinizin de özgür olmasıyla ilgili.

Şimdi, bazılarınızın bu öğütten hiç hoşlanmadığını biliyoruz, ama derin bir nefes alın, kısa duvarın arkasında durun ve önünüzdeki 30 günde enerjinin nasıl değiştiğini izleyin. Teşekkür ederiz.

3.ŞAMBRA’NIN SORUSU (İnternetten, Linda okur): Oğlumda obsesif kompalsif bozukluğu (zorlayıcı bir saplantılık hali) var. Ve o ondört yaşında. Belirtileri bilincin gücüyle iyileştirebilir mi, yoksa ilaç almak gibi alışılagelmiş tedaviden mi geçmesi gerekir? Ben onun ilaç almasını istemiyorum. Düşüncenin ve hislerinin gücüyle kendi gerçekliğini yaratabileceğini biliyorum, o yüzden de böyle zihinsel bir rahatsızlığın düşünce yoluyla halledilebileceğine inanıyorum. Sen ne düşünüyorsun?

TOBIAS: Ben düşünmem, ve benim kârım da bu! (kahkahalar ve Tobias kıkırdar)

LİNDA: Bu, masum bir biçimde bu kelimeyi kullanmaması gerektiğini bilmeyen biriydi.

TOBIAS: Elbette. Elbette. Şu an Dünya üzerinde o kadar farklı bilinç enerjileri iş başında ki, ve bunlar çok sayıda türlü dengesizlikler olarak nitelendirilebilecek şeylere neden oluyorlar ve bu şeylere konan tüm o etiketler bizi bazen eğlendiriyor, ama bu temelde yalnızca bir bilinç dengesizliğidir. Gerek içsel gerekse dışsal öylesine çok enerji iş başında ki, bazen ruhsal varlık artık hangi yöne gideceğini bilemez hale geliyor.

Biz ilaç önermiyoruz, özellikle de Şambra olanlara ve Şambra’nın ailesinde olanlara. Şimdi, bu bizi uzun bir konuşmaya, belki bir tartışmaya götürür ve Cauldre şu anda, bunun tıbbi bir öğüt ya da psikiyatrik bir öğüt olmadığını bağırıp çağırarak bize itiraz ediyor, ama biz onun itirazlarını duymazdan geleceğiz ve ilaçların, herkesin içindeki doğru ve doğal enerji dengelenmesini (enerjinin yeniden dengelenmesini) engellediğini söyleyeceğiz. İlaçlar, beden, zihin, ruh ve gnost’ın doğal ve bütünsel çalışmasını köreltir ya da üstünü örterler. Ve bunlar geçici olarak – nasıl desek – kişiyi sakinleştiriyormuş gibi görünse de, komaya benzer ipnotik bir hale sokar ki, bir volkanın patlayıp püskürmesi gibi, kişi de en sonunda patlar. Enerjiyi bir süreliğine baskılayabilirsiniz, ama sonunda bu ve tüm enerji, tekamül eder.

Böylece, her türlü enerji dengesizliği için doğal işlem, bazı çok, çok basit şeylerin bileşiminden oluşur. Ve biz burada anlıyoruz ki… biz, çok karmaşık insan/tanrısallık psişesiyle (ruhu ya da tiniyle) uğraştığımızı biliyoruz ve bu şeyleri dengelemek kolay olmayacak gibi görünebilir, ama burada, bu oğluna özgü sorun, nefes almanın çok daha etkili olacağı bir durumdur. Şimdi nefes – nasıl desek – şeytanların bazısını, yanılsamaların ve enerji bozukluklarının bazısını tetikleyecektir. O nedenle, başlarda o derin nefes alıştırması yapıldığında, doğrusu bazı şeyler daha da kötüye gidiyor gibi görünebilir, ama aslında tüm enerjiler yüzeye çıkıyordur. Sonra, sözünü ettiğin bu sevgili varlıkla, bizim yumuşak bir biçimde öğüt vermek diyeceğimiz şekilde konuşarak, enerjilere kabul vermesi sağlanabilir. Sıkıca tutunmak yerine, savaşmak yerine, baskılamak yerine, nefes almak ve doğallıkla kabul vermek, tüm enerjileri otomatik olarak yeniden dengeleyecektir. Otomatik olarak.

