Ders Altı: İçinde Tanrısal Denge Vardır

Crimson Circle’de (Kırmızı Çemberde) sunulmuştur

TOBIAS: Ve öyledir sevgili dostlar, Kırmızı Çember’in bu gününde ve burada yine biraraya gelmekteyiz. Biz alanınıza ve enerjinize sevinç içinde gelmekteyiz. Oh, bu zamanda yürekleriniz açıktır! Bizi kabul edişiniz gerçek ve derin ve sevgi doludur. Bu alana gelmemize izin verdiğiniz için size teşekkür etmekteyiz.

Kim olduğunuzla ilgili kendinizi kabul edişiniz….oh, son konuşmamızdan bu yana önemli bir şekilde değişmiştir. Bu çemberde ilk toplanmaya başladığımızdan bu yana, kimliğinizi kabul etmek oranı, çok değişmiştir. Kırmızı Meclis’teki sorumluluklarımızın bir parçası da, size bir bakış açısı sunmaktır, bizim gördüğümüz şeyleri size göstermektir. Yaşamınızın ve deneyimlerinizin ortasında bulunduğunuz için, kendi gelişiminizi göremediğiniz zamanlar vardır. Siz dualitenin o denli içindesiniz ki, kim olduğunuzu görmek sizin için zordur. Onun için biz size kendi bakış açımızı sunmaktayız. Ve gerçekten sevgili dostlar, siz artık, daha birkaç ay önce bulunduğunuz bilinçte değilsiniz. Eskinin çok şeylerini sıyırıp attınız ve yeninin enerjisini kucaklamaya başlamaktasınız. Ve bu enerji, sizin kendi tanrısal benliğinizdir.

Sevgili dostlar, Ben Tobias ve Kırmızı Meclis’ten olan varlıklar, bugün buraya, gördüğümüz şeyleri sizinle paylaşmak için gelmekteyiz. Gördüğümüz şey, bu odada bulunan bir grup insan ve hatta boyutların ötesinden, zamanın ve mekanın ötesinden bu sözleri okumakta ve dinlemekte olan insanlardır. Biz kalplerinize, tek(bir) çakranıza bakmakta ve tanrısallığınızı kabul etmeyi öğrenmeye başladığınızı görmekteyiz. Bunun zor ve meydan okuyucu olmuş olduğunu bilmekteyiz. Ve içinizden bazı kişilerin Tobias’a sövdüğünü bilmekteyiz. (kahkahalar) Size verdiğimiz derslere sövdünüz! Biz şimdi sizinle birlikte gülmekteyiz! (kendi kendine güler) Ve biz sizi onurlandırmaktayız, çünkü bunun zor olmuş olduğunu bilmekteyiz.

Biz bu dizilerle –Yaratıcı Dizisi dediğimizle- güçlenmiş insanlar olmak için kullanabileceğiniz bilgileri vermek üzere gelmekteyiz. İnsan kılığındaki meleğin duymak istediği son şeyin yavan sözler olduğunu bilmekteyiz. Onun için biz çok dikkatli davranmaktayız. Konuşmalarımız sırasında mümkün olduğu kadar elle tutulur ve pratik bilgiler vermeye devam edeceğiz. Ama sevgili dostlar, aramızdaki bağlantı, iki yönlü bir yol gibidir. Size yavan sözcükler vermeyeceğiz. Sizi sadece, zamanınızın birkaç dakikasında iyi hissettirecek, boş laflar etmeyeceğiz. Biz size, kendi yolunuzla ilgili sizden aldığımız bilgiyi vereceğiz. Sizin bir parçanız bize bunu duymaya ihtiyacınız olduğunu söylemektedir ve biz size bu bilgiyi vereceğiz. Biz sadece, sizden gelen bilgiyi açıklayan varlıklarız. Onun için bu size bu denli tanıdık gelmektedir. Onun için bazı zamanlar, Tobias ve Kırmızı Meclis’in enerjisi bu denli yakın, sanki sadece sizin için söylenmiş gibi hissedilmektedir. Çünkü öyledir. Bu, bizden size vermemizi istediğiniz bilgidir.

Bu çemberdeki ilişkimizin bir parçası da sevgili dostlar, size bilgiyi sağlamaktır, ama bunu sonradan kullanmak size, insan meleklere kalmış bir şeydir. Bununla çalışmak, bu yeni araçlarla çalışmak size kalmış bir şeydir. Sonuçta yaratıcılar olmak size kalmış bir şeydir. Daha önce de söylediğimiz gibi, bunu sizin yerinize biz gerçekleştiremeyiz. Daha önce söylediğimiz gibi, sorularınızın tüm yanıtlarını bilmemekteyiz. Son toplantımızda bile, sorular sorulduğunda, bir süreliğine geri çekileceğimizi söylemiştik. Ve Cauldre (Geoffrey Hoppe) bunun sadece kendisi için geçerli olduğunu sanmıştı! Ama aslında son 30 günde bu hepiniz için geçerliydi.

Siz, biz ve Ruh ve Tüm Olan arasındaki enerjinin kaynaşması gerçekten tatlıdır! İster dağdaki bu odamızda bulunun, ister buradan çok uzaklarda bir yerde, bu alandaki enerji gerçekten tatlıdır. Yaşamlarınızın birçok faaliyet, birçok düşünce, birçok endişe ile dolu olduğunu bilmekteyiz. Şimdi her birinizden, burada bulunan ya da bunu okumakta olan ya da dinlemekte olan her birinizin, kaynaşmak için bu zamanı ayırmanızı rica etmekteyiz. Sevgili dostlar, bu alanda Ruh’la yaratmaya yardımcı olduğunuz şeyi, gerçek sevgi hissini, dinginlik hissini, içinizde sessizce uyanmakta olan kendi tanrısal benliğinizin hissini hissetmek için bir dakikanızı ayırın.

Cauldre’dan bir an sessiz olmasını rica edeceğiz. Yaratmaya yardımcı olduğunuz bu kaynaşmayı her birinizin hissetmesini rica etmekteyiz. Bu gerçekten her ikimiz için de, buraya gelen hepimiz için de tatlı bir zamandır.

(sessizlik)

Şimdi, burada biraz ilginç olan bir enerji vardır bu gece, daha önce deneyimlediğinizden biraz farklı bir enerji. Bildiğiniz gibi, siz çemberde bulunduğunuzda, buradaki çalışmayı merak eden, perdenin öbür yanından sizi ziyarete gelen birçok varlık vardır. Onların sevgili dostlar, burada bulunabilmek için önceden, bir anlamda yer ayırtmaları gerekmektedir, yoksa sizin alanınızı doldurup taşırırlardı. (kendi kendine güler) Buraya gelecek varlıklarla biz çok titiz davranmaktayız. Çemberinizde bir oturma düzeni bile vardır. Sizler, burada bulunan insanlar, ilk çemberde oturmaktadır. Sonra da bu çemberi çevreleyen çemberde ve hatta bunun da dışına taşan çemberlerde toplanan varlıklar vardır.

Şimdi, bu geceki toplantımıza sadece davetli olarak gelebilen varlıklar…..onların enerjisi farklıdır. Onlar daha önce burada bulunmuş olan varlıklar kadar yakına gelememektedir. Bize katılan bu varlıkların buraya girebilmesine, gözlemlemesine ve sizinle bütünleşmesine yardımcı olacak enerji bağlantılarını yaratan aracı varlıklar vardır. (Bizi ziyarete gelen bu varlıklar) hemen şimdi doğrudan içeri gelememektedir. Onun için, bu boşluğa köprülük eden meleksi yardımcılar vardır bu odada.

Bu gece bize katılan varlıklar, daha önce hiç Dünya’da bulunmamış varlıklardır. Onlar, ateş duvarından hiç geçmemiş ama hevesle uygun zamanı beklemekte olan varlıklardır. Onlar, sizin zamanınızla önünüzdeki beş yıl içinde gelmeye başlayacak olanlardır. Ateş duvarından geçecek olan, onlardır. Onlar, fiziksel bir beden edinmeden önce, Dünya bilincine gelmeden önce, bir çeşit kabul odasına ya da transit odasına gidecektir. Onlar, siz krallıktayken, ilk çemberdeyken tanıdığınız varlıklardır. Birlikte oynadığınız, oradayken bile öğrenmelerine yardımcı olduğunuz varlıklar, onlardır. Onlar sizi çok derinden özlemiştir. Siz onların adlarını anımsayamayacaksınız. Hatta enerjilerini bile çok iyi anımsayamayacaksınız. Onlar tanıdığınız varlıklardır. Onlar, özlediğiniz varlıklardır. Oh, gerçekten onlar da sizi pek tanıyamamaktadır.

Bu, bu zamanda tartışılacak güzel bir noktayı beraberinde getirmektedir. Neredeyse hepiniz, öbür taraftaki meleksi ya da spiritüel adınızın ne olduğunu, hangi adla çağrıldığınızı sormuştunuz. Buna neden parmak basamadığınızı bilmekte misiniz sevgili dostlar? Çünkü öbür taraftaki, titreşim ya da tonlardan oluşan adınız……bu adı artık taşımamaktasınız.

Dünya’daki yolculuklara başladığınızdan bu yana o kadar değiştiniz ki. Bu gece buraya gelen varlıkların, sizi ilk çemberdeki adınızla çağırmaları, saygısızlık, onursuzluk olurdu. Bu saygısızlık olurdu. Bu, bir generali, yüzbaşı olarak çağırmak gibi olurdu. Bu, doktor olan birini, öğrenci olarak çağırmak olurdu. Bilindiğiniz adla sizi çağırmak bu gelen varlıklar için saygısızlık olurdu, çünkü siz çok uzaklara, ilerilere yolculuk ettiniz. Siz o kadar tekamül ettiniz ki, içinizden ortaya çıkmakta olan yeni bir ad vardır. Bu, öbür taraftaki adınız değildir, şu anda yaratılmasını ve tanımlanmasını sağladığınız yeni bir addır. Bu adla birlikte, içinizde doğmaya başlayan enerjilerin ipuçlarını görmeye başlamaktayız, ve bu geliştikçe, yeni ad öne çıkmaya başlayacaktır. Bu adı sizinle paylaşmak bizim için uygun değildir, çünkü onu kendi başınıza keşfedeceksiniz. Sorgusuz sualsiz ya da hiç şüpheniz olmadan bileceksiniz. Ama bu ad daha hala doğmaktadır. Onun için de sizden sabırlı olmanızı rica etmekteyiz.

Şimdi, gözlemlemek için buraya gelen varlıklar, çok iyi bir nedenden ötürü buradadır. Onlar sizi öbür taraftan, ilk çemberden izlemekteydi. Gerçekleştirdiğiniz şeylere, Dünya’da, dualitede bulunmanın ne anlama geldiğine, gerçek kimliğinizin anısına hiç sahip olmamanıza hayranlık duymuşlardı. Onlar, anımsamaya başlamanızdan ötürü onur duymaktadır. “İki”nin enerjisinden geçip de şimdi yeni bir dengeye başladığınızı görmekten onur duymaktadırlar. Siz, Mesih bilincinin enerjisini getirmektesiniz. Dünyanızda uygun kitleye ulaşıldığında, bu Mesih bilinci enerjisini getiren ve bütünleştiren yeterli Shaumbra ve yeterli ışık işçisi olduğunda, buraya gelme sırası bu varlıkların olmaya başlayacaktır.

Onlar bu gece gözlemlemek ve bu çemberde bulunmak için gelmiştir, çünkü eğitim ve hazırlık dönemindedirler. Oh, sevgili dostlar, onlar Dünya’ya sizin zamanınızla aşağı yukarı beş yıl içinde gelecektir. Biyolojiyi üstlenerek doğacaklardır. İnsanca şartları üstleneceklerdir. Onlar, sizin İndigolar dediğiniz, farklı bir çeşit olan varlıklar değildir. İndigo çocuklar, çok yaşamlardan geçmiş ve kendi benliği içinde yeni bir tekamül ve güçlenme noktasına gelmiş varlıklardır. İndigolar, eski Dünya ruhlarıdır.