Bu varlıkla sevgiyle ilgilenen biri olarak, şefkat duyman ve bir sonuca ilişkin beklentilerini de bırakman gerektiğini anlaman, senin açından önemlidir. Bu ruhun, bu varlığın, bu deneyimden geçmesinin türlü nedenleri var, ama o yine de bir düzeyden şimdi bu tür bir enerji bozukluğundan özgürleşmek istiyor. Biz burada çok basitçe şunu söyleyeceğiz, nefes alıştırması yapmasını ve nefesle birlikte bu sevgili varlığın yalnızca salıvermesini ve doğal bir enerji ve bilinç dengesinin yeniden oluşmasına izin vermesini sağlarsan (bunun yararı olabilir). Biz burada biraz fazla basitleştiriyoruz ama, aslında Yeni Enerji çok basittir.

LİNDA: Benim kısacık bir sorum var – burada yaratıcılığa dayalı bir okul kuruldu. Sisteme pek de uyum sağlayamayan bir takım çocuklar burada… okul epey başarılı görünüyor. Bu okulda onların doğru yaptığı ve bir göz atılması gereken ve senin sözünü ettiğin yeni eğitime uygulanabilecek bazı şeyler var mı?

TOBIAS: Kesinlikle, ve senin sözünü ettiğin bu okula benzer okullardaki en büyük etken, yaratıcı ifadeye geri dönmeleridir. Bugünlerde, devlet okullarının en büyük zorluğu, yaratıcı ifadenin çoğu kez sürdürülmemesidir. Bu okullar daha açık bir yaratıcılığa odaklanıyor ve yaratıcılık, kendi içinde, duygulardan tut da, sizin uyum sağlamak diyeceğiniz şeye ve kişisel kabul vermeye – kişinin kişisel kabulüne kadar, herşeyin üstesinden gelmede inanılmaz değerli bir dinamiktir. Birçoğunuz bunu kendi yaratıcı uğraşlarınızdan biliyorsunuz, o herneyse – resim yapmak ya da dikiş dikmek ya da herhangi başka bir şey – aslında bu bir tür yenilenme ve kişisel bir kabul sağlar. Evet, gerçekten.

4.ŞAMBRA’NIN SORUSU (mikrofona gelen bir kadın): Merhaba Tobias. Benimle işbirliği yap çünkü çok sinirliyim. Bu uzun bir yolculuk oldu, gerçekten, ve sanki şu anda öyle bir noktaya geldim ki, kaybedecek hiç bir şeyim yok, gerçekten kaybedecek fazla bir şeyim yok. Artık gerçekten biraz oradaki biraz buradaki küçük parçalarımla yaşamak istemiyorum. Gerçekten tüm potansiyelimle yaşamak isterdim. Çocuklarla çalışmak istiyorum ve gerçekten… uçmak istiyorum, anlıyorsun değil mi. Beni iyi tanırsın.

TOBIAS (güler): Evet, bazen içimden sana kuşku duyan Thomasita demek geliyor! (kahkahalar, Tobias gülmeyi sürdürür)

4.ŞAMBRA: Si, si.

TOBIAS: Sen… ben sana bakıyorum… ve şimdi seninle şakalaşıyorum ama, sen kuşku oyununu çok, çok iyi oynuyorsun. Sen kendinden çok, çok iyi kuşku duyuyorsun. Şimdi, sen kim olduğundan kuşkulanmak için bir uzmanlığı ve yaratıcı enerjiyi devreye sokuyorsun, oysa bu uzmanlığın ve yaratıcı enerjinin aynını alıp da kullanmaya başladığını bir düşünsene.

4.ŞAMBRA: E ben de bunun için buradayım. Gerçekten sana şunu sormak istiyorum Tobias – sen beni iyi tanırsın – bunların hepsini gerçekleştirebileceğim bir yer, coğrafi olarak, var mı?

TOBIAS: Evet, elbette. Dünya gezegeni! (kahkahalar)

4.ŞAMBRA: Herhangi bir yer?

TOBIAS: Fark etmez, gerçekten. Bazen, neresi enerjisel olarak daha iyi, neresi enerjisel olarak daha kötü (gibi düşüncelere) yakalanma eğilimi oluyor. Bu, sözümüzü sakınmadığımız için affedin ama, Eski Enerji düşünce tarzıdır. Bu, bir yerin ya da enerjinin ya da kapının, sizden, yani gücü elinde tutandan daha önemli olduğunu düşünmektir. Farklı enerjilere sahip olan yerler var, ama geri gidip de enerjinin kendisinin fiziğine bir bakalım. O nötrdür. Özünde, temelinde, nötrdür. Şimdi, kalkıp da New Mexico gibi bir yere gidip enerjinin belli bir yönde aktive edildiğini görebilirsiniz, enerji belli niteliklere sahiptir, ama enerji Üstatı, enerjileri sağa ya da sola hareket ettirmek zorunda olmadığını bilir. O yalnızca enerjidir.