“Kristal çocuklar” denilen başka varlıklar daha vardır – oh, sizin gruplara verdiğiniz çok adlar vardır. (kendi kendine güler) Bizim sözünü ettiğimiz bunlar da değildir. Bu zamanda onlara bir ad koymamaktayız. Doğacak olan yeni varlıklardır onlar. Onlar, ilk çemberin krallığından gelen ve insanca şartları hiç üstlenmemiş varlıklardır. Onların sinirli olduğunu söylemeliyiz! Sizin gerçekleştirdiğiniz şeylere hayranlık duyduklarını söylemeliyiz. Onlar eğitimdeler ve özümsemeye başlamaktadırlar. Kendilerini şartlandırmaya başlamaktadırlar. Anlamaya çalışmaktadırlar. Ateş duvarının hala öbür tarafında bulundukları için, bir aracıya, bir arabulucuya ihtiyaçları vardır. Bu gece, bu odada, onların enerjisini daha yakına getirebilmek amacıyla bu işlevi yerine getiren varlıklar vardır. Bu, çevirmenlik gibi bir şeydir.

Bu gelecek olan varlıklar, önünüzdeki birkaç yıl boyunca sizi inceleyecektir. Onun için, gece uyanır da odada bir enerji olduğunu hissederseniz, geceyarısı belki, size çarpan bir şey hissederseniz…..(onlar daha hala biraz hantaldır)……daha yakına gelmekte olduklarını (bilin). Siz tanrısallığınızı bütünleştirdikçe, onlar da size hep daha çok yaklaşabilecektir. Onlar, bu insan olmak işlevini anlamaya çalışmaktadır. Size “gölge” olacaklardır.

Onlardan, yaşamınızla ne yapacağınıza dair bir öneri, öğüt isteyecek olursanız, hiç bir fikirleri olmayacaktır. Onlar sizden öğrenmektedir! Onları rehberleriniz ya da meleklerinizle karıştırmayın sevgili dostlar. Onlar eğitim görenlerdir. Onların özgürce gelip gitmeye izinleri yoktur. Onlara her zaman – burada sizin sözlerinizi kullanmaktayız- her zaman, ateş duvarının sizin tarafında bulunan bir çeşit meleğin eşlik etmesi gerekmektedir. Ama onlar daha sık gelmeye başlayacaktır.

Onlar bu gece buradadır, ve siz bunu okumaktaysanız bile yanınızdadır. Sizden ricamız, onları yürekten selamlamanızdır. Sizden ricamız, onlar size sevgi göndermekteyken, sizin de onlara sevgi göndermenizdir. Onlar sabırsızlıkla Dünya üzerine yapacakları yolculuğun beklentisi içindedir. Sizden ricamız, Dünya üzerinde deneyimlediğiniz tüm yaşamların ruhunu ve derinliğini onlarla paylaşmanızdır. Onlar sabırsızlık ve hevesle, gelebilecekleri ve sizinlerin ayak izinden devam edebilecekleri zamanı beklemektedir.

(duraksama)

Şimdi, bu bizi sIAM’in prensi Jack’in devam eden öyküsüne getirmektedir. Sevgili dostlar, sizinle son toplantımızda konuştuğumuzda, İlk Çemberin Krallığında prens olan Jack’in öyküsünü anlatmıştık. Jack çok varlıklarla karşılaştığı, çok şey öğrendiği, çok şeyler deneyimlediği ve krallığın her yanına yaptığı yolculukların zevkini çıkartmıştı. Krallığın içindeki yeni köylere gitmişti. Krallığın içindeki diğerleriyle paylaşımlarda bulunmuş ve birçok yeni şeyin yaratılmasını sağlamıştı. Bu sizinle paylaştığımız, Dünya’ya nasıl geldiğinizi anlamanıza yarayacak bir benzetmedir. Çünkü gerçekte her biriniz Jack’siniz. Şimdi, son toplantımızda sizinle konuşmadığımız şey, Jack toprakların bittiği yere geldiğinde, nelerin olduğuydu. Teknesini büyük denize doğru itti, birkaç gün boyunca ortalık durgundu. Ve Jack sıkıldı.

Biz burada ağır ağır konuşmaktayız ve bu mecazları vurgulamaktayız, çünkü bunlar sizin öğretecekleriniz için anahtar niteliğindedir. Biz her birinizi, bu gece burada bulunan öğretmenleri onurlandırmaktayız.

Bir gün, Jack suların üstünde süzülürken ve yeni maceralar aranırken, büyük bir ateş duvarı gördü. Bu onu korkuttu. Geriye doğru, geldiği topraklara doğru, ona yuva olan krallığa doğru kürek çekmeye başladı. Ama yine de bu ateş duvarı onu kendine çekti. Çok korkmuştu, dehşete düşmüştü, ama duvar, onu engelleyemediği bir biçimde kendine çekmişti. Ateş duvarından geçtikten sonra, Jack yeni bir ülkenin kıyılarında, Dünya denilen bu yerde uyanmıştı. Burada, kendisi gibi olan diğerleriyle karşılaşmıştı. Birlikte, köyleri inşa etmeye başlamışlardı. Yeni ülkenin mimarisini ve enerji modellerini yaratmaya başlamışlardı.

Şimdi bir an için geri gidelim ve Jack’in ateş duvarından geçtiği dönemde meydana gelmiş olan şeyler hakkında konuşalım. Son toplantımızda buna fazla odaklanmamıştık, çünkü özellikle bu gece bundan söz etmeyi istemiştik.

Bu Jack için – ve sizin için- travmatik bir deneyim olmuştur. Bu ateş duvarı onu kendine çektiğinde ve o bu duvarın içinde avaz avaz bağırdığında, ilk defa bir şeyi kontrol edemediğini, bir şeye hakim olamadığını hissetmiştir. Bu Jack’in ilk kez dehşeti hissetmesiydi. Bu Jack’in, kendi benliğinde bir bölünmenin meydana geldiğini ilk kez hissetmesiydi. O her zaman bir prens, tahtın varisi olmuştu. Seçtiği şey her neyse, onu yaratma özgürlüğüne her zaman sahip olmuştu.

Ama şimdi ateş duvarı bunların hepsini değiştirmişti. Ateş duvarından geçerken, benliğinin özünden yanmıştı ve bu olay krallıkta bulunduğu zamanlarda hiç deneyimlemediği, çelişki ve acı ve üzüntü ve ızdırap gibi tüm şeyleri uyandırmıştı içinde. Bu olay, içinde suçluluk denilen bir şeyi uyandırmıştı. Bu korkunç duvardan yuvarlanırken, ben ne yaptım diye düşünürken, fazla ileriye gitmiş olmanın suçluluk duygusunu hissetti. Herşeyin yerli yerinde olduğu, krallıktaki yuvasında kalmalıydı diye hissetti.

Bu ateş duvarının içindeyken, duvar onu parçalara ayırdı sevgili dostlar. Olmuş olduğu birliği bu duvar parçalara ayırmıştı, ve bir anlamda, bu onun içinde bir savaş yaratmıştı diyebilirsiniz. Bu ateş duvarından geçtiği anlık sürede deneyimlediği şeyler, sonsuza kadar sürmüş gibi gelmişti ona. Krallıkta yaratıcı olan prens Jack, ateş duvarının içindeyken, en derin keder, öfke ve nefretle dolu şeyler deneyimlemişti.

Oh, bazılarınız bunu duymakta çok zorlanmaktasınız, biliyoruz. Ama bütün bunlar uygundu. Bütün bunların olması gerekmekteydi. Ve bunların tümü, sonunda göreceksiniz, sevgilerin en büyüğü ile doluydu.

Bu gece size birçok önemli mecaz vermekteyiz. Sizin gerçekleştireceğiniz öğretme çalışmasında önemli olacak birçok mecaz vardır.

Prens Jack, ateş duvarında sonsuz bir zaman geçirmiştir. Duvar onu parçalara ayırmıştır. Bu parçalar, bir anlamda, kendini iki alanda yeniden birleştirmiştir.

Parçaların küçük bir bölümü, yeniden biraraya gelerek, evrenden geçip, Dünya denen bir yere düşmüştür. Bu parçalar, insan bedeni içinde kendini yeniden doğurmuştur. Bu insan bedeni içinde, Jack muazzam bir şeyin deneyimini kazanmak amacıyla, yaşamların döngüsünü tekrarlayarak çok, birçok kez Dünya’ya gelmiştir.

Jack’in diğer parçası, parçalanmış olan daha büyük parçası, ateş duvarı bölgesinde biraz daha fazla zaman harcadı. Jack’in bu parçaları, ateş duvarının içinde, karışık ve zorlu bir zaman geçirdi. Ama sonra tekrar biraraya geldiler. Birbirlerini buldular. Birbirlerinin titreşimini buldular. Tekrar biraraya geldiler. Sonra, onları koruması için, kendi çevrelerine, büyük bir enerji örtüsü sardılar. Siz bunu koza olarak nitelendirirdiniz. Ve bir enerji kozası tarafından korunarak, ve daha birçok başka çeşit, görünmez ama sevgi dolu güç tarafından korunarak, Jack’in tekrar biraraya gelmiş bu büyük parçası, bu kozanın içinde uykuya daldı.

Jack’in bu parçaları kozanın içinde bir yandan uyurken, bir yandan da içlerine baktılar. Jack her zaman dışa dönük, yaratıcı, maceracı ve yeni topraklar arayan bir varlık olmuştu. Jack her zaman dışa dönük bir ifade olmuştu, ama şimdi, Jack derin bir uykuda ve içe bakar bir halde, bir kozanın içinde yatmaktaydı. Bu, daha önce hiç yapılmamış bir şeydi. Jack kanalıyla Ruh’un, dışa dönük yaratmaktansa, içe dönüp bakmaya, yeni bir bakış açısından bakmaya ihtiyacı vardı.

Şimdi, birçok hayat yaşayan ve kimliğini unutan ve meleksi özünü unutan, insan Jack’e geri gelelim. O sadece bir insan olduğunu düşünmeye ve buna inanmaya başladı. Oh, Dünya’da geçmiş yaşamları olduğunu bile unuttu. Varlığının sadece doğmak ve yaşamak ve ölmekten oluştuğuna inanmaya başladı. Kim olduğunu bir yaşamdan ötekine unutacaktı. Ve adı, bir yaşamdan ötekine değişecekti. Cinsiyeti, arada bir değişecekti. Çok deneyimlere sahip oldu.

Yaşamının birinde bir gün “neden” diye sorgulamaya başladı. Kim olduğunu sormaya başladı. Babasının gerçekte kim olduğunu sormaya başladı. Ve ona söylenen sözler, içine sinmiyordu. Kiliselerde olanlardan ve spiritüel doktrinlerin hakimiyetini ellerinde tutanlardan duyduğu sözler, içinde onunla titreşmiyordu. Daha fazla bir şeylerin olduğunu biliyordu ve bunu bulmak için de arayışa girdi. Olduğunu bildiği ama parmak basamadığı bir şeyle birleşmek arayışı içindeydi. Bu şeyi tanımlıyamıyordu. Jack birkaç yaşamı, kendini aramakla geçirdi. Bu yaşamları yalnızlık ve inziva içinde geçirdi. O bu yaşamları, arayarak ve mücadele ederek ve başını duvarlara çarparak geçirdi.

Birçok sınav ve kargaşadan sonra, ve bedeninde, zihninde ve ruhundaki acılardan geçtikten sonra, Jack birgün nihayet pes etti. Bir insan olarak yeniden yaşayıp yaşamayacağı ya da ölüp ölmeyeceği umurunda değildi. Ailesini seviyordu ve yolu üzerinde karşılaştığı insanları seviyordu, ama artık pek umurunda değildi. Artık insan olmak umurunda değildi ya da insan olmak tutkusu kalmamıştı. Ve bu üzücü bir şey değildi sevgili dostlar. Bu, üzücü bir şey değildi. Bunun zamanı gelmişti. İnsan olmayı, insanca inançları tutmayı, insanca şartlarda kalmayı bırakmak zamanıydı.

Diğer insanlar, Jack’in aklını kaçırdığını düşündü. Onun için endişeleniyorlardı ve kendi aralarında, Jack’in belki de intihara eğilimi olduğundan, ve onun aklını kaçırdığından söz ediyorlardı. Onlara göre Jack kendine basit bir iş bulup, basit şeylerle ilgilenmeliydi ve böyle kendini bulmak gibi büyük olaylarla ilgili endişelenmemeliydi.

Jack sonunda dışa dönük arayışını kesti. Sessizce oturup, kabul etmeye başladı. Gerçekten dinlemeye ve kendininkinden başka kimsenin söylediklerini izlememeye başladı. Kitaplarını bir kenara koydu. Başkalarının ona söylediği şeyleri bir kenara koydu ve yüreğinde ve zihninde meydana gelen mücadeleleri bir kenara koydu. Gerçekte nelerin olmakta olduğunu Jack ancak o zaman anlamaya başladı. Kozada bulunan ve içine bakmakta olan kendinin daha büyük parçası, şimdi uykusunu bitirmişti. O şimdi içe dönüp bakmayı bitirmiş ve uyanmaya hazırdı.

Sevgili dostlar, kozanın içindeki Jack’in daha büyük parçası uyanmaya karar verdiğinde, o bir bebek gibiydi. Oh, siz Gerçek Benliğinizin, babanız ya da anneniz gibi olduğunu mu düşünmektesiniz? Hayır, o bir bebek gibidir. Uyandığında, yapmak istediği ilk şey, sizinle birleşmektir. Gerçek Benlik uyanıp da kozasından çıkmaya başladığında, sizi aramaktadır. Sizi bulması sevgili dostlar, bizim, içinizdeki Mesih bilincinin uyanması dediğimiz şeydir.

Şimdi, Jack sessizce oturdu, ve uzun bir süre dinledi. Başlarda, başkalarının ona nasıl dinleyeceğini söylediği şekilde dinlemeye çalıştı. Bu pek işe yaramadı. Kendini yeniden arayış içinde, sessiz olmaya çalışmasına karşın, doğru tekniği ya da işlemi zihninde ararken buldu. Sonunda bunları da bıraktığında, başka hiç kimsenin değilde, sonunda kendi yöntemiyle izin vermeye ve dinlemeye başladığında, enerjiyi, sevgiyi, geride bırakılmış parçanın özlemini ve tutkusunu duymaya başladı.

Sonra Jack, bizim burada size bile açıklayamadığımız bir şeyi anladı. Bunu açıklamayı seçmemekteyiz, çünkü bu her biriniz için özel olacaktır. Bu noktadan sonra, Jack’in bir kitapta okuyabileceği bir süreç yoktur. Bu o kadar size özel ve kişisel bir şeydir ki, sınırlar koymak mümkün değildir. Oh, gerçekten biz size yaratıcılar olduğunuzdan söz edebiliriz. Biz size buraya nasıl geldiğinizden söz edebiliriz. Biz size şu anda deneyimlemekte olduğunuz şeylerden söz edebiliriz. Ama tanrısallığınızın uyanma süreci içinizde meydana gelen şey o kadar derin ve kişisel bir şeydir ki, bunu tanımlamaya çalışmamız bile mümkün değildir. Bunu anlayacağınız zaman gelecektir.

Sevgili dostlar, Jack sessizce oturdu ve varlığının içini dinledi ve en derin düzeylerinden izin verdi. Tümden salıverme anlamına gelen düzeyden izin verdi. Sonunda duymaya ve sonunda anlamaya başladı. Sonunda olduğu tümle, sizin Gerçek Benlik dediğinizle bütünleşmeye başladı. Bazılarınızın rehberlerinizle karıştırdığınız, hatta Sananda, Yeshua Ben Joseph gibi dışsal bir enerjiyle karıştırdığınız şey budur. Bunların hepsi size yol göstermek ve sizinle çalışmak ve size sevgi vermek için gelen varlıklardır, ama sevgili dostlar, bütünleşme ve içsel keşif çok daha muazzam bir şeydir.

Bunun hakkında gelecek günlerde daha konuşacağız, ama Jack’in öyküsünde biraz ilerlemek istemiştik. Bu sizin öykünüzdür.

Krallığı terk ettiğinizde ve büyük ateş duvarından geçtiğinizde, büyük bir bölümünüz geride bırakılmıştı. Bu büyük parçanız, tanımlaması çok zor ve varlığınızın içinde bile anlaşılması zor olan bir karışıklıktan geçmiştir. Bütünsel enerjinizin küçük bir parçası ise, Dünya denilen bu yere gelmiş ve çok, birçok yaşamdan geçmiştir. Ama geride bırakılmış olan parçanız –Gerçek Benliğiniz – şimdi uyanmaktadır. Şu anda içinizde meydana gelmekte olan şey budur. Onun için, bedeninizde ve zihninizde hissettiğiniz şeyleri hissetmektesiniz. Onun için biz burada toplanmaktayız. Onun için sizi onurlandırmaktayız.

Sevgili dostlar, bunun dışsal bir varlık olmadığını anımsayın. Gerçek Benliğiniz, kanatları olan meleksi bir varlık değildir. O sizdir. O sizdir ve içerden gelmektedir. Eğer kullandığımız benzetmedeki bazı mecazlara yeniden göz gezdirirseniz, daha fazla anlamaya başlayacaksınız. O içinizden gelmektedir.

Şimdi, bugün Yaratıcı Dizisinin Altıncı Dersidir. Her birinizden bir an için gevşemenizi rica etmekteyiz, çünkü belirsiz bir bekleyiş içinde olduğunuzu bilmekteyiz. (kendi kendine güler) Bu gece burayı ziyaret eden varlıklar, sizin kamp ateşi çevresinde anlatılan öyküleri dinlediğiniz gibi, dış çemberlere oturmuş, dinlemektedirler. Sizler olduğunu bilerek dinledikleri Jack’in öyküsü, onları büyük hayranlık içinde bırakmıştır. Ağızları bir karış açıktır, deyim yerindeyse. Onurlandırma vardır.

Şimdi, bu sınıfın anlayışları ile devam edeceğiz. Sevgili dostlar, Yaratıcı Dizisinin Altıncı Dersi zamanındayız şimdi. Bunların bu gece burada, kısaca bir üstünden geçeceğiz. Bu odada bulunan ve zamanın ve mekanın ötesinden bize katılanların dikkatini çekeceğimiz bir şey daha vardır. Eğer önceki dersleri tam olarak anlamamakta ve kavramamaktaysanız, sizden geri gitmenizi rica edeceğiz. Dizilerin yolu üstündeki bu yere, şöyle bir işaret koymaktayız, “Eğer anlamıyorsan, geri git.”

Bugünün dersinden sonra ilerlerken açıklayacağımız şeyler, yeni enerjide yaratıcılar olmanızı sağlayacak pratik uygulamalar ve pratik araçlardır. Eğer temel derslerin (Ders Bir – Altı) özünü anlamadan ilerlemeye kalkarsanız, bu sizi zaman zaman acıtabilecektir. Kendi yaratıcı enerjinizle yüzleşecek, (yaratıcı enerjinizin tokadını yiyecek) ve bundan da çok hoşnut kalmayacaksınız.

Gelecek günlerde bu dersleri öğretecek olan sizlere, burada bir dur levhası gibi, “Dur, önceki dersleri anlamadıysan, geri dön” diyen bir işaretin olduğu anımsatılmaktadır. Eğer bu dizilere Altıncı Dersten başladıysanız ve Birinci Dersten, Beşinci Derse kadar üstünden geçmek için zaman harcamadıysanız, geri gitmenizi önemle rica etmekteyiz.

İlk üç ders sevgili dostlar, temel derslerdi. Ders Bir: “Herşeyi olduğu gibi kabul et.” Bu, kısa duvar ve kısa duvarın arkasında durmakla ilgili olan dersti. Bu, dualite ve dramdan çıkıp, kısa duvarın arkasına geçmek ve çevrenizde olup biten her şeyi gözlemlemekle ilgili dersti. Bu dersten anladığınız şey, dualitenin tuzağına ne denli kolay düşüldüğü idi. Kısa duvarın arkasında durmakla, karışıklığın içine atlamak isteğine olan bağımlılığı hissetmenin, ne denli kolay olduğunu gördünüz.

Kısa duvarın arkasında durmakla, yeni bir bakış açısı edinmektesiniz, bunun mutlaka heyecansız bir hal olması gerekmemektedir ama biraz mesafeli bir bakış akışı edinmektesiniz. Meydana gelmekte olan herşeyi gözlemleyebileceğiniz ve diğer insanların ilginç dinamiklerini görebileceğiniz daha elverişli bir noktaya sahip olmaktasınız. Dualiteyi, gerçek haliyle anlamaya başlamaktasınız.

Ders İki; bir temel ders daha: İnsan benliğini kabul et, böylece tanrısal benliğini bileceksin. Bu belki de, daha sıkıcı olan derslerden biridir, ama sevgili dostlarım, bunu kendiniz için anlamaya ihtiyacınız vardır, ve bunu öğreteceğiniz kişiler için anlamaya ihtiyacınız vardır. Eğer insan benliğinizi kabul edememekteyseniz, “GİT”e geri gidin ve yeniden başlayın. (kendi kendine güler) Kendinizi kabul etmezde, reddederseniz, sonradan karşınıza çıkacaktır. İnsan benliğiniz sizden kabul bekleyecektir, ve şimdiye göre onu sonradan şifalandırmaya çalışmak daha zor olacaktır.

Dünya’ya bir nedenden dolayı geldiniz. Çok, birçok yaşamdan geçmenizin nedenleri vardı. Tanrısallığınızla bütünleşmeye yaklaştıkça, insan benliğini reddetme eğilimi gerçekten de vardır. Yükseleceğini ve bir daha da Dünya’ya geri gelmeyeceğini düşünen kişiler vardır. Sevgili dostlar, bu kabul değildir! Eğer kendiniz hakkında hissettiğiniz şey buysa, o zaman Kırmızı Çember yolunda zorlanacaksınız. Burada ne söylemekte olduğumuzu anlıyor musunuz? İnsan olmanın güzelliği ve sevinci ve sevgisi hakkında bir kez daha düşünün. Onu kabul edin. Kabul etmek zordur, bununla çalışmak için zaman ayırın. Kabul etmenize yardımcı olacak diğer kişilerle çalışın. Eğer arzunuz, bu meydan okuyucu yer olan Dünya’dan çıkıp gitmek ve bir daha da dönmemekse, oh sevgili dostlar, gelecek yaşamlarınızda daha birçok ada sahip olacaksınız demektir! (kahkahalar)

Ders İki : İnsan benliğini kabul et, ve böylece tanrısal benliğini bileceksin. Bu çekirdek bir derstir. Olduğun herşeyi kabul et. İnsan benliğini kabul et. Jack aynaya bakıp da, güzellik gördüğü, ve sevgi gördüğü, ve aynada Tanrı’yı gördüğü bir noktaya gelmişti. Ne demek istediğimizi anlıyor musunuz? Kendinizi Tanrı olarak göreceğiniz bu noktaya, kendi içinizde gelmek durumundasınız, çünkü gerçekten öylesiniz! İnsanca şartların içinde bulunmak, sevinç dolu, büyük ve sevgi dolu bir şeydir. Bu gece dış çemberlerde bunu gerçekleştirmek isteyen, bu deneyimi arzulayan çok sayıda varlık vardır. İnsan benliğinizi kabul edin, ve böylece tanrısal benliğinizi bileceksiniz.

Sonra, tanrısal anda yaşamak gelmektedir. Ders Üç: Tanrısal anında yaşa. Sevgili dostlar, çok iyi bildiğiniz gibi, geçmişte yaşamak kolaydır. Gelecek için endişelenmek kolaydır. Yaratıcı olarak, siz ne geçmişte, ne de gelecekte bulunacaksınız. Siz anda, tanrısal anda bulunacaksınız. İlginç olan şudur ki, tanrısal an geçmişi de, geleceği de kapsamaktadır. Eğer tanrısal anınızdaysanız, geçmişinizi de şifalandırmaktasınızdır. Muhteşem bir gelecek yaratmaktasınızdır. Tanrısal andayken, aynı zamanda hem geçmişte, hem de gelecektesinizdir, ama aslında, bizim “zamansızlık” dediğimiz şeydesinizdir.