Şimdi o enerji, sana nasıl hizmet edebileceğini yine sana soruyor. Ama ben, Tobias, sana şunu söyleyeceğim, kuşku duymaya bayıldığın için, o enerji gelir ve senin kuşkunu destekler, ve sen yeni bir yere taşınırsın, ve kuşkuların olduğundan da büyük hale gelir. Anlıyor musun? Şimdi bu, bu kuşkuları salıvermekle, hayatında bazı seçimler yapmakla, bunları nefesinle içine çekmekle, enerjinin yaptığın seçimlere hizmet etmesine izin vermekle ilgilidir.

Enerji, bilincin tezahür etmesine yardım etmek ister. Nokta. Duydun mu? Enerji, bilincin tezahür etmesine yardım etmek ister. O nedenle, yaratıcı bir enerji işçisi ol. Bırak gelsin. Belli hayallerin ve hedeflerin var. Çocuklarla çalışmayı çok isterdim diyorsun. O enerjinin gelmesine ve buna hizmet etmesine izin ver. Birkaç cesur adım at şimdi. Görüyor musun, kaygıya yakalanma eğilimindesin ve o ilk adımları asla atmıyorsun. O adımları at ve neler olmaya başlıyor, izle. İnsanca hayallerini ve beklentilerini bile aşan şeylere açık ol, çünkü şimdi bir dolu yeni dinamik devreye giriyor, ve enerji ve senin seçimlerin, burada durmuş bugün düşündüklerinin bile çok ötesine geçebilir. Tamam mı? (bazı gülüşmeler)

4.ŞAMBRA: Gracias. (Teşekkürler)

TOBIAS: Biz bu gece sana rüyalarında konuşacağız. Benim söylediklerimden kuşku duyuyorsun. Gracias.

5.ŞAMBRA’NIN SORUSU (İnternetten, Linda okur): Sevgili Tobias, Saint Germain, Kuthumi ve diğer tayfalar, bunun, Dünya’daki son yaşamım olduğunu anlıyorum ve Saint Germain, bu yaşamı nasıl geçirmeyi seçtiğimizin fark etmediğini söyledi. Yine de, tutkulu bir Yeni Enerji Öğretmeni ve bu bilgiyi öğretmeyi seçen biri olarak,
Yeni Enerji olmayan, ama insanlara belli bir düzeyde esin kaynağı olan ve onları uyandıran başka spiritüel bilgiler sunduğumda kendimden ödün mü vermiş oluyorum? Buna örnek, vizyona girecek Musa Şifresi filmi olabilir. Açıkçası, ben “Ben O Ben’im”in ve “The Secret – Sır”ın arkasındaki mesajın vurgulanmasından hoşlanıyorum, ama ertesi gün “dünya çapındaki bir barış meditasyonu”ndan pek de heyecan duymayabiliyorum. Yeni Enerjide başı çeken kitle hâlâ yeterince kalabalık değil ve bu da sınıflarımızı pazarlamak açısından beni hayal kırıklığına uğratıyor. Şu anda gerçekten enerjimi ve çalışmamı nereye odaklamayı seçmem gerektiği konusunda çok zorlanıyorum ve biraz netlik kazanmak istiyorum. Teşekkür ederim.

TOBIAS: Gerçekten. Şu an, insan bilinci çok, çok, çok düzlemlere sahip. Bazısı, bizim Şambra olarak konuştuğumuz şeylere açık. Bazısı bunu daha kavramaktan bile çok uzak ve kaçacak yer arayacaktır. Şu anda uyanmaya başlamış olanlar var, ve onlar, Şambra gibi epey bir zamandır bu yükseliş sürecinde bulunanlardan biraz farklı bir bilinç mesajına ihtiyaç duyarlar. O yüzden, seni çağırdıkları zaman, ya da, diyelim onlar sana geldiğinde, farklı katmanların ve düzlemlerin olacağını anla. Sezgini kullanarak, hislerini kullanarak, onlarla kuracağın uygun enerji ilişkisini belirle. Bazısı, bir Şaud’da konuştuğumuz şeyleri hiç anlamayabilir, ama uyanışın ilk dönemlerinde anlayacakları başka bir şey olabilir. Aslında sorun daha çok bir onay niteliğinde, çünkü sen daha soruyu yazarken bile, yanıtın ne olduğunu biliyordun. Teşekkür ederiz.