Bu tanrısal anda bulunduğunuzda sevgili dostlar, – sizi bu anda bulunmaya teşvik etmek için- yaşlanma süreciniz büyük ölçüde kısalmaktadır. Eğer hem geçmişte, hem gelecekte ve “zamansızlık” içinde bulunmaktaysanız, böyle olması mantıklıdır. Eğer biyolojinizin yaşlanma sürecini kısaltmayı seçmekteyseniz, tanrısal anınızda olun. Tanrısal anınızda bulunduğunuzda, fiziksel bedeninizin şifalanması, çok daha hızlı olacaktır. Dr.Mindy Reynolds’ın bu akşam sözünü ettiği, yeni makinalarla yapılan çalışma, bunun doğruluğunu kanıtlayacaktır. Tanrısal anınızda bulunduğunuzda, şifalandırma süreci çok daha kısa ve yaşlanma sürecide yavaşlatılmış olacaktır.

Oh, bunlar anahtar derslerdir. Bunları sadece harika enerjileri için okumadığınızı umut etmekteyiz! (kahkahalar) Bunlar çekirdek ve temel derslerdi. Onlar en heyecan verici olmasa da, en önemli olanlardır. Yaratıcı Dizinin bu ilk üç dersi, kabul etmekle ilgilidir: Herşeyi kabul etmek, kendini kabul etmek, içinde yaşadığın anı kabul etmek. Bunlar, dizinin içindeki kabul dersleridir.

Sonra sevgili dostlar, Ders Dörde geçtik. Bu eğlenceli bir derstir, çünkü size ilk aracı sağlamıştır:

İnayetle yaratmak. İnayet Fırını, bir durumu alıp da, buna bir çözüm bulmaya başlayabildiğinizi gösteren bir yöntemdir. Bu dersi öğretmek size eğlenceli gelecektir. İnayetle yaratmak demek, insanca düşünce tarzınızın yoldan çekilmesi demektir. Bu, bir an kenara çekilip, uyanmakta olan Gerçek Benliğinizin sürecine başlamasına, uygun çözümleri bulmaya başlamasına sadece izin vermek demektir. İnayetle yaratmak, aynı zamanda, elinizdeki durumla ilgili beklentinizi de salıvermek demektir. Sizin beklentileriniz sınırlıdır. Ve aynı zamanda, yaratılışın, meydana gelebilecek gerçek kapsamını da sınırlamaktadır. Ders Dört, inayetle yaratmak, yeni çeşit bir süreci de başlatır. Süreç, zihinden gelmemektedir. O, yeni bir tarzda yaratmak üzere içinizden gelmektedir.

Sonra, inayetle yarattığınızda, yaşamınızda değişikliklerin olmasını beklemez misiniz? Ders Beş: Değişiklikler bekle ve onları kutsa! Yaşamınızda deneyimlemekte olduğunuz değişiklikler, engellenmişlik hissi ve kızgınlık yaratsa da, uygundur. Eski şeylerin, yeni şeylere, daha muhteşem şeylere yer açmak için çıkıp gittiğini göreceksiniz. İçinizde gerçekte olmakta olan şeylerle bir paralellik vardır burada. İçeriye girmekte olan yeni şey, sizin bir parçanızdır, ateş duvarında bırakılmış olan daha büyük parçanızdır. Şu anda yaşamınızdan çıkmakta olan şeylerin temelinde, eski insanın sınırlılığı vardır. Bilincin sınırlılığı, daha büyük bir enerjiye yer açmak amacıyla, şu anda çıkıp gitmektedir.

(çok duygusal bir şekilde) Biz burada bir an duracağız, çünkü size bu kadar yakın olup da, içinden geçtiğiniz zorlukları ve acıları hissetmek, ve büyük ıstırapları hissetmek, zordur. Yine de yolunuza devam etmektesiniz. Bu bizi hayranlık içinde bırakmaktadır ve şimdi gelmekte olan duygular, dış çemberlerde sizi onurlandırarak ağlayan varlıklardan gelmektedir. İçinden geçtiğiniz şeyleri görerek ve ayak izinizi takip ederek sizi nasıl izleyebileceklerini düşünerek ağlamaktadırlar.

(duygusal bir sessizlik)

Şimdi devam edeceğiz.

Bir dizi değişikliğin, fırın tarafından hızlandırılıp da, yaşamınıza yansımamasını bekleyemezsiniz. Eski şeyler, yeniye yer açmak için çıkıp gitmektedir. Sevgili dostlar, inayet fırınını çalıştırmaya başladığınızda, yaşamınızda değişikliklerin olmasını da bekleyin!

Şimdi sizden ricamız, yeni evinize gitmenizdir. Yeni evinizde olduğunuzdan emin olmak için bir dakikanızı ayırmanızı rica etmekteyiz. Eğer dışarda, avluda idiyseniz, şimdi kapıyı açıp, burada, bizimle birlikte olmak için, içeri girmenizi rica etmekteyiz. (kahkahalar) Şimdi sevgili dostlar, bütün perdeleri ve pencereleri ve kapıları kapamanızı rica etmekteyiz. Gidin ve dışarıdan gelecek rahatsızlıkların bizi etkilememesi için tüm perdeleri ve pencereleri ve kapıları kapatın.

Bizim burada neden söz ettiğimizi anlamayan kişilere; yeni ev, yeni tanrısal insan benliğinin bir simgesi, bir benzetmesidir. Bu sizin yeni evinizdir. Bu sizin kimliğinizdir. Burası, istediğiniz herşeyle dolu, sihirli bir yerdir.

Ama şimdilik, perdeleri ve pencereleri ve kapıları kapamanızı rica etmekteyiz. İnayet Fırınının olduğu mutfağa geri gidelim. Oh, ve biz bu gece pişen şeylerin kokusunu bile almaktayız! (kahkahalar)

Şimdi sevgili dostlar, mutfağınıza girelim. Burada epeyi bir pislik görmekteyiz! (kahkahalar) Sevgili dostlar, fırınınıza bir dolu şey koydunuz ve sonra onları çıkartma zamanı geldiğinde, unuttunuz, ve fırınınız sorunlarla doldu taştı! ( kahkahalar) Çıkartmayı hatırladığınız sorunlar tezgahın üstünde durmakta, çünkü onlarla ne yapacağınızı bilemediniz! Resimlerle ve cüzdanlarla ve gözlüklerle dolu tepsiler var! (kahkahalar) Sevgili dostlar, sorunlarınız her yere saçılmış bir halde soğumaktadır, deyim yerindeyse. Burası gerçekten pislik içindedir!

Bu gece bundan söz edeceğiz, çünkü sorunlarınızı İnayet Fırınına koyduktan sonra, onlarla ne yapacağınızı bilemediniz. Şimdi, bir soğuma zamanı olmuştur ve bu uygundur. Biz size şimdiye kadar bu bilgiyi vermedik, çünkü bu dersi başkalarına öğretirken bunu anımsamanızı istedik. Bir soğuma dönemi vardır! Birşeyleri fırından çıkarttığınız zamanla, insan düzeyinizdeki şeylerin gerçekten değişmeye başlaması arasındaki zamanda bir geçiş dönemi vardır. Bildiğiniz gibi, değişiklik meydana gelmektedir. Bu, soğuma sürecinin bir parçasıdır.

Şimdi, daha ileriye gitmeden önce, masanın üstünde duran sorunlarınız hakkında konuşalım. Sorunlarınız sandığınız kadar da karmaşık değildir, sevgili dostlar. Tezgahların üzerinde duran sorun tepsilerine bir bakın. Bütün bu sorunların toplandığı, insanca endişelerin temelde dört sınıfa ayrıldığını görmekteyiz. Sevgili dostlar, insanca endişelerin dört alanını görmekteyiz. Burada yine dört sayısı karşımıza çıkmaktadır!

İlki, biyolojiyle ilgili olan sorunlardır, yani fiziksel benliğiniz, ağrılarınız ve acılarınız, bedenin hastalıkları, bedenin gereksinimleri. Bunlar bu sorunlardır.

İkincisi, ilişkiyle ilgili olan sorunlardır. Bu, bu aralar çoğunuz için bir sorundur ve olmaya da devam edecektir. İlişkiler esasında dualiteyi temsil etmektedir. Onlar “iki”yi temsil etmektedir. Onun için ilişkiler bu kadar zorlayıcıdır ve sorundur. İlişki sorunlarını fırına koymak isteyen çok kişi gördük – ve az kişi de koymuştur! (kendi kendine güler) Ve çok kişi de, başka bir insanı koymadan, ilişkiye olan kendi gereksinimlerini fırına koymuştur. Bu uygun olmuştur, çünkü size anımsattığımız gibi, sadece kendinizle ilgili şeyleri fırına koyun.

Kaynak ve bolluk sorunları da vardır. İnsan olarak ihtiyaç duyduğunuz şeyler vardır ve paranız da genellikle bunları satın almaktadır. Bunlar kaynak sorunlarıdır. Bunlar bolluk sorunlarıdır. Sevgili dostlar, son zamanlarda bu sorunlardan çok, çok gördük fırınlarınızda! (kendi kendine güler) Bazıları tekrar tekrar girdi fırına! Bolluk sorunları en zor baş edilecek sorunlardır ve tekrar tekrar fırına konmak ihtiyacında olacaktır. Ama sonunda çözülmeye başladığında, yaşamınızın bu alanında en hızlı değişimleri göreceksiniz.

Böylece, biyolojik sorunlar, ilişki sorunları ve bolluk sorunları vardır. Son olarak sevgili dostlar, kendi değerini bilmek sorunları vardır. Bunlar kimliğinizle ilgili, kendi değerinizle ilgili sorunlardır. Bu sorunlar şimdi doğrudan, ateş duvarından geçtiğiniz zamana bağlanabilir. Siz bu yaşamda çok işlemler ve salıvermeler gerçekleştirdiniz. Başaramadığınız salıvermeler, doğrudan ateş duvarından geçtiğiniz o travmatik zamanla ilgilidir. İçinizdeki bu bilgiyle sevgili dostlar, kendi değerini bilme sorununuzu, kolaylıkla çözmeye başlayabilirsiniz. Bu ateş duvarından geçmekle gerçekleştirdiğiniz şey, Tüm Olan’a hizmet etmek içindi. Siz ateş duvarından, yeni bir alanı, daha önce hiç yaratılmamış yeni bir çemberi keşfetmek için geçtiniz. Burada, Dünya’da olmak için bu şekilde geldiniz. Ruh adına bunu yaptığınız için sizi onurlandırmaktayız. Onun için sizden şimdi ricamız, kendi değerini bilmek sorununu bir kenara koymaktır. Yanlış yaptığınız hiç bir şey yoktu. Siz bunu sevgi ve hizmet aşkıyla yaptınız.

Şimdi, tüm sorunlarınızın tezgahlarda oturduğu mutfağınıza geri dönelim. Şimdi sizden ricamız, bu sorun dolu tepsileri alıp, havaya atmanızdır! Tüm sorunlarınızı alın ve hepsini havaya atın. Birşey farkedeceksiniz – onlar yere geri düşmemektedir. Sorunlarınız havada kalakalmıştır. Havada süzülmektedir. Dönüşmeye başlamaktadır. Bir kağıt parçası ya da bir resim ya da cüzdan gibi fiziksel bir nesnenin yerine, her biri parlak, göz kırpan ışıklara dönüşmektedir. Yıldız gibidirler, çok büyük mutfağınızın tavanında sallanıp durmaktadırlar.

Sorunlarınızı inayet fırınından çıkardığınızda – bu içinizde var olan tanrısal inayettir – onlar sorun olmaktan çıkıp, bu parlak, ışıyan yıldızlara dönüşecektir. (Oh, gerçekten de biz bu gece burada çok mecaz kullanmaktayız!) Siz sonuçları sınırlamadığınız zaman, şeylerin dengeye gelmesine izin verdiğiz zaman, doğal çözümler, ve olmakta olan şeylerin doğal düzeni meydana gelmektedir. (İnayet) zor ve ağır insan sorununu, göz kırpan ışıklı bir enerjiye dönüştürmektedir.

Şimdi sevgili dostlar, bir an için bu sorunları, yeni evinizin mutfağında, asılı kalmış, göz kırpan ışıklar olarak bırakın. Biz sizinle, Yaratıcı Dizisinin Altıncı Dersini paylaşacağız. Bu belki de size vereceğimiz bütün derslerin içinde en sihirli olanıdır. Diğer dersler daha çok pratik olacaktır. Bu en sihirli olandır. Bununla biraz zaman harcayın sevgili dostlar.

Ders Altı: İçinizde tanrısal denge vardır. İçinizde tanrısal denge vardır. Bir zamanların sorunu olan tüm bu göz kırpan ışıklar, şimdi kendi dengesini bulmaktadır. Siz sorunlarınızı İnayet Fırınına koyduğunuzda bunları salıverdiniz ve sonra da soğuması için bir kenara koydunuz. Onlar şimdi fiziksel nesnenin ağırlığı olmaktan, elle tutulur nesneler olmaktan çıktı. Siz bu sorunları havaya attınız ve kendi dengelerini bulmalarına izin verdiniz. Bu noktada, onlar göz kırpan, parlak ışıklara dönüşmektedir. Kendi dengelerini bulacaklardır.

Örneğin, diyelim ki, yaşamınızda fiziksel bir sorununuz var. Bunu İnayet Fırınında pişirdiğinizde, ve bedeninizde değişimlerin olmasına izin verdiğinizde, bu sorun doğal bir dengeye gelecektir. Bu doğal denge Tobias ya da rehberlerinizden ya da Yeshua’dan ya da her hangi başka bir varlıktan gelmeyecektir. O sizin kendi varlığınızın içinden gelecektir. Olmasına izin verirseniz, bu sihirli bir dönüşüm işlemidir. Bu, ister bedeniniz, ister ilişkileriniz, ister bolluğunuz ya da kendi değerini bilmek sorununuz olsun, tüm sorunlarınız için geçerlidir.

Şimdi sevgili dostlar, bütün bu göz kırpan, önceki sorunlarınız, mutfağınızda havada süzülmektedir. Onlar uygun dengeyi şimdi bulmuş, önceki sorunlardır. Bu göz kırpan ışıkları alıp, onlardan güzel, ışıklı bir kolye dokumak size kalmıştır. Siz gelecekte, bu ışık kolyesini, daha sonra açıklayacağımız bazı seremonilerde takacaksınız. Bu parlayan ışıkların her biri, çevrenizdeki değerli taşlar gibidir. Bunlarla aynı zamanda hem size, hem de diğer varlıklara, birçok deneyimden geçtiğiniz, ama her deneyimin de bir sevgi ve ışık ve sevinç incisi taşıdığı hatırlatılmaktadır. Her birinin bir nedeni vardı. Siz uygun olduğunu hissettiğiniz bir anda, bu önceden sorun olan şeyleri toplayabilir ve onları ışıktan bir kolyeye dönüştürebilirsiniz. Bu kolye, öğrendiğiniz tüm şeylerin bir anısı olacaktır. Aynı zamanda da, yaşamınızdaki yeni çeşit yaratma tarzına izin vermekle ilgili öğrendiğiniz şeylerin anısı olacaktır.

Ders Altı: İçinizde tanrısal denge vardır. Bu tanrısal dengenin işini görmesine izin verirseniz, önceki sorunlarınız size en uygun yollardan geri gelecektir. Sizin içinizde yeni bir tanrısal denge vardır. Yeni evinizin perde ve kapılarını kapatmanızı rica etmiştik. Bu tanrısal dengenin, sizin içinizden geldiğini anlamanızı istemekteyiz. Rehberlerinizi şimdi yardıma çağırmak uygun değildir. Onlar sizi çok sevmektedir, ama artık enerjinizin içinde değildirler. Tobias ya da dışardan her hangi bir varlığa sormak zamanı değildir. SİZİN içinizde tanrısal denge vardır.

Bu sizinle Yüksek Benliğiniz arasındadır. Yüksek Benliğiniz, pencereden dışarıya bakmakla bulunamaz. O orada değildir. Orada sizi kendi tanrısallığınıza bağlayacak hiç bir şey yoktur şu anda. O dışarıda değildir. Yanıtları dışarıda aradığınızı fark ederseniz, tanrısal varlığınıza olan bağlantı noktasının, geldiğiniz yere olan bağlantı noktasının, gitmekte olduğunuz geleceğin bağlantı noktasının içinizde olduğunu size hatırlatacağız! Sevgili dostlar, bunu anımsayın. Sihirle ilgili olan ve ileride anlayacağınız ders budur. İçinizde tanrısal denge vardır.

Şimdi biz yaratıcı dizisinin ilk yarısının üstünden geçtik. Kabul etmekle ilgili temel dersleri vermiştik. Şimdi de dönüşümü başlatan üç dersi verdik – inayetle yaratmak, yaşamınızda başlayacak değişiklikleri kabul etmek, ve şimdi de, tanrısal bir dengenin olduğunu anlamak. Bunun olmasına sadece izin verin. Bunlar, buradan ilerleyeceğimiz, temel dersleri oluşturmaktadır.

Bundan sonraki altı derste, size pratik araçlar vereceğiz, ama hatırlatmaktayız, eğer birinciden altıncı derse kadar anlamadığınız bir şey varsa, şimdi geri gidin. O bilgeliğe ve anlayışa sahip değilseniz, araçları kullanmaya çalışmak acıtacaktır. Kabul etmeyi öğrenmediyseniz, dönüşüm sürecinde sabırlı olmayı öğrenmediyseniz, sorunlarınızın soğumasına izin vermeyi öğrenmediyseniz, ve tanrısal dengenin içinizde olduğunu öğrenmediyseniz, sonraki dersler acı verebilir.

Sevgili dostlar, bu gece dış çemberlerde toplanan varlıklar, insan bedeninde gelip de sizin ayak izlerinizi takip edecek kadar değerli olup olmadıklarını (düşünmektedir). Biz onlara bu gece, sizin gerçekleştirdiğiniz çalışmadan ötürü yolun törpülendiğini söylemekteyiz. Onlar, sizin içinden geçtiğiniz meydan okumalardan ve zorluklardan ve derslerden geçmek zorunda kalmayacaktır. Sizin hiç sahip olmadığınız öğretmenlere sahip olacaklar. Onlar, bizim Shaumbra dediğimiz varlıklar tarafından parlatılmış bir yolda yürüyecektir. Onlar biyolojinin içine girdiğinde –ve bunu yakında yapmaya başlayacaklar- ve dualitenin zorluklarını deneyimlediklerinde, bir öğretmene ihtiyaç duyacaktır. Bir öğretmene en çok ihtiyaç duydukları anda, üzerinde parlak, ışıktan bir kolye taşıyan bir insana rastlayacaklardır.

Onlara, yeni yollarında rehberlik edecek “insan öğretmenler”in siz olduğunu anlayacaklardır.

Sizi yürekten sevmekteyiz, ve siz asla yalnız değilsiniz.

Ve öyledir.

Kırmızı Meclis’in varlıklarından Tobias, Golden, Colorado’da yaşamakta olan Geoffrey Hoppe tarafından sunulmaktadır. Tobit’in mukaddes kitabında bulunan Tobias’ın öyküsü, Crimson Circle sitesinde bulunmaktadır.

www.crimsoncircle.com. Tobias materyelleri, bedelsiz olarak dünyanın her tarafında bulunan ışık işçileri ve Shaumbra’ya, Ağustos 1999 tarihinden beri sunulmaktadır. Bu tarih Tobias’ın, insanlığın yıkım potansiyelini aşıp, Yeni Enerjiye girdiğini söylediği tarihtir.

Crimson Circle, Yeni Enerjiye geçiş yapacak ilk insan (kılığındaki) meleklerden oluşan global bir ağdır. Bu kişiler, yükseliş halinin sevinç ve zorluklarını deneyimlerken, diğer insanların da yolculuğuna, paylaşım, ilgi ve yol göstererek yardımcı olmaktadır. Crimson Circle’in sitesine her ay 40.000’in üzerinde ziyaretçi, son materyelleri okumak ve kendi deneyimlerini tartışmak amacıyla girmektedir.

Crimson Circle her ay Denver, Colorado’da, Tobias’ın, Geoffrey Hoppe kanalıyla son bilgileri sunduğu yerde biraraya gelmektedir. Tobias, kendisinin ve Crimson Council’ın (Kırmızı Meclisin) diğer semavi varlıklarının, aslında insanoğlunun kanallığını yapmakta olduğunu bildirmektedir. Tobias’a göre, onlar bizim enerjilerimizi okumakta ve biz içimizde deneyimlerken, dışardan da bakabilmemiz için, kendi bilgilerimizi bize geri tercüme etmektedirler. Crimson Circle toplantıları herkese açıktır, ama LCV takdir edilir. Katılımı gerektiren hiç bir şey ve ödenmesi gereken bir aidat yoktur. Crimson Circle, dünya çapındaki Shaumbra’nın açık sevgisi ve bağışları yoluyla bolluğu kabul etmektedir.

Crimson Circle’ın en yüksek amacı, insan melekler ve öğretmenler olarak, içsel spiritüel uyanış yolunu yürümekte olan kişilere hizmet etmektir. Bu hıristiyanlıkla ilgili bir misyon değildir. Tersine, içsel ışık, merhamet ve ilgi bulabilmeleri amacıyla, insanları senin kapına getirecektir. Kılıçlar Köprüsü’ndeki yolculuğuna başlayan bu kendine has ve değerli insan sana geldiğinde, o anda ne yapman ve öğretmen gerektiğini bileceksin.

Eğer bunu okumaktaysan ve gerçek olduğunu ve bir bağın olduğunu hissediyorsan, sen gerçekten Shaumbra’sın. Sen insan (kılığında) bir öğretmen ve bir rehbersin. İçindeki tanrısallık tohumunun bu anda ve gelecek tüm zamanlar için çiçek açmasına izin ver. Hiç bir zaman yalnız değilsin, çünkü tüm dünyada bir ailen ve çevrendeki semavi boyutlarda melekler vardır.

Bu metni lütfen ticari amaç olmaksızın ve bedelsiz olarak dağıtın.

Lütfen bu bilgiyi, dipnotlar dahil bütünüyle kullanın. Tüm diğer kullanımlar, Geoffrey Hoppe, Golden Colorado’dan alınacak yazılı onayı gerektirir.

Telif hakkı 2001, Geoffrey Hoppe, P.O.Box 7328, Golden, CO 80403.

e-posta: tobias@crimsoncircle.com. Tüm haklar mahfuzdur.

Sorular ve Yanıtlar

Yaratıcı (Yaratan) Dizisi – 06 Ocak 2001
Ders Altı: İçinde Tanrısal Denge Vardır

Crimson Circle’de (Kırmızı Çemberde) sunuldu

TOBIAS: Ve öyledir sevgili dostlar, sorularınızı yanıtlamaya çalışmak için bu çembere geri gelmekteyiz (kanallıktan sonra verilen aradan). Şimdi sizden bir an durup, bugün bu toplantı salonuna girerken, hatta bu sabah ve buraya gelirken nasıl hissettiğinizi anımsamanızı rica etmekteyiz. Kırmızı Çember bugün biraraya gelmeden önce aklınızdan geçen şeyleri ve neler hissettiğinizi anımsayın.

Enerjiyi şimdi nerenizde hissettiğinize bir bakın, kendinizi nasıl hissetmektesiniz, ve çevrenizdeki şeylerle olan ilişkiniz hakkında neler hissettiğinize bir bakın. Bu dinginlik ve anlayış hissi ve enerjisi tam tanımlanamamaktadır ve tanımlanması da gerekmemektedir. Sevgili dostlar, siz buna sahipsiniz, bu sizindir, bu sizindir. Bu içinizdeki sevinç ve dinginlik, ve varlığınızın içinde herşeyin mümkün olduğunu bilme duygusu, Ben Tobias ya da başka bir varlık tarafından yaratılmış bir şey değildir. Bu sizindir ve siz buna sahipsiniz.

Biz dört ve bilyeler hakkında konuşmuştuk. Yeni denge hakkında konuşmuştuk. Bu denge, dördüncü öge içeri geldiği zaman oluşmaktadır. Ders Altı – içinizde Tanrısal Denge vardır. Bu, olmasına izin verirseniz, olmasına izin verirseniz, herşeyin Tanrısal Dengeye geleceğini bilmektir, içsel dinginliktir ve anlayıştır. İçinizde tüm yetenekler ve araçlar mevcuttur – artık dışarıda bir arayışa girmenize gerek yoktur. Bu Tanrısal Dengenin yaşamınızdaki sorunları çözmesine sadece izin vermenize gerek vardır. Bunu da sınırsız bir şekilde yapmak önemlidir. Bu gece (kanallık sırasında) sorunlarınızı havaya attığınızda, bu eylem, salıvermeye sınır koymamanın bir simgesini oluşturmuştur.