6.ŞAMBRA’NIN SORUSU (mikrofona gelen bir kadın): Selamlar Tobias. Ben ille de bana ait olması gerekmeyen bu hisleri hissederken, bana hangi hislerin geleceğini ya da bir kriz zamanı olduğunu seçen içimdeki “ben” nedir, ve hangi kriz olacağını nasıl seçiyorlar? Ve seçimin Yeni Enerjisinde yanıt-olmayan-yanıtı ne olurdu? Yeni Enerjide seçim nasıl bir şey?

TOBIAS: Seçim, burada ve şimdidedir – senin Şimdi ânı diyeceğin şeyde. Bu noktada seçim sendir, doğru ya da yanlış ya da bu gibi şeylerin kaygısını taşımadan. Şu anda senin seçimin nedir? Ve şu anda yapacağın seçimin, binlerce yıl boyunca seni hapsetmeyeceğini ya da tanımlamayacağını da anlamalısın. Seçim, çok özgür ve esnektir. Şimdi bir seçim yapabilirsin, ve yarın başka bir seçim yaptığında bu şimdi yaptığın seçimin senin negatif diyeceğin sonuçlarını yaşamayabilirsin. Şimdi, bu belki – bazılarınıza – biraz karmaşık ya da sorumsuzluk gibi görünebilir ama, aslında çok Yeni Enerjidir. Seçim, hemen şu andır, ne seçiyorsun? Cesur seçim, korkusuz seçim. Yani bu, bu kadar basittir. Bu seçim şeyini fazla karmaşık hale getirmeye çalışmayın. Onu… o, ne olmasını seçerseniz, odur. Yani seçim budur.

Şimdi, sen, hepiniz, her an, sürekli enerjinin – çok büyük miktarda enerjinin – yaylım ateşi altındasın. Başka insanların hislerinden tut da, kendi geçmiş yaşam veçhelerine, İnternetten gelen mesajlara kadar. İnternete girdiğiniz zaman, yalnızca bir sitede ya da yalnızca kendi e-postanızın sayfasında olmadığınızı fark ediyor musunuz? İnternete girdiğiniz zaman, şimdi İnterneti oluşturan tüm bilince kendinizi açıyorsunuz, ki bu bilinç oldukça büyük, geniş. Tabi birçok katmanı ve düzlemi var, ve siz bilinçli olarak bir seferde bunların hepsini açmıyorsunuz. Ama bir başka düzeyde kendinizi tüm bu enerjilere açıyorsunuz.

Şimdi bu, bazılarınızın bir daha asla İnternete girmemesine neden olacak kadar (çok enerjidir). (Tobias güler) Ama – ah, ama – Yeni Enerji Üstadı, herşeyi hissedebileceğini ya da o belli zamanda yalnızca istediğini hissedebileceğini anlar. Ve o dışsal enerjilerden korkmaz. Onları derinden hissetmek için, duyumsamak için, hayata geçirmek için, kendine izin verebilir. Ama onu sahiplenmek zorunda değilsindir. Böylece İnternette sizin boktan ya da düşük enerji dediğiniz bazı titreşimler var. Ama çok yaratıcı inanılmaz enerjiler de var, ve siz bunların tümünü hissedebilirsiniz. Ama size ait olan tek şey, bilinçli olarak seçtiğiniz şeydir. Geri kalan herşey yalnızca bir deneyimdir. Geri kalan herşey bir noktada saf, doğal enerjiye geri döner. Teşekkür ederiz.