Sorunlarınızı havaya attığınızda, onlar havada süzülüp, asılı kalmıştır. Eski Dünya enerjisinde bunlar yere düşecekti –yerçekimi onları aşağı çekecekti- ama biz size empati duyarak, şeylerin değişmekte olduğunu söylemekteyiz. ‘İnayetin’ sorunlarla çalışmasına izin vererek, sınırları salıverin. Şeylerin değişeceğini bilin. ‘Soğuma dönemine’ izin verin ve sonra da sorunları, sanki rüzgara bırakıverin. Onlar değerli taşlara dönüşecektir. Sonra, hazır olduğunuzu hissettiğinizde, bu önceden sorun olan şeyleri toplayın ve ışıktan kolyenizi dokuyun.

Şimdi, bu gece sözümüzü uzattığımız için (kanallık sırasında) güldüğünüzü duyduğumuzdan, doğrudan sorularınızı yanıtlamaya geçeceğiz. Böylece, bu sürecin başlama zamanıdır.

SORU: Tobias, İnayet Fırınımın yok olmasını bana açıklayabilir misin?

TOBIAS: Kesinlikle, ve bu önemli bir sorudur. Sevgili dost, sen onu sadece kendinle bütünleştirdin. Yeni evinde çevrene bir bakın. Orada çok şey yoktur! Evinin ögelerini bütünleştirdiğinde, ortadan kaybolmuş gibi görünür, çünkü onlar şimdi senin içindedir. Sen bu araçlarla çalışmaya ve onları bütünleştirmeye devam ettikçe, bu, sürecin doğal bir parçası haline gelecektir. Onlar varlığınla kaynaşacaktır. Bilinçli olarak bunlara odaklanman gerekmeyecektir. Bunları aklına getirmek zorunda kalmayacaksın. Bunlar doğal olarak, yumuşak ve zaman zaman da saydam bir şekilde meydana gelecektir. Sevgili dost, fırın yok oldu, çünkü sen ona sahip çıktın!

SORU: Tobias, dünyada kalmak ve yeni enerjiye girmek kararını verdiğimi biliyorum. Ve sağlıklı olmak için yapmam gereken şeyleri yaptım. Peki, fikrimi değiştirirsem ne olur? Bu yeni enerji şeyleri kolay değil. Gitmeyi seçersem, kendimi bilinçli olarak öldürmem mi gerekir? (kahkahalar)

TOBIAS: Şimdi, bu güzel ama zor bir sorudur. Hepinizin bildiği gibi, belli bir bilgeliğe ulaştıktan sonra geri dönmek zordur. Ayrıca, hepinizin içinde de, birkaç yıl önce verilmiş bir söz vardır. Size, bizim tarafa geri dönmek seçeneği verilmişti ama siz Dünya’da kalmayı seçtiniz. Bir anlamda bize dediniz ki – “ne kadar şikayet edersem edeyim (kahkahalar), yolculuğuma devam edeceğim.”

Baskıların inanılmaz zor olduğunu ve sizin bir çeşit ertelemeye gereksinim duyduğunuzu bilmekteyiz. Anayoldan çıktığınızda, yol kenarına çekilebileceğiniz zamanlar vardır. Bu zamanlarda, dinlenebilir ve gevşeyebilir ve kendinizi yeniden enerjiyle doldurabilirsiniz. Yol kenarında istediğiniz kadar kalabilirsiniz. Ama bizim Shaumbra’da gözlemlediğimiz şey, sizin kenara çekip, bir an için kapıyı açtığınız, sonra tekrar (arabaya) binip, yolculuğunuza devam ettiğinizdir.

Böylece senin soruna yanıtımız – yan yollar vardır, yol üzerinde dinlenme alanları vardır. Ancak, yolculuğuna artık devam etmemeyi seçersen, öğrendiğin şeyleri silemezsin. İlerlemediğin bir alanda oturmak, tekamül etmeye devam etmediğin bir alanda oturmak seni sinirlendirecek, kızdıracaktır. İçinde devam eden bu uyanış sürecine geri dönmek isteyeceksin. Bu soruya daha iyi bir yanıt verebilmenin yolunu bilmemekteyiz; ve bu yanıt, burada bulunan ve bağlantıda olduğumuz herkesin zihninde olduğunu bildiğimiz yanıttır.

SORU: Tobias, içimize dönüp de gerçek benliğimizle bağlantı kurduğumuzda ve içimizde bulduğumuz gerçekle, eşler, ana-baba gibi çevremizde bulunan kişilere sunduğumuz gerçek arasındaki farkı gördüğümüzde, utanç ve suçluluk tuzağına düşmeden – ki bunlar da bizi kim olduğumuz gerçeğinden uzaklaştırır- bu büyük acı potansiyeli ile nasıl başa çıkabiliriz?

TOBIAS: Sevgili varlık, soruna çok basit bir yanıt vereceğiz. Sen, diğer kişilerin seni nasıl algılayacağı ile ilgili endişelenmektesin. Geçmişte yapmış olduğun şeylerle ilgili endişelenmektesin. Senle diğer insanlar arasında açılacak uçurumun olasılığından dolayı endişelenmektesin. İçine dönmeye –yeni evinin bu içsel odasında bulunmaya- zaman ayır, ve gerçeğin senin içinde olmasına izin vermiş olacaksın, ve kendi gerçeğini bulmaya izin vermiş olacaksın. Sen, başka insanların gerçeği tarafından etkilenmiştin, ama şimdi kendi gerçeğinin zamanı gelmiştir. Dışardaki insanlar, gerçeği senin içinde görecektir. Onlar gerçeği görecek, ve geçmişle ilgili endişelenmeyecektir. Onlar yeni bir gerçek görecektir. Ve daha önemlisi, senin burada sözcükleri ifade etmeden gerçekte sorduğun şey, geçmişte gerçek olduğunu düşündüğün şeyin artık gerçek olmadığını anlamandır. Ve biz burada sana özel olarak demekteyiz ki, içinden geçtiğin çok tekamüller, çok öğrenim düzeyleri olmuştur. Önündeki günlerde gerçek olarak bileceğin, nitelendireceğin şey de, son gerçeğin olmayacaktır. Gerçeğinin içinde büyüme ve yeni boyutluluk olacaktır. Biz bir süre o sessiz yerde oturmanı ve kendi içinde karışıklığa düşmemeni de rica etmekteyiz. Gerçeğin içinde olduğunu bilmeni ve dışarıya yayılmasına izin vermeni rica etmekteyiz.

SORU: Tobias, buraya gelebilmek için ateş duvarından tüm insanlar geçmiş midir?

TOBIAS: Kesinlikle, insan olan herkes Ateş Duvarından geçmiştir. Bizim, daha kolay anlaşılabilmesi için mecazlarla konuşmakta olduğumuzu bil, ama bu zamanda dünyada bulunan herkes, buraya gelebilmek için ilk çemberin ötesine geçmiştir. Ve yeni gelecek olup da, biyoloji içinde daha hiç bulunmamış olan varlıklar da bu Ateş Duvarından geçmek zorundadır; ama bu onlar için farklı olacaktır, çünkü siz yolu törpülediniz. Bu gecenin erken saatlerinde, Yellow Brick Road (çvr. Sarı Tuğlalı Yol) ve Oz’un yeri hakkında konuşan biri vardı. ( Golden Wisdom Beyond the Emeral City, ‘Zümrüt Şehrinin Ötesindeki Altın Bilgelik’ kitabının yazarı İlene Kimsey) Sarı Tuğlalı Yol, sizin törpülediğiniz yoldur ve Zümrüt Şehir de kesinlikle yeşil gezegeninizdir. Bu yol üzerinde siz korku, dostluk, onur, bilgelik, cesaret, sevgi ve birçok da zorluğu içeren birçok deneyimle karşılaştınız. Siz bu Sarı Tuğlalı Yolu, diğer kişilerin izleyebilmesi için yarattınız.

SORU: Tobias, bazılarımızın duyduğu şu yüksek patlama sesi hakkında konuşabilir misin lütfen?

TOBIAS: Çok yönlü düzeylerde meydana gelmekte olan gerçek dönüşümler vardır. Size en yakın olan ilk düzey, dünyanızdır. Sonra, doğrudan çevrenizde olmaya devam eden boyutsal değişimler vardır. Yeni dünyanın enerjisi tekamül etmeye ve değişmeye devam ederken, dönüşümler daha şiddetli –bu doğru sözcük değildir- daha doğrudan meydana gelmektedir. Siz bunları varlığınızın içinde hissedeceksiniz ya da bazı kişiler bunu varlığının içinde duyabilir de. Dikkatinizi bunlara yöneltirseniz, bu değişimlerin neredeyse çatırdamayla meydana gelen statik bir deşarj gibi olduğunu fark edeceksiniz. Bunların ne zaman meydana geldiğine özellikle dikkat edecek olursanız, bunlar olduktan kısa bir süre sonra çok rüzgarlı bir dönemin geldiğini fark edeceksiniz. Değişim ya da dönüşümü izleyen, rüzgarların yardımıyla oluşan bir temizlenme meydana gelmektedir.

SORU: Tobias, ilgi duyduğum şeylerin neden bu kadar sık değiştiğini açıklayabilir misin? Bir şeye tutkuyla sarılıyorum, ama kısa bir süre sonra artık beni ilgilendirmez oluyor. Bir işe girmeyi düşünüyorum ama kısa bir süre sonra ilgimi kaybedeceğimden korkuyorum. Bütün bunlar neyle ilgili?

TOBIAS: Önceki tartışmalarımızda (bak. 9 Aralık 2000’in Tobias mesajı) söylediğimiz gibi, berrak bilyenin, üçüncü bilyenin, siyahla beyaz arasında çok yavaş hareket ettiği dönemler olmuştur. Ve bir de, siyahla beyazın daha uzun aralıklarla, rolleri değiştiği dönemler olmuştur. Bu ikisi arasındaki enerji hareketinin süreci yavaş olmuştur. Geçen ayki açıklamalarımızda belirttiğimiz gibi, bu şimdi hızlanmaktadır. Çok sık meydana gelmektedir. Bunu varlığının içinde hissedeceksin. Hızlı değişimler hissedeceksin. Sana bir gün sıcak basacak, ertesi gün üşüyeceksin. Bir gün kendini tutkulu, ertesi gün ise tutkusuz hissedeceksin.

Bunların tümü, varlığının en derin düzeylerinde meydana gelmekte olan değişim sürecinin bir parçasıdır. Dördüncü öge, üç esas ögeyi dengelemek üzere içeri geldiğinde, çoğunuz içsel bir çelişkiyi de hissedeceksiniz, çünkü bu üç öge, o “yabancı” ögenin girmesini pek istememektedir. Onun için de büyük bir içsel kargaşa hissedeceksiniz. Bu dışarıya, insanları reddetmeniz, şeyleri reddetmeniz ya da reddedildiğinizi hissetmek olarak yansıyacaktır. Bütün bunların, içinizin en derin düzeylerinde meydana gelmekte olan şeylerin simgesi olduğunu anımsayın. Böylece, çok basit olarak, değişimlerin olmakta olduğunu anla. Bunlar biraz fazla üstüne gelmeye başlarsa, yeni evine git, pencereleri kapat, perdeleri çek, ve içsel odana gir. İçsel odana gir ve gülümse ve tüm bu değişimlerin uygun olduğunu bil. Kendi içinde Tanrısal Bir Dengenin olduğunu ve herşeyin de kendi doğal düzeyini bulacağını bil. Suyun kendi düzeyini bulması gibi, tanrısallık da bulacaktır.

SORU: Tobias ve Kırmızı Çember, Dünya Büyükler Kurulu’nun (çvr. yerli halkların saygı duyulan ileri gelenlerinin toplandığı kurul, bkz. Kryon ‘Eşiği Geçmek’) çalışmalarına katılacak mıdır?