7.ŞAMBRA’NIN SORUSU (İnternetten, Linda okur): Merhabalar, en sevgili varlık. Veçhelerimizi bütünleştirme işlemimizi düşündüğümde, bazılarımızın bu bedeni bu yaşamda yükseltmeye yönelik muazzam bir arzu duyduğunu fark ediyorum, ve merak etmeye başladım, acaba Şambra, yükseliş denen şeye ilişkin tümüyle yeni bir paradigma mı yaratıyor. Sanki bu bedende tam bir bütünlenmeye ve yükselişe ulaşabilmenin en olası yolu, bildiğimiz bir dolu yükselmiş Üstadın gerçekleştirdiği gibi – gerek fiziksel gerekse ruhsal – bir inziva haline çekilmekmiş gibi görünebiliyor. Ve bu bizi insan yaşamımızdan kopartacaktır, sanki bir kâse pirinçle Himalayaların tepesindeymişiz gibi. Ve bu, yükselmiş bir varlık olarak bu yükselmiş bilinç haline ulaşmaktan başka hiçbir şeye odaklanmamayı gerektirecektir. Peki ama, “yaşamın tadını çıkartmaya” ne olacak? Lütfen bana şunu söyle, geçenlerde fark ettiğim şey, yani Şambra, seçimi bu yöndeyse, yükseliş denen, ama şimdiye kadar hiç varolmamış tümüyle yeni bir bilinç hali mi yaratıyor – yani şimdi sahip olduğumuz bedenlerin içinde gerçek bütünlenmeye ve yükselişe izin verecek bir bilinç halini (arka planda Tobias araya girmek üzere boğazını temizlemeye başlar), ama çoğumuzun yanıp tutuştuğu o daha yüksek bilinç farkındalığına ulaşabilmek için (Tobias yeniden boğazını temizler, birkaç kez, izleyiciler gülmeye başlar, Linda daha hızlı okumaya başlar) kendimizi insan yaşamından ayırmak gibi seçimler talep etmeyen bir bilinç hali mi yaratıyor? Teşekkür ederim. (yoğun kahkahalar, Tobias da güler.

TOBIAS: Gerçekten, ve bir dahaki sefere bunu biraz daha hızlı okuyabilir misin? (yoğun kahkahalar)

LİNDA: Çok mu hızlıydı?

TOBIAS: Hayır. Yükseliş, onu basitçe açıklayacak olursak, yükseliş, Dünya üzerinde insan olarak bedenlenmiş haldeyken yaşamın kabul edilmesi ve sevincidir. Himalayalara kaçmak ya da bir yerlerde, yarasayla dolu bir mağarada inzivaya çekilmek, aslında yaşamın reddedilmesidir. Kendini tecrit/izole etmeye ihtiyacın yok, aslında zaten tam olarak hiç izole de olmazsın. Bu, kendinin tümünü kabul etmekle ilgilidir, geçmişte parçalanmış ya da yaralanmış her bir parçanı yuvaya çağırmaktır, onlara bu Şimdi ânının o güvenli ve kutsal alan olduğunu, ve yuvaya gelebileceklerini bildirmektir. İşte bu, bütünlenmedir, ve bütünlenme olurken, yükseliş işlemi de tekâmül eder. Teşekkür ederiz.

8.ŞAMBRA’NIN SORUSU (mikrofona gelen bir kadın): Selam Tobias. Sorum yok, sadece kontrol etme zamanının geldiğini söyleyen bir hissim vardı ve ben ona uyarak duymam gereken bir şey var mı diye bakmak istedim.

TOBIAS: Gerçekten. Uygulama. Uygulama – işte bu! (kahkahalar)

8.ŞAMBRA: Tamam!

TOBIAS: Daha sonra bunun tam olarak ne anlama geldiğini bileceksin. Uygulama! Teşekkür ederiz.

LİNDA: Suzy, birkaç tane yılanla ilgili soru geldiğini, yılanların ortaya çıkmasıyla ve korkutucu olmalarıyla ilgili sorular olduğunu sana bildirmemi istedi. Yılanlarla ilgili neden birkaç Şambra sorusu birden geldi; bununla ilgili bir yorumda bulunmak ister misin?

TOBIAS: Gerçekten de, yılanlar… bu konu hakkında tek bir oturum boyunca konuşabiliriz, ama şimdi bunu çok basit tutacağız. Yılanlar şimdi bu bilinçte… bu arada lütfen yılanların yirmi yıl önce ya da yüz yıl önce bu bilinçte ya da bu sembolojide olmadığını anlayın, ama şu anda, yılanlar enerji sarmalıyla (enerjinin spiral şeklindeki hareketiyle) ilişkilidir. Bazılarınız bunu kundaliniyle ilişkilendirecektir, ama biz bunun biraz daha ötesine geçelim. Bu, enerjinin yukarıya doğru gelişmesi/tekâmülüdür, ama aynı zamanda bu genişlemeden duyulan korkudur. Birçoğunuz yılanlarla ilgili rüyalar görüyorsunuz ve bunları ya cinsellikle ya da yasaklanmış meyvayla ilgili bir rüya olarak yanlış yorumluyorsunuz. Oysa bu rüyalar, kendi enerjinizin şimdi hem bedeninizde, hem de zihninizde ve ruhunuzda genişlediğinin göstergesidir, ama bir yandan da, daha sonra neler olacak korkusu var.