TOBIAS: Kesinlikle sevgili dostum, sen şimdiden bir katılımın OLDUĞUNU gözden kaçırmaktasın. Enerjileri bizim gördüğümüz gibi görebilseydin, bu ikisi arasında doğrudan bir bağlantı olduğunu görebilirdin. Sizin Shaumbra olarak katılımınız, bu bağlantıların yolunu kesinlikle açmaktadır. Şimdi, burada meydana gelmekte olan ilginç bir dinamik vardır. Gerçekleştirdiğiniz çalışma, eskinin içinden bir şeyi buraya getirmektir. Bir ay önce değindiğimiz gibi, eskiyi yerle bir edecek olaylar vardır, ve geçmişten gelecek bu şey, yeniden ortaya çıkacaktır. Tekrarlıyoruz, biz birçok nedenden ötürü çok simgesel konuşmaktayız –buna gereksinim vardır. Ama yap-boz oyununun bir parçası olarak gerçekleştirdiğiniz şeyin, ve Shaumbra’nın ilgili olacağı şeyin, eskinin uygun olan parçalarını geri getirmek olduğunu göreceksiniz. Bu zamanda hem yerle bir olan şeylerin olması, hem de yeniden gelmekte olan eski şeylerin olması çelişkili görünebilir, ama bunların, mükemmel bir ahenkle birlikte nasıl çalıştığını göreceksiniz.

Sorunu doğrudan yanıtlarsak; Evet, şimdiden yapılmakta olan çok çalışma vardır ve sizin çalışmalarınız kanalıyla uygun olarak gelmekte olan, bazı çok güçlü çalışmalar da vardır.

SORU: Tobias, bu bayram tatili sırasında, çok iyi bir arkadaşımızın çarpması sonucunda her iki arabamızda da neden göçükler oluştu?

TOBIAS: İnsan enerjiniz oldukça ilginçtir – bu bir anlamda doğrudan içinizde ve yaşamınızdaki şeylerle ilgilidir. Bu tip şeylerin meydana gelmesinden çok hoşlanmadığınızı bilmekteyiz, ama bunlar, yaşamınızda değişmekte olan ilişkilerin doğasını simgelemektedir. Bu, kendi ilişkilerinizde meydana gelmekte olan çarpma ve toslamaların simgesidir. Bunlar daha sonra sizin tarafınızdan böyle küçük kazalar olarak yorumlanmaktadır.

Sevgili dostlar, bu bize bir noktayı açıklığa kavuşturmamızı sağladığı için, mükemmel bir sorudur. Siz şimdiden (zaten) yaratıcılarsınız, sadece nasıl yarattığınızı farkında değilsiniz! Bu Yaratıcı Dizisinin amacı, size bilinçli olarak nasıl yaratacağınızı göstermektir. Siz kesinlikle yaratmaktaydınız, ama işlemin farkında değildiniz. Sen zaten yaratmaktasın, ve bu kendini arabanın yan kısmında göstermektedir. (kahkahalar)

SORU: Sevgili Tobias, son birkaç haftadır, burada bulunan ikimiz ve arkadaşlarımızdan ve ailemizden bazı kişiler, sık sık, yoğun başdönmesi ve hatta mide bulantısına neden olan, zaman ve mekanın bozulmasını, değişmesini deneyimledik. Son zamanlarda yerküre enerjisine bazı önemli akışların ya da bu enerjide bazı dönüşümlerin olup olmadığını bize söyleyebilir misin? Teşekkür ederim.

TOBIAS: Size –bunu söylemekte ve altını çizmekteyiz- olmakta olan şey, içsel bir şeydir. Güneşe bakmayın, yıldızlara bakmayın, günün numerolojisine bakmayın. Bunlar, içinizde meydana gelmekte olan değişimlerin sonucudur.

Açık olan başka bir insanla yakın bir ilişkiye sahipsen, onları da etkileyebildiğini göreceksin. Bunu, gelecek derslerimizden birinde daha ayrıntılı olarak açıklayacağız.

Bu bilinç değişimleri genellikle, sonuç hakkında endişelenmek zorunda olmadığın, uygun zamanlarda meydana gelecektir. Bunlar, sen yolda araba kullanırken değil, güvenli bir alanda durduğun zaman olacaktır. Bir bağlantı kopukluğu hissi ya da göz kararması, ya da baş dönmesi ya da hatta altında yer olmasına karşın düşüyormuş hissi olacaktır. Bunlar olduğunda, bilinç değişimlerinden geçmektesindir. Değişimler, içinden geçmekte olduğun bütün süreçlerin anahtarıdır. Bunlar gerçek değişimlerdir ama aynı zamanda da, değişmekte olduğunun işaretleridir. Gelecek birkaç ay içinde, bu olağanüstü durumu daha fazla tartışacağımız özel bir dersimiz olacaktır.

SORU: Tobias, gidişatım ne alemde, bunu sorabilir miyim? Geçmiş yaşam sorunumu İnayet Fırına koydum.

TOBIAS: Çemberimizin bugün başında söylediğimiz gibi, senin ve Shaumbra’nın içindeki değişimler şaşırtıcıdır! Değişimler, gözlerimizi ve başkalarının da gözlerini yaşartmıştır. Şimdi, sen daha hızlı değişimler istemektesin. Şeylerin daha hızlı hareket etmesini istemektesin ve Kırmızı Meclis’in üstlendiği rollerden biri de, bunları dengelemek için sizinle çalışmaktır. Sen –açılıp ya da kapanan ve böylelikle değişimin hızını ayarlayan supapların üstüne elimizi koymamıza izin verdin. Çok hızlı gitmek istediğin bazı zamanlarda, yavaşlamanın önemli olduğunu görmekteyiz. Sen bu süreçten çabucak geçip onu bitirmek istemektesin! Bu fazla hızlı gerçekleşirse, fiziksel, zihinsel ve spiritüel dengenin allak bullak olacağını bilmekteyiz. Onun için, üstlendiğimiz rollerden biri de, şeylerin değişim hızının ayarlanmasına ya da kontrol edilmesine yardımcı olmaktır.

Sorunu doğrudan yanıtlarsak; (gidişatın) “Göze çarpmakta”.

SORU: Tobias, bedenlerimizin, doktorların açıklayamayacağı birçok şey yapmaya başlayacağına değinmiştin. Kol, bacak, diş gibi organların yeniden çıkmasını sağlayabilecek miyiz? Bunu deneyimlememize daha ne kadar var?

TOBIAS: Bunu gerçekleştirme yeteneği, biyolojinizin içindeki anahtarlarda mevcut değildir. Bunun, biyolojinin içinde bulunduğunuz yaşam sırasında gerçekleşeceğini görmemekteyiz. Öte yandan sevgili dostlar, biz sizin yaratıcılar olarak yeteneklerinizi sınırlandırmak istememekteyiz! Biz sadece bunu gerçekleştirmenizi sağlayacak anahtarların yerli yerinde olmadığını anlamanızı istemekteyiz.

Ancak, yeterli tutkunuz varsa ve içsel biyolojik ve spiritüel varlığınızla yeterli bir iletişim kurulmaktaysa, bunu yaratmak potansiyeline kesinlikle sahipsiniz. Gelecek olan yeni varlıklar, özellikle de bu gece burada toplanıp da biyolojinin içine girecek olanlar, organları yenileyecek ve gençleştirecek ilk anahtarlara sahip olacaktır. Bu onları ayrı kılacak ve bilim adamlarını hayrete düşürecek şeylerden biri olacaktır.

Şimdi, yine de şimdilerde biyolojinizle gerçekleştirebileceğiniz birçok şey vardır. Üzerinde konuştuğumuz gibi, daha hızlı bir şifa söz konusudur. Bireysel parçaların (hücreler) arasında, yardımcı olunabilinecek, daha fazla bir iletişim vardır. Ve tekrarlamaktayız, şimdiki biyolojinizde gerçekleştirebileceğiniz şeylerin çoğu, size bakan doktorları şaşkına çevirecektir. Şimdiki duygusal ve spiritüel halinizde gerçekleştirebileceğiniz şeylerin çoğu, eski enerji yöntemleriyle bakan psişik kişileri şaşkına çevirecektir. Onlar auranıza baktığı zaman, bir aura göremeyecektir ve öldüğünüzü sanacaktır! (kahkahalar) Çünkü onlar yanlış yere bakıyor olacaktır. İçinden geçtiğiniz çok değişimler vardır, ama bu soruyla sorduğun şeyi, yani organların ve dokuların yenilenmesini gerçekleştirmek biraz zor olacaktır, ama bunu denediğin için seni alkışlamaktayız. Senin çabaların, gelecek nesillerin kullanabileceği enerjinin oluşmasına yardım edecektir.

SORU: Işık işçileri gerçek benlikleriyle karşılaştığında, bunun ardından ortaya çıkan şeyler yüzünden evlilikler çözülmekte, ve aileler, çok büyük dönüşümlerin getirdiği krizlere girmektedir. Eskinin bu kesin, ani ve bazen de çirkin yok oluşunun çocuklar üzerindeki etkisi ne olacaktır. Çocuklar kontratlarıyla, bu zorlukların içinde bulunmaya razı olmadılar mı? Onlar iyi olacak mıdır (bunları iyi bir şekilde atlatabilecek midir)?

TOBIAS: Onların içsel düzeyinde, bunun olma potansiyeli bilinmekte ve anlaşılmaktadır. Sen kendi kişisel durumuna bakarsan, çocuklarının buna zorlayıcı, güçlendirici bir katkıda bulunduğunu da görürsün. Onlar planı etkilemektedir ve sen kendi yolunu izlemeseydin, seni o yola yeniden onlar sokacaktı! Burada onların da aldığı öğretiler vardır. Onları bu duygusal sürecin yaralarından ve derin sıyrıklarından koruyacak olan şey, sonuçta senin onlara vereceğin sevgi olacaktır.

SORU: Sevgili Tobias, geçenlerde yapılan yıllık biyolojik testlerden sonra, bir değişiklik gösteren test sonuçları geldi. Ben aslında bedenimde bir hastalığın olmadığını biliyorum. Dördüncü bilye teorisine girmeden, daha fazla testlerin yapılmasına nasıl engel olabilirim? PS: (Yüzünde bir gülümsemeyle) Sen benim, şeyleri havaya atma fikrimi çaldın.

TOBIAS: Biz gerçekten de sizin fikirlerinizi çaldık! Söylediğimiz gibi, biz sadece sizin öğrendiğiniz şeyleri alıp –belki daha derin, bilinçsiz düzeylerinizden- onları önünüze koymaktayız. Katkın için sana teşekkür etmekteyiz.

(Daha sonra eklenmiştir) Testlerin yapılmış olması çok uygundur. Bunlar sana, kendi varlığında sağlık ve denge değişimlerini nasıl yarattığını gösterecektir. Bu hem sana, hem de diğer kişilere, tanrısal inayetle şifaya ulaşılabileceğinin kanıtı olacaktır. “Testleri” ve sonuçların gelecekte nasıl değiştiğini gözlemlemeyi ilginç bulacaksın. Şimdi, doktorlar şaşkınlığa uğradığında ve varlığında meydana gelen şifa değişimlerini açıklayamadığında, onlara sadece Tobias mesajlarının bir kopyasını ver (güler).

SORU: Tobias, yeni evimde çoğu zaman, kırmızı pelerinli varlıklardan oluşmuş bir çember var. Bir gün, içeri girdiğimde, bana beyaz bir giysi, kırmızı bir pelerin ve bir de kılıç verildi. Birinin bana şöyle dediğini duydum, “Sen meclisteki yerini aldın – seni selamlıyoruz.” Çemberin karşısında kendimin bir kopyasını gördüm ve biz birleşmeye başladık. Bu bana çok gerçekmiş gibi geldi. Ginger’in de birleşmeyle ilgili benzer bir deneyimi oldu, ve biz yeni evde sık sık, benzer renklere kadar, benzer deneyimler yaşadığımızı fark ediyoruz. Her ikimiz de böyle bir onay almaktan çok mutluyuz – teşekkürler.

TOBIAS: Şimdi bu ilginç ve biraz da yanıtlaması zor bir sorudur. Kırmızı Meclis bir anlamda size gelmektedir. Biz Size gelmekteyiz, ve bir anlamda, enerjilerimizi birleştirdiğimizde, bizim SİZİN meclisinize girmemize izin vermektesiniz. Cauldre iyi bir yanıt vermediğimizi söylemekte şimdi, ama hiç birinizin, BİZİM düzeyimize kabul edilmek için yapması gereken bir şeyin olmadığını söyleyeceğiz, çünkü bizim düzeyimiz, bir anlamda, SİZİNKİNDEN daha aşağıdır. Siz BİZİ, KENDİNİZİNKİNE kabul etmektesiniz.