Yeni Enerjide daha sonra neler olacak diye kaygılanmanız gerekmiyor, olanı yalnızca deneyimleyeceksiniz. Eski Enerjide, daha duruma atlamadan sonuçların ne olacağını bilmeyi istemek gibi bir eğilim var. Bu ne kadar eğlenceli olabilir ki? (kahkahalar) Teşekkür ederiz.

9.ŞAMBRA’NIN SORUSU (İnternetten, Linda okur): Ben neden böyle aşırı yorgunum?

TOBIAS: Evet, böyle aşırı yorgun olmanın nedeni, bu aralar bu muazzam değişimlerden geçmek, enerjisel olarak çok tüketici olduğu içindir. DNA’n, bildiğin gibi, bir yeniden biçimlenme işleminden geçiyor, ama aynı zamanda, zihinsel DNA diyebileceğin bir şey de var. O yalnızca fiziksellikle ilişkili değildir, zihinle de ilişkilidir, ve DNA, şimdilerde insanların sözünü ettiğinden çok daha kapsamlı, çok daha geniştir. Yani bir enerjisel model/kalıp yenilenmesi meydana geliyor. Şimdi Cauldre ve Linda bunu takdir edeceklerdir, çünkü siz hiç bir evin yenilenme (inşaatı) sırasında o evde yaşadınız mı? (kahkahalar) Çoğunuz bu kadar da aptal değilsiniz, (yoğun kahkahalar) ama bu çok zordur, çok meydan okuyan bir şeydir. Ve işte şimdi olan da tam olarak budur ve biz bugün bu yüzden hepinizi Şambra Hizmet Merkezine götürdük – üstelik parasını da ödedik! (kahkahalar)

LİNDA: Bu kadar mı? (Tobias başını sallar) Yok bu harika! Ben sadece kontrol ediyordum. Bu harika! (Tobias güler) Son iki soru.

10.ŞAMBRA’NIN SORUSU (mikrofona gelen bir kadın): Pekala, ölmekte olan birinin enerji alanında olmanın enerjisiyle, ve ölmenin nasıl bir şey olabileceğinin enerjisiyle oynamaya ve o oyuncul hale girmeye çalışıyordum. Yani bu benim seçimimdi. Ama bildiğin gibi, gezegenin her yanında bir dolu ölmekte olan insan var ve ben sadece, onlarla tümüyle farklı bir enerji türünde nasıl birlikte olunabileceği hakkında söyleyecek bir şeyin var mı diye merak ediyorum. Beni takip ediyor musun?

TOBIAS: Ediyorum, ve problemin bir bölümünü de, insanların sefil/berbat/mutsuz bir şekilde ölmeye bayılması oluşturuyor, ve… (kahkahalar ve alkışlar, “Tobias” da güler)… bu gülen Cauldre, ben değil. Bunu komik olsun diye söylemedim! Ama böyle ölüyorlar, ölümün sıkıntılı ve hüzünlü ve sefilce olması gerektiğine ilişkin çok güçlü bir örtücü-katman var. Birinin çıkıp da bir Oyuncul Ölüm semineri yapması çok hoşuma giderdi doğrusu, ama herhalde suç işlemiş olurdu, değil mi. (kahkahalar)

Ölüm yalnızca bir geçiştir. Gerçekten öyledir. Hepiniz bunu binlerce kez gerçekleştirdiniz, ölmede uzmansınız! Zerafet içinde ve neşe içinde ölmek istemez miydin? Fıkralar anlatarak ve aptalca şeyler yaparak ve insanlara onlar hakkında gerçekten ne düşündüğünü söyleyerek ölmek istemez misin? (Tobias güler, izleyicilerden de kahkahalar yükselir)

Böylece, neşe içinde ölmekle ilgili söylenecek çok, çok şey var, ve bunun öyle aşırı duygusal ve hüzünlü bir biçimde söylenmesi de gerekmiyor. Bu bizi üzüyor. Bazen darülaceze ve hastane odalarında dolanıyoruz, ve ölümün zor olması gerektiğine ilişkin öylesine bir örtücü-katman, öyle bir ipnoz var ki. Ve bu kişinin kendisinde başlıyor, konulara tutunuyorlar ve yaşama tutunuyorlar ve kendilerinin herhangi bir zerafet ya da saygınlık haline geçmelerine izin vermiyorlar. Ve sonra da hastalıktan ve mutsuz ve öbür tarafta bir tür yargılama olacağı korkusuyla ölüyorlar. Lütfen dünyaya, öbür tarafta hiç bir yargılamanın olmayacağını söyleyebilir misiniz? Öbür tarafta sadece bu tarafta (dünyada) olanların aynısı var, bir tek fiziksel bedeniniz yok!

Böylece, evet, ölmek, şimdilerde olduğundan çok, çok daha farklı olabilirdi, yani bunu yap. Senin ölmeni kastetmiyorum! Ama… (yoğun kahkahalar)

10.ŞAMBRA: Teşekkür ederim.

LİNDA: Son soru.

11.ŞAMBRA’NIN SORUSU (İnternetten, Linda okur): Aspektoloji’nin (çvr: Tobias’ın veçhelerle ilgili bir semineri, CD kayıtları olarak da satılıyor) kayıt edilmiş bir seansında sen oldukça sevecen bir biçimde veçheleri, nefesle içimize çekilecek ve bütünleştirilecek, ilginç ve kullanışlı kimlik özellikleri olarak betimliyorsun. Oysa geçenlerde yapılan Kauai seminerinde, gruba, içimizde ruhumuzun kontrolü için veçhelerle bir savaş olduğunu söyledin. Veçhelerimizin bu mesajı duymak istemediğini çünkü yok edileceklerinden korktuklarını söyledin. Öte yandan, rekabet eden bu veçheleri duymak bana güçlendirici geldi, sanki beni sabote eden parçalarım aslında ben değilmiş de, tam potansiyelime ulaşmaktan beni alıkoymaya çalışan başka bir varlıkmış gibi. Bu, onlara karşı kalkıp da bu yaşamın kontrolü benim elimde, sizin değil, diyebilmeyi kolaylaştırıyor. Ama merak ediyorum, bu farklı söylemler neden? Veçhelerimiz yalnızca ilginç ve iyi huylu mu, yoksa sakınılması ve okulun sahiplenilmesi adına meydan okunması gereken, kontrol eden varlıklar mı?

LİNDA: Bu, aspektoloji için iyi reklam olabilir, yani cevabına dikkat et.

TOBIAS: Tüm bu aspektoloji konusu, alçakgönüllü fikrime göre, Şambra’nın ortaya çıkaracağı en yaygın ve hatta en tartışmalı programlardan biri olacak, ve benim Sam olarak geri gelip de üzerinde çalışacağım şeylerden biri olacak. Bu, seksüel enerjiyle birleştiğinde, belki de şu anda Dünya’daki en dinamik yöntemlerin – buna yöntem denirse – ikisini oluşturacak… bunu söylemem gerekiyor, ve ben söylemezsem de Saint Germain söyleyecektir.

Böylece biz (o seminerde) aspektoloji konusuna kısaca bir göz attık, konuyu tanıttık. İlk bir saatlik konuşmada ne zaman ne de yer müsait değildi, ve aspektolojinin ince ayrıntılarına girmek de uygun değildi. Saint Germain ve ben onun ayrıntıları hakkında konuştuk – ve tabi Aandrah yakında yapılacak aspektoloji okuluyla (sınıfıyla/eğitimiyle) ilgili çok geniş kapsamlı çalışmalar yaptı – ve biz bu okulda bunun çok derinlerine ineceğiz, ve Şambra’nın aspektolojinin tüm fiziğini, tüm psikolojisini ve tüm niteliklerini anlamasına yardım edeceğiz.

Bu, sizin kolay diyeceğiniz bir okul/eğitim olmayacak. Bazı ilginç enerjiler iş başında olacak. Ama geçmişte gerçekleştirdiğiniz bu okullardan/sınıflardan da bildiğiniz gibi, bu çok Yeni Enerji konularını yüzeye çıkarmak, size gerçekte kim olduğunuzla ilgili yepyeni bir anlayış düzeyi sunuyor. Böylece, yakında yapılacak okullarımızda/eğitimlerimizde daha da derinlere ineceğiz.

LİNDA: Teşekkür ederiz.