Gördüğün beyaz giysi, kimliğinin saflığını kabul ettiğin anlamındadır. Sevgili dostlar, bizlerin yüksek ve kudretli bir yerde oturmadığını anlayın. Bunu yapan SİZSİNİZ! Biz gülmekte ve gülümsemekte ve sizinle şakalaşmaktayız, çünkü bunu daha görememektesiniz. Biz size bunu anımsatmak için buradayız ve Çemberin size geldiğini anımsatmak için buradayız. Bunu en iyi şekilde böyle yanıtlayabiliriz.

Shaumbra’nın benzer deneyimlere sahip olması doğaldır, çünkü hepiniz yeni enerjinin yoluna birlikte girmektesiniz. (kendi kendine güler) Bu, yaptığınız yolculuğun onaylanmasıdır. Bu bireysel bir yolculuktur, ama yine de bütün ailenin birlikte yaptığı bir yolculuktur. Siz kesinlikle yalnız değilsiniz!

SORU: Tobias, insan tarafımı ve suçluluk ve kızgınlık sorunlarımın soğumasını kabul edip, izin verebildim, ama gelecekle ilgili korkularımda, özellikle de para ve yalnızlık konularında her hangi bir dönüşümü gerçekleştiremedim. Bana önerebileceğin başka şeyler var mı?

TOBIAS: Sevgili dost, bu korkuların içinden geçmek zorunda kalacağın bir zaman gelecektir ve bu çok zor ve çok meydan okuyucu olacaktır. Bunların içinden geçtiğini gör, imgele ya da hatta bunu kendine yüksek sesle söyle ve çözümün olduğunu, tanrısal bir dengenin olduğunu anla. Sorunların sana o kadar büyük görünmekte ki, bunları İnayet Fırınına bile sığdıramamaktasın. Sana o kadar büyük görünmekteler ki ve o kadar korkuyla dolular ki, bu sorunları birer dev haline getirmiş bulunuyorsun. Bu korkuları ne kadar çok enerjiyle beslersen, içinden geçip gitmek de o kadar zor ve meydan okuyucu olacaktır.

İnsanca endişelerin, ilişkiler alanında, bolluk alanında, sağlık alanında ve kendi değerini bilme alanında sınıflandırıldığını anla. Bu korkuların, bu sorunların gerçek olmadığını anla. Sen onlara enerji verdiğinde ancak, gerçekmiş gibi görünmektedirler.

Özel olarak sana, ne kadar korkutucu gelirse gelsin, bunlardan geçmek için kendine izin vermek zamanının geldiğini söylemekteyiz. Bu sorunlardan geçmek için, ve bunlardan geçtiğin sürede de, içinden gelmekte olan bir Tanrısal Dengenin olduğunu anlamak için kendine izin ver. Tanrısallığının, bolluk dengesini ortaya çıkartmasına izin ver. Ve öyle olacaktır!

SORU: Tobias, ben bu hafta Cauldre’ye (Geoffrey Hoppe) yaşamımdaki özel bir adamla ilgili bir e-mail yolladım. Bu kişi, benim olduğunu düşündüğüm kişi midir? Ve şimdi o e-maili yanıtlayabilir misin? Teşekkür ederim.

TOBIAS: Burada senden ricamız, pencereleri kapaman, perdeleri çekmen, yeni evinin kapısını kapaman ve bir süreliğine İçsel Odanda oturmandır. Dostum, dostum, kim olduğunu kabul edene kadar, ilişkilerde bu engebeli yollar karşına çıkmaya devam edecektir. Rehberlik için dışarıya bakmayı bırak. Yaşamında boşluklar olarak algıladığın şeyi doldurmak için dışarıya bakmayı bırak. İçinde o kadar çok güzellik var ki, çevrende o kadar çok güzellik var ki! Sen güzelliği yaymaktasın ama bunu kabul etmeyi seçmemektesin. Bu İçsel Odada biraz zaman geçirmeni rica etmekteyim. Ve lütfen dostum, kapıları kapat, perdeleri çek, ve içerde yatan güzelliği gör. O zaman bu dışsal ilişkilerin ne olduğunu göreceksin – onların gerçekte ne olduğunu göreceksin.

SORU: Tobias, 12-sarmallı DNA’nın niceliğini belirlemenin ya da ölçülebilirliğinin bir yolu var mı? Varsa eğer, nasıl?

TOBIAS: Evet vardır. Kesinlikle. Ve bunu tartışmak zaman alacaktır. Ama biz burada şunu söyleyebiliriz, bunun üzerinde çalışan ve anlamaya başlayan kişiler vardır. Bizim “dörtsel matematik” dediğimiz şeyin gelişi, bu sarmalların tanımlanmasına ve teşhis edilmesine yardımcı olacaktır; bu daha önce hiç gerçekleştirilememiş bir şeydir. Tekrarlıyoruz, bu kendi başına bir tartışma konusudur ve bu konuda konuşmak, aslında biraz da tarafımızdan yapılmış bir spekülasyon olurdu. Onun için, 12-sarmallı DNA’nın nicelik belirlemesini göreceğinizi, bunu hatta tıp ve bilim dergilerinde bu yaşamınızda göreceğinizi söylemekten daha ileriye gitmeyeceğiz.

SORU: Sevgili Tobias, bir noktada bizden Işık İşçileri yerine, Işık Üstatları olarak söz ettin. Bunun hakkında konuşabilir misin? Teşekkür ederim.

TOBIAS: Biz size Işık Üstatları demekteyiz, çünkü sizi Işık Üstatları olarak görmekteyiz. Gerçekleştirdiğiniz çok çalışmaların olduğunu bilmekteyiz ama “Üstatlar” olan, kesinlikle sizlersiniz. Bu gece dış çemberlerde bulunan ve daha önce hiç dünyada bulunmamış olan varlıklar, sizi Üstatlar olarak görmektedir.

Kendinizi bu kadar yüksek bir rolde görmek, size zor gelmektedir. Ama daha önce de söylediğimiz gibi, dört konu vardır ve dördüncüsü de kendi değerini bilmektir. Sevgili dostlar, bu alana daha derinden bakın. Sizin Işık İşçileri olarak gerçekleştirdiğiniz çalışmanın, en önde giden saflarda olduğunu anlamaya başlayın. Siz boşluğun yaratılışa dönüştürüldüğü yerin en ön saflarındasınız. Onun için sizi Işık Üstatları olarak adlandırmaktayız, ve biz bu iki kavramı birlikte kullanmaktayız; işçiler ve üstatlar.

Şimdi, sizinle birlikte geçirdiğimiz bu zamandan büyük keyif aldık. Biyolojinizin bu kadar uzun bir süreye pek dayanamadığını bilmekteyiz, ama sizinle birleşme fırsatını takdir etmekteyiz. Bu toplantıyı terk ettikten sonra bile, burada hissettiğiniz dinginlik ve içsel bilişi beraberinizde götürebileceğinizi anımsatmak isteriz. Bu sizindir. Siz ona sahipsiniz.

Bu geceyi şu notla bitirmekteyiz: “dört” hakkında çok konuştuk; “dörtsellik” hakkında konuştuk; “dört konu” hakkında konuştuk; ve “dört bilye” hakkında konuştuk. Bu dört sayısıyla ilgili çok şey vardır. Bu numerolojik bir şey değildir sevgili dostlar. Bu, kutsal bir sayı diyeceğiniz bir şey değildir. Bu, enerji ve bilinçlerde meydana gelen dönüşümlerin sayısıdır. “Dört” sayısı “our (bizim)” titreşimini içerir (çvr. Tobias burada kelime oyunu yapmaktadır; ingilizcedeki ‘dört’ karşılığı ‘four’ sözcüğünün ‘f’ harfini atarak, bizim anlamına gelen ‘our’u kullanmaktadır, sonra yine bunun başına ‘y’ harfini koyarak, sizin anlamına gelen ‘your’ sözcüğünü kullanmaktadır.) ve bu da kendinizle, insan benliğinizle ve yeni uyanmakta olan tanrısal benliğinizle bağlantılıdır. Bu “YOURS (SİZİN)”dir. Ve böylece sevgili dostlar, birlikte geçirdiğimiz bu zaman için size teşekkür etmekteyiz. Ve her zaman olduğu gibi, asla yalnız olmadığınızı size anımsatmaktayız.

Ve öyledir.

Kırmızı Meclis’in varlıklarından Tobias, Golden, Colorado’da yaşamakta olan Geoffrey Hoppe tarafından sunulmaktadır. Tobit’in mukaddes kitabında bulunan Tobias’ın öyküsü, Crimson Circle sitesinde bulunmaktadır.

www.crimsoncircle.com. Tobias materyelleri, bedelsiz olarak dünyanın her tarafında bulunan ışık işçileri ve Shaumbra’ya, Ağustos 1999 tarihinden beri sunulmaktadır. Bu tarih Tobias’ın, insanlığın yıkım potansiyelini aşıp, Yeni Enerjiye girdiğini söylediği tarihtir.

Crimson Circle, Yeni Enerjiye geçiş yapacak ilk insan (kılığındaki) meleklerden oluşan global bir ağdır. Bu kişiler, yükseliş halinin sevinç ve zorluklarını deneyimlerken, diğer insanların da yolculuğuna, paylaşım, ilgi ve yol göstererek yardımcı olmaktadır. Crimson Circle’in sitesine her ay 40.000’in üzerinde ziyaretçi, son materyelleri okumak ve kendi deneyimlerini tartışmak amacıyla girmektedir.

Crimson Circle her ay Denver, Colorado’da, Tobias’ın, Geoffrey Hoppe kanalıyla son bilgileri sunduğu yerde biraraya gelmektedir. Tobias, kendisinin ve Crimson Council’ın (Kırmızı Meclisin) diğer semavi varlıklarının, aslında insanoğlunun kanallığını yapmakta olduğunu bildirmektedir. Tobias’a göre, onlar bizim enerjilerimizi okumakta ve biz içimizde deneyimlerken, dışardan da bakabilmemiz için, kendi bilgilerimizi bize geri tercüme etmektedirler. Crimson Circle toplantıları herkese açıktır, ama LCV takdir edilir. Katılımı gerektiren hiç bir şey ve ödenmesi gereken bir aidat yoktur. Crimson Circle, dünya çapındaki Shaumbra’nın açık sevgisi ve bağışları yoluyla bolluğu kabul etmektedir.

Crimson Circle’ın en yüksek amacı, insan melekler ve öğretmenler olarak, içsel spiritüel uyanış yolunu yürümekte olan kişilere hizmet etmektir. Bu hıristiyanlıkla ilgili bir misyon değildir. Tersine, içsel ışık, merhamet ve ilgi bulabilmeleri amacıyla, insanları senin kapına getirecektir. Kılıçlar Köprüsü’ndeki yolculuğuna başlayan bu kendine has ve değerli insan sana geldiğinde, o anda ne yapman ve öğretmen gerektiğini bileceksin.

Eğer bunu okumaktaysan ve gerçek olduğunu ve bir bağın olduğunu hissediyorsan, sen gerçekten Shaumbra’sın. Sen insan (kılığında) bir öğretmen ve bir rehbersin. İçindeki tanrısallık tohumunun bu anda ve gelecek tüm zamanlar için çiçek açmasına izin ver. Hiç bir zaman yalnız değilsin, çünkü tüm dünyada bir ailen ve çevrendeki semavi boyutlarda melekler vardır.

Bu metni lütfen ticari amaç olmaksızın ve bedelsiz olarak dağıtın.

Lütfen bu bilgiyi, dipnotlar dahil bütünüyle kullanın. Tüm diğer kullanımlar, Geoffrey Hoppe, Golden Colorado’dan alınacak yazılı onayı gerektirir.

Telif hakkı 2001, Geoffrey Hoppe, P.O.Box 7328, Golden, CO 80403.

e-posta: tobias@crimsoncircle.com. Tüm haklar mahfuzdur.

Leave a Reply