TOBIAS: Biz teşekkür ederiz.

Ve böylece, Şambra, birlikte ne harika bir gün geçirdik. Yenilenme zamanıdır, her bir parçanıza şu anki çok dinamik bilincinize yetişmesi için izin vermek zamanıdır. Hizmet Merkezinin ve yenilenmenin bu enerjisi, şifalandırabilir, yeniden-dengelemeyi sürdürebilir, ve bu enerji belki de enerjilerin yeniden-dengelenmesinin daha iyi bir tanımıdır.

Bugün şuna dikkatinizi çekerek ayrılıyoruz, kendinize bakmayı ve kendinizi sevmeyi hatırlayın.

Ve öyledir.

Kırmızı Meclis’in varlıklarından Tobias, Golden, Colorado’da yaşamakta olan Geoffrey Hoppe tarafından sunulmaktadır. Tobit’in mukaddes kitabında bulunan Tobias’ın öyküsü, Crimson Circle sitesinde bulunmaktadır.
www.crimsoncircle.com. Tobias materyelleri, bedelsiz olarak dünyanın her tarafında bulunan ışık işçileri ve Shaumbra’ya, Ağustos 1999 tarihinden beri sunulmaktadır. Bu tarih Tobias’ın, insanlığın yıkım potansiyelini aşıp, Yeni Enerjiye girdiğini söylediği tarihtir.
Crimson Circle, Yeni Enerjiye geçiş yapacak ilk insan (kılığındaki) meleklerden oluşan global bir ağdır. Bu kişiler, yükseliş halinin sevinç ve zorluklarını deneyimlerken, diğer insanların da yolculuğuna, paylaşım, ilgi ve yol göstererek yardımcı olmaktadır. Crimson Circle’in sitesine her ay 40.000’in üzerinde ziyaretçi, son materyelleri okumak ve kendi deneyimlerini tartışmak amacıyla girmektedir.
Crimson Circle her ay Denver, Colorado’da, Tobias’ın, Geoffrey Hoppe kanalıyla son bilgileri sunduğu yerde biraraya gelmektedir. Tobias, kendisinin ve Crimson Council’ın (Kırmızı Meclisin) diğer semavi varlıklarının, aslında insanoğlunun kanallığını yapmakta olduğunu bildirmektedir. Tobias’a göre, onlar bizim enerjilerimizi okumakta ve biz içimizde deneyimlerken, dışardan da bakabilmemiz için, kendi bilgilerimizi bize geri tercüme etmektedirler. Crimson Circle toplantıları herkese açıktır, ama LCV takdir edilir. Katılımı gerektiren hiç bir şey ve ödenmesi gereken bir aidat yoktur. Crimson Circle, dünya çapındaki Shaumbra’nın açık sevgisi ve bağışları yoluyla bolluğu kabul etmektedir.
Crimson Circle’ın en yüksek amacı, insan melekler ve öğretmenler olarak, içsel spiritüel uyanış yolunu yürümekte olan kişilere hizmet etmektir. Bu hıristiyanlıkla ilgili bir misyon değildir. Tersine, içsel ışık, merhamet ve ilgi bulabilmeleri amacıyla, insanları senin kapına getirecektir. Kılıçlar Köprüsü’ndeki yolculuğuna başlayan bu kendine has ve değerli insan sana geldiğinde, o anda ne yapman ve öğretmen gerektiğini bileceksin.
Eğer bunu okumaktaysan ve gerçek olduğunu ve bir bağın olduğunu hissediyorsan, sen gerçekten Shaumbra’sın. Sen insan (kılığında) bir öğretmen ve bir rehbersin. İçindeki tanrısallık tohumunun bu anda ve gelecek tüm zamanlar için çiçek açmasına izin ver. Hiç bir zaman yalnız değilsin, çünkü tüm dünyada bir ailen ve çevrendeki semavi boyutlarda melekler vardır.
Bu metni lütfen ticari amaç olmaksızın ve bedelsiz olarak dağıtın.
Lütfen bu bilgiyi, dipnotlar dahil bütünüyle kullanın. Tüm diğer kullanımlar, Geoffrey Hoppe, Golden Colorado’dan alınacak yazılı onayı gerektirir. Telif hakkı 2001, Geoffrey Hoppe, P.O.Box 7328, Golden, CO 80403.e-posta: tobias@crimsoncircle.com. Tüm haklar mahfuzdur.